Hrozný auto?
Hrozný auto?
Zdarec, mam takovou zajimavou věc. Mam Felicii 8 let a sem s ní spokojen až na jeji nekomfort při přejíždění nerovností.
Nicméně...
Ted mám pujčenou na zimu Fabii 2008 s najetými 7000km. Jezdím s ní už přes týden každý den a včera sem si sedl do feldy že ji projedu aby nestála pořád jen tak...
No a tady je problém, normálně sem zjistil že to je Strašný! Řadící páka, spojka, volant, plyn... všechno jak šlápnutí do hovna. Mam tam vyměněné tlumiče, uložení, kuláky a čepy řízení.
Normálně sem se v ní bál jet a neřídila se mi dobře...
Je felda opravdu tak strašný auto nebo bych měl povyměňovat ještě pár věcí??
Nicméně...
Ted mám pujčenou na zimu Fabii 2008 s najetými 7000km. Jezdím s ní už přes týden každý den a včera sem si sedl do feldy že ji projedu aby nestála pořád jen tak...
No a tady je problém, normálně sem zjistil že to je Strašný! Řadící páka, spojka, volant, plyn... všechno jak šlápnutí do hovna. Mam tam vyměněné tlumiče, uložení, kuláky a čepy řízení.
Normálně sem se v ní bál jet a neřídila se mi dobře...
Je felda opravdu tak strašný auto nebo bych měl povyměňovat ještě pár věcí??
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hrozný auto?
Asi nejsem tak přecitlivělý, ale zase tak zásadně špatná mi Felicie nepřipadá. Soukromě mám fungl nového Roomstera TSI, služebně jezdím s Caddym, Fabií, Octavií 2... Felicii pořád držím na pojížďky po městě a tahání vozíku. I když víc drncá, je trochu hlučnější a nervóznější na silnici, pořád mne baví s ní jezdit a rozhodně to není taková hrůza jak popisuješ.
Je to asi nejenom o stavu, ale i o roku výroby a motorizaci. Příbuzný má 1.3BMM a to je děs. Řve to, nejede, do zatáček se to kotí (nemá stabilizátor), ruce by si člověk utrhnul (nemá servo). Sakra jsou znát i pneumatiky. Když je to postavené na seriových pneu od nějakého pochybného výrobce, nedá se čekat je to bude sedět jako Fabka na 195kách.
Přidej stabilizátor na přední nápravu, posilovač řízení, pořádná kola a najednou z toho bude docela slušný auto.
Je to asi nejenom o stavu, ale i o roku výroby a motorizaci. Příbuzný má 1.3BMM a to je děs. Řve to, nejede, do zatáček se to kotí (nemá stabilizátor), ruce by si člověk utrhnul (nemá servo). Sakra jsou znát i pneumatiky. Když je to postavené na seriových pneu od nějakého pochybného výrobce, nedá se čekat je to bude sedět jako Fabka na 195kách.
Přidej stabilizátor na přední nápravu, posilovač řízení, pořádná kola a najednou z toho bude docela slušný auto.
Já mam 195/50 R15, 1.3BMM se servem a stabikem, a rozpěrou mezi tlumičema.
No, vyměnim bowdeny plynu a spojky, zrepasuju řazení a vyměnim olej v převodovce a uvidim xD
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Mě zas příjdou nový auta nějak divný, je to o tom jak ťi zvykneš na něco jnýho. Bratr třeba s felicii(první auto, v autoškole O2fl) jezdí nerad, protože to špatně brzdí a to má ABS na HP je se to moc houpe na nerovnostech, kolikrát mě zajímá jaký "řidiči" budou vylejzat z autoškol za 5 let, když už teď se pomalu neumí rozjet s autem, který nemá pomocný systém na rozjezdy...
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw
https://www.instagram.com/hrabe.official/
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
spojka a plyn mě mc nevyhovujou na feldě, je to takový jaký si jalový. Brzdy mám sice polepšený ve předu ale v porovnání s fábkou to má prostě horší nástup, podle mě je ve fábce silnější posilovač. řazení budeš muset koupit celý nový bo na bmm už se nedělá kloub, jenom vika a ten se mi minule rozsypal za jízdy a řazení se rozpojilo.. Takže mám nový origo, ale furt je to hrozný kvedlání proti modernim autum. ale s tím řízením bych nesouhlasil. U feldy prostě cítíš kdy začínáš jít do smyku, tak na to můžeš zareagovat.. u fabky třeba je to brutálně přeposilovaný a vůbec nemáš kontakt s vozovkou. Já mám HP, snížený na max a stabik na zadku, a sedí to neskutečně
Ale teď jezdím s feldou jenom dálky víceméně, a 800km s tím autem je prostě utrpení.

-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
Felicie je úplně katastrofální auto. Spokojený s tím jsou jen ti, kteří nikdy nic jinýho neměli nebo přesedlali z favorita nebo š120.
Jako když jsem kupoval novou fel v roce 1997 tak se to chvíli zdálo jako ok auto, nicméně po ochutnání jiných aut i ročníkově mladších už jsem do toho nevlezl. Málo místa, prd to jede, ovládání hrozný....
Za mě felicii určitě ne
Jako když jsem kupoval novou fel v roce 1997 tak se to chvíli zdálo jako ok auto, nicméně po ochutnání jiných aut i ročníkově mladších už jsem do toho nevlezl. Málo místa, prd to jede, ovládání hrozný....
Za mě felicii určitě ne
-
Jiri.Cerny
Za mě zase v kontextu slušné ceny a levných náhradních dílů ano, ale za předpokladu té normální ceny a pokud od auta nečekáš zázraky. Měl jsem mnohem lepší, vybavenější auta s velkým výkonem, ale cena dílů, povinka a na to moje už občasné svezení kolem komína plně dostačuje
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
všechno je jenom relativní ,
vývoj jde pořád dopředu
srovnávat fabii k feli , je jako srovnávat feli k š120
na strakáči spojka strašně tuhá ,
na běloušovi 1,3 taky , i když má delší páku spojky (160mm) , pomohla výměna lanka a nedal jsem ho do držáku na řj
kombík spojka pěkně zklehka , řízení bez posilovače se pozná jen na místě jak se pohne jde zlehka jak kdyby měl posilovač
vývoj jde pořád dopředu
srovnávat fabii k feli , je jako srovnávat feli k š120
na strakáči spojka strašně tuhá ,
na běloušovi 1,3 taky , i když má delší páku spojky (160mm) , pomohla výměna lanka a nedal jsem ho do držáku na řj
kombík spojka pěkně zklehka , řízení bez posilovače se pozná jen na místě jak se pohne jde zlehka jak kdyby měl posilovač
Že má felda hrozný řízení může říct jen ten co si bez posilovače neutře ani prdel.
Tak krásně komunikativní řízení nemá žádný moderní auto a fábie s elektrickým servem je totální katastrofa.
Ti co neumí řídit si posilovače nemůžou vynachválit.
Ovšem nadávat na feldu že je katastrofa je nesmysl a udělá to jen zoufalec, co má pocit že když se zmohl na lepší, tak těmi levnými může pohrdat.
Felicie vznikla v roce 95´co by jste kruci od ní chtěli, škodovka tenkrát byl ještě 100 let za opicema dokud do ní koncern nezačal sypat prachy a technologie.
No a srovnávat jí s autem o 13 roků mladším, s vyšší výkonem a modernějším všem na co se jen podíváš.
A že nejede ? Má max 50 kw případně 55 v 1.6ce, s koncepcí motoru starou přes 60 roků, který z těch se kterými jí srovnáváte to má ?
Ano, není to žádná hitparáda, ale v době svého vzniku a hlavně za cenu za kterou se prodávala, se nic lepšího koupit nedalo.
Tak krásně komunikativní řízení nemá žádný moderní auto a fábie s elektrickým servem je totální katastrofa.
Ti co neumí řídit si posilovače nemůžou vynachválit.
Ovšem nadávat na feldu že je katastrofa je nesmysl a udělá to jen zoufalec, co má pocit že když se zmohl na lepší, tak těmi levnými může pohrdat.
Felicie vznikla v roce 95´co by jste kruci od ní chtěli, škodovka tenkrát byl ještě 100 let za opicema dokud do ní koncern nezačal sypat prachy a technologie.
No a srovnávat jí s autem o 13 roků mladším, s vyšší výkonem a modernějším všem na co se jen podíváš.
A že nejede ? Má max 50 kw případně 55 v 1.6ce, s koncepcí motoru starou přes 60 roků, který z těch se kterými jí srovnáváte to má ?
Ano, není to žádná hitparáda, ale v době svého vzniku a hlavně za cenu za kterou se prodávala, se nic lepšího koupit nedalo.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Co dodat... srovnávání nesrovnatelného.
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
tak pravda je ze za 25-30 tis co dneska stojí slušná felda se dá koupit spousta aut ze stejné doby co jsou co do komfortu a výbavy uplne nekde jinde.. ovšem když se vezmou v úvahu provozní náklady tak felda vyjde docela dobře, a proto tim porad jezdi tolik lidí 

- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Tak nejhorší auto co jsem řídil byla fabie s nefunkčním servem a prakslou přužinou, to je takový, buď to zatočí hodně nebo vůbec.
Zas na druhou stranu, zkuste u 3 let starýho auta vyndat pojistky z různých pomocných systémú, jestli potom bude lepší než felda...
Zas na druhou stranu, zkuste u 3 let starýho auta vyndat pojistky z různých pomocných systémú, jestli potom bude lepší než felda...
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nejenom náklady. Na Felicii zbožňuji její snadnou opravitelnost. Prakticky všechno jde vymontovat bez speciálního nářadí a bez nutnosti demontovat něco jiného. Když je v tom 1.3, tak je ke všemu tak super přístup, až je to neuvěřitelné. Kdo opravuje tzv. moderní auta, ví o čem píšu.
Včera jsem se by projet a Fel. 1.6 je prostě super. Jako amatérský fotograf konstatuji následující - dobrý fotograf umí nedostatky aparátu využít ku prospěchu díla.
Včera jsem se by projet a Fel. 1.6 je prostě super. Jako amatérský fotograf konstatuji následující - dobrý fotograf umí nedostatky aparátu využít ku prospěchu díla.
-
PAJIK
- Kontaktovat uživatele:
favo

- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Mám dvě auta z roku 95 jak feldu tak passata a rozdíl propastný tam není.Jen možná ve velikosti a trochu v pohodlí.Ale cena nového byl v té době rozdíl 450 tisíc!!!A to je to co dělá felicii míň pohodlnou.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
já nevim,mám novou octavii 1.6 konec roku 2012 a stejně rád se vracím k feldě protože tam jak psal fávo ještě vše řidíš rukama ...citíš stav vozovky a poznaš chovaní auta.
to novější nám dává falešný pocit bezpečí,než se rosvítí kontrolky prokluzu a je .... jako pohodlí je pěkné...prostor jen do plusu ale felda má a snad ještě dlouho bude mít co nabídnou.ps:dle udržby uživatele
to novější nám dává falešný pocit bezpečí,než se rosvítí kontrolky prokluzu a je .... jako pohodlí je pěkné...prostor jen do plusu ale felda má a snad ještě dlouho bude mít co nabídnou.ps:dle udržby uživatele
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jo ze SM44/2015 je felda jediný z malých aut kam lze umístit tři dětský sedačky vedle sebe ,
sice celkový hodnocení 3- , nemá isofix ,
hodnocení z 15 vozů , 7x 2+, 3x 2 , 3x 3+ , 2x 3-
ale to hodnocení je stejně divný (ono ne jenom tohle ) , rezerva pásů : hodnocení
felda 2cm 4-
octavia 7cm 3
kia 5cm 3
volvo 4cm 4
ford foc 3cm 4
hyundai chybí 5cm 5
sice celkový hodnocení 3- , nemá isofix ,
hodnocení z 15 vozů , 7x 2+, 3x 2 , 3x 3+ , 2x 3-
ale to hodnocení je stejně divný (ono ne jenom tohle ) , rezerva pásů : hodnocení
felda 2cm 4-
octavia 7cm 3
kia 5cm 3
volvo 4cm 4
ford foc 3cm 4
hyundai chybí 5cm 5
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Já teda jsem taky řídil více aut,i nových(rapid TSI)i zánovních a nemůžu říct že by byla felda nějak hrozný auto,samozřejmě rozdíl v pohodlí tam je,to je neodiskutovtelný,ale vždycky se k feldě rád vracím,protože jak už tu někdo psal tak krásně komunikativní řízení žádné jiné auto nenabídne,všechno je u feldy mechanický což velmi oceňuji,nic mi nekecá do řízení,žádný asistenty a pohlouplý kontrolky. Při srovnávání si musíte uvědomit že je to pořád jen inovovaný favorit,má o něco tužší karoserii ale nápravy jsou prakticky totožné,motor má jen odlišné vstřikování pokud se jedná o 1,3,československá technika z 80 let zabalená do novějšího kabátu a povážite li v jakém systému favorit vznikal,není to vůbec špatný výsledek. Ani ty jízdní vlastnosti nejsou nijak hrozné,ono u někoho si to dokážu představit,sedne do vraku který drží po hromadě jen silou koroze a začne řvát jak to strašně plave,nedrží,všechno je tam jak když šlape do hovna..ty celkem dobré jízdní vlastnosti má auto které je v pořádku
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Vy co jste napsali že Felda je hrozný auto,Vám bych nepučil ani koně protože byste ho zabili jen by Vás viděl!!! Přál bych Vám konec 60 a začátek 70 let to byli auta a myslím si že Vši otcové si nestěžovali, byli rádi že mají v čem jezdit a neprší jim na hlavu! Jste normální hnidy!!!
Fávo:
jseš jednička, Felda na svou dobu byla luxusní vůz!!!!
Fávo:
jseš jednička, Felda na svou dobu byla luxusní vůz!!!!
Naposledy upravil(a) Yetti98 dne úte 01. bře 2016 9:25:03, celkem upraveno 1 x.
Doba pokročila xD
já sám za sebe můžu říct: v roce 2001 jsem si koupil nový mondeo 2,0i 107 kW benzín, po 3 letech odešel modul ABS (oprava v řádu desetitisíců), v Chorvatsku se mi seknul brzdový třmen na zadním kotouči, po necelých 4 letech zkorodované prahy a spodní lemy dveří (auto bylo garážované). V roce 2006 nový passat 4x4 tdi 103 kW, opět po třech letech začaly problémy, odešlo podávací čerpadlo v nádrži, tlačítko ruční brzdy, škrtící klapka a šmakuláda největší - dvouhmotový setrvačník - v necelých 100 kkm. Nebudu mluvit o různých závistivcích, kteří zpříjemní vlastnictví takového auta tím, že urazí na parkovišti zrcátko nebo klíčem objedou celý bok auta. takže já mám v kvalitě nových vozů zcela jasno. Možná jsou pohodlnější, ale kdo nechce po pár desítkách tisíc km investovat nemalé částky do servisu, ten si prostě nové auto nekoupí. čest výjimkám...