Zdravím,
před časem jsem nechal vyměnil silentbloky motoru. Dal jsem plné tvrdost 80shore. Motor krásně sedí, ani se nehne, malinko kravál, ale nic strašného mimo kritické otáčky kolem 1900 +- 50 si trochu zadrnčí střecha

jinak to je příjemný kontakt s motorem a jak se to zahřeje a ještě to změkne, je to skoto jako série a mimo kritické otáčky nikde nic nerezonuje, ale kolega měl tyhle silenty taky a ani v těch kritických otáčkách mu to nedrnčelo. Bavil jsem se s ním o tom a říkal, že to bývá pnutím v uložení, kdy ten motor sedí nakřivo - třeba, jak se mění silenty a motor se tam uchytí bez velkého přemýšlení, utáhne a ono si to nesedne. Vysledoval jsem, že silentblok dole u převodovky (ne reakce, ale ten, kde to visí za převodovku pod nádobkou s ostřikovačem) je ten silentblok trochu povysunutej asi o 1,5mm směrem k chladiči auta a tím pádem se držák na převodovce tlačí na kastli a zřejmě se to tam opírá víc než by mělo a přenáší se více vibrací.
Povolil jsem celý motor podepřený na hydraulickém heveru, malinko ho spustil dolů (auto na nájezdech) a pokusil jsem se ho usadit a zase vše dotáhnout. Vibrace se trochu zlepšily, už to endrnčelo tolik, ale nepodařilo se mi zalisovat ten silentblok na místo, tak jak by měl být a motor po pár km zase sednul jako původně a opět to drnčí.
Jak moc velká pára je třeba na to zalisování? Koukal jsem do příručky a nic jsem o tom nenašel. dá se to udělat s povoleným motorem na autě a nebo musí celem motor úplně ven?
díky za rady
K.