Hloupé dotazy
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hloupé dotazy
To řešíte jak kdyby to praskalo každý týden. Mám auto asi dvanáct let a měnil jsem to za tu dobu dvakrát.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Jen bych si to rád ověřil...
Není rozdíl mezi čelním sklem OF a NF, že?
Jediné rozdíly jsou, že se dělají čiré, zeleně tónované a se zeleným pruhem, že?
Není rozdíl mezi čelním sklem OF a NF, že?
Jediné rozdíly jsou, že se dělají čiré, zeleně tónované a se zeleným pruhem, že?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Dokonce je stejný i na favorita
... jen u favorita není držák na zpětné zrcátko 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Z fáva to určitě brát nebudu, to zrcátko se mi celkem hodí
.
A díky
A díky
-
Protonek
Prosím vás mám spínací relé 6U0906061A a není na něm nakreslený žádný plánek. Chci jej použít na elektrické stahování oken, ale nevím jak tam pozapojuju konektory.
Někdo to ráno zmiňoval na facebooku a dostal se odpovědi "85,86 ovládání, 30 přívod, 87 vývod" jenže si nejsem jistý, jestli jsem to správně pochopil. Chci to mít tak, že po sepnutí klíče do polohy jedna mi bude fungovat el. ovládání oken.
To dám + od baterie na kolíček 30, + el. ovládání oken (s pojistkou) na 87, 85 na spínané + (poloha 1) a 86 na kostru? Ještě je uprostřed relé kolík 85a, ale ten je ulomený.
Někdo to ráno zmiňoval na facebooku a dostal se odpovědi "85,86 ovládání, 30 přívod, 87 vývod" jenže si nejsem jistý, jestli jsem to správně pochopil. Chci to mít tak, že po sepnutí klíče do polohy jedna mi bude fungovat el. ovládání oken.
To dám + od baterie na kolíček 30, + el. ovládání oken (s pojistkou) na 87, 85 na spínané + (poloha 1) a 86 na kostru? Ještě je uprostřed relé kolík 85a, ale ten je ulomený.
Arkis jetý sklo bych neřešil když nový stojí kolem tisícovky 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Řekněme, že počítám s velkýma výdajema, takže řeším každou stovku
. Vyvaření a lakování hromady věcí na autě + vystříkání spodku nebude levná sranda.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Protonek: Budu řešit něco podobného, až se si budu dělat elektrické stahování oken, tak sem se na to podíval už teď. Mám stejné relé (dle čísla).
Neumím číst v technických nákresech, takže si pomáhám googlem.

30: + od baterie
85: Spínač (v tvém případě třeba 15tka od spínačky)
86: země
87: vývod (zapojení do stahovaček)
Neumím číst v technických nákresech, takže si pomáhám googlem.

30: + od baterie
85: Spínač (v tvém případě třeba 15tka od spínačky)
86: země
87: vývod (zapojení do stahovaček)
-
PaKr
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nevíte někdo o někom kdo by mi mohl na víkend půjčit dodávku? nejlépe Nový Jičín a okolí (ale není problém si vyzvednout v Ostravě, F-M, Hranice, Valmez...)pište, prosím, SZ nebo na email krusinsky(zavináč)seznam.cz popř na tel 733 500 316
dodávku ti někdo, kdo tě nezná těžko půjčí,...
-
PaKr
- Kontaktovat uživatele:
tak děkuju,už je to vyřešené 
-
Biggby
Kolik by felda 1,3 50kW krátká 99 měla dobíjet na volnoběh? Při vypnutém motoru mi voltmetr ukazuje 12,8. Na volnoběh 13,8. V otáčkách to jde na 14.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Takovéj fakt blbej dotaz, origo kolový šrouby, na plecháče jsou jak dlouhý? Na internetu jsem našel 23mm krátký a 26mm dlouhý pro alu, ale zas na jiným eshopu 25mm a 29mm .... Tak jakej údaj je správný? Zkoušel jsem měřit suplerou, ale nevím zda jen závit nebo cely tělo ....
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw
https://www.instagram.com/hrabe.official/
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Origo v plecháčích jsou 23mm. Dávám je i do alu (akorát do alu dávám ještě 1 šroub 26mm bezpečnostní).
Re: Hloupé dotazy - Atlanta pukličky logo
Ahojte.
Chcem si kúpiť nové logo Škoda do pukličky disku Borbet Atlanta. Odmeral som že logo má 78mm. Je to ten typ pukličky s väčším farebným logom. Na internete som našiel len nejaké logá 79mm a 80mm nový typ. Chcel by som nový, no neviem či tých 80mm by sa tam zmestilo.
Neskúšal niekto dávať do týchto pukličiek nové Škoda logo? Vďaka.
Chcem si kúpiť nové logo Škoda do pukličky disku Borbet Atlanta. Odmeral som že logo má 78mm. Je to ten typ pukličky s väčším farebným logom. Na internete som našiel len nejaké logá 79mm a 80mm nový typ. Chcel by som nový, no neviem či tých 80mm by sa tam zmestilo.
Neskúšal niekto dávať do týchto pukličiek nové Škoda logo? Vďaka.
Pawlo : taky tohle řeším ale ještě jsem se k tomu nedostal...
někdo někde tvrdil, že se snad dají na atlanta pokličky napasovat loga ze středových pokliček na plecháče, kdysi jsem to odměřoval a snad by to mělo jít... ale ještě jsem se k tomu nedokopal..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
kwiku, kdyby jsi četl pozorně, tak by jsi zjistil, že nechce staré loga, ale nové. 
-
sarka
[quote="Lukoo88"]Jsou stejna pro MPi[/quote]
taky mám blbej dotaz jde novější typ benzínového čerpadla do nádrže BMM
taky mám blbej dotaz jde novější typ benzínového čerpadla do nádrže BMM
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Už delší dobu mi nefunguje podsvícení u otáčkoměru. Bohužel jsem se zasekl, protože nevím, jaká dioda tam patří a jaký odpor k ní. Podle všeho tam byl špatný odpor a pouštěl plný proud = spálená dioda.

