Zapojeni pr.mlhovek

mmazalek - FK

Re: Zapojeni pr.mlhovek

Příspěvek od mmazalek - FK »

OK, díky nikde na netu sem nenašel, tak zajedu do toho servisu škoda nebo to předělám dle mýho. díky moc za pomoc :-)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

ten kabekl je prodáván přímo s mlhovkama , jestli samostatnej nevím ale zkus to na oktávku , já sháněl konektory a podle etky to u feli nenašel našel to u oktávek

nebo si ho můžeš udělat , svorkovnice hranatá cca 30kč , oválná cca 180kč , 2 + 2 piny á cca 12kč/ks to vše x 2
kabely nepočítám
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

Prosím vás neviete či je aj nejaký iný spôsob svietenia v hustej hmle keď nemám hmlovky?radili mi nakloniť svetlá viac do hora čomu moc ako lajik nerozumiem keď hmlovky majú byť dole aby svietili pod hmlu..ako potom pomôže pri nepriaznivom počasí nastavenie svetiel do výššej pozície. Druhá rada bola čo je za svetlom to "zrkadlo" alebo ako to nazvať, že vymeniť túto časť za kvalitnejšiu tak neviem, čo na to hovoríte
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

pokud nemáš mlhovky , tak je namontuj , nebo kup do hlavních světel jiný žárovky
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

A kdo poradil takovou blbost naklopit světla vejš? :o
Nic s tím nedělej světla májí být seřízena tak aby neoslňovali ,když pak mlha nebude tak budeš oslňovat protijedoucí .Nebo je budeš stále štelovat ? :lol:
Sežeň a namontuj mlhovky :!:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

Daju sa napojiť predné hmlovky na káble a spínač (použtý ako zadné hmlovky). Pri zapnutí zadných by sa rozsvietili aj predné. Ešte by ma zaujímalo akej kvality sú čínske hmlovky oproti originálom.
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Co se týče mlhovek na starší feldu 94-97 Čína alias diamond :puker: co jsem na ně koukal tak některý :shock: nemaj štelovací šrouby, což je docela blbý a taky nemaj ze zadní strany zapuštěný ten kovový bazmek , kterým se to z druhý strany přichytává viz: http://auto.aukro.cz/mlhova-svetla-feli ... 31006.html nebo http://auto.aukro.cz/predni-mlhovka-na- ... 03013.html to jest diamond a originál viz: http://auto.aukro.cz/nove-mlhovky-mlhov ... 13267.html
Nehledě na kvalitu skla a plastů, raději kup originál sic je dražší, ale zas Ti něco vydrží
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
petros - FK

Příspěvek od petros - FK »

Ahojte, presiel som vsetky prispevky ohladom zapojenia prednych hmloviek, nasiel som navod ako poprepajat kontakty, ale to bolo na original pripravu na predne hmlove svetla...ja ovsem pripravu nemam a tak neviem ake su tam kable a tak si kable chcem natiahnut a prepojit sam...takze mi tu na forku chyba jedna vec...nie som elektrikar a tak prosim o radu, ci vie niekto napisat, ako mam prepojit rele R2, vypinac prednych hmloviek, kontrolka v pristrojovke, svorka v poistkovej skrini a neviem co sa este musi prepojit...viem to pospajat, to zvladnem, len neviem co s cim ;)
mam na mysli takyto priklad:
kabelom prepojim svorkovnicu BA-pozicia6 so sedym konektorom pozicia 4
kabelom prepojim svorkovnicu BB-pozicia9 so sedym konektorom pozicia 7
kabel od pred. hmloveho svetla zapoim do ? a podobne...

