Nestartuje
-
Casy
Nestartuje
Mám najeto asi 30000km na jednich svíčkách, auto má asi najeto 290000 km. Jeden večer jsem chtěl uklidit auto a nastaroval jsem popojel 1m , auto chcíplo, od té doby jsem ho nenastartoval. Startér funguje, točí. Poraďte, co s tím může být.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: NENASTARTUJI MOTOR
A hází jiskru?
-
Návštěvník
Zdá se , že nehází, zkoušel jsem to jednou, do startovacího bloku jde štáva, ale nevím , jestli dává šťávu st. blok pouze při startování. Zatím jsem sám a nemůžu zároveň startovat a kontrolovat .
-
smazany clen - FK
Benzín stříká, ale prostě nezažehne. Vyměnil jsem i svíčky za jiný starší, méně používaný, je to stejný.
-
smazany clen - FK
Kabely jsem vyměnil, palec rozdělovače jsem očistil, je pravda, že ho vyjmu bez vynaložení síly z rozdělovače, ale jinak v rozdělovači sedí.
-
smazany clen - FK
Dneska jsem vyzkoušel jiný startoací modul ( cívku) a hle svíčky začaly jiskřit a motor zase nadžifnul.
nestartuje, dusí se
Dneska mi auto zničeho nic začlo skákat jak koza a dusit se, nereagovalo na pedál a chcíplo. Při startování nechce chytnout a když se náhodou podaří tak poskakuje jak zblázněný a zadusí se...
nemáte někdo podobnou zkušenost?
Co palivový čerpadlo? (filtr snad ne, má najeto asi 25tis km)
Nebo nějaký čidlo - lambda? že by to třeba dávalo málo benzínu...?
rozdělovač je vyčištěnej, kabely ke svíčkám nový
nemáte někdo podobnou zkušenost?
Co palivový čerpadlo? (filtr snad ne, má najeto asi 25tis km)
Nebo nějaký čidlo - lambda? že by to třeba dávalo málo benzínu...?
rozdělovač je vyčištěnej, kabely ke svíčkám nový
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Re: nestartuje, dusí se
No co jsem zažil u známého, tak u něj bylo znečištěné sítko na pal. čerpadle. Jinak tato závada může mít za následek:
1) Uvolněné přípojky v okruhu zapalování
2) Unik podtalku z tělesa škrtící klapky či sacího potrubí
3) Ucpané palivové trysky
4) Filtr
5) Mokré svíčky či kabely
6) Rozvodový řemen
Hodně štestí.
1) Uvolněné přípojky v okruhu zapalování
2) Unik podtalku z tělesa škrtící klapky či sacího potrubí
3) Ucpané palivové trysky
4) Filtr
5) Mokré svíčky či kabely
6) Rozvodový řemen
Hodně štestí.
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
rozumím spíš elektrice než motorům, takže vidím že se mám na co těšit... díky za tip 
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
Jasan, pak dej vědět co to bylo a co to chtěloJyrgen píše:rozumím spíš elektrice než motorům, takže vidím že se mám na co těšit... díky za tip
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
No jestli jsi umýval motor, tak nejdřív zkus tu elektriku, rozdělovač, svíčky, jestli dávaj jiskru. Až pak bych řešil horší scénáře. Hodně štěstí..
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: nestartuje, dusí se
tak závada objevena... zapalovací trafo. Asi zkratovaný, protože si sebou vzalo aji pár drátů až k ukostření... takže asi tomu napomohlo opravdu úmývání který sem v sobotu prováděl. Naštěstí když sem byl včera v noci v třebíči tak to fakalo a posralo se to až dneska jen kousek za brnem.
Takže je teď v plánu sehnat trafo a dát do kupy elektroinstalaci ... snad se pak neobjeví další zkrytá závada...
Takže je teď v plánu sehnat trafo a dát do kupy elektroinstalaci ... snad se pak neobjeví další zkrytá závada...
tak sme se do toho dneska pustili... část spálené instalace sem dal do pořádku, zapojil zánovní trafo za 600kč a to ihned ukázalo co v něm je
jiskra naskočila a motor už vrčí 
Jyrgen píše:tak sme se do toho dneska pustili... část spálené instalace sem dal do pořádku, zapojil zánovní trafo za 600kč a to ihned ukázalo co v něm jejiskra naskočila a motor už vrčí
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jsem na tom podobně, palec rozdělovače a víčko rozdělovače nové, indukční cívka taky nová, ale furt nic
Asi mi Felda umřela

Visions in Blue
-
Kuladminn
47gnxi3AirWolf:Tak si nekde pujc nebo rovnou kup novy snimac otacek je dost velka pravdepodobnost ze je to tim.