Kdybych měl tu diodu nakreslit z profilu, tak je taková:

Potom budu ještě řešit, co je se samotným otáčkoměrem.
Už před tím, než jsem do něj šáhl, neukazoval buď vůbec nebo jen ručička šíleně poskakovala. Někdy se i chytil a ukazoval dobře. Fotky jsou pár týdnů staré. Někam jsem potřeboval jet, tak jsem to provizorně složil bez plexi před budíkama. A když jsem už byl na místě (abych to nasazoval při zahřátém motoru), tak jsem nastavil ručičku na volnoběh. Teď už sice otáčkoměr ukazuje v pořádku, neskáče, ale zastaví se zhruba u 2400ot/min a dál neukazuje. Zkoušel jsem to zhruba do 3500ot/min, moc jsem ten motor netočil, takže nevím, jestli se třeba ve vyšších otáčkách chytne.
Kdybych měl tu diodu nakreslit z profilu, tak je taková:
Potom budu ještě řešit, co je se samotným otáčkoměrem.
Už před tím, než jsem do něj šáhl, neukazoval buď vůbec nebo jen ručička šíleně poskakovala. Někdy se i chytil a ukazoval dobře. Fotky jsou pár týdnů staré. Někam jsem potřeboval jet, tak jsem to provizorně složil bez plexi před budíkama. A když jsem už byl na místě (abych to nasazoval při zahřátém motoru), tak jsem nastavil ručičku na volnoběh. Teď už sice otáčkoměr ukazuje v pořádku, neskáče, ale zastaví se zhruba u 2400ot/min a dál neukazuje. Zkoušel jsem to zhruba do 3500ot/min, moc jsem ten motor netočil, takže nevím, jestli se třeba ve vyšších otáčkách chytne.
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Až seženu ty ledky a odpor, tak to budu dělat přijednom. Zkusím to prvně prohřát a přidat cín. Třeba se to chytne a nebudu to muset měnit.
Musím sehnat přesně ty stejné, co tam jsou. V tachometru fungují správně a nechci, aby to svítilo odlišně.
Musím sehnat přesně ty stejné, co tam jsou. V tachometru fungují správně a nechci, aby to svítilo odlišně.
Napadlo mě...samotnej plast (domek) pro palubní PC se už asi dneska sehnat nedá, co?
Škoda Felicia 1.3 Mpi, 50kW, '98, Magic
Mazda MX-5 NB-fl 1.8, 107kW, '01
Subaru Legacy IV 2.0, 121kW, '07
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
Mazda MX-5 NB-fl 1.8, 107kW, '01
Subaru Legacy IV 2.0, 121kW, '07
-->https://voderamartin.rajce.idnes.cz/
Tak mám další hloupej. Jak se dají vyndat piny s ISO konektoru? Silou a když to nejde silou tak ještě větší silou (myslím vytlačit ne táhnout za kabel).
Chci si přepojit rádio, aby se mi zapínalo až po otočení klíčkem přes 15ku na spínačce. Když jsem vytáhl ISO konektory z rádia, tak jsem zjistil, že je stálých 12V připojeno na pin 7 i 4 (nevím, jestli je to tak originál) - viz
.
Tzn., že červenej je stálých 12V, hnědá je zem a žlutá je spínaných 12V obrysovkama (to jsem si i proměřil). A přijde mi logičtější koupit dva PINy do ISO konektoru (nebo by stačil jeden, pokud bych ho z té sedmičky nezničil) a červený hodit do 4. pinu a natáhnout novej kabel ze spánaných 12V do 7. pinu, než abych ty kabely přerušoval a znova "nějak" spojoval.
