To je děs tyhle nafty

(jsem zapřísáhlej benzíňák, co zkouší změnu) .... Takže čidlo teploty mělo záměrně přestřiženej jeden drát, tak jsem ho naletoval zpět a ranní starty jsou už teď paráda, kontrolka žhavení se ani nerozsvítí a auto chytne na druhé otočení, odpoledne když jedu z práce (o 9 hodin déle) už kontrolká žhávení svítí cca 5 sec a pak to chytne tak na pátý otočení se zakuckánim ... to by bylo zlepšení, ale problém přijde, když se auto ještě neohřeje a cestou z práce to zase chcípnu, pak už nežhaví, ani nechytá (proto asi bylo střihlý to čidlo) chytne až když nezdravě dlouho nechám točit startér. ... no a další den ráno zase paráda.
s potenciometrem jsem zkoušel znovu hýbat ale nepoznal jsem vůbec žádnou změnu během pohybu :-/ jen u jedný krajní polohy se hnul předsuvník, ale během zbytku otáčení se nic nedělo...
EDIT: ještě doplním, že když startuju za tepla tak to ani trošku neškytne, nezrychlí prostě jak kdyby nebyla nafta, a pak v jeden okamžik ihned chytne... je možný aby padala nafta jen za tepla? ale divný mi je, že za studena by tam zase byla...
Pickup 1,9d 47kW (pracant), BMW E46 325i 141kW (Daily) ... oboje mám rád stejně ;-)