straca otacky

Simos 2P
135M, 136M
jonyx514 - FK

straca otacky

Příspěvek od jonyx514 - FK »

Zdravim vsetkych. Mam feliciu 1.3 mpi rok 99. Mam taky problem ze po zahriati auta na prevadzkovu teplotu auto straca vykon a pri vlnobehu sa drzia strasne nizke otacky az zdochina. Zaujimave na tom je to ze po odpojeni lambda sondy ide auto bezchybne. Tak som ju vymenil ale auto stale ide nepravidelne. Na diagnostike lambda pekne skace. Chyby nesu ziadne. Okrem toho som cistil skrtiacu klapku, nastavene zakladne hodnoty a ked to aj tak pretrvavalo dal som druhu ale stale ta ista chyba. Menil som este sviecky, zapalovaciu listu, vzduchovy a palivovy filter, riadiacu jednotku, vahu vzduchu, snimac teploty, nastavene ventily, kompresia zmerana ma ju ako nove auto. Uz fakt neviem kde moze byt chyba. Uz asi mesiac sa s tym trapim. Za akykolvek napad vopred dakujem
Rob

Re: straca otacky

Příspěvek od Rob »

... zkus vyměnit ještě hallův snímač otáček shora na převodovce
jonyx514 - FK

skusim ale podla mna keby ten snimac bol vadny tak auto by ani nenastartovalo. A startuje na prvu supu.
Rob

Příspěvek od Rob »

... to není tak jisté. měl jsem špatnej a projevoval se občasným zdecháním motoru, viz např. i zde: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49#p582449

takže rozhodně bych netvrdil, že pokud je snímač otáček špatný, auto ani nenastartuješ
jonyx514 - FK

Snimac otacok vymeneny z inej feldy a auto stale ide ako pred tym. Ziadna zmena. Ma este niekto napad co moze byt na chybe? Dnes som si vsimol ze ked auto bolo v tom stave ze neslo a dal som ruku na vyfuk ta neprqvidelne vyfukovalo. Akoby jeden valec vynechaval ale kompresie ma dobre a ventily si tiez nastavene aj sviecky su nove aj zapalovaciu listu som mal na skusku. Zeby tesnenie pod hlavou. Ale to by potom prechadzala kompresia z valca do valca alebo by sa tratila voda a tak ked sa nemylim. Pockam na skusenejsich.
jonyx514 - FK

Mam podozrenie na chybny snimac klepania. Pri diagnostike auta v bloke hodnot 017 otrqsovy smimac je prva hodnota kolo 0,8 a dalsie 3 nieco kolo 1,2. A ked som ho odpojil a skusil tak startovat tak nebola ani cyba zapisana v regostry chyb ze snimac klepania skrta na kostru alebo take daco ked je odpojeny. Moze mi to niekto vysvetlit ak niekto daco o tom vie? Dakujem
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Zkoušel jsi měnit palivové čerpadlo? Měl jsem podobný problémy a způsobovalo to víc věcí - lambda, klapka, filtr a čerpadlo.
Naposledy upravil(a) Majklaz dne sob 17. led 2015 14:08:16, celkem upraveno 1 x.
jonyx514 - FK

Toto jedno mi ostava vymenit. Lebo uz vsetky snimace tesnenia som pomenil, kably som presiel kostry skotroloval. A teraz som si vsimol ze ked zapnem svetla a dam smerovku tak zo smerovkami mi jemne preblikuje kontrolka dobijania a cim viac otacok tak silnejsie svieti, ale ked svetla nezapnem a dam smerovku tak kontrolkka dobijania nepreblikuje. Meral som alternator dava 13,8 volta, tak som pre istotu vymenil regulator a dal novy klinovy remen ci nahodou nepresmykuje ale stale blika. Tak neviem ci to ma suvis s tou poruchou motora ci nie.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

a co ten vejfuk ? zkus nejdřív jen odpojit zadní díl
Odpovědět