Otacky pri starte
Otacky pri starte
Zdravim, chcel by som sa opytat, ci by ste nevedeli co by mohlo sposobovat tuto srandu. Stava sa to vacsinou ked auto stoji par hodin, napr. po noci, proste nastartujem a otacky su nieco vyse 1000, potom raz tuknem do plynu a uz je vsetko ok. Fungujem tak asi rok, uz by som to chcel vyriesit
diky 
-
speedfilip
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otacky pri starte
Podle mého to je způsobeno automatickým sitičem, ten lze "deaktivovat" tím klepnutím do plynu - normální stav. Kdybys nechal motor běžet a nechal stát auto tak v tomhle počasí by do pěti minut měly samovolně otáčky klesnout na cca 700-800, pokud ne, asi bych hledal (pokud ti to tolik vadí) problém přes diagnostiku - klapka, potenciometr a podobně. Pokud ti to například neúměrně nežere, tak bych to asi neřešil. Já už mám zvýšené (a kolísavé otáčky) cca 800km po vyčištění klapky - pravděpodobně jsem první, kdo tu zkouší, za jak dlouho si s tím poradí řídící jednotka bez resetu
Jo jinak mě otáčky visej i za tepla na 2000 dokud neklepnu na plyn - pak spadnou na 1100-1200. Jak říkám - vyčištění klapky bez resetu (1,3MPI 50kW).
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otacky pri starte
Ako píše kolega vyššie: sytič - nerieš to, keď to necháš po naštartovaní tak, do minúty sa to ustáli pod 1000 samé, alebo môžeš klepnúť do plynu
, tak ako si zistil.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza