chladící trubka felicia

Simos 2P
135M, 136M
magor539
Kontaktovat uživatele:

chladící trubka felicia

Příspěvek od magor539 »

Ahoj, včera jsem vyměnil chladič protože tekl. Zaprvé mi prodejce prodal chladič s jinými úchyty (1.3 s klimou atd. - prostě ty úchyty daleko od sebe) tak jsem větrák chytil jen na dva šrouby a pořádně dotáhl - může to tak být?
No a zadruhé se dostávám k problému samotnému. Vypustil jsem kapalinu přes výpustní šroub. Namontoval jsem chladič včetně nových hadic. A našrouboval jsem z5 šroub a zdálo se mi, že jde nějak "divně" zašroubovat - vyměnil jsem podložku a šroub dotáhl. Napustil jsem novou kapalinu a jel auto ohřát. Když jsem auto ohřál a dolil kapalinu podle rysek, napadlo mě se podívat na ten šroub - no a byla na něm růžová kapka - když jsem se podíval na silnici po které jsem přijel, tak byla kapka co 20cm. tak jsem to zas vypustil, dal jinej šroub, jiný těsnění a ono to pořád teče. Může být problém v té trubce (přesněji v té navařené matce na ní?) Kdyby to tak bylo, jak složité je tuhle trubku vyměnit (doma na koleni jen s běžným heverem)?
Je to felicia 1.3MPI 2001 bez klimy
Felicia 1.3MPi 50kW TRUMF 2001 candy bílá.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: chladící trubka felicia

Příspěvek od Maty »

:arrow: Výměna trubky je jednoduchá .. pokud jsi zvládnul vyměnit chladič tak ta trubka je už hračka ... povolíš 3 sponky na hadicích a 1 šroub, kterým je přidělaná k bloku a trubka je venku
:arrow: Chladič : většinou všechny druho výrobní chladiče mají držáky jak na klasickou saharu tak i na saharu od klimy ... nicméně pokud tam nemáš ty úchyty co potřebuješ tak by to chtělo nějak vymyslet určitě a nenechávat to jen na dvou šroubech .... můžeš je mít utažený jak chceš a sahara se stejnak může pootočit, bouchat do chladiče, ...
:arrow: A k problému s unikající kapalinou .... zkontroluj si všechny spoje na hadicích. Výpustní šroub je nejnižží místo tak tam veškerá unikacíjí kapalina doteče a bude tam tvořit kapky
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

Tohle právě není druhovýrobní. Je to origo AUTOPAL. Šel by tam dát větrák z té klima verze nebo by chladil moc/málo?
dál mě napadá nějaký kovový pásek mezi ty úchyty a vyvrtat díru na ty zbývající šrouby, šlo by to?

Jinak dík moc za rady :)
šimon

Příspěvek od šimon »

Ahoj. S unikající kapalinou z vypouštěcího šroubu jsem taky bojoval. Vždy po výměně kapaliny se mi tam udělala kapka. Nová těsnění nepomohla a utahování také ne. Utahovat na krev jsem se bál, abych nestrhl závit. Pomohlo mi namazat závit cihlovým Lukoprenem na utěsňování olejových van motorů ( -50 až +250 C).
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Sahara z klima verze tam samozřejmě jde....ale moc se jich nevyskytuje a novy stoji nesmysl. Musela by se upravit lehce elektroinstalace nebo tu Saharu zapojit pouze na 1 stupeň.

Jednodušší bude verze s tim páskem jak jsi psal....
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
magor539
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magor539 »

tak jsem vyměnil trubku, a vše se zdá být vpohodě :) Díky všem za rady !
Papi - FK

Příspěvek od Papi - FK »

.....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 30. zář 2020 17:13:51, celkem upraveno 1 x.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Chladič z klima verze je +/- stejnej jako normání .... jen mají úchyty na saharu jinde.

Ale pokud koupíš druhovýrobní chladič tak tam tohle vyřešili tak, že tam josu držáky na obě sahary ...
Papi - FK

Příspěvek od Papi - FK »

.....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 30. zář 2020 17:14:13, celkem upraveno 1 x.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

tady je to vidět .... červená je origo 1.3 a černá je 1.3 klima

rychlovka v malování :P ... na foto je druhovýrobní chůadič ...originál má buď to a nebo to ... nemá oboje

Obrázek
Odpovědět