servo 1,6
-
Návštěvník
Re: servo 1,6
Zdravim, kamosi sa so mnou hadaju ze kazda 1.6tka musi mat servo riadenie. Moja r.v.1997 nema, mam LX vybavu, tak si myslim ze je to normalka ze nema. Teda ma alebo nema kazda 1.6 posilovac ?
-
smazany clen - FK
Ty doma je určitě nezrepasuješ.A ani nevím jestli to někde repasujou.Je to přesnej vírobek takže když se vydře tak končí.Davis18 píše:zdarek chlapi mam dotazek,da se zrepasovat cerpadlo na servo u 1,6mpi?funguje podle nalady
-
Jofinko - FK
presne tak.Kazda 1,6 nema servo.Moj kamos mal 1,6 nova maska a nemal servo.A teraz ma new octaviu combi.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak s novým ksichtem jsem 1.6ku bez serva neviděl. Ty se starým jsou ale bez serva celkem běžné. Dokonce i Laurin servo standartně neměl.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: POSILOVAČ
Tady máš návod,sice na 1,3ku ale pro představu..
http://www.feliciaklub.cz/?id=navody&kategorie=Motor
http://www.feliciaklub.cz/?id=navody&kategorie=Motor
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Nevyjde, komplet se da sehnat uz od 3000 staci se divat po inzeratech
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Uplne vse asi ne mozna potrubi je jinaci ale fakt nevim...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli tam pasuje servo z 1.9 netuším. Koukni to Etky na čísla jestli jsou stejná.
I na samotné Feldě 1.6 jsou dvě různá a nezáměnná čerpadla.
I na samotné Feldě 1.6 jsou dvě různá a nezáměnná čerpadla.
-
smazany clen - FK
Potreboval by som poradit mam feliciu r.99 so servom ale sa mi zda ze ide nejako dost tazko oproti fabii atd. aj ked je pravda ze lahsie ako na aute bez serva a tak sa vas pytam v com by mohol byt problem? A ako sa da skontrolovat kvapalina v tom serve?
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
servo u feldy neni tak efektivni jako treba u fabie nebo novejsich aut.ale myslim ze oproti autu bez serva je to dostacujici.myslim ze i ty ho budes mit oka.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
-
smazany clen - FK
Přesně tak.A na druhou stranu je to zase vykoupený tím,že převodka má strmější hřeben,než převodka bez posilovače,takže je to řízení jakoby tužší,ale stačí nepatrně pohnout volantem a už to zatáčí.madmaik píše:servo u feldy neni tak efektivni jako treba u fabie nebo novejsich aut.ale myslim ze oproti autu bez serva je to dostacujici.myslim ze i ty ho budes mit oka.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
U Fabie je potřeba tak poloviční síla na točení volantem než u Feldy. Felda má obdobný účinek posilovače jako všechna auta z té doby. Dneska je to všechno přeposilovaný jako blázen. Ani pořádně nevíš co kola na silnici dělaji.
-
smazany clen - FK
Potreboval by som poradit mam 1.6 feldu so servom ale co som si vsimol na inych feliciach tak ked zabocim s volantom tak je to raznejsie a kolesa ako keby hned reaguju a na mojej felde ani nie je tam treba ako keby viac tocit alebo nieco take a pocul som ze sa to da nejako nastavit tak sa vas pytam ze ci sa to da nastavit a ako?
-
Mart
Kdyz uz je tady to tema o servro na 1.6, chtel bych se zeptat zda-li jste nekdo menil olej?
Protoze neverim tomu ze napr. po 100 000km mam olej stale stejne vlastnosti?
Jde to udelat v domacich podminkach a bude mit vymena efekt?
Mockrat dekuji
Protoze neverim tomu ze napr. po 100 000km mam olej stale stejne vlastnosti?
Jde to udelat v domacich podminkach a bude mit vymena efekt?
Mockrat dekuji
-
slegrusik - FK
Taky jsem se ptal na výměnu. Kolega z fora mi sdělil svou zkušenost, že co nejvíce to šlo, něčím odsál. Něco tam prý stejně zůstane, ale s novým olejem prý rozdíl znát je. Tak to taky asi prubnu! 
-
smazany clen - FK
K té výměně oleje: Už se to tu řešilo vícekrát a chce to odsát co jde a pak zbytek i vytlačit protáčením do krajních poloh. Pak samozřejmě novou náplň a klasický postup odvzdušnění serva. Problém je ale hlavně v náplních, podle toho jakou tam máš. Pokud tam dáš jinou, srazí se ti to a žmolky ti oddělají servo.
No a k tomu že servo na feldě je skoro taková parodie proti dnešním autům: byly to začátky posilovače u škodovky a jde to znát. Každopádně je to mnohem lepší než bez serva a třeba u mého diesela si nedovedu představit parkování bez něj, když to člověk musí točit pomalu dvěma rukama u sousedovy obyčejné 1,3. Jinak porovnání s fábií je úplně mimo mísu, protože ta je už v základním nastavení totálně přeposilovaná, nehledě na to, že u ní jde nastavit (u většiny) tuhost posilování od tvrdého po handicap (jde točit malíčkem na místě). Vždycky jsme si s tím hráli na servisu když jsme se to kdysi ve škole na fábkách učili.
No a k tomu že servo na feldě je skoro taková parodie proti dnešním autům: byly to začátky posilovače u škodovky a jde to znát. Každopádně je to mnohem lepší než bez serva a třeba u mého diesela si nedovedu představit parkování bez něj, když to člověk musí točit pomalu dvěma rukama u sousedovy obyčejné 1,3. Jinak porovnání s fábií je úplně mimo mísu, protože ta je už v základním nastavení totálně přeposilovaná, nehledě na to, že u ní jde nastavit (u většiny) tuhost posilování od tvrdého po handicap (jde točit malíčkem na místě). Vždycky jsme si s tím hráli na servisu když jsme se to kdysi ve škole na fábkách učili.
-
slegrusik - FK
Jak se dá zjistit jakou sračku lil do nádobky posilovače předchozí majitel? Pokud ten, co od něj auto mám, tam něco lil! Byl to..... nou koment!!! 
-
smazany clen - FK
No většina majitelů do serva nic nelije, protože je tam dána doživotní náplň už od výroby a není tak třeba ji měnit, pokud není majitel detailista a neřeší to nějak, nebo není se servem problém. Rozhodující je barva kapaliny co tam máš teď.
-
smazany clen - FK
Nojo,ale v převodovce je taky celoživotní náplň a mění se po 60tkm.Určitě se její vlastnosti po 100tkm změní.Co to vlastně j?Hydraulický olej s nějakými aditivy?
-
smazany clen - FK
Zdar všem přítomným jsem tu novej tak mně omluvte. Jinak mám felinu 1.6 lx a je z 99 roku. Chci se zeptat jak je to s dolitím sevo oleje. Mám tam trošku podstav a známej říkal že se to liší barvou (čerený,zelený) a to se prý má dodržet. Takže otázka zní jestli stačí zjistit barvu a koupit podle barvy. Kdyžtak uvítám doporučení značky. Moc díky Lak.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Origo tam patří žlutozelený (syntetika) ale jestli tam máš červený (minerál) tak tam dolej ten.Nemíchal bych to.Tzn zjisti barvu a podle toho ho kup.
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
dodělávka posilovače
Zdravím, tak mám jen několik technických dotazů. mám 1,6 bez serva a zajímalo by mně, zda by fungovalo servo aniž bych měnil řemenici altíku a kliky....koupil bych jen tyč řízení, čerpadlo, držák altíku + serva, řemenici pro servo a nádobu na olej a spojil to hadicema. bude to šlapat nebo jsou ty ostatní řemenice tak důležitý?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: dodělávka posilovače
Širší řemen je tam proto, aby přenesl větší sílu.
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
tak to je potom jasný proč měnit všechny řemenice
širší řemen...... dneska jsem koukal v bazaru na 1,6 co měla servo a ten držák na kterym je altí a čerpadlo mi přišel úplně stejnej jako ten co tam mám....opravdu ten muj držák v sobě nemá nejakou ďouru na uchycení čerpadla? mám i díry v plechu na uchycení nádoby s olejem tak proč by ve VW (škodě) dělali každý držak na altík jinej?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Oni toho dělaji jiného i když to nemá žádný rozumný důvod.
Fakt ale nevím, jestli se držák liší, nebo ne. Musel by jsi to okouknout v katalogu dílů. Nejde jenom o upevnění altíku a čerpadla. Když je tam servo, tak je tam i napínák klínového řemenu a ten je myslím taky přišroubovaný na držák.
Fakt ale nevím, jestli se držák liší, nebo ne. Musel by jsi to okouknout v katalogu dílů. Nejde jenom o upevnění altíku a čerpadla. Když je tam servo, tak je tam i napínák klínového řemenu a ten je myslím taky přišroubovaný na držák.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Koukám do katalogu. Držáky vypadaji zásadně jinak.
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=OvLtbIC1wy.jpg
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=OvLtbIC1wy.jpg
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
presne tak. drzaky jsou uplne ale uplne jine.. 
ale rekl bych ze remenice na klice je stejna..
ale rekl bych ze remenice na klice je stejna..
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
a volantovou tyč můžu zanechat?