Dakujem za vsetky rady

1,3MPi/1996
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

hele nevím, jestli se ti s tím bude někdo babrat a takto to detailně vypisovat. není to až tak jednoduché, jak to vypadá. Ideální je koupit sadu mlhovek. Jsou tam mlhovky, vypínač, relé a kompletní kabeláž. Jenom se to nacvaká do auta, dle přiloženého návodu a je to. Takhle to vypadá, dělá se sada pro starou tvář i pro novou tvář.
http://auta.bazar.cz/xad6265338-mlhovky ... skoda.aspx
Jinak zapojení lze vyčíst zde:
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=48
a zde si stáhnout dílenskou příručku, kde jsou schemata:
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=47
petros - FK

Nie je to jednoduche zapojit bez origo kablov...asi mas pravdu a najlepsie a najrychlesie to bude kupit cele...dakujem za radu :salut:
petros - FK

Ahoj, este jedna otazka...pokial budem zapajat predne hmlovky na feldu bez pripravy...budem musiet natiahnut kabel i na kontrolku prednych hmloviek do pristrojovej dosky? alebo je to od vyroby? - cize nacvaknem relatko a spojim kable vypinac, rele a hmlovky a hotovo? dik za odpoveede
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Budeš muset natáhnout kabel i pro kontrolku mlhovky. Pokud auto nemá přípravu na mlhovky, tak nemá ani zapojenou kontrolku.
petros - FK

:thumleft: :salut: dakujem
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jo a je to v pojistkovce třetí, červenej, BA konektor pozice 6
A propojíš ho s černým konektorem přístrojovky pozice 2

Správně by to mělo být propojeno bílým kabelem, podle schémat, ale to už není důležité.
crews1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crews1 »

Ahoj,zdravím všechny.
Nedávno jsem pořídil Feldu 1.3,pi 50kw rv 2001, chtěl bych dodělat přední mlhovky a po pročtení všeho možného na fóru jsem zjišťoval co v autě mám a nemám.
Na předních nosníkach v motorovém prostoru mám na ně přípravu,ale když jsem sundal palubní desku (ten rámeček budíků a spínačů) nebyl tam žádný z výše uvedených šedých vypínačů,takže mám jen "poloviční" přípravu? jestli se to dá takhle nazvat. :scratch:
Našel by se někdo z okloí Slaného popř. Kladna kdo mby se na to mrknul a poradil se zapojením a co je třeba sehnat ještě? Děkuji mockrát za všechny odpovědi a snahu o pomoc.
Díky všem :thumleft:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Máš konektory v motorovém prostoru a nemáš konektor pro vypínač? To je divné. On ten konektor je šedá kostička a může být zastrčený někde dole v palubovce. Můžeš kouknout jestli máš prázdné místo v konektoru přístrojovky, T10d černý konektor, pozice 2. Když tam bude bílý kablík, tak máš komplet přípravu, pokud nikoliv, tak ji nemáš.
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=50
crews1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crews1 »

Prosim tě moc díky za tak rychlou reakci,ale krom elektriky si udělám na autě vše a proto bych tě chtěl poprosit,jestli bys neměl třeba přímo obrázek toho cos popsal? jsem v tomhle lajk a nerad bych něco hrotil,tak se radši zeptám takhle "hloupě" někoho kdo je expert.díky moc
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Obrázek nemám, ale do budíků vedou 3 konektory, žlutej, bílej a černej. Ty konektory mají na sobě číslíčka, respektive každá pozice kablíku je očíslována, někdy je to blbě vidět, chce to lupu. Tak na černém konektoru najdeš č.2 a když ta pozice bude volná bez kablíku, tak nemáš přípravu. Když v pozici bude bílej kablík, máš přípravu a někde v palubovce budeš mít zastrčený konektor pro vypínač předních mlhovek.
crews1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crews1 »

SUPER takhle mi to stačí, moc díky.

DĚKUJI za pomoc. :thumleft:
crews1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crews1 »

Tak dnes jsem to rozebral a mám v autě komplet přípravu na přední mlhovky, díky moc za rady a pomoc.
Měj se. :thumleft:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

No vidíš, kdo hledá najde. Hlavně nezapomeň na relé, aby jsme tu za chvíli neřešili: mám vypínač, mlhovky a stejně mi to nesvítí. :lol:
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=48
crews1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crews1 »

Nene, to se neboj, to mám už nachystaný,s tím se počítalo už od začátku :-)

Moc díky ještě jednou :thumright:

Nevěděl bys o nějakejch šablonách na budíky,nejlíp s bílým podsvícením? Díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Občas se mihnou na bazoši, jinak Phexys
Odpovědět