Tak ony kabely na ventilátoru stejně nejsou původní... Všechny mají stejný průměr, musí být tedy dimenzovány na proudy
<30A. Jediné, co na to, možná, konstruované není (je spínač) To jsem si
neuvědomil, že to tak může být.
A proč? Však jsem udělal dva totožné okruhy, kde teče po každém max. 26.5A. Takže kdyby spínač přepnul do polohy pro okruh s rezistorem (a byla tam 20A pojistka), pojistka by se vypálila a přestal by se točit (proto 40A pojistka).
Podle mne nesleduješ to, co píšu... Podle schématu mají kabely jít za sebou
červená - modrá - černá. Hned na začátku jsem psal, že se druhá rychlost spustí při propojení dvou krajích kabelů. Z čehož muselo tak nějak vyplynout, že na mém spínači je pořadí kabelů
červená - černá - modrá. Což jsem doplnil i
obrázkem...
tým je dosiahnuté, že sa vždy spustí vetrák naplno a cez relé. sám to tak mám spravené. nebolo treba nič prerábať ani vymýšlať.
a tohle prostě nefungovalo... viz tenhle příspěvek
Nicméně ani přes to, že jsem již od začátku měl na spínači takto zapojené kabely (že se při nižší teplotě měl spustit druhý stupeň), nic se nespustilo. Tak jsem zapřemýšlel, zkusil zjistit, jestli není problém v 1. stupni, který jsem tímto (ne úplně elegantním, ale až budu mít čas elagantím se stane) řešením. Zjistil jsem, že byla prostě chyba v rezistoru, který stejně není potřeba.
Proud přes můj spoj stejně nepoteče. Tedy, neměl by, protože (jak sám říkáš), ke sepnutí spínače do druhé polohy (tj. poloha 1 = 2 stupeň, poloha 2 = okruh bez rezistoru) by nemělo dojít. Prostě je ten spoj pouze jako zkušební a do provozu by se neměl dostat.
Zítra měním termospínač + pro jistotu (aby to rovnou ten "druhý okruh" pro jistotu rozpojím). Pokud bude čas, zkusím otestovat, jestli se ventilátor roztočí. Pokud ne, tak už fakt nevím a letí to do servisu...
Nicméně se i tak velice vážím tvé pomoci, bez tebe bych se nepohnul a prostě mezi námi vzniklo nedorozumění