Ahoj lidi.
Starér mi přestal točit po tom co párkrát zachroupal... a nyní točí na prázdno.. Potřeboval bych zkusit,
jestli se vysouvá pastorek ven. Jelikož jen tušim jak připnout startér na baterku abych to viděl, potřebaval by radu.
Nenašel by někdo vstřícný a popsal by mi jak to napíchnout na baterku ? Zkoušel jsem to a všude to prská a jiskří .. netuším a nerad bych
to nějak rozbil .. děkuju
Startér natvrdo
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Startér natvrdo
kostra na obal , + na šroub kde bylo + od baterky , a pak propojit konektor 50 na spínači startéru s +
-
Vendel - FK
http://uloz.to/xt6XJmxY/vid-20141227-131203-3gp
prosím nesmát se... každý jednou začínal
.. připojuji video jak jsem to zkusil ...
prosím nesmát se... každý jednou začínal
Opravdu asi jen tušíš a já nechápu co vlastně chceš nebo co ti nejde.
Takže:
Starter se skládá ze dvou částí -motor a vysunovací cívka která zasune pastorek starteru do "motoru" navíc tím pohybem se ještě sepne silové + do motoru starteru a ten se začne točit. Toto musíš vědět ať jsi schopen určit místo poruchy.
Podle toho videa jsem nepochopil vubec nic
Takže :
1, perfektní kostra (mínus pol a ten je stejný jak pro cívku tak pro motor) Najdeš ji na celém kovovém obalu.
2, odzkoušení cívky - přivedeš + na vysunovací cívku. Na ten malý pin jak se naněj nasazuje konektor. Musí to udělat ránu a uvidíš a ucítíš jak se to celé pohne (sepne silovy kontakt a vysune se pastorek).Stále nemusíš mít připojené silové + Pokud se tak nestane může být problém v elektrice cívky, ale spíš to máš někde přidřené. (buď přímo v cívce, nebo na rotoru starteru)
3 Odzkoušení samotného motoru. Vezmeš drát s + polem (pochopitelně mínus je stále kvalitně připojené) a přiložíš na spoj (cívka starter jak je ten pásek v bužírce) Výsledek je že starter by se měl roztočit. (jen tak mimochodem podle videa máš vše zoxidované ,takže bych všechny elektrické spoje rozebral odřel kartáčem a teprve potom zkoušel)
Pokud se neroztočí tak je problém v motoru starteru.
(Jelikož to není elektrika LED žárovičky v SPZ, ale tečou tam obrovské proudy (řádově stovky ampér) je třeba mít všechny elektrické spoje dokonale vodivé bez přechodových odporů, tyto se projeví až při zatížení.)
hned první obrázek:http://files.startery.webnode.cz/200000 ... ucasti.JPG
Takže:
Starter se skládá ze dvou částí -motor a vysunovací cívka která zasune pastorek starteru do "motoru" navíc tím pohybem se ještě sepne silové + do motoru starteru a ten se začne točit. Toto musíš vědět ať jsi schopen určit místo poruchy.
Podle toho videa jsem nepochopil vubec nic
Takže :
1, perfektní kostra (mínus pol a ten je stejný jak pro cívku tak pro motor) Najdeš ji na celém kovovém obalu.
2, odzkoušení cívky - přivedeš + na vysunovací cívku. Na ten malý pin jak se naněj nasazuje konektor. Musí to udělat ránu a uvidíš a ucítíš jak se to celé pohne (sepne silovy kontakt a vysune se pastorek).Stále nemusíš mít připojené silové + Pokud se tak nestane může být problém v elektrice cívky, ale spíš to máš někde přidřené. (buď přímo v cívce, nebo na rotoru starteru)
3 Odzkoušení samotného motoru. Vezmeš drát s + polem (pochopitelně mínus je stále kvalitně připojené) a přiložíš na spoj (cívka starter jak je ten pásek v bužírce) Výsledek je že starter by se měl roztočit. (jen tak mimochodem podle videa máš vše zoxidované ,takže bych všechny elektrické spoje rozebral odřel kartáčem a teprve potom zkoušel)
Pokud se neroztočí tak je problém v motoru starteru.
(Jelikož to není elektrika LED žárovičky v SPZ, ale tečou tam obrovské proudy (řádově stovky ampér) je třeba mít všechny elektrické spoje dokonale vodivé bez přechodových odporů, tyto se projeví až při zatížení.)
hned první obrázek:http://files.startery.webnode.cz/200000 ... ucasti.JPG
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin