Homemade palubní PC
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
home made palubní pc
Ta toto je pecka. Nechce se to někomu zkusit udělat.
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... E8%EDta%E8
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... E8%EDta%E8
ex nebožka 1,6 lpg 

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: home made palubní pc
No, tak je to určitě borec na konec,
parádní práce, precizně udělaný, tohle bych nikdy nevymyslel, ani nepostavil
, ale asi bych to u škůdky moc nevyužil, připadá mi, že to má stejnej efekt, jako když si mi vyměníme ciferníky, či podsvícení = je to hezký. 
-
smazany clen - FK
103457 píše:No, tak je to určitě borec na konec,parádní práce, precizně udělaný, tohle bych nikdy nevymyslel, ani nepostavil
, ale asi bych to u škůdky moc nevyužil, připadá mi, že to má stejnej efekt, jako když si mi vyměníme ciferníky, či podsvícení = je to hezký.
Se asi někdo docela nudil.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Stále mne zaráží, že už se číňani nepustili do výroby něčeho podobného univerzálního.
Snímač rychlosti někam na poloosu. Snímač na vstřik podobně jako je to u origoš počítače na Feldu. Stačilo by zadat obvod kola jako u cyklocomputerů a zkalibrovat přibližně spotřebu.
Už jenom pomocí dvou vstupů by to ukazovalo:
čas jízdy
ujetou vzdálenost
průměrnou rychlost
okamžitou spotřebu
průměrnou spotřebu
Dojezd a pod. bych oželel.
Fungovalo by to na každé auto se vstřikováním.
Podobný aparát jsou dneska schopni vyrábět za několik dolarů.
Snímač rychlosti někam na poloosu. Snímač na vstřik podobně jako je to u origoš počítače na Feldu. Stačilo by zadat obvod kola jako u cyklocomputerů a zkalibrovat přibližně spotřebu.
Už jenom pomocí dvou vstupů by to ukazovalo:
čas jízdy
ujetou vzdálenost
průměrnou rychlost
okamžitou spotřebu
průměrnou spotřebu
Dojezd a pod. bych oželel.
Fungovalo by to na každé auto se vstřikováním.
Podobný aparát jsou dneska schopni vyrábět za několik dolarů.
-
smazany clen - FK
já o tom přemýšlím pořád jak udělat to snímání rychlosti.... jakým způsobem by to bylo na té poloose?? v zatáčkách by to asi kecalo ne? spíš udělat něco na to lanko jako to má ten borec...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to udělat jako je to u origoš počítače. Tam je snímač připevněný zezadu na tachometru. V tachometru se točí magnet.
Na poloose by to malinko kecalo, ale ten rozdíl by byl v porovnání s jinýma nepřesnostma zanedbatelný. Na kloub u převodovky bych připevnil magnet a na převodovku snímač. Např. tenhle kontakt http://www.ezk.cz/jazyckova_rele_jazyckove_kontakty.htm
Na poloose by to malinko kecalo, ale ten rozdíl by byl v porovnání s jinýma nepřesnostma zanedbatelný. Na kloub u převodovky bych připevnil magnet a na převodovku snímač. Např. tenhle kontakt http://www.ezk.cz/jazyckova_rele_jazyckove_kontakty.htm
-
smazany clen - FK
jo principy otáčkoměrů jsou mi jasné jen pořád přemýšlím jak vyřešit upevnění nějakého toho snímacího prvku...
v origo tachometru se točí magnet?? to by zjednodušilo situaci... mám objednaný starý tachometr na aukru tak snad mi příjde, rozmlátím ho a uvidím jestli mě něco napadne
v origo tachometru se točí magnet?? to by zjednodušilo situaci... mám objednaný starý tachometr na aukru tak snad mi příjde, rozmlátím ho a uvidím jestli mě něco napadne
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jo, v každém tachometru se točí magnet.
Origoš počítač má zazadu na tachometru připevněný snímač. Netuším jestli je to jazýčkový kontakt, nebo to využívá Hallův efekt.
