Posilovac riadenia
-
smazany clen - FK
Posilovac riadenia
cawte.. chcel by som sa spytat, ze ako je to s posilovacom riadenia... mam starsiu feliciu... rok vyroby 1997 a chcel by som donej dat namontovat posilovac.... ma s tym niekto skusenosti popripade nejake stranky de by sa dal objednat?? diky za odpoved:)
-
luke.bean - FK
-
smazany clen - FK
Re: Posilovac riadenia
hej hej 1.3 je obsah.. hmm to je sice pekne... aa to ako predavas ci sa to da niekde zohnat??? aaaa nws mi povedat aka by tam bola cena?
-
Jofinko - FK
Mne to tak 1rok spat predaval taky chlapik za cca 5500ck ale neviem ci to bolo komplet.Ja mam tiez 1,3 a nakoniec som sa rozhodol ze sa mi to neoplati.Keby si chcel nove tak zaplatis 10tis. a viac + montaz.A mas na to prisposobene auto?
-
smazany clen - FK
vies co to ti neviem povedat.... ja si to len zistujem ze ci by sa to vobec dalo a ze co by to asi vyslo... bo ja mam svoju feldu rad a necel by som sa jej zbavit ale to servo mi dost chyba kedze jazdim aj na autach zo servom
-
smazany clen - FK
hmmm...
Mam tiez Feldu 1.3.Bez posilovaca...Chcem tam ho domontovat...
Na tom obrazku je posilovac komplet,ale su tam aj diely,co sa daju pouzit z verzie bez posilovaca,nie?
napr...tyc riadenia ku volantu a pod...alebo sa mylim?
Dik
Mam tiez Feldu 1.3.Bez posilovaca...Chcem tam ho domontovat...
Na tom obrazku je posilovac komplet,ale su tam aj diely,co sa daju pouzit z verzie bez posilovaca,nie?
napr...tyc riadenia ku volantu a pod...alebo sa mylim?
Dik
-
Návštěvník
mam pocit ze i ta tyc rizeni je treba jina - jina delka - kratsi
-
luke.bean - FK
tyč řízení je taky jiná a průchodka z kabiny do motorového prostoru také.. vše co je na obrázku je potřeba 
-
slegrusik - FK
Jak se vypustí původní hydraulický olej z posilovače? Nevím jak dlouho je tam ten starý a jaký interval je na výměnu.
Díky mockrát
Díky mockrát
-
slegrusik - FK
Prosím, prosím! Poradí mi někdo? 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 23. říj 2008 15:45:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Důvod: viz. pravidlo č. 4
-
luke.bean - FK
blbě.. vysával jsem to z nádobky za chodu motoru a pak když už v nádobce nic nebylo,tak jsem odpojil jednu hadici na servopumpě a točil volantem.. ale stejně tam vždycky něco zůstane..
ale pak se servo krásně stišilo
ale pak se servo krásně stišilo
-
smazany clen - FK
já myslím, že se to snad ani měnit nemusí. Hlavně doplňovat předepsaným olejem.
-
luke.bean - FK
no,nemusí,ale jak píšu,měl jsem to dost hlasitý,jakoby to chrčelo,ale po výměně kapaliny ztichlo - nečekla jsem to ani
-
Snehulak - FK
dodával jsem do feldy taky servo. Řek bych trochen pakárna, cenově mi to vyšlo asi na 7. tis. blbý je že to žere výkon pořát.
zbyl mi doma ještě altík na variantu se servem kdyby měl někdo zájem, je zánovní
zbyl mi doma ještě altík na variantu se servem kdyby měl někdo zájem, je zánovní
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevím ale mám dojem že jsem někde čet že by se měnit měl ,jesli se nepletu tak s převodovým .Ale neberte mě vážně snad někdo poradí přesněji.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
Chlapi jak je to s tim posilovačem, dá se říct, že feldy, které mají nový (čtyřnohý
)volant jsou s posilovačem? Je to vždycky tak?
-
Snehulak - FK
řekl bych že ne e. jen nafta a 1,6 ho měla furt. 1,3 jen některá a to hlavně vývoz
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Snehulak: 1.6ky nejsou všechny se servem, hodně jich ho nemá.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
-
sigmen - FK
Nechci Vám do toho moc kecat,ale jestli máte standardní rozměr pneu,dobře udělanou geometrii a správně nahuštěno,tak posilovač není potřeba.To bych ty kačky vrazil radši do kvalitního pérování,nebo brzd
Jinak já osobně servo na 1.3 mám,ale nebyl to hlavní důvod,proč jsem to auto koupil. 
