2ka občas přes zuby
-
Tshooter - FK
2ka občas přes zuby
Zdravím.
Kluci, v zimě je tuhý řazení, ale to tak mám každý rok, normální asi felicíí, ale než se zahřeje tak občas tam vleze 2ka přes zuby...chrastí mi spoj.ložo, myslíte že by to mohlo být tím, nebo třeba málo oleje, nebo něco jiného?
Kluci, v zimě je tuhý řazení, ale to tak mám každý rok, normální asi felicíí, ale než se zahřeje tak občas tam vleze 2ka přes zuby...chrastí mi spoj.ložo, myslíte že by to mohlo být tím, nebo třeba málo oleje, nebo něco jiného?
Re: 2ka občas přes zuby
to lozisko je vcelku normalni pokud vic mrzne,a ta 2jka je nacaty synchron,me todela zastudena pri podrarovani na 3jku,jak se to zahreje je klid,naucil jsem se dat vzdyky trch meziplyn a je to ok
-
Martas085 - FK
mě to po výměně převoďáku za studena při přeřazování na dvojku taky někdy počítalo zuby,až jsem měl strach že bude po převodu.Ale po cca 2tkm se to normálně zlepšilo,teď jde někdy maximálně ztuha.Jinak jsem to řešil meziplynem. Ještě mám jeden poznatek,před výměnou oleje,po delší jízdě a následném zařazení zpátečky mi to dávalo rány,někdy počítalo i zuby.Po hned po výměně vymizelo. A řazení jde i v mrazech podstatně lépe. Měnil si už převoďák?
-
Tshooter - FK
Ne ne neměnil
a stydim se za to. Kolik litrů tam naliju?
Ted jak se oteplilo tak přestalo všechno zlobit.
Ted jak se oteplilo tak přestalo všechno zlobit.
Mně někdo radil, abych na ty synchrony zkusil řidší olej... třeba co se dává do automatu. Jinak mě to na dvojku jde taky přes zuby, když bych to řadil ve "větší" rychlosti, ale když to tam člověk necpe jak hovado, tak to jde... takže zatím to měnit nebudu.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Do převodovky u feldy je dobrý dát sintetický olej a né minerální který tam je doporučovaný. I ve škodovce vám jej umí nabídnout a v zimě máte po problémech s tuhým řazením. Pokud jde dvojka přes zuby tak je to s největší pravděpodobností špatný nebo načatý synchron.
Ten ojel jsme měli ve feldách jak od Castrolu, tak od Valvoline ale určitě se najde i spoustu jiných značek co jej mají v nabídce.
Ten ojel jsme měli ve feldách jak od Castrolu, tak od Valvoline ale určitě se najde i spoustu jiných značek co jej mají v nabídce.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Martas085 - FK
cca 2,4l ...já nalil Valvoline 75W-90,ze začátku jsem se fakt děsil,jak šla dvojka za studena přes zuby,teď....jedna báseň...
už se těším na pořádné teplo,budu řadit jedním prstem. Jinak měnit by se měl po cca 60tkm,ale kdo nenajede,doporučil bych i třeba po pár letech vyměnit.Já ho vyměnil po skoro 15 letech a ono je to opravdu hóóóódně znát 
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Já používám do převodovky tento olej a velice ho doporučuju. http://www.autobalada.cz/autobalada/esh ... -75W-90-1L
ten valvoline by taky nemusel bejt špatnej ale tento mám odzkoušenej a funguje parádně.od výrobce myslím je taky uvedeno že by se tam měl lejt olej od Shellu.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem pocítil zlepšení při přechodu z obyč předepsaného Mogulu na SynTrans 75W90. Myslím, že to je rozumná investice.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
nebulus - FK
Mne išla dvojka tiež cez zuby, po doliatí oleja OK ( chýbal skoro 1l ). Ale zase keď sa auto v lete prehreje, tak nepodradím do 3. nad 60km/h bez medziplynu 
-
rk3
zdravim, prevodovkam moc nerozumim a mam stejny problem jako panove predemnou - pri razeni (zejmena podrazovani) na dvojku mi to obcas jde pres zuby, hlavne zkraje jizdy pri studenym motoru. Ten nacaty nebo odesly synchron, to je opravitelne nebo je to na vymenu prevodovky? pripadne jak nakladna je oprava? zkusim teda samozrejme prvne vymenit komplet olej za nejaky kvalitni ale necekam ze to pomuze - jiny rychlosti jdou jedna basen
-
Papi - FK
.....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 30. zář 2020 17:03:24, celkem upraveno 1 x.
Já jsem vyměnil olej a už 2 roky s tím jezdím vesele dál. Je pravda, že v zimě než se to zahřeje, tak tu dvojku tam člověk nemůže moc rvát, ale přecijen se mi nákladnější investice do auta už moc nevyplatí...
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
vymena oleje moc nepomuze a pokud jo tak docasne.. na vrakacu za litr pravdepodobne sezenes prevodovku v podobnym stavu jako mas ted, holt sou to stary auta.. takze srat na to a jezdit.. ono to jeste vydrzi 

-
rk3
ok diky za nazory. olej jsem vymenil a celkem dost se to zlepsilo, vic s tim delat nebudu dokud to bude fungovat :-)
-
Xyz255
- Kontaktovat uživatele:
Mívám podobný problém, ale ne při podřazování, ale při trochu rychlejším řazení z jedničky na dvojku, znamená to, že je načatej synchron a nebo jenom že nestíhá? Říkám, dělá to při rychlejším přeřazení, třeba když se potřebuju rychle dostat z nějaké křižovatky atp.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zkus jinej olej, někdy stačí i jeho správné množství v převodovce.