Plastové lemy a prahy - montáž, demontáž a vše okolo

karoserie, narazniky, skla atd.
Návštěvník

Plastové lemy a prahy - montáž, demontáž a vše okolo

Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den.

Mám koupené přední i zadní lemy blatníků a přemýšlím o tom, jestli bude hezčí namontovat jen zadní lemy ( bydu kytovat, takže lemy zakryjí kytování ) nebo také přední lemy ( přední lemy nepotřebuji ).
Mám ktátkou Felicii 1.3 , zelená metalíza.

Děkuji za Váš názor.
Collin - FK

Re: Zadni i predni lemy blatniků ??

Příspěvek od Collin - FK »

Když už je tam budeš dávat tak dej na všechny 4, pokud je máš i koupené dal bych je tam.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Jsem stejného názoru jako Collin, když už je máš, dej je všechny, bude to vypadat líp.
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
ridic

Příspěvek od ridic »

A pak dej prosím foto, jak to s tím vypadá, také o tom přemýšlím a mám podobnou barvu.
Návštěvník

ridic píše:A pak dej prosím foto, jak to s tím vypadá, také o tom přemýšlím a mám podobnou barvu.

Fotky sem potom přidám a dám si je i do profilu "PatrikM1A2"
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Aleš píše:Tuzing :mrgreen:

[img=http://img100.imageshack.us/img100/9451/222sg9.th.jpg]

Nevím proč, ale nejde mi sem vložit obrázek
Nazdar, poradte ako postupovat pri montazi plastovych lemov blatnikov a plastovych krytov prahov. Neide mi o ziadnu paradu, ale o maskovanie nedostatkov. Dakujem za konstruktivne rady.
Collin - FK

Co se týka lemu tak vše pořádně vyčisti odmasti nanes lepidlo a lep. :)
smazany clen - FK

Collin píše:Předpokládal jsem že každý ví čím má odmastit a lepit.
Na inom mieste som ti radil, aby si nereagoval na moje otazky, pokial nevies kvalifikovane odpovedat. Potrebujem radu od cloveka, ktory sa vyzna - ma skusenosti, rozumie technickym zalezitostiam a pod. Na prazdne frajeriny tu nikto nieje zvedavy. Server sluzi slusnym ludom, aby si navzajom vymienali skusenosti a poznatky! Teda, ten komu skusenosti chybaju sa pyta, a ten kto ich ma, moze odpovedat. Sam vidis, ze by si sa mal zdrzat hlupych a jedovatych komentarov., kedze tvoje príspevky su nepouzitelne. Dakujem za pochopenie. ;)
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Odmastit-lih,benzin...
Prilepit-uni silikon,konstrukcni lepidlo popr.se docela osvedcilo lepidlo na akvaria.
A pro sichr muzes zespoda lemu dat samorezny sroub.
A je to,zadna veda v tom neni ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
smazany clen - FK

Nazdar! Vsetkym, ktori chcu lepit plastove lemy blatnikov, ako aj tym, ktori nevedia, ako diskutuju odbornici na podobnych forach, bez prazdneho machrovania, grobianstva, ako aj bez jesitnych diletantskych primitivov, ktori sa tvaria, ze vsetko vedia, ale nepovedia.

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
smazany clen - FK

Collin píše:elche: Nad tímto zustává rozum stát, co slovo to perla. Na to že včera byla nuda tak dnes jsi mě rozštípal.
Tak, coline, mas dost, alebo ideme dalej? Stale je to na Tebe! Mna to nebavi uz od chvile, ked si zacal s grobianstvom.
smazany clen - FK

Collin píše:elche: Já už to raději nechám být.... Tato debata nemá smysl když nic neposloucháš a meleš jen to svoje.
Takze, kalime na to, Coline???
Collin - FK

elche: Ted jsem snad něco psal! Něco jsi na tom nepochopil? Z mé strany na to seru...
Hroboklad

Příspěvek od Hroboklad »

Chlapci, vy sa asi budete vyznat. Vraj sa na predne aj zadne blatniky daju kupit take cierne plastove kryty. Kde to zozeniem a za kolko? A da sa to aj doma namontovat? Musim kvoli tomu vymontovat blatniky? Dik moc vopred.
smazany clen - FK

