Prosím pomoc,občas nenatočím
-
Hondza
- Kontaktovat uživatele:
Prosím pomoc,občas nenatočím
Zdravím všechny odborníky.Občas se mě stane že nenastartuju,po otočení klíčkem čerpadlo vrčí a při sepnutí startér točí točí a nic.30 krát nastartuju a jednou nic,nejlíp když spěchám do práce..Samozřejmě když to chci předvést mechanikovi tak vše funguje třeba na 100 pokusů ale pak za týden zas jednou nic..prvně se mě to stalo při natankování plné nádrže a od té doby několikrát,nezávisle na množství paliva.Mě jako laika jediné napadlo čerpadlo,zkusil jsem prohodit ale je to k ničemu když nevím jestli budu jezdit týden nebo měsíc v pořádku a pak mě to zas někde nechá..:/ Nemá někdo zkušenost prosím?
Re: Prosím pomoc,občas nenatočím
jo, není nad poruchy "občas". ty se odstraňují ze všeho nejhůř. snímač otáček není zajebaný? ... vyndat a vyčistit, případně vyměnit. i když toto spíše vypadá na problém se zapalováním, odhadl bych. tzn. svíce, lišta, kontakty zkontrolovat, preventivně prostříknout kontakt sprejem. zkontrolovat ukostření čerpadla pod levou zadní svítilnou - kostřící bod E6. co paměť závad, prázdná? klapku vyčistit, resetnout.... onehdá jsem viděl tak zanesenou a zabordelenou klapku, že se divím, že to auto vůbec mohlo jezdit. odhaduji, že nebyla čištěná po celou dobu provozu, letité připečené nánosy. ještě jsem někde četl, že pomohlo při podobných případech vyměnit autobaterii, i když točila, byla slabší a svíce nehodily dostatečnou jiskru k zapálení směsi... no zkus jedno po druhém vyzkoušet, hádám, že něco z toho co jsem napsal to bude...
... ta spínačka zlobí ráda, to máš pravdu. Před cca půl rokem mi zrovna odešla.... ale projevovalo se to tak, že se rozsvítily kontrolky, ale při otočení klíčkem startér ani necuk... tak myslím, že spínačkou to nebude. ještě snad mě napadlo vyměnit/přehodit relé od čerpadla, to by taky mohlo zlobit. v pojistkové skříni je jich několik se stejnou hodnotou, takže nemusíš kupovat a stačí jen přehodit na zkoušku...
-
Hondza
- Kontaktovat uživatele:
No spínací skřínka je rozbitá
prasklý perko takže vracím rukou,ale sem tam se stane že otočím a než začne startovat tak je tam vteřinu někdy dvě prodleva.No ale když už to točí tak to nemá spínačka vliv ne?Baterka je taky horší to je pravda,ale jednou jsem si ji těma pokusama natočit vybil a startoval přes kabely a taky nic,až asi po půl hodině..Na tu kostru se podívám..zap.lištu i snímač otáček jsem preventivně měnil sice ne za nový ale z jinýho auta a efekt nula.pořád to většinou jde,a někdy ne..klapka čištěná asi před půl rokem..Co ta odvětrávací hadice co jde do klapky?Nemůže to něco dělat?Někde jsem slyšel že to lidi zaslepujou a hadici nechaj foukat někam pod auto..jo a je to rok 99 s posilovačem
-
roman63
- Kontaktovat uživatele:
Tohle momentálně vůbec neřeš. To na tohle nemá vliv.Hondza píše:Co ta odvětrávací hadice co jde do klapky?Nemůže to něco dělat?
Je ŘJ řádně ukostřena (hnědý vodič na levém podběhu)?
-
Hondza
- Kontaktovat uživatele:
Tybrdo tolik ukostřovacích bodů jsem vůbec netušil
tak to se kouknu,ale je možný že to má vliv když je to tolik sporadická závada?kouknu na to.Jednou se mě stalo,že jsem odpojil ř. jednotku (už nevím proč) a když sem ji dal zpět,tak vybitá baterka..
no jestli ti auto startuje s prodlevou po otočení klíčku a navíc máš ve spínačce prasklý péro, rozhodně vyměnit. nová stojí okolo 300 Kč, dá se určitě sehnat i použitá. a nad tou baterií bych se vážně zamyslel, minimálně bych si ji půjčil od někoho, kdo ji má ve 100 % stavu a třeba na 1-2 týdny vyzkoušel. jde o to, když vyměníš snímač otáček a lištu, zda to je z auta, o kterém víš jistě, že fungovalo bez problémů. Pokud ne, můžeš měnit špatný za špatný a s takovou se nikam nehneš. Pokud jednu věc vyloučíš, musíš si být 100 % jistý, aby ses k ní v budoucnu nemusel znovu vracet. Zvlášť u takovéto zřídkavé a sporadické závady, jak ji popisuješ. jestli si nejsi jistý svícema, vyměnit. Je to záležitost v řádu desítek korun...
Zaslepení přisávání z ventilového víka je dobrá věc, ale na to se prozatím můžeš vykašlat. Tím to jistě není... Vyřeš starty a pak se můžeš vrhnout na další... líp ti asi neporadím, ještě projdi a prostříkni kontaksprejem kontakty dílů, které mají co dělat se zapalováním a distribucí paliva (ŘJ,čerpadlo,svíce,zapal.lišta) pro jistotu bych prostříknul i kontakt snímače otáček,čidla vody, čidla tlaku a teploty vzduchu zezadu na sání no a jak jsem psal zkraje, vyměň alespoň na zkoušku věci, které nejsou stoprocentní, abys vyloučil jejich vliv (spínačka,baterie)
Zaslepení přisávání z ventilového víka je dobrá věc, ale na to se prozatím můžeš vykašlat. Tím to jistě není... Vyřeš starty a pak se můžeš vrhnout na další... líp ti asi neporadím, ještě projdi a prostříkni kontaksprejem kontakty dílů, které mají co dělat se zapalováním a distribucí paliva (ŘJ,čerpadlo,svíce,zapal.lišta) pro jistotu bych prostříknul i kontakt snímače otáček,čidla vody, čidla tlaku a teploty vzduchu zezadu na sání no a jak jsem psal zkraje, vyměň alespoň na zkoušku věci, které nejsou stoprocentní, abys vyloučil jejich vliv (spínačka,baterie)
-
fat1
Měl jsem stejný problém - auto mi "končilo" elektricky u startéru a nic nepomáhalo. Vyměněna zapalovací lišta, snímač otáček, proměřena Lambda sonda, teplotní čidlo, odpojen "alarm", který navíc vypíná benzinové čerpadlo... Prostě s tím dělali servisáci psí kusy a nikdy to nepomohlo na delší dobu. Šel jsem k autu s pocitem, že si jdu hodit korunou - nastartuju x nenanstartuju... A jednou jsem udělal to, že jsem ze zoufalství vyndal baterku a dal ji kamarádovi a vzal si jeho. Obě dobré, upozorňuju. Od té doby OK. Jediné, co mě napadlo, bylo to, že pomohl tvrdý restart ŘJ. Asi po půl roce to zase párkrát nechytlo, tak jsem automaticky odpojil baterku, nechal pět minut a opět jezdím bez jediného vynechání při startování. Takže za sebe - zresetovat natvrdo ŘJ a uvidíš...
Fat
Fat
-
West - FK
MPi nezresetuješ odpojením napájania, má flashku, ktorá nepotrebuje napájanie aby udržala dáta.