strácanie oleja
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
strácanie oleja
ahoj. od jakživa (od kúpy) vždy po cca 2-3 mesiacoch musím dolievať olej, lebo už je pod minimom. pripadá mi ako keby sa náhle stratil. dolieval som dávnejšie, no dnes tam je skoro úplne tak isto. moja otázka je : kade by sa mohlo stratiť tolko oleja ? auto nedymí na modro, štartuje super studené/teplé, valce nevynechávajú, nieje žiadna vola v oleji ani olej vo vode. môže sa to tratiť tou hadicou do sania čo je odvetrávanie veka ventilov ? lebo to jediné ma napadá. Ďakujem za pomoc
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: strácanie oleja
nemoc koncernových motorů , něco jde přes sání , něco přes kroužky , obojí díky opotřebeným kroužkům
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
rozmýšlam že by som to odvetrávanie prerobil a zachytával ten olej do vhodnej nádobky. tak dúfam že cez krúžky toho vela nejde, to by bolo poznať na tlakoch nie ?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no právě že ne , protože mají napsanou velkou toleranci
u mojí 1,6 jsem dal nový kroužky a opotřebením válce , mi to dalo vůli v zámku 1mm což je max opotřebení (nebo už za ním)
ale stejně to výrazně pomohlo na 10000km cca 2 l oleje
a je taky tím že kroužky jsou s nižším přitlakem aby se snížilo tření ..... a tím emise
u mojí 1,6 jsem dal nový kroužky a opotřebením válce , mi to dalo vůli v zámku 1mm což je max opotřebení (nebo už za ním)
ale stejně to výrazně pomohlo na 10000km cca 2 l oleje
a je taky tím že kroužky jsou s nižším přitlakem aby se snížilo tření ..... a tím emise
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
ale zaujímavé je že on sa tratí jak sa mu zachce. dolieval som pred mesiacom a je tam ešte +-rovnako. to je jak keby sa stratil naraz
žeby fakt to odvetrávanie ? lebo šak aj olejové čerpadlo dáva nejaký tlak a čím vyššie otáčky tak väčší tlak.. podla mňa by to kludne mohlo vypluť vrchom, včera som utieral olej čo tiekol cez jeden šrob zvrchu na veku ventilov, čo znamená že to tam pekne frka
rozobral a vyčistil som to. teraz je to kov na kov na sucho a tesní to.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
no nějaký podmínky tam jsou , např , jel jsem do práce studený start .... vše ok , ale když jsem jel vyzvednout kamaráda cca 2km tak potom dýmovnice .... ,
takže dost velkej vliv na to má teplota motoru/oleje
a nezapomeň na ventilový gufera ty taky něco pustěj
no a trochu by ti pomohlo přejít na hustší olej
takže dost velkej vliv na to má teplota motoru/oleje
a nezapomeň na ventilový gufera ty taky něco pustěj
no a trochu by ti pomohlo přejít na hustší olej
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
teraz tam je myslím 10W40 a niekto mi poradil M7ADS superturbo to je 15W40. prechod z 10W na 15W neublíži ničomu ?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
možný by to bylo , ale jestli tam dáváš polosynťák , tak bych ještě u polos zůstal ,
za mně : řešení sice dražší , ale účinější , > udělat kroužky , gufera ventilů
za mně : řešení sice dražší , ale účinější , > udělat kroužky , gufera ventilů
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
tak to bude určite lepšie. a nové tesnenie pod hlavou, nejaké dobré bud Victor Reinz alebo Elring. niečo ku tomu repasu : ak sa menia krúžky, robí sa aj nové vrtanie valcov kvôli zrovnaniu ? a ak sa zrovnáva hlava, treba dať aj venitly zapustiť či niečo take ?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
tyhle koncerny nejsou tak jednoduchý jako 1,3 kde se za pár korun postaví novej motor
ventily určitě zkontrolovat popř vyměnit nebo aspoň zalapovat , sedla se dělaj z kvalitních materiálů takže většinou frézování nepotřebujou , a u motorů bez možnosti doladění vůle už je to obtížnější
jejich zapuštění po srovnání hlavy , ... , kouknout do příručky určitě tam k tomu něco je
novej vývrt válce by byl super , ale to je celej motor ven , celej odstrojit ,...... , sehnat někoho kdo to udělá , a samo k tomu nový písty , .... takže finančně ,....drahý ... zbytečný
ventily určitě zkontrolovat popř vyměnit nebo aspoň zalapovat , sedla se dělaj z kvalitních materiálů takže většinou frézování nepotřebujou , a u motorů bez možnosti doladění vůle už je to obtížnější
jejich zapuštění po srovnání hlavy , ... , kouknout do příručky určitě tam k tomu něco je
novej vývrt válce by byl super , ale to je celej motor ven , celej odstrojit ,...... , sehnat někoho kdo to udělá , a samo k tomu nový písty , .... takže finančně ,....drahý ... zbytečný
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
ďakujem za info, ak nájdem majstra ktorý to spraví kvalitne, tak to zasa vydrží 
-
nebulus - FK
Ja som dával 15W a žiaden olej výrazne nemizol ani po najazdených 360 000.
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
Ktovie, možno má olejové čerpadlo velký tlak a všetko to ide do sania