Hroboklad píše:Chlapci, vy sa asi budete vyznat. Vraj sa na predne aj zadne blatniky daju kupit take cierne plastove kryty. Kde to zozeniem a za kolko? A da sa to aj doma namontovat? Musim kvoli tomu vymontovat blatniky? Dik moc vopred.
Trochu sme odbocili, to je fakt, sorry.
Pokial ide o tie lemy, je ich viac druhov. Mne sa podarilo zohnat sadu styroch, tzv. kratke za 940.- Sk. Kratke preto, lebo k nim idu aj plastove prahy. Sucastou kazdeho vylisku su aj haciky, ktore sa prima zacvaknu o lem blatnika, takze OK.
Inak co sa tyka montaze samotnej, tak nejak sme sa tu s kamaratmi celkom konsenzualne zhodli, ze je fajn popisana na inom fore:http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
My tu, sme sa pre nedostatok casu, k tej montazi este nedostali. Poznas to, ine povinnosti a tak.....
Pozitivne hodnotim fakt, ze vsetko nasvedcuje tomu, ze vojnove tomahawky budu zakopane. Vonku je sice sucho, bude sa zle robit vykop, ale na tom nezalezi. Neslusi sa mavat vojnovymi sekerami, a nyvyse to nikomu neosozi.
Pozdravy vsetkym svojim kamaratom, no a tym najlepsim poslem SZ a mozno sa vecer uvidime na skype. To by bola sranda!! Ale zasluzena....
smazany clen - FK

Ja sa tiez pripojim k Vam do diskusie, ale ide mi o nieco ine...
Co si myslite, tie lemy su dobra vec? Niekto rozprava, aby som si to namontoval, ze nebudu mi odskakovat kamienky do blatnikov, dalsi ma odhovara, ze bude mi to tam drzat pod plastom vlhkost, pride mi tam voda a blatniky skor zhniju...
Ja mam namontovane podblatniky, niekde sa mi objavuje hrdza v miestach, kde sa montuju lemy.Tak ci tak zacinam tu hrdzu odstranovat, prebrusovat atd...ale neviem sa rozhodnut, ci na opravene blatniky - nad podblatniky dat aj lemy...
Tak, co vy nato ???
Collin - FK

Já jsem zažil 3feldy u kterých se sundaly lemy tak to bylo prolezlé celé. Někdo to utěsnuje silikonem ale nevím jestli to má nějaký učinek. možná se tam je ta koroze objeví o něco později...
smazany clen - FK

S ím že to pod tím bude asi náchylnější k "sežrání" je to asi nepochybné. Ale jen mi napadlo co kdyby se ta vzduchová mezera mezi plast. lemem a blatníkem něčím celá vyplnila...nebo se jen ošetřila(ted mi napadla ta barva na spodky aut) ta část co je schovaná? Možná říkam blbosti..ale čeká mě také montáž těch lemů na vykitované části tak bych chtěl aby to chvíli vydrželo. Díky moc za rozumné reakce Peter69
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

peter69 píše:S ím že to pod tím bude asi náchylnější k "sežrání" je to asi nepochybné. Ale jen mi napadlo co kdyby se ta vzduchová mezera mezi plast. lemem a blatníkem něčím celá vyplnila...nebo se jen ošetřila(ted mi napadla ta barva na spodky aut) ta část co je schovaná? Možná říkam blbosti..ale čeká mě také montáž těch lemů na vykitované části tak bych chtěl aby to chvíli vydrželo. Díky moc za rozumné reakce Peter69
Nic bych neutěsňoval, ba právě naopak, když voda nebo vlhkost, která se tam dostane, bude moct jít i ven tak to reznout nebude. Základ je ovšem kvalitní podklad, čili nepoškozený kovový lem ani lak. Pokud to chceš dát jen na opravený a vykytovaný lem, tak po první zimě tam máš rez. Ale záleží na tobě, jak dlouho si to chceš nechat.
mikka

Příspěvek od mikka »

Důležité je taky to, že zadní lemy reznou zevnitř.
I když se to zvenku vybrousí a opraví, a třeba i zakryje plastovými lemy, bude to reznout dál, pokud se něco neudělá s korozí na vnitřní straně plechů.
smazany clen - FK

Platové lemy - "odfouknutí"

Zdravím všechny, prosím o radu:
na felině mam plastové lemy (lepené) ale na pravé straně (z pohledu řidiče) se ten lem v polovině jakoby odfoukl...takže je mezi kastlí a tim lemem dira kam zatejká voda atd...
nevíte jak nejlépe ten lem sundat bez poškození? (zdali to tedy vůbec nějak jde..) čím se pak lepí zpátky??? co ho třeba nakytovat a zarovnat tu "nerovnost" s kastlí přebrousit a nalakovat???
Díky za odpovědi...
medvidek1103 - FK

Příspěvek od medvidek1103 - FK »

tak to bych vzivote nedal na svoje auticko bo se zacatku to vypada pekne ale po nejake dobe se ti pod ten lem dostane voda a zacne to 10x rychleji hnit nez normalne tak to delaji v autobazarech kdyz chcou zakzyt uhnivajici blatniky nebo neco sice jako tunning nebo-li doplnky k autu je to pekne ale ma to opacny ucel nez ty chces
smazany clen - FK

me se to nelibi ani vzhledove vypada to otresne :X
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenda19895 »

