Za kazdou radu budu rad.
Ohnuty sroubek u kotouce
Ohnuty sroubek u kotouce
Hledal jsem hledal a nejak nenasel ale mam takovej problem, piskaly mi kotouce a pri rozjedu popiskavaly tak jsem se sel na to mrknout vse jsem rozebral a jak je ten sroubek co drzi kotouc na naboji aby se neprotacel pri nandavani kola tak ten sroubek byl ohnutej jak na pravym tak i levym kole. Ty sroubky jsou cca 3-4 mesice stary, tak me zajima co nebo proc se to stalo? Nejak si to nedokazu vysvetlit
Za kazdou radu budu rad.
Za kazdou radu budu rad.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Ohnuty sroubek u kotouce
Očividně neseděla jak měl. Pokud jsou na autě kolový šrouby tak tenhle šroubek postrádá smysl a je funkční je tam pouze bez kolových šroubů.
Já je utrhnul na obou nábojích .... ale to bylo mou vlastní blbostí když jsem povoloval poloosu a neměl jsem nasazený kolo a proti pootočení jsem si to blbec držel brzdou přes kotoč ... a nějak mě v tu chvíly nenapadlo, že to drží jen ten malej šroubek
Pokud je máš ohnutý tak je buď vyhoď nebo je vyměň za nový
Já je utrhnul na obou nábojích .... ale to bylo mou vlastní blbostí když jsem povoloval poloosu a neměl jsem nasazený kolo a proti pootočení jsem si to blbec držel brzdou přes kotoč ... a nějak mě v tu chvíly nenapadlo, že to drží jen ten malej šroubek
Pokud je máš ohnutý tak je buď vyhoď nebo je vyměň za nový
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Díky za radu
jsem na to koukal jak jelen tak jsem to vyměnil a uvidim prave se mi to projevovalo při rozjezdu ze to popiskavalo a když jsem brzdil tak piskaly brzdy a po výměně to ustalo naštěstí 
-
emge
Ja som mal raz ohnutú skrutku na jednom kotúči po tom, ako som vbehol kolesom do výtlku.
Tá skrutka kotúč len pridržiava na správnom mieste. Reálne ho držia skrutky, ktoré držia celé koleso. Takže ak sa skrutky na kotúčoch ohli, tak to bola buď väčšia rázová sila (obrubník, výtlk...), alebo si mal slabo dotiahnuté skrutky na kolesách.
Do úvahy by pripadala aj chybná montáž, po ktorej kotúče nesadli správne - náboje kolies neočistené od hrdze...
Tá skrutka kotúč len pridržiava na správnom mieste. Reálne ho držia skrutky, ktoré držia celé koleso. Takže ak sa skrutky na kotúčoch ohli, tak to bola buď väčšia rázová sila (obrubník, výtlk...), alebo si mal slabo dotiahnuté skrutky na kolesách.
Do úvahy by pripadala aj chybná montáž, po ktorej kotúče nesadli správne - náboje kolies neočistené od hrdze...
To jsem si taky říkal ohledně díry ve vozovce a nebo jsem je málo utáhnul. Vyměnil jsem a je klid