Pustil jsem se do restaurování mého auta a rozhodl jsem se osadit na auto sportovní podvozek HP Sporting. Nerad bych něco podcenil a tak bych rád obnovil kompletní uložení náprav. Spodní čep ramene je "legrace", ale i když se za sebe trošičku stydím, tak za ta léta, co se v autech s tátou vrtám, jsem neměl tu čest měnit přední a zadní silentblok předního ramene (asi se vás budu v budoucnu ptát i na silent. u nápravy zadní - ale o tom "až to bude aktuální"). Četl jsem "návod" v knize JAK NA TO, ale tam je to popsané velice stroze. Proto jsem se raději obrátil na vás, lidi, co s tím nějaké zkušenosti určitě mají. Už i u výběru vhodných dílů se nedokáži jednoznačně rozhodnout. Určitě bych rád pokud možno prvovýrobu nebo kusy se kterými máte dobré zkušenosti. U toho zadního se nabízí další otázka....koupit pouze kulatý silentblok a přelisovat ho do starého domečku nebo nahradit celý domeček včetně silentbloku? Teoreticky by mělo být jednodušší nahradit celý domeček. Nebo (zase řeším kvalitu) jsou samostatné silentbloky kvalitnější než ten "kompletní set"? Proč by se to jinak prodávalo samostatně? Všechno je o zkušenostech. V této problematice bohužel já žádné zkušenosti já opravdu nemám
Silentbloky ramen
Silentbloky ramen
Ahoj kluci.
Pustil jsem se do restaurování mého auta a rozhodl jsem se osadit na auto sportovní podvozek HP Sporting. Nerad bych něco podcenil a tak bych rád obnovil kompletní uložení náprav. Spodní čep ramene je "legrace", ale i když se za sebe trošičku stydím, tak za ta léta, co se v autech s tátou vrtám, jsem neměl tu čest měnit přední a zadní silentblok předního ramene (asi se vás budu v budoucnu ptát i na silent. u nápravy zadní - ale o tom "až to bude aktuální"). Četl jsem "návod" v knize JAK NA TO, ale tam je to popsané velice stroze. Proto jsem se raději obrátil na vás, lidi, co s tím nějaké zkušenosti určitě mají. Už i u výběru vhodných dílů se nedokáži jednoznačně rozhodnout. Určitě bych rád pokud možno prvovýrobu nebo kusy se kterými máte dobré zkušenosti. U toho zadního se nabízí další otázka....koupit pouze kulatý silentblok a přelisovat ho do starého domečku nebo nahradit celý domeček včetně silentbloku? Teoreticky by mělo být jednodušší nahradit celý domeček. Nebo (zase řeším kvalitu) jsou samostatné silentbloky kvalitnější než ten "kompletní set"? Proč by se to jinak prodávalo samostatně? Všechno je o zkušenostech. V této problematice bohužel já žádné zkušenosti já opravdu nemám
Ještě drobnost na závěr....budu doufám moci osadit standartní sériové silentbloky ramen v kombinaci s tím podvozkem HP Sporting? Nebudu muset kupovat silentbloky tvrdé že ne?
Nebo je to nezbytnost? Pak by byl můj dotaz na koupi zadního silentbloku včetně domečku zcestný, protože tvrdý zadní silenblok se prodává POUZE samostatně. Upřímně řečeno bych tam raději viděl tu sériovou variantu silentbloků (auto je to sériové, po rekonstrukci spíše víkendové, těžký terén určitě nepozná
), ale zase jsme u vašich zkušeností s podvozkem HP a tomu podřízených podvozkových částí
. Každá rada je pro mě obrovským přínosem. Předem děkuji za odpověď kluci.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: Silentbloky ramen
Silenty klidně sériový, to nemá žádnou větší souvislost s HP. Každopádně kdybys měl rád sportovnější jízdu, doporučil bych ty tvrdý. Na komfortu se nezmění zhola nic, ale zmenší se nedotáčivost, zlepší stabilita ve vyšších rychlostech, sníží náchylnost na boční vítr, líp se to bude ovládat při brždění a akceleraci, celkově to přestane být gumový auto. Nevýhody žádný.
Jinak ven jdou sériový hodně blbě, já zadní musel rozřezat. Zpět jdou opět extra blbě pokud nemáš lis. Oproti tomu tvrdý jdou krásně.