-
Hans - FK
Zdravím, taky si chci dodělat servo řízení. Mám 1.6LX 1997. Řemenice mám pro 6ti-drážkový řemen, takže bych řemenici klikové hřídele nemusel měnit. Provedl bych to nakoupením věcí z modelu 1.6 se servo řízením. Co je třeba všechno přehodit:
- servo řízení = hřeben s převodkou a krátkým kardanem
- čerpadlo
- nádobka pro kapalinu
- tlakové hadice
A teď držáky pro uchycení k motoru a karoserii, jaké to jsou ? Pro čerpadlo, pro nádobku, nebo jsou součástí příruby ? Dál se bude asi muset posunout chladič, aby se to tam vešlo. No a teď pohon toho všeho. Budu asi muset koupit nový delší řemen, musím ale sehnat i napínací kladku pro tento nový řemen ? Díky za odpovědi
- servo řízení = hřeben s převodkou a krátkým kardanem
- čerpadlo
- nádobka pro kapalinu
- tlakové hadice
A teď držáky pro uchycení k motoru a karoserii, jaké to jsou ? Pro čerpadlo, pro nádobku, nebo jsou součástí příruby ? Dál se bude asi muset posunout chladič, aby se to tam vešlo. No a teď pohon toho všeho. Budu asi muset koupit nový delší řemen, musím ale sehnat i napínací kladku pro tento nový řemen ? Díky za odpovědi
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Musíš koupit nový držák alternátoru a čerpadla. Součástí toho držáku je i díra pro napínací kladku.
Řemen samozřejmě delší koupit musíš.
Převodovka řízení jde snad jenom přehodit. Nikdy se tu neřešila žádná úprava držáků na karoserii.
Řemen samozřejmě delší koupit musíš.
Převodovka řízení jde snad jenom přehodit. Nikdy se tu neřešila žádná úprava držáků na karoserii.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Troufám si tvrdit že samotná převodovka řízení ničím.
Čerpadlo se liší tlakem.
Trubky... budou jiné.
Čerpadlo se liší tlakem.
Trubky... budou jiné.
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
hadice by meli byt stejne. rozdil je i v alternatoru, museli sme ho trochu serížnout flexou a vyvrtat do nej díru pro uchycení do nového držáku
-
Hans - FK
Kamarád mi nabízí servo z nafťáka tak se ptám. Už má, ale nabídku v bazaru na benzin 1.6
Předpokládám, že ty jsi servo dodělával z motoru 1.9, takže to asi po úpravách je možné ?
Předpokládám, že ty jsi servo dodělával z motoru 1.9, takže to asi po úpravách je možné ?
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
je to možné.....jen nevim jak je ten drzak...ten mam z 1,6 tky alternator sme rezali, hadice by meli byt stejne. jenom cerpadlo bude z diesela silnejsi...bude ti to posilovat moc. nedaval bych ho tam.
-
Hans - FK
Bude teda lepší sehnat co tam patří a bude to bez starostí. Pravdou je, že jsem řídil jak 1.6 i 1.9 a obě mělo servo. S tou 1,6 se mi jezdilo líp. Je to bezpochyby i tím, že diesel je ještě těžší na předek a k tomu to bylo kombi.
-
slegrusik - FK
Čau, připojím se s dotazem.
Potřeboval bych dolít hydraulický olej do nádobky serva. Mám hladinu na rysce min. Jaký mám koupit druh?
Jestli jste někdo museli také dolívat tak mi prosím poraďte.
Díky
Potřeboval bych dolít hydraulický olej do nádobky serva. Mám hladinu na rysce min. Jaký mám koupit druh?
Jestli jste někdo museli také dolívat tak mi prosím poraďte.
Díky
-
Hans - FK
Poklona, dnes večer jsem dodělal servo. Vzalo mi to dva dny v dílně nepřetržité práce od brzkého rána až do večera, kdy jsem jen něco pojedl a padnul. V průběhu zástavby jsem zjistil že mi chybí jeden průtočný šroub na pístnici řízení, objímky a silentbloky a nádobka je poškozená. Jelikož jsem celý výkend mimo a v pondělí je auto potřeba, musel jsem vše stihnout do dnešního večera. Obešel jsem všechny mechaniky ale nikdo nic nenašel, v mototechnách jedině na objednávku do týdne, nakonec jsem dokoupil díly na vrakáču, naštěstí vše za pár stovek ( to jsem byl překvapen ) a v dobrém stavu. U 1.6ky je opravdu málo místa, musel jsem oddělat navíc klapku, sání, ŘJ od LPG. Příště bych vydělal celý motor, k nápravnici si sednul na židli a pohodlně vše udělal. Po usazení pístnice jsem musel odšroubovat trubky na olej a poohýbat brzdové trubky abych mohl aspoň trochu hýbat rukama s nářadím. Měnil jsem i komplet čepy a silentbloky na podvozku a řízení, takže v neděli mi kámoš udělá geošku a bude vše v cajku.
