Výměna poloosy 1.3 mpi

vše okolo převodovek
Richard_Solta - FK

Výměna poloosy 1.3 mpi

Příspěvek od Richard_Solta - FK »

Zdravím, mám na svém autě klouby v háji. Jak venkovní tak vnitřní. Poloosa má vůli cca 2mm když za ní vezmu. Ale o to mi nejde. Mám doma druhou feldu 1.3bmm 96 co jde do šrotu a má najeto 120 000km a poloosy perfektní. Vím že by bylo jednoduší je koupit, ale mám garáž z jámou takže to není problém. Ale jde mi o to jestli je zaprvé mohu zaměnit mezi sebou, a jesti mám měnit i ten kus který je "nasunut" převodovce. Podle mě asi ano, je to nějak vyjeté podle sebe. Jak ho mám srazit, spíš za co chytit? :) Někde jsem četl že se může stát při vyndávání že by v převodovce něco spadlo, ale snad se to stává jen když se dělají obě strany najednou a mám pod tím kloubem měnit nějaké gufero např? Z převodovkou zkušenosti nemám tak budu rád za každé rady díky ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna poloosy 1.3 mpi

Příspěvek od Atnarfus »

Kloubové hřídele jsou stejné. Nová kvalitní hřídel by tě stála ranec, buď rád že máš ty staré. Vyměň to i s tou částí co jde do převodovky a dej přitom nová gufera. Nevyndavej obě poloosy nejednou a nic se nemůže stát. V opačném případě se mohou posunout pastorky v diferáku.
Richard_Solta - FK

díky moc, gufera už mám doma nové, snad to sou oni :? Dá se nějak udělat abych zamezil tomu posunutí těch pastorků? Na té staré feldě bych si chtěl nechat převodovku. Prý se tam strká nějaká kulatina, ale jaký průměr a jestli zkrz na skz a tak?
kwik

Příspěvek od kwik »

pokud budeš mít nasazenou jednu poloosu v převodovce, nic se nestane. Nikdy ale nevytahuj obě najednou.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když už by jsi musel vytáhnout obě poloosy, tak tam místo nich něco strč. Cokoli co najdeš v dílně.
Richard_Solta - FK

Takže nějakej podobnej průměr jako ten "kus" a mám ho prostrčit zkrz převodovku (z jedné strany do druhé) a nebo z každé strany zvlášť?
kwik

Příspěvek od kwik »

nevidím ale důvod proč vytahovat obě poloosy najednou... vytáhnu jednu, vyměním udělám co potřebuju, namontuju a pustím se do druhé.
Nosferat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosferat »

Ale on chce z jedny převodovky je dat na druhou a ppchBuji ze bude mít rozebrány dvě auta aby sundal jednu stranu z obou aut aut a pak šel na druhou stranu
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw

https://www.instagram.com/hrabe.official/
Richard_Solta - FK

Přesně tak ;)
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Včera sem pouštěl motor z auta a poloosy sem vytahnul obě... Kdyz sem měnil prevodovku před lety tak sem ji přivezl a taky v ni nic strceno nebylo a doma ve sklepě mam jednu náhradní a taky tam nic nemam strčeno...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ono se to nestane automaticky, ale může se to stát. Půlit pak převodovku jenom proto, že jsem si tam nevrazil kus násady od koštěte, to by mne pěkně štvalo.
Stačí tam něco strčit alespoň z jedné strany. Když si připravíš nějakou dřevěnou tyčku o průměru 15-20mm a délkou 300mm, tak to vyjde šoupnout skrz.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Otec si nezajistil a blbec si otočil převodovkou a diferenciál vypadnul a polosy nešly zastrčit ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Jo, to už beru ze kdyz otocis ze to vypadne... Ale když ji vyndavam tak nepocitam ze bych s ni vyndanou otacel... Ale jelikoz ji ted mam vybranou i s motorem ven tak sem tam strčil starej kloub jelikoz mam v planu delat rozvody na motoru kdyz je venku
Odpovědět