Otacky pri starte

Simos 2P
135M, 136M
pipo

Otacky pri starte

Příspěvek od pipo »

Zdravim, chcel by som sa opytat, ci by ste nevedeli co by mohlo sposobovat tuto srandu. Stava sa to vacsinou ked auto stoji par hodin, napr. po noci, proste nastartujem a otacky su nieco vyse 1000, potom raz tuknem do plynu a uz je vsetko ok. Fungujem tak asi rok, uz by som to chcel vyriesit :D diky :hockey:
speedfilip
Kontaktovat uživatele:

Re: Otacky pri starte

Příspěvek od speedfilip »

Podle mého to je způsobeno automatickým sitičem, ten lze "deaktivovat" tím klepnutím do plynu - normální stav. Kdybys nechal motor běžet a nechal stát auto tak v tomhle počasí by do pěti minut měly samovolně otáčky klesnout na cca 700-800, pokud ne, asi bych hledal (pokud ti to tolik vadí) problém přes diagnostiku - klapka, potenciometr a podobně. Pokud ti to například neúměrně nežere, tak bych to asi neřešil. Já už mám zvýšené (a kolísavé otáčky) cca 800km po vyčištění klapky - pravděpodobně jsem první, kdo tu zkouší, za jak dlouho si s tím poradí řídící jednotka bez resetu 8-) Jo jinak mě otáčky visej i za tepla na 2000 dokud neklepnu na plyn - pak spadnou na 1100-1200. Jak říkám - vyčištění klapky bez resetu (1,3MPI 50kW).
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Re: Otacky pri starte

Příspěvek od Andy486 »

Ako píše kolega vyššie: sytič - nerieš to, keď to necháš po naštartovaní tak, do minúty sa to ustáli pod 1000 samé, alebo môžeš klepnúť do plynu :-), tak ako si zistil.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Odpovědět