Pri brzdeni sa kruti
Pri brzdeni sa kruti
Caute. Ked zoslapnem brzdu, tak mi auto najskor skruti na stranu a potom sa hned vyrovna a dobrzdi normalne. Robi to vzdy len na zaciatku brzdenia. Neviete, co to moze byt?
-
Kroupa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pri brzdeni sa kruti
může to dělat přidřený brzdič na jedné straně.na kterou stranu se stočí tak druhá strana brzdí méně.
tohle je nemoc starých fiatů,tam se ucpávali brzdové hadičky,guma změkla anabobtnala tak,že ucpala celou haičku.
koukni v jakém stavu jsou přední brzdy,musí to vše chodit a být čisté!!!!
tohle je nemoc starých fiatů,tam se ucpávali brzdové hadičky,guma změkla anabobtnala tak,že ucpala celou haičku.
koukni v jakém stavu jsou přední brzdy,musí to vše chodit a být čisté!!!!
Musim to poriadne pozriet. Zaujimave je este to, ze to zacne robit hlavne ked sa ochladi a je mokro.. Ked je sucho a teplejsie, tak to vobec nerobi
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no a taky to můžou být silentbloky , čepy nebo geometrie ,
Ked pridám a uberiem plyn, tak ide rovno. Robi to iba pri brzdeni. Staci len mierne pribrzdiť. Preto si skor myslim, ze to bude nieco v brzdach, ale môže to byt aj v tych silenblokoch. Ale fakt zaujimave je, ze to robi iba ked je mokro a chladno. Vdaka zatial za rady, pozriem na to.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
protože pneumatiky ztrácí přilnavost , ale jinak ty brzdy platí taky , není to jen jedna věc je to kombinace více závad
vím to protože mám to samý , ale vím že musím vyměnit spodní čep , mám víc sjetý vnitřky , a vypadá to že pravý kolo víc brzdí
vím to protože mám to samý , ale vím že musím vyměnit spodní čep , mám víc sjetý vnitřky , a vypadá to že pravý kolo víc brzdí
Dnes som konecne vyriesil moj problem. Ako som popisoval vyssie, tak auto mi pri mokrom a chladnom pocasi tahalo na lavu stranu. Na Silvestra som bol na chate, kde bola kopa snehu a stalo sa mi to, ze mi ostavala visiet prava predna brzda. Rozobral som cely predny strmen. Vodiace capy behali v pohode, ale ked som chcel zatlacit piestik dnu, tak nesiel. Az ked som povolil odvzdusnovaci srob, tak to slo.. Problem bol v upchatej gumenej hadicke, ktora sa nedala po zmontovani ani prefuknut. Po jej vymene vsetko pracuje tak, ako ma a uz ma nestaca do strany 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak se připrav že se to zachvilku stane i na druhé straně - pokud je tam ta hadička stejnou dobu
píši z vlastní zkušenosti. Doporučuji také vyměnit a odvzdušnit.
Menil som hned aj druhu stranu, ked som videl v akom stave su tie hadicky (cele popraskane), ale aj kvoli tomu, ze ta nova hadicka mala na pohlad trochu iny vnutorny priemer.
-
PetrM
- Kontaktovat uživatele:
Huráááá
Našel jsem odpověď na svůj dotaz 
Měl jsem naprosto stejný problém. Při brzdění táhne doleva a pak se srovná. Udělaná geometrie (laserem, žádná tyč) - nepomohlo, zkontrolovány čepy - byly OK, kontrola brzd - zatuhlý plovoucí čep na pravý straně, vyměněny i s novýma deskama a kotoučema - zlepšení, ale pořád ne 100% a navíc při odvzdušňování jsem si všiml, že při prvním našlapání a povolení to nestříklo, ale jen lehce teklo čůrkem.
Tak to jsem rád,že tenhle problém nemám sám a našel jsem řešení, protože se mi nechce dělat brzdy komplet celý (všechny hadice, trubky atd), když to není potřeba (momentálně na to nemám cash a jezdit potřebuju, jinak bych to udělal při jednom)
Měl jsem naprosto stejný problém. Při brzdění táhne doleva a pak se srovná. Udělaná geometrie (laserem, žádná tyč) - nepomohlo, zkontrolovány čepy - byly OK, kontrola brzd - zatuhlý plovoucí čep na pravý straně, vyměněny i s novýma deskama a kotoučema - zlepšení, ale pořád ne 100% a navíc při odvzdušňování jsem si všiml, že při prvním našlapání a povolení to nestříklo, ale jen lehce teklo čůrkem.
Tak to jsem rád,že tenhle problém nemám sám a našel jsem řešení, protože se mi nechce dělat brzdy komplet celý (všechny hadice, trubky atd), když to není potřeba (momentálně na to nemám cash a jezdit potřebuju, jinak bych to udělal při jednom)