Volantem jde krásně točit na fleku, ovládání je uplně jiné, zatáčení ostřejší. Trochu ale hučí čerpadlo nebo řemen. Musel jsem uříznout z altíku ( Bosch 70A s 6tidrážkovou řemenicí ) spodní část s drážkou pro šponovák, aby šel vůbec nasadit řemen. Olej jsem dal Mobil ATF.
Nepasuje třeba jiný řemen, delší, např. pro feldy s klimou ? A co olej, jaký dáváte ?
Volantem jde krásně točit na fleku, ovládání je uplně jiné, zatáčení ostřejší. Trochu ale hučí čerpadlo nebo řemen. Musel jsem uříznout z altíku ( Bosch 70A s 6tidrážkovou řemenicí ) spodní část s drážkou pro šponovák, aby šel vůbec nasadit řemen. Olej jsem dal Mobil ATF.
Nepasuje třeba jiný řemen, delší, např. pro feldy s klimou ? A co olej, jaký dáváte ?
KAPALINA DO SERVA JE ZELENÁ,SPECIFIKACE JE G002 000.Třeba tady:http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=37
Řemen pro servo bez klimy je 6PK 1070.Asi tam máš kratší a proto to odstrčilo napínací kladku až k altíku.Měl jsem tam kdysi i 6PK 1063,ale už tam špatně šel a bylo to strašně našponovaný.
Řemen pro servo bez klimy je 6PK 1070.Asi tam máš kratší a proto to odstrčilo napínací kladku až k altíku.Měl jsem tam kdysi i 6PK 1063,ale už tam špatně šel a bylo to strašně našponovaný.
-
Hans - FK
Hm, zašel jsem do dílny a v koši našel obal. Mám tam řemen 6PK 1065. Od montáže se to trochu ztišilo, ale stále je na volnoběh a pomalé jízdě slyšet takové ječení. Jakobych měl na poloose namotanou kočku. Taky jsem zkoušel nasadit na kladku 15ku klíč a ručně šponovat řemen, zda-li při míň či víc napnutém bude nějaký rozdíl. Kladka volně chodí, neřekl bych že je nadoraz, má ještě místo jak nahoru tak dolů. Nakonec jsem řemen shodil a zjistil mírnou vůli na řemenici čerpadla. Na 100% vím, že před montáží byla v pořádku. Takže asi objednám nové čerpadlo.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Kolko malo cepradlo najazdene-odtocene?
Sebemensia vôla na cerpadle uz zvysuje hlucnost...Kamosova je ako pruduve lietadlo, to huči z naraztajucimi otackami a vola je riadna 
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
Hans - FK
Čerpadlo za sebou má něco přes 200tkm. Ta vůle není zas tak strašná a hučení je slabé, kdo to vyloženě neposlouchá, tak si toho ani nevšimne, při jízdě prakticky neslyšitelné.
-
Hans - FK
Tak celé dny v každé volné chvilce mám hlavu plnou serva. Už jsem zkoušel řemen namočit do mydlové vody, ocelákem přejet řemenice, plochám klíčem ručně šponovat řemen, dokonce jsem i zkoušel radu co tu radil Atnarfus s převodovým olejem http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=100 ale moc změn jsem nezaznamenal. Teď jsem trochu přizvednul altík,protože jsem měl pocit, že kladka je už v krajní poloze a moc nenapíná. V pondělí koupím nové ložisko a vyměním ho, pak by už zbývalo jen nové čerpadlo. Našel jsem v katalogu vratnou kladku na Octavii 1,4 a 1,6 za nějaký 3stovky, je uplně stejná má ale 76mm průměr.
Přikládám video: http://www.youtube.com/watch?v=F01RzOLhbho
Přikládám video: http://www.youtube.com/watch?v=F01RzOLhbho
Podle zvuku ložisko v háji,ale které?
Nápínací kladka-ložisko 62032RS/třída c2.Alternátor Bosch 62032RS/c2 a 6303R/c2.A chce to NSK,SKF,FAG,či Valeo.Ta třída c2 se musí dodržet,je to kvůli roztažnosti.Na ten altík bez tenoučkýho stahováku nemá smysl chodit,to větší ložisko většinou nejde dolů.Napínací kladka zase má nýty M5,ty se odvrtají a potom se musí zanýtovat novými nýty M5.Pokud to dělá servo,tak tam je problém,ale někdo tady psal,že existuje firma,která ty čerpadla repasuje.