Casy: a myslim ze je uz nejvyssi cas na novy svice - tim taky nic nezkazis spis jen prospejejs
Casy: a myslim ze je uz nejvyssi cas na novy svice - tim taky nic nezkazis spis jen prospejejs
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem v koncích. I snímač otáček novej (starej testovanej jinde a funkční) a furt nejede. Vyměnil jsem co se dalo a prostě je to mrtvola. 
Visions in Blue
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
benzin tam jde?
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Kuladminn
Tak jen skus takovou blbost odpoj na par minut beterii staci minus - aby se ti rezetovala RJ do zakladu. Muze to pomoci takhle jsem napr opravil pazoutka 106 tak co kdyby.
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Řídící jednotka je podle VAGu bez chyb. Ale už jsem na to přišel. nedalo mi to a vytah jsem ze sekačky kapku benzinu a střiknul přímo k válcům. Vytahnul jsem relé čerpadla no a zkusil jsem to, hned to baflo. Po opětovném připojení čerpadla to už zase nešlo. Tak jsem si vycuc kousek paliva z nádrže a ejhle, ono to ani pořádně nehoří. Sem natočil do nádrže někde nějaký srač..
Tak to musim zejtra všechno vycucnout. Snad na to bude jezdit alespoň Babeta. 
Visions in Blue
-
Návštěvník
Tak te sila az tak mizernej benzin ze by neslo ani nastartovat tak to je uz sila.
-
smazany clen - FK
hoši,nechci zakládat novej příspěvek, tak se sem přidávám...
auto jezdí v pohodě, dokud nezapnu světla (celkem problém
) pak se mi oržne kontrolka zadních světlometů a zadního vyhřívání okna a motor chcípne...po ránu se stane,že třeba najedu 5-10minut i se zapnutýma světlama.
Neukazuje mi ani správně teplota chladící kapaliny (furt nad 120°) přičemž termostat byl celej měněnej na začátku prázdnin + palivoměr furt na plné.
Navíc mi jely otáčky cca od 3-4tisíc...říkal jsem si,zda by to nemohl bejt hallův snímač či máte někdo něco jiného?
jinak palec, víčko rozdělovače nové, svíčky brisk platinum nenajeté ani 1000km
Je toho celkem dost, teď už s tím radši nechci ani moc jezdit a v pondělí jde do servisu...
tak mě ještě napadá,zda by nemohla být mrtvá řídící jednotka...tu jsme ale rozdělali a vypadal jak nová, krásně čistá
poradíte? thanks
auto jezdí v pohodě, dokud nezapnu světla (celkem problém
Neukazuje mi ani správně teplota chladící kapaliny (furt nad 120°) přičemž termostat byl celej měněnej na začátku prázdnin + palivoměr furt na plné.
Navíc mi jely otáčky cca od 3-4tisíc...říkal jsem si,zda by to nemohl bejt hallův snímač či máte někdo něco jiného?
jinak palec, víčko rozdělovače nové, svíčky brisk platinum nenajeté ani 1000km
Je toho celkem dost, teď už s tím radši nechci ani moc jezdit a v pondělí jde do servisu...
tak mě ještě napadá,zda by nemohla být mrtvá řídící jednotka...tu jsme ale rozdělali a vypadal jak nová, krásně čistá
poradíte? thanks
-
smazany clen - FK
jo,už na tom pracuju, všade házím nová očka, snažím se měnit i kabely, atp. no snad se povede...navíc to vypadá,že je možná někde lehce přečseklej +kabel a někde se dotýká kastle
-
kokin
Nestartuje
Zdravím Vás.Chci se jen podělit o páteční šok a případně Vás požádat co se stalo.V pátek jsem jel do práce.Ujel jsem tak 50km na benál( LPG došlo,najeto na LPG 9000km).Auto jsem nechal na parkovišti 9 hodin a pak to přišlo.Pokus o start,nic jen točil startér a nechtěl vůbec chtnout,nic.A něco tam cvakalo.Jako ventil.Asi na po 7 se to povedlo,ale něco tam kur...ky klape.Prý to jde od víka ventilu ale zdá se mi to podivné.Tak jsem to raději nechal stát.