Origoš počítač má zazadu na tachometru připevněný snímač. Netuším jestli je to jazýčkový kontakt, nebo to využívá Hallův efekt.
-
Killboro - FK
no vážení přátelé je to teda mazec a klobouk dolu před tím co to stvořil 
-
smazany clen - FK
tak mám doma konečně jeden tachometr na pokusy
koupil jsem Hallům snímač (TLE4905), připevnil na vhodné místo a světe div se dává mi krásné impulsy které už umím počítat a zobrazovat na displeji
ale teď je tu takový menší zádrhel... netuší někdo kde by se dalo zjistit kolik otáček náhonu tachometru připadá já nevím třeba na kilometr? můžu to pokusně zkusit natočit na tom tachometru ale podle denního počítadla to asi nebude moc přesné co?
obávám že tak jednoduché jako 1otáčka kola = 1otáčka náhonu to asi nebude co

koupil jsem Hallům snímač (TLE4905), připevnil na vhodné místo a světe div se dává mi krásné impulsy které už umím počítat a zobrazovat na displeji
ale teď je tu takový menší zádrhel... netuší někdo kde by se dalo zjistit kolik otáček náhonu tachometru připadá já nevím třeba na kilometr? můžu to pokusně zkusit natočit na tom tachometru ale podle denního počítadla to asi nebude moc přesné co?
obávám že tak jednoduché jako 1otáčka kola = 1otáčka náhonu to asi nebude co

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak spočítej, kolikrát otočíš náhon, než skočí na denním počítadle 1km a pak vyděl 1 km obvodem kola a budeš mít hned poměr otáček kola a otáček tachometru. Asi nic přesnějšího nevymyslíš, vždyť auto si to také takhle počítá 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To snadno zjistiš experimentálně. Natoč vrtačkou alespoň 100km, aby byla chyba minimální.
Druhá možnost je tachometr rozebrat a spočítat počty zubů. Jsou tam šnekové převody, tak vždy počet zubů na kolečku představuje převodový poměr. Jsou tam tři šnekové převody za sebou + jeden normální převod přímo na prvním kolečku počítadla.
Druhá možnost je tachometr rozebrat a spočítat počty zubů. Jsou tam šnekové převody, tak vždy počet zubů na kolečku představuje převodový poměr. Jsou tam tři šnekové převody za sebou + jeden normální převod přímo na prvním kolečku počítadla.
-
smazany clen - FK
ok pokusy:
20km (na denním počítadle) = 78400impulsů = 3920impulsů/1km
30km (na denním počítadle) = 117620impulsů = 3920,6impulsů/1km
41km (na denním počítadle) = 160700impulsů = 3919,5impulsů/1km
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To je úplně jedno jaké jsou na tom pneu.
On má místo náhonu napíchnutou vrtačku a řeší převodový poměr v tachometru a to proto aby se mu pak ujetá vzdálenost na počítači podobala té na tachometru.
On má místo náhonu napíchnutou vrtačku a řeší převodový poměr v tachometru a to proto aby se mu pak ujetá vzdálenost na počítači podobala té na tachometru.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To je docela fofr co?big.jedla píše:ok pokusy:
3.92 otáčky na metr, ale alespoň půjde měřit okamžitou spotřebu i od dost nízké rychlosti jízdy. Co ale když auto stojí? Dělat to jako je origoš by asi byla zbytečná komplikace. Lepší bude, když to hodí nějakou hlášku.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Všichni co se snaží zpeněžit za astronomickou částku origoš počítač by měli přichvátnout. Jak to spustíš do výroby, tak budou mít po kšeftechAtnarfus píše: To je docela fofr co?
3.92 otáčky na metr, ale alespoň půjde měřit okamžitou spotřebu i od dost nízké rychlosti jízdy. Co ale když auto stojí? Dělat to jako je origoš by asi byla zbytečná komplikace. Lepší bude, když to hodí nějakou hlášku.
Já se hlásím o dva kusy.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi já vás obdivuju,takový věci mi nikdy nešli
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mě elektronika baví od útlého věku. Bohužel jsem se stále ještě nenaučil programovat, ale musím to dohnat. Dneska dělat cokoli elektronického jinak, než pomocí jednočipového microprocesoru je plýtvání časem.
