Problíkávání kontrolky mazání na neutrál

Simos 2P
135M, 136M
janak

Problíkávání kontrolky mazání na neutrál

Příspěvek od janak »

Ahoj vespolek, potřeboval bych drobnou radu. Nedávno jsem koupil po důchodci feldu 1.3 MPI s nájezdem 100 000 km, prý absolutně bez poruchy, pravidelně servisováno, olej měněň apod.

Avšak nyní jsem objevil drobnou závadu - občas problikává kontrolka mazání a to pouze na neutrál, nebo když přeřazuji a spadnou otáčky dolů. Není to ani, že by kontrolka svítila pořád, ale ikdyž mám zařazen neutrál, tak jen tak rychle problikává.

Avšak neděje se to vždy. - Včera 30 km cesta do práce - problikávala téměř při každé změně rychlostního stupně, 30 km z práce neblikla ani jednou... Dnes 30 km do práce bez problémů, 30 km z práce blikla dvakrát.

Co tomu může být?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Problíkávání kontrolky mazání na neutrál

Příspěvek od Maty »

jak dlouho v tom je olej? Je ho tam dost?

Pokud nevíš jak dlouho tam je olej tak byhc doporučoval začít výměnou oleje i s filtrem.
Pokud víš, že byl olej měněn nedávno tak zksu vyměnit čidlo ...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
janak

Příspěvek od janak »

Olej je měněnej před 1000 km, je ho cca uprostřed mezi ryskou min/max
Papi - FK

Příspěvek od Papi - FK »

.....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 30. zář 2020 17:41:07, celkem upraveno 1 x.
janak

Příspěvek od janak »

Jj filtr taky vyměněn. Asi zkusím to čidlo vyměnit.

Hrozí, že takto můžu zadřít motor, když mi to problikává jen na volnoběh? Nemám nyní moc času a nevím, kdy se k tomu dostanu, nicméně pokud by hrozilo jakékoliv riziko, tak se holt nedá nic dělat a čas si zařídím :D
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Je kromě čidla(což je nejpravděpodobnjší příčina) ještě možná jedna věc. Pokud má najeto 100 tisíc těžko budou opotřebený kolečka čerpadla,ale napadl mě redukční ventil. Je tam pružinka s kuličkou a pokud je tlak příliš vysoký,přetlačí pružinku a přebytečný olej odteče. Mě se stalo po výměně rozvodů že pod tu kuličku se zašprajcl kus karbonu nebo čehosi a byla stále mírně otevřená. Tím pádem tlak oleje nemohl vzrůst jak je třeba a příznaky byly přesně jak popisuješ,někdy to na volnoběh blikalo,jindy ne. Víc za tepla než za studena.
Nemusíš panikařit,tenhle motor nemá žádnou součást extrémně náročnou na mazání,ovšem co nejdřív kup nové čidlo-a co je důležité,tak zásadně originál-ty náhražky nefungují vůbec spolehlivě. Pokud to nepomůže,tak sundat vanu,vybrat tady to sítko s ventilkem,zároveň se mrknout i na kolečka čerpadla či nemají vůli,všechno pořádně vyčistit v technickém benzínu,tu kuličku s pružinkou vybrat a velmi důkladně vyčistit-drží tam jen na závlačku.
Pokud by to dělalo i nadále pak už jen zbývá změřit tlak oleje,pokud by byl dobrý tak máš problém někde v elektrice,pokud by byl špatný tak jedině vyměnit kolečka čerpadla
janak

Příspěvek od janak »

Díky za rady, vyměním čidlo a pak se ozvu :)
Odpovědět