Zrušení přestavby na LPG
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Zrušení přestavby na LPG
Jak probíhá zrušení přestavby na LPG? Stačí když vymontuji LPG nádrž a ostatní LPG zařízení, a dojdu to nahlásit na Registr vozidel? 
-
Kroupa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zrušení přestavby na LPG
to je zajimavá otázka,myslím,že budeš muset zajít na technickou,aby ti to prohlédli a napsali papír s kterým půjdeš na úřad.těžko by se šel úředník z registru podívat na parkoviště jestli jsi to opravdu demontoval.
proč to chceš demontovat?
proč to chceš demontovat?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
v odborné firmě kde montují LPG to necháš vymontovat , buď na to udělají evidenčku nebo si ji zajistíš sám a pak na úřad
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Protože končí platnost tlakové zkoušky na LPG nádrži a investovat do nové nádrže asi nebudu, nevyplatí se mi to, ta Felicia dalších 10 let nevydrží a já mám nájezd jen cca 10000 km ročně, takže zvažuji různé možnosti. Nejlepší bude ale asi ekologická likvidace a nákup jiného vozidla.Kroupa píše:proč to chceš demontovat?
-
novi
- Kontaktovat uživatele:
Nabídnul bych ji na prodej tady na fóru, třeba na díly, určitě bys za ni dostal víc než tisícovku na vrakovišti.
-
Kroupa
- Kontaktovat uživatele:
hoď sem nějakou fotku a uvidíš,za zkoušku nic nedáš a každá koruna navíc na nové auto dobrá 
-
guldys
- Kontaktovat uživatele:
Nějak to nechápu, výměna nádrže stojí i s prací pár tisíc. I při těch kilometrech co najedeš se ti to do roka vrátí (spíš za půl). Pokud je felda v tak vrakoidním stavu, že nevydrží rok, tak ji rovnou prodej nebo zruš. Za dobrý ceny to dělá místní uživatel LPG.Habartice (Liberecký kraj)
4000 investice se vyplatí, navíc nádrž můžeš pak přendat do jinýho autaosobne píše: Protože končí platnost tlakové zkoušky na LPG nádrži a investovat do nové nádrže asi nebudu, nevyplatí se mi to, ta Felicia dalších 10 let nevydrží a já mám nájezd jen cca 10000 km ročně, takže zvažuji různé možnosti. Nejlepší bude ale asi ekologická likvidace a nákup jiného vozidla.
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
To auto už příští technickou kontrolou legálně neprojde, musel bych investovat víc než jen na novou LPG nádrž, přemýšlel jsem proto jako jednu z možností, že bych přestavbu LPG úředně zrušil (ale ve skutečnosti v autě ponechal), a příští technickou nechal udělat tak, že si jen zaplatím, aby mi ji někdo "zařídil" bez auta. Stačilo by pak platit jenom jedny emise a ne dvoje. 
jo, a pak na to příjdou při bežné silniční kontrole a co - pokuta, odebrání TP. Něco se stane, a co - pokuta, flastr za to, že máš v autě plyn, nenahlášený a ještě k tomu propadlý... nevím to je lepší už investovat ty 4 tisíce a nádrž pak použít v jiném autě nebo prodat zvlášt...
-
Sanchez - FK
Udelal bych technickou pred ukoncenim platnosti tlakove zkousky a jezdil bych s neplatnou nadrzi,je to o neco mene riskantni nez jezdit s neplatnym celym lpg. Jeste je moznost koupit starsi nadrz s platnosti treba jen na dva roky, na netu je jich dost, M.
-
Kroupa
- Kontaktovat uživatele:
revize na LPG bude podmíněno datumem konce tlakové zkoušky na nádrži.technik to napíše do doložky a technickou tím pádem neuděláš na déle jak je platnost nádrže.na technické se dívají jestli máš platnou revizi.
kup starší nádrž,nebo jestli máš svého plynaře tak se s ním domluv,většinou mají někoho,kdo zase prodává mírně jetou,chce to se jen poptat.
kup starší nádrž,nebo jestli máš svého plynaře tak se s ním domluv,většinou mají někoho,kdo zase prodává mírně jetou,chce to se jen poptat.
s neplatým a vyškrtnutým plynem bych nejezdil. Nestojí to za možné budoucí problémy třeba v případě nehody...