Kamarád píše FW pro jedu firmu s regulační technikou. Když mi předvádí, co tyhle aparáty umí s minimem součástek, tak se to prostě taky musím naučit.
Kamarád píše FW pro jedu firmu s regulační technikou. Když mi předvádí, co tyhle aparáty umí s minimem součástek, tak se to prostě taky musím naučit.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
kejzi1
Z toho si nic nedělěj, je nás víc, mě je taky bližší kladivo a majzlík než PC a elektronika
Z toho si nic nedělěj, je nás víc, mě je taky bližší kladivo a majzlík než PC a elektronika
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
jj. Hlásím se do klubu.103457 píše:kejzi1
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
jj s kladivem a majzlíkem si taky docela rozumím 
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Dělám ve firmě kde se vyrábí HW i SW pro střídače ,nabíječe a pod. pro lokomotivy a trakční vozidla, takže hodně štěstí s učením v oboru programování.
-
dodox1
Jasne, nejak me to za sobotniho odpoledne nemysleloAtnarfus píše:To je úplně jedno jaké jsou na tom pneu.
-
dodox1
Uz mas predstavu na cem to chces postavit? (x51, PIC, AVR, ..?)big.jedla píše:ok pokusy:
-
dodox1
Pro inspiraci:
http://ecomodder.com/forum/showthread.p ... -2115.html
V nasich podminkach doporucuju mrknout na modularni stavebnici:
http://www.mlab.cz/
http://ecomodder.com/forum/showthread.p ... -2115.html
V nasich podminkach doporucuju mrknout na modularni stavebnici:
http://www.mlab.cz/
-
smazany clen - FK
Jo ještě jsem zapomněl dodat že na jednu otáčku náhonu připadají 4impulsy. Takže nejmenší nějak přesná vzdálenost by byla 100metrů (392impulsů). Protože kdybybch chtěl měřit už od jednoho metru tak těch 3,92 bych načítal asi těžko takže bych musel čítat po čtyřech a to by na delší vzdálenosti už hodilo asi slušnou chybu. Ale i tak jsou to celkem fofry teda vrtačkou jsem nejvíc vytáhnul 140km/h a to teda byly už solidní točky, člověk by neřekl že se to lanko dokáže tak roztočit.Atnarfus píše: To je docela fofr co?
zatím ten čítač impulsů se zobrazováním na 3 sedmisegmentovky mám udělaný na PIC 16F628dodox1 píše: Uz mas predstavu na cem to chces postavit? (x51, PIC, AVR, ..?)
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jak to tak počítám, tak stáčet tacháč vrtačku není zrovna proveditelné. Za den by šlo stočit tak 1000km.
Ahh.
Tak vidím, že nejsem sám.
Už ho bastlím taky. Zatím jsem ve fázi vývoje jednotlivých modulů. Teď mám zrovna na stole teplotní čidla (DS18B20 na 1-wire sběrnici).
Stavím ho na ATmega32. Začal jsem cca před týdnem, tak mám zatím jenom rozjetý LCD.
Záčínám úplně od píky. Učím se to v Céčku, před tím jsem akorát zkoušel něco v assembleru na 51-kách, takže to jde pomalu systémem pokus-omyl.
Bylo by fajn, kdybychom se mohli tady v tomhle topicu (ať z toho mají něco i ostatní) mezi sebou dělit o jednotlivé poznatky, hlavně z oblasti snímání některých veličin.
Jinak přeju hodně zdarů a radosti s vlastní tvorby.
PS: než si kupovat předražený origo, radši strávím rok na vývoji svojeho vlastního.
Tak vidím, že nejsem sám.
Už ho bastlím taky. Zatím jsem ve fázi vývoje jednotlivých modulů. Teď mám zrovna na stole teplotní čidla (DS18B20 na 1-wire sběrnici).
Stavím ho na ATmega32. Začal jsem cca před týdnem, tak mám zatím jenom rozjetý LCD.