103457 píše: Nic bych neutěsňoval, ba právě naopak, když voda nebo vlhkost, která se tam dostane, bude moct jít i ven tak to reznout nebude. Základ je ovšem kvalitní podklad, čili nepoškozený kovový lem ani lak. Pokud to chceš dát jen na opravený a vykytovaný lem, tak po první zimě tam máš rez. Ale záleží na tobě, jak dlouho si to chceš nechat.
jj.Já plastové lemy nemám proti korozi ale proti otlučení lemů od kamínků. Proti korozi používám RUST STOP Proto taky nemám na autě nic rezavé ani po deseti letech. :D :D Důležité je antikorozní ošetření zevnitř lemů. Já jsem totiž RUST STOP nechal poprvé aplikovat hned jak jsem auto dovezl z prodejny a nechávám to dělat každý rok i když podle výrobce stačí tuším 3 - 4 roky. :) Základ je, nalepit to na zdravé plechy. Pokud jsou plechy už chycené tak korozi jen urychlíš. :) A jak píše Vašek. nic neutěsňovat.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Kein píše:me se to nelibi ani vzhledove vypada to otresne :X
Lemy.jpg
Já na tom nic tak otřesného nevidím. :) A když si vzpomenu kolik už na nich za ty roky bylo rýh od různých umělců co neumí parkovat, hlavně na zadních, tak to bych nestačil blatníky opravovat. :evil: Ale lemy to až na škrábance přežily. Jen je potřeba koupit pevné. Kolega nedávno koupil z Internetu asi za třináct set a jsou o polovinu slabší a měkčí než moje.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
smazany clen - FK

U tohohle topicu sem se opravdu od plic zasmál:D. 1. Všichni ostřileni a registrovani členove přispivajici do tohohle topicu, mohli ste napsat konkretni věci na odmaštěni, nalepeni a umyti rukou a tahle trapna diskuze nemusela vubec byt. 2. Neregistrovany člene, nejlepši by bylo kdyby sis tu nevyskakoval a opravdu si to forum přečetl protože tu toho je habaděj. 3. Komu se tu nelibi tak at jde na skodatechweb když tam jsou větší odborníci.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Rammsteinek píše:U tohohle topicu sem se opravdu od plic zasmál:D. 1. Všichni ostřileni a registrovani členove přispivajici do tohohle topicu, mohli ste napsat konkretni věci na odmaštěni, nalepeni a umyti rukou a tahle trapna diskuze nemusela vubec byt. 2. Neregistrovany člene, nejlepši by bylo kdyby sis tu nevyskakoval a opravdu si to forum přečetl protože tu toho je habaděj. 3. Komu se tu nelibi tak at jde na skodatechweb když tam jsou větší odborníci.
Tak mě z toho bylo spíš smutno. :cry: :cry:
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

ja mam lemy na zandich blatnicich.. a zatim je tam jen malinkaty flicek rzi.. bylo to ted po zime.. myslim si ze hodne feld bez lemu je sezranejch mnohem vic.. no a novy lemy zase nevyjdou na tolik tak pohoda...
Collin - FK

Tak lemy jsou jen z venku ne! A koroze ti jde z druhé strany plechu nemá to na to vliv. Pokud ten lem ovšem někde neškrábneš.
MagicanBlack - FK

no tim sem chtel rict ze to nema vliv jak vsichni rikaji.. ze jak si das lemy tak to shnije apod... zrezne to stejne jako u jiny feldy... jen to bude videt za delsi cas..
Collin - FK

Řekl bych že když tam jhsou lemy tak se koroze urychlí. Za ty lemy lítají sračky,zustavá tam voda,vlhkost apod.
smazany clen - FK

Re: Platové lemy - "odfouknutí"

tak poradí mi někdo prosím???????? :( :(
MagicanBlack - FK

a co treba to zalepit?
smazany clen - FK

MagicanBlack píše:a co treba to zalepit?
no to mi je jasný ale čím?? co použít normální chemopren nebo tak něco? (disperzní lepidlo postačí?) ...
MagicanBlack - FK

hele taky se mi to stalo.. transparentni silikon.. a tim jsem to zadelal.. neni to videt.. a voda tam netece..
smazany clen - FK

MagicanBlack píše:hele taky se mi to stalo.. transparentni silikon.. a tim jsem to zadelal.. neni to videt.. a voda tam netece..
aha...oki díky moc :) právě to potřebuju...aby tam netekla voda a zbytečně nekorodovali lemy...;)
MagicanBlack - FK