Jako nas...ý jsem na to auto jako prase.Půjde z domu.S prvním autem je to jako s první láskou.Zrada se neodpouští a navíc když jsem jej nejvíc potřeboval
Zítra to odtáhnu do servisu a modlím se aby nebyl motor v prdeli a byla to jen banalita.Co si o tom myslíte?
Omlouvám se za sprostá slova,ale jinak to v případě škodovek už snad jinak nejde
Jako nas...ý jsem na to auto jako prase.Půjde z domu.S prvním autem je to jako s první láskou.Zrada se neodpouští a navíc když jsem jej nejvíc potřeboval
Zítra to odtáhnu do servisu a modlím se aby nebyl motor v prdeli a byla to jen banalita.Co si o tom myslíte?
Omlouvám se za sprostá slova,ale jinak to v případě škodovek už snad jinak nejde
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 12. dub 2010 17:43:59, celkem upraveno 2 x.
Důvod: upraveno od vulgarismů
Důvod: upraveno od vulgarismů
-
SolidSnake - FK
Re: Total death-fucking car
Jenom , aby tamnebyla naftička
. Omluva se přijímá , ale sprostá slova na feldu nezabírá. Oprava bude levnější než u jiného auta to si piš.
-
kokin
Nafta tam určitě není.Za to dám ruku do ohně.Natankováno mám 3 týdny starý benál a normálně jsem na něj startoval a jelStanley007.cz píše:Jenom , aby tamnebyla naftička. Omluva se přijímá , ale sprostá slova na feldu nezabírá. Oprava bude levnější než u jiného auta to si piš.
-
smazany clen - FK
Tak to by nemel byt zadny velky problem. Nejspise to budou kontakty na starteru staci je ocistit a je tokokin píše:Zdravím Vás.Chci se jen podělit o páteční šok a případně Vás požádat co se stalo.V pátek jsem jel do práce.Ujel jsem tak 50km na benál( LPG došlo,najeto na LPG 9000km).Auto jsem nechal na parkovišti 9 hodin a pak to přišlo.Pokus o start,nic jen točil startér a nechtěl vůbec chtnout,nic.A něco tam cvakalo.Jako ventil.Asi na po 7 se to povedlo,ale něco tam kurevsky klape.Prý to jde od víka ventilu ale zdá se mi to podivné.Tak jsem to raději nechal stát.
Jako nasraný jsem na to auto jako prase.Půjde z domu.S prvním autem je to jako s první láskou.Zrada se neodpouští a navíc když jsem jej nejvíc potřeboval
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
A seš si jistej, že je to opravdu benzín? Já taky na Shellu natankoval v domění že tam z tý pistole de Natural a ono to bylo nějaký svinstvo naředěný. Od tý doby mi auto nejede. 
Visions in Blue
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Jo, já furt ještě nejedu. Ten namíchanej benzin s naftou z nádrže odstraněn. Palivová soustava komplet propláchnutá, nová ŘJ, nové svíčky, nové zapalovací trafo, nový hallův snímač a prostě si ani neškytne. Už jsem z toho zoufalej.
Visions in Blue
-
SolidSnake - FK
Nejsem žádnej automechanik , ale zamysli se jestli jsi na ten benzín jel před tím bo ne. ale asi máš feli v opravě tak se nechám překvapit 
-
jonas1
to: Airwolf ... a co takhle to auto pořádně žďuchnout nebo roztáhnout na laně, sice může shořet O2 sonda nebo kat... ale třeba se to nějak protáhne a chytne to 
-
Kokin
Jak zjišťuji.Tak jak se podělá auto tak někteří hned že člověk tankuje naftu.Na naftu bych neujel ani 10 km a poznal bych to.
Takže k výsledku opravy.Budete se divit ale byl zaseklý ventil.
Tak a ted se můžeme bavit o příčině.
-
SolidSnake - FK
Nezlob se , já jsem obyč kuchař , takže auto je pro mě takovej malej zázrak.
No a jinak kolik oprava a jakej je tvuj názor na felišky teď?
-
smazany clen - FK
nevies nahodou alebo nemas moznost sa spytat v oprave ze ako sa to da opravit? pretoze mne tiez zdochla podobne ako tebeKokin píše:Jak zjišťuji.Tak jak se podělá auto tak někteří hned že člověk tankuje naftu.Na naftu bych neujel ani 10 km a poznal bych to.