Záčínám úplně od píky. Učím se to v Céčku, před tím jsem akorát zkoušel něco v assembleru na 51-kách, takže to jde pomalu systémem pokus-omyl.
Bylo by fajn, kdybychom se mohli tady v tomhle topicu (ať z toho mají něco i ostatní) mezi sebou dělit o jednotlivé poznatky, hlavně z oblasti snímání některých veličin.
Jinak přeju hodně zdarů a radosti s vlastní tvorby.
PS: než si kupovat předražený origo, radši strávím rok na vývoji svojeho vlastního.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Hlavně to už někdo vymyslete
Palivo : podle délky impulzů na vstřikovači ( vstřikovačích )
Stav paliva : podle napětí pro ručičku ( celkem přesné )
Rychlost : asi největší problém, ale není to neřešitelné
Já bych se přikláněl ke konstrukci, která by měřila rychlost, průměrnou rychlost, aktuální spotřebu, průměrnou spotřebu, dojezd,napětí,
Měření čtyř teplot mi připadá celkem zbytečné. prostě co nejjednodušším způsobem udělat něco co zastoupí originální PC za zlomek ceny.
Programování moc nerozumím, ale klidne bych se potom pustil do stavby.
Palivo : podle délky impulzů na vstřikovači ( vstřikovačích )
Stav paliva : podle napětí pro ručičku ( celkem přesné )
Rychlost : asi největší problém, ale není to neřešitelné
Já bych se přikláněl ke konstrukci, která by měřila rychlost, průměrnou rychlost, aktuální spotřebu, průměrnou spotřebu, dojezd,napětí,
Měření čtyř teplot mi připadá celkem zbytečné. prostě co nejjednodušším způsobem udělat něco co zastoupí originální PC za zlomek ceny.
Programování moc nerozumím, ale klidne bych se potom pustil do stavby.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
-
big.jedla - FK
já sem se sekl u toho že mi ukazuje rychlost a ujeté kilometry a teď jsem janek z toho jak přepočítat ty impulsy na spotřebované palivo
pořád mi to háže nějaké nesmysly, hlavně teda nemám čas a náladu pořád lítat od kompu k autu, přepojit kablíky nastartovat, zjistit že tam mám blbosti a zas zpátky domů... dvě úpravy programu a zas k autu...
Tak daleko zase nejsem,ale až tam budu tak si to napíchnu na JTAG, hodím noťas do auta a budu ladit přímo v něm.big.jedla píše:já sem se sekl u toho že mi ukazuje rychlost a ujeté kilometry a teď jsem janek z toho jak přepočítat ty impulsy na spotřebované palivopořád mi to háže nějaké nesmysly, hlavně teda nemám čas a náladu pořád lítat od kompu k autu, přepojit kablíky nastartovat, zjistit že tam mám blbosti a zas zpátky domů... dvě úpravy programu a zas k autu...
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Univerzální palubní počítač
Troufnete si někdo odhadnout, jestli tohle bude fungovat ve Feldách?
http://www.scangauge.net/
Nebo ještě lépe. Jestli někdo vládnete angličtinou lépe než já, zkuste prosím napsat výrobci, jestli to maji ve Feldách vyzkoušené.
http://www.scangauge.net/
Nebo ještě lépe. Jestli někdo vládnete angličtinou lépe než já, zkuste prosím napsat výrobci, jestli to maji ve Feldách vyzkoušené.
-
andy - FK
Re: Univerzální palubní počítač
To je zajimavy. data si to bere z diagnosticky zasuvky. Tedy by to fungovat melo, ovsem urcite to musi mit nejaky firmware, ktery rekne, ze "tato hodnota" z "teto skupiny" znamena 100 km/h.
Fakt je, ze data z RJ jsou velmi presny, takze trebas informace o spotrebe bude presna. Ale naopak nevim, jak z otacek motoru dokazi vyvestit rychlost, kdyz nemame informaci o prave zarazenem stupni a stalem prevodu. Ale stejne je to zajimavy.