Díky.
Chci si přepojit rádio, aby se mi zapínalo až po otočení klíčkem přes 15ku na spínačce. Když jsem vytáhl ISO konektory z rádia, tak jsem zjistil, že je stálých 12V připojeno na pin 7 i 4 (nevím, jestli je to tak originál) - viz
.Tzn., že červenej je stálých 12V, hnědá je zem a žlutá je spínaných 12V obrysovkama (to jsem si i proměřil). A přijde mi logičtější koupit dva PINy do ISO konektoru (nebo by stačil jeden, pokud bych ho z té sedmičky nezničil) a červený hodit do 4. pinu a natáhnout novej kabel ze spánaných 12V do 7. pinu, než abych ty kabely přerušoval a znova "nějak" spojoval.
Díky.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ano , buď si koupíš vypichovák , nebo si ho někde půjčíš , nebo ti to udělaj v servisu , nebo zkusíš náhradní řešení viz mé foto >
http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 260002.jpg
http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 260002.jpg
je to správně originá nejni k radiu přivedená 15
na vypíchnutí je přípravek, můžeš použít co tě napadne- narovnanou kancelářskou svorku, jehlu, někdo rozebere stěrač na nabrpusí si tu planžetu z něj
na vypíchnutí je přípravek, můžeš použít co tě napadne- narovnanou kancelářskou svorku, jehlu, někdo rozebere stěrač na nabrpusí si tu planžetu z něj
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
ja si 15ku dodelaval origo z pojistkovky... konektor je na to pripravenej staci jenom napinovat a zasunout. skoda ze to nedelali rovnou z vyroby
Kód: Vybrat vše
http://img10.rajce.idnes.cz/d1001/10/10648/10648667_582abac0b569c405b17bae34c04cca0c/images/WP_20141031_004.jpgMoje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
Zkusím to vypíchnout pinzetou nebo kancelářskou sponkou a uvidím.
Ještě mě napadla jedna věc. Nemáte někdo návod na výrobu LEDky do patice T5? Praskly mi obě žárovky pod ovládáním topení a jelikož mám možnost si sehnat v práci prakticky jakoukoliv el.součástku, tak bych si ji klidně vyrobil, než ji za 20kč/kus kupovat. Díky
Ještě mě napadla jedna věc. Nemáte někdo návod na výrobu LEDky do patice T5? Praskly mi obě žárovky pod ovládáním topení a jelikož mám možnost si sehnat v práci prakticky jakoukoliv el.součástku, tak bych si ji klidně vyrobil, než ji za 20kč/kus kupovat. Díky
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Než se s tím piplat tak je radši koupím třeba tady
http://www.obautodily.cz/eshop/novinky- ... 1107.eshop
a ve škodovce jsem kupoval originál žárovky za 6 kč kus
http://www.obautodily.cz/eshop/novinky- ... 1107.eshop
a ve škodovce jsem kupoval originál žárovky za 6 kč kus
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

