Cerpadlo s imobilizerom vs cerpadlo bez immobilizeru

AEF
guide19
Kontaktovat uživatele:

Cerpadlo s imobilizerom vs cerpadlo bez immobilizeru

Příspěvek od guide19 »

Zdravim,

chcem vymenit cerpadlo na 1.9d felicii. Je to cerpadlo s imobilizerom. Co sa stane ked toto cerpadlo vymenim za cerpadlo bez imobilizeru? Je to problem? Mozem ho takto vymenit? Nebude to mat negativny vplyv na chod motora?
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerpadlo s imobilizerom vs cerpadlo bez immobilizeru

Příspěvek od pipo444 »

nie na chod motora to nebude mať vplyv, to jedina záleží od nastavenia čerpadla, IMMO jedine vypínalo el.mag. ventil prívodu nafty na čerpadle, takže na druhom čerpadle len hnedý kábel od ventilu ukostríš a ten druhý (zelený ? ) dáš na +12V po zanutí klúčika do polohy 1, popr. natiahneš kábel od spínačky/poistkovky. ide potom len o tot či je treba vypnút origo IMMO čo tam bolo alebo nie cez PC ale to už ja neviem, ale naštartovať by si mal, keďže je to praktircky napriamo zapojené :mrgreen:
rehypetr

Příspěvek od rehypetr »

Zdravim mam feldu 1.9d a mam problém řešim imobilizér dělal jsem rozvody a potkalo se to už mám po opravě hotovo a měl jsem hnutej predvstrik snažil jsem se ho naladit prez pc ale prez pc to vůbec nekomunikuje a pak to přestalo fungovat úplně motor chytne a chcipne tak sem koukal do klíčků a trubičku imo jsem tam neměl tak nevím co mám dělat abych zase jezdil jak to udělat Sms zavolám 721431417 Děkuji
guide19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od guide19 »

Na akej adrese si chcel komunikovat s riadiacou jednotkou? Skusal si adresu 41?
Ak nemas trubicku imobilizeru v kluci tak potom by to malo ist ked odstranis imo z cerpadla a prepojis tie kabliky co idu z a do ima natrvalo na +12v, ale ktory kabel to je a s ktorym ho musis pripojit, to ti z hlavy nepoviem. skus pohladat tu na fore. Uz sa to tu riesilo.
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

na tomto čerpadle sa predvstrek nastavuje predsa mechanicky, teda kolesom na čerpadle ;)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

mozno mal na mysli potenciometer zataze, ak chcel nieco nastavovat cez PC ... neviem len hadam
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

tu sa cez diagnostiku nič nenastavuje, len si možeš okontrolovať nejake hodnoty, aj napätie na potenciometri záťaže. všetko sa nastavuje mechanicky (chvalabohu) :mrgreen:
ch4rli3 - FK

Příspěvek od ch4rli3 - FK »

@pipo444: Nahodou to neni pravda. Na cerpadle se da pres diagnostiku sparovat imo cerpadla s imem auta. A to uz je podle me nastaveni cerpadla :-D
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

no dobre tak to sa dá :D ale predvstrek a takéto veci sa nedajú štelovať cez PC. ak felda nemá IMMO tak ani to netreba nastavovať :D
Odpovědět