Edit. Placam nesmysly, otacky kol poskytuje RJ ABS. Takze tu rychlost (a na ni navazujici hodnoty) uvidi jen ti, kdo maji ABS. Jinak nevim.
Fakt je, ze data z RJ jsou velmi presny, takze trebas informace o spotrebe bude presna. Ale naopak nevim, jak z otacek motoru dokazi vyvestit rychlost, kdyz nemame informaci o prave zarazenem stupni a stalem prevodu. Ale stejne je to zajimavy.
Edit. Placam nesmysly, otacky kol poskytuje RJ ABS. Takze tu rychlost (a na ni navazujici hodnoty) uvidi jen ti, kdo maji ABS. Jinak nevim.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 26. lis 2008 19:19:35, celkem upraveno 1 x.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ta rychlost je u Feldy asi problém. Většina i mnohem starších aut už má rychloměr elektronický, ale ani to neznamená, že je propojený s řídící jednotkou motoru.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No,nevypadá to špatně.Akorát by mě zajímalo jestli nebude těm řj vadit že budou v neustálé komunikaci s tím počítačem.ABS mám takže mě to docela zajímá..
-
Zbysek - FK
Řídící jednotce by vadit nemělo že je stále připojena k pc, protože se takhle běžně jezdívá se zapojeným pc. Tam by to tedy asi šlo. Pokud by to bylo hodně vychytaný, pak by to dokázalo opravdu brát rychlost dle otáček (impulsů) z ABS čidel, ale tam jdou opravdu jen impulsy, takže by to muselo být nějak přímo v tom přepočítané přímo na feldu a to asi nehrozí. Jinak se teda celkově na auta dávají externí snímače rychlosti také, takže pokud by to bylo v příslušenství, šlo by to přes to snímat. Spotřebu by to mohlo měřit jedině s průtokoměry.
Takže ve finále asi stejně lepší klasický palubák do feldy, který má vše připraveno, protože tyhle univerzální krabičky nemají snad nikdy možnosti pracovat s jakýmkoli autem.
Takže ve finále asi stejně lepší klasický palubák do feldy, který má vše připraveno, protože tyhle univerzální krabičky nemají snad nikdy možnosti pracovat s jakýmkoli autem.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Spotřebu by to z řídící jednotky tahat mohlo. Tam je k mání průběh otevření vstřikovacích ventilů.
Aby to ale bylo fakt tak univerzální, to by si programátoři mákli.
Já jsem na to narazil v souvislosti s tím, že se snažím vykoumat nějaký ekonoměr. Zatím mám představu a jednoduchém aparátu co by mi vypisoval okamžitou spotřebu, ale ne v litrech na 100km, ale v litrech za hodinu. To už by pro úspornou jízdu stačilo. Další generace by pak mohla mít i snímač za tacháčem a přepočítávat to na kilometry.
Bohužel se to asi povleče, protože kamarád mi to nechce naprogramovat. On mne chce donutit abych prohloubil své dovednosti v Céčku. Poradí a půjčí programátor, ale nenapíše mi to.
Vykoumané to mám tak, že budu registrovat čas otevření vstřikovacího ventilu za nějaký krátký čas, řekněme dvě sekundy. Čas otevření pak už přibližně přepočítám na množství benzínu a ponásobím tak, aby to odpovídalo hodině. Získám tak přibližnou spotřebu za hodinu. Při rychlosti 100km/h tak budu mít vlastně okamžitou spotřebu. Při padesátce si to budu muset v hlavě vynásobit dvěma.
Jestli se mi tohle povede rozhodit, tak pak přihodit snímání impulzů z tacháče a výpočet, to už bude sranda.
Mám ale obavu, jestli se mi podaří ošetřit vstup od vstřikovače tak, aby to neukazoval úplné kraviny. Je tam hromada zákmitů a to bude problém.
Aby to ale bylo fakt tak univerzální, to by si programátoři mákli.
