Benzin E10 a Felicia

Simos 2P
135M, 136M
roman63
Kontaktovat uživatele:

Benzin E10 a Felicia

Příspěvek od roman63 »

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... i-40451178
Škoda Auto již dříve sdělila, že všechny její současné modely na benzin mohou palivo tankovat. Ale například u felicií vyrobených mezi lety 1994 a 2001 bude nutný servisní zásah, byť za pár stovek.

„Jedná se o výměnu gumových těsnicích kroužků u palivových vstřikovacích jednotek. Těsnění by se měla dát sehnat jako neoriginální díly u neznačkových prodejců,“ upřesnil Loula.
Měly by tam snad pasovat tyto kroužky: https://www.autodily-cardo.cz/nic/tesni ... g-893-889/

Jak to vidíte? Bude stačit pouze tato náhrada těsnících kroužků?
Rob

Re: Benzin E10 a Felicia

Příspěvek od Rob »

podle toho seznamu to vypadá, že to je pouze na felicii 1,6/55 kW, která má jiné vstřikovače. Nicméně je tam uvedená i fabia I /1,4/ 50 kW, která by měla užívat stejné vstřikovače jako felicia 1,3 MPI, takže je dost možné, že to pasovat bude. Prodejce by měl vědět určitě, jestli to tam bude pasovat. Jinak Elring je dobrá značka, nějakou noname čínu bych tam nedal i když je to felda

Nicméně dost lidí tady experimentovalo s E85 včetně mě a nevím o nikom, že by měl s těsnícími kroužky vstřikovačů problém. Pro dobrý pocit je možné je vyměnit, je to práce na půl hodiny. Ale nemyslím si, že by to bylo nezbytné
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Dokud se to vyplácelo finančně, když byl E85 kolem 25Kč/1l, tak jsem jezdil léto 50:50 a zimu 60:40, benzín : E85. A nikdy jsem žádný těsnění neměnil a auto šlape dodnes. Jediný co jsem asi po 10 tis. km vyměnil byl palivový filtr, který byl uvnitř černý. Ta biosložka je vlastně biolíh a ten rozpouští nečistoty v palivové soustavě. Používá se tento líh do biokrbů, protože nevznikají při jeho hoření splodiny. To je ta ekologie, kvůli které se to do fosilních paliv přidává. Ovšem je pravdou, pokud tenkrát někdo neprošel na emisích, tak natankoval E85, pořádně auto protáhl a emisema pak prošel.
roman63
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roman63 »

Velikost kroužků by měla být stejná u 1,3MPI jako je u 1.6 popř. u fabky 1,4 MPI. Že by se kroužky u původní 1,3MPI lišily pouze použitým materiálem? Asi ano.

Obrázek
Rob

Příspěvek od Rob »

už asi půl roku tankuji natural 98 na tank ono zde v Jihlavě. beru to do feldy, octavie i do motorky. je menší spotřeba, ne o moc, ale cca 0,3-0,5 l na 100 km to udělá. Vychází to při rozdílu ca 2 kč na litr šul nul, neušetřím ani neprodělám. Ale vím, že autu dělám dobře a nemusím mít obavu z rychle degenerujících těsnění, které nejsou na líh stavěné. Kromě toho z lihu se bude tvořit více karbonu než z ETBE který se přidává do vysokooktanových paliv a jiným způsobem se bohužel tomu zpropadenému E10 vyhnout nedá. Takže než dělat nějaké výměny pryžových dílů toto je myslím jednodušší a hlavně pro auto příznivější způsob jak biolihu uniknout. ptal jsem se přímo na tank ono a tam mi potvrdili, že natural 98 biolíh neobsahuje a ani po novém roce obsahovat nebude, pouze ETBE, který je pro motor a pryžové díly relativně neškodný
Rony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rony »

Tankuji už několik let na EuroOil optimal BA95 a zatím vše OK
Odpovědět