Jinak ven jdou sériový hodně blbě, já zadní musel rozřezat. Zpět jdou opět extra blbě pokud nemáš lis. Oproti tomu tvrdý jdou krásně.
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Já sem dělal repas před nedávnem, a daval sem origo silent a origo novej domek plus cely ramena do komaxitu.. v kombinaci s Hp je to ok, ale dneska už bych dal tvrdý
Jinak to co se prodava už rovnou nalisovany do domku je z 90% čína a tomu bych se vyhnul obloukem.. předni silent stačilo dvakrat provrtat vrtakem skrz gumu a šel ven jak po masle, zadky sem musel rozrezat flexou.. novy sem nechal nalisovat v servise ale jde to asi i doma s velkym sverakem.. Jinak kdybys daval vsecko novy tak potrebujes krom silentu a domku jeste takovy vicko dozadu toho domku tak at na to nezapomenes jako ja 

Díky za názory kluci. Jsem pořád na vážkách
Mám na závodním autě tvrdé silentbloky motoru a převodovky a koukal jsem, jak se tyto silentbloky dokáží protočit na průměru, dokud se nezaaretují šroubem. Chybama se člověk učí a teď už je mám fixované. Bojím se, abych takové "vyfikundace" nemusel dělat i na ramenou. Přeci jen v tvrdých silentblocích se pohyb ramen omezí a ramena budou mít pak tendenci pružit né ve svém gumové části, ale i na již zmíněném vnějším průměru (konkrétně ten zadní), což by asi nebylo to "pravé ořechové"....jestli mi rozumíte. Každopádně k té montáži a demontáži....nic jednoduchého to určitě nebude - brutálnímu vyřezání flexou se nejspíše nevyhnu a co se týče zpětného nalisovávání, tak tam mám zase strach, abych trefil tu správnou provozní polohu a aby se silenty extrémně nezatěžovali už při samotném stání auta na místě. Možná je to blbost, ale neměla by se poloha silentu podřídit světlé výšce auta dané nastavením tlumičů? Přeci jen se klidová poloha ramen použitím podvozku HP změní. Třeba řeším zbytečné "blbosti", ale jak říkám - nerad bych udělal něco špatně kvůli mé nevědomosti 
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
spravnou provozni polohu trefis podle dilenske prirucky v pripade origo silentu, je to tam primo nakresleny jak tam silent prijde.. ja s tvrdyma nemam zkusenosti, tak nemuzu v tomto smeru radit... jinak teda Hp mam ve predu na -6, a zadny laborovani ohledne polohy silentu sem neresil a funguje to normalne takze uvahy timto smerem bych povazoval za zbytecny 

- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Když jsem dělal repas přední nápravy ( jiný ramena, nový čepy, nový silenty) tak jsem komplet uložil tvrdě
... Auto dělá co má necourá po silnici a je celkově takové ovladatalnější.
K motnáži .. nalisovat a nemusíš se dát, že se někam pohnou
(pokud použiješ kvalitní) .... to co mam se nehne ani za zlatý prase ani kdybych chtěl 
K motnáži .. nalisovat a nemusíš se dát, že se někam pohnou
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Maty - od koho jsi kupoval silentbloky? včera jsem zjistil že mám jeden utržený tak mě to konečně donutilo k poohlédnutí se po nabídce tvrdého uložení. díky za radu
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
děkuju moc... právě jsem se díval a na speedpro nabízejí trochu jin= zpracování než ostatní.....
http://kolarmotorsport.eshop-zdarma.cz/ ... duct&id=23
http://www.speedpro.eu/tvrde-silentblok ... -4970.html
http://www.speedpro.eu/tvrde-silentblok ... -4969.html
http://kolarmotorsport.eshop-zdarma.cz/ ... duct&id=23
http://www.speedpro.eu/tvrde-silentblok ... -4970.html
http://www.speedpro.eu/tvrde-silentblok ... -4969.html
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
TY ze speedpro mam na autě a nemůžu si stěžovat. Tváří se to aspoň jako tvrdá guma.
ty druhý co tam posíláš jsem z jednech ramen demontoval .... tvářily se jako kdyby to někdo udělal ze silonu ... i puk je proti tomu měkkej
ty druhý co tam posíláš jsem z jednech ramen demontoval .... tvářily se jako kdyby to někdo udělal ze silonu ... i puk je proti tomu měkkej