Já jsem na to narazil v souvislosti s tím, že se snažím vykoumat nějaký ekonoměr. Zatím mám představu a jednoduchém aparátu co by mi vypisoval okamžitou spotřebu, ale ne v litrech na 100km, ale v litrech za hodinu. To už by pro úspornou jízdu stačilo. Další generace by pak mohla mít i snímač za tacháčem a přepočítávat to na kilometry.
Bohužel se to asi povleče, protože kamarád mi to nechce naprogramovat. On mne chce donutit abych prohloubil své dovednosti v Céčku. Poradí a půjčí programátor, ale nenapíše mi to.
Vykoumané to mám tak, že budu registrovat čas otevření vstřikovacího ventilu za nějaký krátký čas, řekněme dvě sekundy. Čas otevření pak už přibližně přepočítám na množství benzínu a ponásobím tak, aby to odpovídalo hodině. Získám tak přibližnou spotřebu za hodinu. Při rychlosti 100km/h tak budu mít vlastně okamžitou spotřebu. Při padesátce si to budu muset v hlavě vynásobit dvěma.
Jestli se mi tohle povede rozhodit, tak pak přihodit snímání impulzů z tacháče a výpočet, to už bude sranda.
Mám ale obavu, jestli se mi podaří ošetřit vstup od vstřikovače tak, aby to neukazoval úplné kraviny. Je tam hromada zákmitů a to bude problém.
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zkoušel přes VAG za jízdy zjišťovat spotřebu a nic mi neukazoval, tak buď to RJ neumí nebo jsem někde dělal blbost. Ale jednotky l/100 tam byly určitě. Jedině, že by to bylo oleje nebo vody to by pak ta nula souhlasila
.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ale průběh napětí na výstupech pro vstřikovače ti to ukáže. Když by jsi k tomu měl SW, tak ten by to přepočítal na spotřebu.
-
andy - FK
RJ motoru poskytuje 5 skupin namerenych hodnot po 4 udajich, tedy celkem 20 udaju. Z nich nektere se opakuji, ale spotreba tam zcela urcite neni.
Myslím, že je to trošku víc, je tam skupina 0 s 8 hodnotami, pak 21 dalších skupin po 4 hodnotách, z toho je 14 položek neuvažovaných a 12 položek s osmi-, čtyř- nebo dvoubitovými stavovými slovy. Některé hodnoty se opakují (např. otáčky 14x, teplota chladicí kapaliny 5x), ale i tak je k dispozici celkem 60 různých změřených hodnot.
Pro účely spotřeby je tam doba vstřiku (skupina 000/9 nebo 004/3 nebo 007/1), ze které by šla vypočítat spotřeba v lt/hodinu.
Pro účely spotřeby je tam doba vstřiku (skupina 000/9 nebo 004/3 nebo 007/1), ze které by šla vypočítat spotřeba v lt/hodinu.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle jsem hledal... Už jsem to viděl na ebayi, ale nějak mě aukce utekla. Teď vím, kde si to objednat. Potřebuju data. 
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
andy - FK
To sla, ale hoodne tezko. Nejpresnejsi je prutokomer. Druha vec je, ze makokdo vi, co ty dalsi skupiny hodnot znamenaji. A je otazka, jak to to pocitadlo vyhodnoti.mikka píše:Myslím, že je to trošku víc, je tam skupina 0 s 8 hodnotami, pak 21 dalších skupin po 4 hodnotách, z toho je 14 položek neuvažovaných a 12 položek s osmi-, čtyř- nebo dvoubitovými stavovými slovy. Některé hodnoty se opakují (např. otáčky 14x, teplota chladicí kapaliny 5x), ale i tak je k dispozici celkem 60 různých změřených hodnot.
Myslím, že by to nemělo být nijak těžké. Origo palubní počítač PC6 od APRI taky počítá spotřebu z impulsů vstřikování, a je to hezky přesné.
-
andy - FK
Opravdu z impulsu? Ne z prutoku? A jak se to kalibruje? Ale dostavame se jinam nez je tema.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Stejně tak to dělá jakýkoli počítač v jakémkoli autě. Vstřikovací ventil je poměrně přesný, tlak paliva je poměrně přesný, tak se výpočtem dosahuje dost slušné přesnosti.