-
Snehulak - FK
u 1,3 máš 100% pravdu, u 1,6 a ropy jsou těžší motory tam bych chtěl
Drahoš - fakt

Drahoš - fakt
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jasne... treba laurin 1,6 + servo je skoro nemozna kombinace. se starym xichtem bylo u 1,6 servo navic za priplatek tusimDrahoš píše:Snehulak: 1.6ky nejsou všechny se servem, hodně jich ho nemá.
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Snehulak - FK
tak to mě překvapuje, i u laurina
i když proč se vlastně divím, dyť je to škodovka
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ja mam laurinu a co tak zistuju v zakladu nemela ani servo ani klimu a mela i svihadla,ja uz ji teda koupil aspon s elektrikou a klimou kterou tam nechal dodelat prvni majitel. posilovac mam ja pripravenej ale kdo vi jestli tam pujde.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
njn, šetřit kde to jde, nikdy jsem ji teda neřídil, ale asi je to naprd 1.6 bez serva, ještě když si člověk chce dopřát nějaké širší gumy... Měli je tenkrát dělat do všechSnehulak píše:tak to mě překvapuje, i u laurina![]()
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
-
Snehulak - FK
jezdil jsem s tátovou službní, combi a supr. bez serva nevím asi bych trochu čuměl, hlavně teď když sem zhejčkanej z Corsy, tam je elektrickej posilovač, a to se fakt točí prstíčkem
-
smazany clen - FK
dobre...
este ina otazka...
ked chcem posilovac riadenia kupit z 1.9diesla,co je ine oproti 1.3/
co treba este dokupit(nejaky drziak,alebo co),aby mohlo servo sa pouzit v 1.3
ak to niekto prerabal,dajte vediet...
niekoho kompetentneho
este ina otazka...
ked chcem posilovac riadenia kupit z 1.9diesla,co je ine oproti 1.3/
co treba este dokupit(nejaky drziak,alebo co),aby mohlo servo sa pouzit v 1.3
ak to niekto prerabal,dajte vediet...
niekoho kompetentneho
-
Bolthorn - FK
Vykašli se na servo u 1.3! Co jsi baba? Neřeknu u 1.6 nebo 1.9D, ale do 1.3 jsou to vyhozené peníze, to raději vyměň na feldě to co je třeba za ty prachy.. U naší 1.3 nemám opravdu problém zaparkovat nebo tak, jde to dobře i bez posilovače.. A taky nečekej od něj zázraky, brutální zlepšení to nebude... Škoda peněz no..
-
smazany clen - FK
TO JE PRAVE TEN PROBLEM...TU FELDU SOM DAROVAL MATKE,ALE TA MA NIEKEDY DOST VELKY PROBLEM S PARKOVNIM...
PREDAVAT JU NECHCE ,LEBO JE DOBRA,AZ NA TO SERVO.TAK TO BUDE DAREK ODOMNA
PREDAVAT JU NECHCE ,LEBO JE DOBRA,AZ NA TO SERVO.TAK TO BUDE DAREK ODOMNA
-
Bolthorn - FK
Jo tak... Tak to chválím, je to hezké od Tebe, tak ať se povede 
-
RE5PECT - FK
mám 1.3 s malím 30cm volantem a 195 kola, jáutočím v pohodě posilovač nepotřebuju,ale pokud má auto máma tak je to od tebe pěkné napiš pak kolik tě to stálo a jaký sou dojmy 
-
smazany clen - FK
Snazim sa nejake zohnat.Len neviem,ci je na 1.9 rovnake servo ako ma ist na 1.3.
Ci su aj drziaky rovnake,alebo co je rozdielne.Najskor totiz vypada,ze zozeniem z 1.9.Ak sa pritrafi z 1.6,ale z 1.3 ani nahodou...nejak som sa s tym este nestretol...
Inak,co sa tyka toho altika na servo...alternator so servom ma rovnaku remenicu ako alternator bez serva?
Ake hodnoty musi mat alternator?
Ja mam totiz vo felde silnejsi alternator,pretoze to bola firemna felda a mali tam popripajane dalsie veci,tak ma silnejsi alternator...Snad ho mozem pouzit
Ci su aj drziaky rovnake,alebo co je rozdielne.Najskor totiz vypada,ze zozeniem z 1.9.Ak sa pritrafi z 1.6,ale z 1.3 ani nahodou...nejak som sa s tym este nestretol...
Inak,co sa tyka toho altika na servo...alternator so servom ma rovnaku remenicu ako alternator bez serva?
Ake hodnoty musi mat alternator?
Ja mam totiz vo felde silnejsi alternator,pretoze to bola firemna felda a mali tam popripajane dalsie veci,tak ma silnejsi alternator...Snad ho mozem pouzit
-
sigmen - FK
Na 1.3 mám alternátor 90A Magneton a řemenici 6-ti drážkovou. 
Podle ETKY existuje jen jedno řízení s posilovačem, není tam extra řízení pro 1.9, 1.6 a 1.3. Ale čerpadlo pro posilovač je už různé. Pro 1,9 má tlak 90 barů, pro 1,6 a 1,3 72 barů.
Uchycení na motor je pochopitelně jiné u 1,3 a 1,9, je nutný speciální držák alternátoru a čerpadla serva pro motor 1,3, s vodicí a napínací kladkou.
Alternátor podle mě musí mít oproti seriovému alternátoru dodávanému k motorům 1,3 jinou řemenici s větším počtem drážek, a možná taky jiné patky k uchycení. Podle ETKY se tam dává alternátor 90A.
Uchycení na motor je pochopitelně jiné u 1,3 a 1,9, je nutný speciální držák alternátoru a čerpadla serva pro motor 1,3, s vodicí a napínací kladkou.
Alternátor podle mě musí mít oproti seriovému alternátoru dodávanému k motorům 1,3 jinou řemenici s větším počtem drážek, a možná taky jiné patky k uchycení. Podle ETKY se tam dává alternátor 90A.
-
smazany clen - FK
aLTERNATOR MI SPLNA NA SERVO PREDPOKLADY...LEN NEMAM REMENICU PRE TO...MUSIM ZOHNAT..NEMA TU NIEKTO IBA REMENICU?
tIE DRZIAKY SKUSIM ZOHNAT A SERVO ASI KUPIM Z TEJ 1.9...DAVAL HO NIEKTO KONKRETNE DO 1.3?
BUDE PASOVAT DO TYCH DRZIAKOV?
tIE DRZIAKY SKUSIM ZOHNAT A SERVO ASI KUPIM Z TEJ 1.9...DAVAL HO NIEKTO KONKRETNE DO 1.3?
BUDE PASOVAT DO TYCH DRZIAKOV?
-
roman999
Nejaké foto držiáka serva a nákres ako bol natiahnutý remeň okolo serva . Dík .
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nečetl jsem to celý ale je ti jasný že budeš potřebovat i jiný řemenice na vodní pumpě a na klice?Jinak ta řemenice je 6ti drážková.
Napínací a vodící kladka je přidělaná na tom držáku co drží servo a altík.
Jinak nějaký nákresy a fotky má v tématu Naše stroje luke.bean jak dával dohromady feldu pro přítelkyni.
Napínací a vodící kladka je přidělaná na tom držáku co drží servo a altík.
Jinak nějaký nákresy a fotky má v tématu Naše stroje luke.bean jak dával dohromady feldu pro přítelkyni.
-
Tequilla-888 - FK
Tiež uvažujem nad dodatočnou montážou servo riadenia , no chcem sa spýtať na jednú vec tu http://feliciaklub.cz/?id=r_servo_2 som čítal v kroku 1.
Niekde pri tyči riadenia smerom k motorovému priestoru?
. Preto sa chcem spýtať kde presne mám tú priechodku hľadať.V podlaze pod kobercem se odšroubuje průchodka řízení - lichoběžníkový plech černé barvy držící 4x M5, velký asi 10x20cm. Pokud vůz tímto není vybaven a je pouze kruhový otvor v karoserii, není možné servořízení instalovat.
Niekde pri tyči riadenia smerom k motorovému priestoru?
dodělával jsem už servo do 1.6, ale teďka chce kamarád dodělat do 1.3 a mám otázku, dá se to zbastlit i bez toho spešl držáku bez napínací kladky ? servo bych pak použil z 1.6 nebo 1.9 jen přendám řemenici a zbytek už je pak stejný.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..