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
No v tomhle stavu už právě to auto je, poslední technickou kontrolu jsem udělal sice s odřenýma ušima, ale na dva další roky, platnost tlakové zkoušky LPG nádrže byla v době technické kontroly jen rok, ale to jim nevadilo. Problémem pro mě je následující technická kontrola (cca za rok a půl), auto přes ní už legálně neprojde (ani kdybych vyměnil LPG nádrž), budu si muset TK zařídit jinak. Bylo by to ale asi jednodušší, kdyby to auto už úředně nebylo přestavěno na LPG, nemusel bych platit dvoje emise a ten kdo mi zařídí TK by neměl problém v případě zjištění rozporů s neplatnou tlakovou zkouškou na nádrži LPG.Sanchez píše:Udelal bych technickou pred ukoncenim platnosti tlakove zkousky a jezdil bych s neplatnou nadrzi,je to o neco mene riskantni nez jezdit s neplatnym celym lpg. Jeste je moznost koupit starsi nadrz s platnosti treba jen na dva roky, na netu je jich dost, M.
-
Sanchez - FK
V tom pripade bych to resil az za rok a pul pred TK, za tu dobu se muze stat spousta veci (do te doby budes v baliku) a ty nebudes nejakou feldu vubec resit.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Zatím to vypadá, že za rok a půl bude ekologická likvidace Felicie a koupě Fabie. 
-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ke zrušení lpg stačí potvrzení odborný firmy o " odborný demontáží LPG zařízení "
s tím papírem na úřadě zažádáš o zrušení lpg v TP a oni to zruší. TK ani evidenčka ani nic jinýho není potřeba.
s tím papírem na úřadě zažádáš o zrušení lpg v TP a oni to zruší. TK ani evidenčka ani nic jinýho není potřeba.
-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
Blbost. technik na stk nemá právo jakkoliv omezovat platnost TK, i kdyby nádrž měla platnost jen na jeden den, musí TK udělat na 2 roky. Ze zákona revize není povinnáKroupa píše:revize na LPG bude podmíněno datumem konce tlakové zkoušky na nádrži.technik to napíše do doložky a technickou tím pádem neuděláš na déle jak je platnost nádrže.na technické se dívají jestli máš platnou revizi.
-
Kroupa
- Kontaktovat uživatele:
myslím,že nemáš pravdu,technik na STK,může omezit platnost třeba na měsíc a ty musíš do měsíce odstranit závadu,pro kterou to bylo omezeno.A s tou revizi to taky asi nebude jak píšeš pač první co je na technické zajímá jsou emise a revize na LPG.
žádnej rozumnej technik ti nedá revizní zprávu na rok,když za měsíc končí tlaková zkouška,píši to z vlastní zkušenosti.
žádnej rozumnej technik ti nedá revizní zprávu na rok,když za měsíc končí tlaková zkouška,píši to z vlastní zkušenosti.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
No pravda je taková, že já jsem dostal technickou na dva roky, i když tlaková zkouška na LPG nádrži měla platnost už jen rok.
- Jirka.Kolouch
Technickou na 2 roky sice dostaneš, ale do poznámky se dopisuje zkrácená platnost LPG systému
Naposledy upravil(a) Jirka.Kolouch dne čtv 12. bře 2015 13:06:21, celkem upraveno 1 x.
platnost revize je rok nebo ujetí 10tis km a musí být revize nová...
-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, nechám se poučit. Dejte mi sem odkaz na zákon kterej nařizuje pravidelný revize každý rok nebo 10 tis. km
Ze zákona ani ta slavná příloha k tp není povinná. Navíc mi sem jezdí auta na výměnu nádrže po 10 letech a v příloze nemají ani jednu revizi
Ze zákona ani ta slavná příloha k tp není povinná. Navíc mi sem jezdí auta na výměnu nádrže po 10 letech a v příloze nemají ani jednu revizi
já nechci poučovat to vůbec, já spíše reagoval na to, že tady kdosi psal že je revize povinná jednou za rok a něco ve spojitosti revize a platnost stk... 
-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
Tak plyn už nějakej ten pátek dělám tak bych samozřejmě mohl bulíkovat lidi jako 95% montážních firem co všechno je povinný a co všechno se musí a kolik to stojí ...
Ovšem chápu že na stk nebo me nějakej kojot může prudit a dělat chytrýho o tom žádná
Ovšem chápu že na stk nebo me nějakej kojot může prudit a dělat chytrýho o tom žádná
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Kolik by u tebe stálo tohle potvrzení?LPG.habartice píše:Jinak ke zrušení lpg stačí potvrzení odborný firmy o " odborný demontáží LPG zařízení "