-
kokin
Oprava cca 1000 kč za práci.Prý to nějak vyrovnal a dal zpět tak uvidímě co to udělá.Nechal jsem ještě měnit olej,filtr jsem dodal svůj Fram,potom jsem nechal měnit část sání,taky své a cena 1600.........Hele nevím kdo to tady říkal,ale beru tu zpět,Zase je fakt že oprava za pár šupů,ale víš jak.Když člověka auto nechá ve štychu tak na to spustí to nejhorší.Třeba to není tak špatná kára na cenu oprav,vyjezdím ji,ale prostě ke škodovkám už nemám moc důvěru.Snad bych si koupil octávku TDI první generace ,ale to je tak vše.Jinak asi nějakého japonce.Nevím uvidím.Ještě si ji pár let nechámStanley007.cz píše:Nezlob se , já jsem obyč kuchař , takže auto je pro mě takovej malej zázrak.
-
kokin
Záleží na tom jak moc se to podělá.Myslím že ventil seženeš do 500kč nový,potom max těsnění na víko a práce.Pak taky jestli s tím třeba nejedeš a nerozšrotuješ něco víc a nespadne to třeba do válce.To jsi potom v háji.Já jsem měl kliku,že jsem to nechal stát a raději oddáhnul.Byl to vlastně zaseklý ventil asi v otevřené poloze.Atypicky smrdělo olejové víčko benzínem,asi v důsledku vstříknutí a nespálení směsi.Prescott píše: nevies nahodou alebo nemas moznost sa spytat v oprave ze ako sa to da opravit? pretoze mne tiez zdochla podobne ako tebe
Chytlo to jen proto,že silo se to vlastně natočilo a zavřelo,pak se udělala komprese a už to jelo,ale s ohlnutým ventilem.Cena za vyrovnání cca 1000.To je jen práce.Ve škodě by Ti to opravili tak za 4 tisíce,protože by z toho udělali vědu
Příčin bych viděl několik.Jednak to pálím po dálnici vklidu hodinu 150,jednak při předjíždějí podřadím a prudce mi vyskočí otáčky třeba na 4 tis a točím až k 5.
A potom taky olej se tuším mění po 10 tis já měnil po 15.
Tak asi jsem to zavinil já.S felis nejezdit 150 max 135,nevytáčet a konči do 4 tis a měnit olej po 10 tis.
-
smazany clen - FK
kokin píše: Oprava cca 1000 kč za práci.Prý to nějak vyrovnal a dal zpět tak uvidímě co to udělá.Nechal jsem ještě měnit olej,filtr jsem dodal svůj Fram,potom jsem nechal měnit část sání,taky své a cena 1600.........
hm vyrovnal? to by som chcel vedet ze co a ako. a co si presne este menil?
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Kat tam mam vytlučenej, nemá co shořet. Jinak palivo to do sání vstřikuje, ve ventilu problém není. Svíčky jsou mokré.
Visions in Blue
-
dodox1
Mimochodem o jakym ventilu je rec? Vstrikovci ventil, nebo saci/vyfukovy ventil v hlave?
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mi to vrčí
, a velice dík REXovi. Pomohl víc než jsem si mohl myslet.

Visions in Blue
-
smazany clen - FK
cim to teda bolo? napis pretoze aj mne zdochla felda a neviem co s tym. priznaky presne ako mas ty.AirWolf píše:Tak už mi to vrčí![]()
![]()
, a velice dík REXovi. Pomohl víc než jsem si mohl myslet.
![]()
![]()
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
No bylo to zapalovací trafo. Já mám jednu z mála verzí, kde šlo rozebrat, no a jelikož jsem měl tu část s cívkou popraskanou, tak jsem sehnal novou a jen ji vyměnil. Po proměření všechny hodnoty odpovídali tomu, čemu měli. Ale problém byl v té druhé části. Je v tom asi nějaká elektronika (mám podezření na výkonovej tranzistor), která cívku budí. Jiskru to házelo, ale děsně slabou. Po kompletní výměně to šlape jak hodinky.
Visions in Blue
-
smazany clen - FK
chlapi, ak sa vam stane ze váš kadilak ehm felicia prestane z nicoho nic ist, skuste aj skontrolovat privod benzinu a ci nemate sajrajt v cerpadle, ako ja 
-
kokin
čert vím jestli to byl sací nebo výfuk.Ale byl seklýdodox1 píše:Mimochodem o jakym ventilu je rec? Vstrikovci ventil, nebo saci/vyfukovy ventil v hlave?