No, ale kdybych si to nechal poslat do Brna, tak se mi to už moc nevyplatí. Uvidím, zkusím se poptat dneska, jak budu kupovat ty PINy a jinak nevím, kde po Brně sehnat ti LEDky do patice T5. V Autokelly je nemají, tak přinejhorším koupím zase klasický celoskleněný žárovky.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Chápu, že jezdit po Brně je fakt na pikaču a 20Kč vyhodit za žárovku je taky zbytečný... Radši shánět patici, řešit kraviny a obětovat tomu hodiny času...
http://www.dobry-obchod.cz/obchod/kateg ... patice-t5/
DOBRÝ-OBCHOD.CZ
Vídeňská 89
639 00 Brno - město
http://www.dobry-obchod.cz/obchod/kateg ... patice-t5/
DOBRÝ-OBCHOD.CZ
Vídeňská 89
639 00 Brno - město
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Zdravím, chci se jen ujistit, že neudělám blbost.... mám krátkou feldu, budu měnit zadní tlumiče i s pérama (jsou prasklý) chtěl bych zadek trochu zvýšit, vejdou se tam tlumiče i péra z combika? díky
Tak rádio jsem přepojil, byla to celkem rychlovka a PINy jsem vypíchnul kancelářskou sponkou. Takže díky za tipy a rady.
Žárovky do osvětlení panelu ventilátoru jsem našel ještě v kufru mezi náhradníma žárovkama, takže jsem nemusel nakonec ani kupovat.
Žárovky do osvětlení panelu ventilátoru jsem našel ještě v kufru mezi náhradníma žárovkama, takže jsem nemusel nakonec ani kupovat.
- Aspire
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj mám hloupej dotaz nikde jsem to nenašel a každého co jsem se ptal tak říkal něco jiného. Včera se mi rozsvitila kontrolka dobíjení a jelikož kontrolka kolísá podle otáček tak je mrtvej diodový můstek a hlavně co mě teď zajímá je jestli alternator stále dobíjí nebo ne, případně může to nějak škodit baterce? Tohle je úplně mimo můj obor a o tom nic moc nevím ale díky za jakýkoliv názor
PS: je to 1.3MPi 50kw
Škoda Felicia Safe line Trumf 1.3MPi 50kW 68PS Úpravy jsou zbytečné...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně už nedobíjíš a za chvilku ti zkolabuje baterka. Je jednoduché zjištění, změř si to.
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem stejny problem jak ty. Dobijelo to trosku mene(necelych 13V bez spotrebicu). Ale melo to velky klidovy odber,asi 3,5A , takze mi to za noc vymlatilo baterku na 8V
Radsi si to premer a co nejdrive oprav 
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Nevite nekdo prumery pruzin na pikapu ? Kuly objednani gum do zavitu .....
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
v DP to máš všechno.
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Tak problém je v tom že DP nemám k dispozici ...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak si ji stáhni:
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=47
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=47
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle stránky znám, jen jsem tam nenašel, ani jinde na foru odkaz na čast podvozek, všechno jen mrtví odkazy ....
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
k podvozku nevím jestli je tam vše , ale chybí tam něco k motorům , kompletní jsem našel na uložto
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Včera ráno jsem objevil pod víčkem emulzi (tak 0,5cm vrstva po celém víčku). Jen jsem ji utřel kapesníkem a jezdil. Dneska ráno, jsem to kontroloval u práce (cca po 25hodinách a 80km).
Po lehku tam toho je, ale nevím, jestli by mě to mělo nějak markantně znepokojit.

Olej měněný měsíc po letním srazu, bohužel místo chladící kapaliny mám něco průhledného, místy s plovoucí rzí ve formě bahna a proto se toho tak bojím. Určitě půjde vyměnit celý chladič, protože už několik let to pomalu, ale jistě teče. Už jsem si ho i objednal, ale nevím, kdy se dostanu k samotné výměně. Nechtěl bych k tomu všemu ještě řešit těsnění pod hlavou.
Po lehku tam toho je, ale nevím, jestli by mě to mělo nějak markantně znepokojit.
Olej měněný měsíc po letním srazu, bohužel místo chladící kapaliny mám něco průhledného, místy s plovoucí rzí ve formě bahna a proto se toho tak bojím. Určitě půjde vyměnit celý chladič, protože už několik let to pomalu, ale jistě teče. Už jsem si ho i objednal, ale nevím, kdy se dostanu k samotné výměně. Nechtěl bych k tomu všemu ještě řešit těsnění pod hlavou.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti neubejvá voda tak to neřeš ,je to jen sraženej kondenzát .Asi jezdíš krátký trasy tak se to nestačí pořádně ohřát a
vypařit ,je tu o tom někde celý téma .
Zkusit vypláchnout chladící systém taky to tu je popsaný .
vypařit ,je tu o tom někde celý téma .
Zkusit vypláchnout chladící systém taky to tu je popsaný .

- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Voda mi pomalu ubývá, ale snad to je skrz chladič. Je to tak málo, že oken to během týdne ani nezaznamenám. Jsem už pod riskou, ale bojím se to dolét destilkou, protože nevím, jaké bude počasí a kolik stupňů ta kapalina teď vydrží . A jezdím denně 2x26km. Jedna cesta kolem 25 minut.
Naposledy upravil(a) Arkis dne čtv 22. led 2015 18:26:26, celkem upraveno 2 x.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Tohle co jsi našel vůbec neřeš 
Jezdím jen po městě krátké trasy a mam toho pod tim víčkem víc teďka v zimě
Jezdím jen po městě krátké trasy a mam toho pod tim víčkem víc teďka v zimě
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, co se považuje za krátké trasy, v tom je teď ten problém
. Editoval jsem příspěvek nad tebou, ale napsal jsi moc rychle
.