Jo jo.. ten silikon je v pohode.. zalepit.. setrit ten prebytek.. a nejakou svorkou to zmacknout nez to zaschne..
smazany clen - FK

jj ;) díky...:)
guevara

Příspěvek od guevara »

Treba pripomenut, ze lemy blatnikov nemozno povazovat za primarnu ochranu pred koroziou. To je omyl. Kov, v tomto pripade plech, moze pred koroziou ochranit len povrchova uprava, v tomto pripade kvalitny a kvalitne urobeny nater (zvnutra nastrik). Kvalitny nater, mozno pred mechanickym poskodenim chranit plastovym lemom. Teda ucel lemu je len na mechanicku ochranu nateru.
Ked je nater neposkodeny vlhkost pod lemom nema vplyv.
Collin - FK

Tak že lemy nejsou ochrana proti zreznutí ví každý. A kdo si myslí že to pomuže tak :lol:
Johanes

Příspěvek od Johanes »

Vy bando mentálních gigantů, přečetl jsem vaše cinty, ale čím přilepit lemy blatníků jsem se nedozvěděl. A ta paní, co rovná v BAUMAXU to dřevěný uhlí vý stejný ..... jako vy. Lemy jsou vyrobeny z PE materiálu a ke všem lepidlům jsou netečné, byť 20x odmašťované. Je tu někdo normální kdo poradí čím tyto lemy přilepit a ne přinejtovat!
Návštěvník

Johanes píše:Vy bando mentálních gigantů, přečetl jsem vaše cinty, ale čím přilepit lemy blatníků jsem se nedozvěděl. A ta paní, co rovná v BAUMAXU to dřevěný uhlí vý stejný ..... jako vy. Lemy jsou vyrobeny z PE materiálu a ke všem lepidlům jsou netečné, byť 20x odmašťované. Je tu někdo normální kdo poradí čím tyto lemy přilepit a ne přinejtovat!
OMLOUVÁM SE, PATŘÍ DO PŘEDNÍ A ZADNÍ LEMY BLATNÍKů
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Hezkýýýýý!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smazany clen - FK

Johanes píše:Vy bando mentálních gigantů, přečetl jsem vaše cinty, ale čím přilepit lemy blatníků jsem se nedozvěděl. A ta paní, co rovná v BAUMAXU to dřevěný uhlí vý stejný hovno jako vy. Lemy jsou vyrobeny z PE materiálu a ke všem lepidlům jsou netečné, byť 20x odmašťované. Je tu někdo normální kdo poradí čím tyto lemy přilepit a ne přinejtovat!

A jak si přišel na to ty gumo že jsou lepidla k polyetylenu netečný, a navíc tady byl zmiňovaný několikrát silikon kterým to taky solidně drží.... ale pokud ti to nevyhovuje tak zaběhni do železářství a řekni že chceš 240-tky krováky a při troše dobrý vůle to držet bude.....
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Johanes píše:Je tu někdo normální kdo poradí čím tyto lemy přilepit a ne přinejtovat!
Stoprocentně vím že když to přilepíš lepidlem na autoskla tak to sundáš jedině s blatníkem. ;) Jestli vydržíš do pondělí tak se zeptám známého který dělá do autoplastů, co používá. :)
smazany clen - FK

to zdenda:
Tady nejde o to mít strach se zeptat ale pokud vím tak čím přilepit lemy blatníku už se na foru řešilo, a když se chce nekdo na něco zeptat tak ať se zeptá normálně a né takovym způsobem jako tady kolega. to bylo takový přehnaný nemyslíš. Kdyby se každej ptal takovýmhle způsobem jak by pak FK vypadal
panJohanes - FK

Příspěvek od panJohanes - FK »

Zdenda19895 píše: Stoprocentně vím že když to přilepíš lepidlem na autoskla tak to sundáš jedině s blatníkem. ;) Jestli vydržíš do pondělí tak se zeptám známého který dělá do autoplastů, co používá. :)
Dík, počkám. mě už ty různé silikony a zaručený lepidla přišly na prachy, za který by my ty zatracený lemy přilepili v tom nejdražším servisu.
Obrázek

P.S. V ramci autenticity to po sobě nečtu, takže se ani neomlouvám za připadný chyby.
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

:lol: :lol: :lol:
Zdenda19895
Kontaktovat uživatele:

Tak na lepení lemů se používají Polyuretanová lepidla. :) Známý používá momentálně Polyuretanové Lepidlo IDH 341579. Teď jsem si vzpomněl že jsem ho loni kupoval ještě s nějakými věcmi u Auto tuning JANKO. Kartuše stála asi 130 korun. Ale myslím že by se měla prodávat v každém obchodě s lepidly. :)
panJohanes - FK

Příspěvek od panJohanes - FK »

Pro Zdenda19895

DÍK. Obrázek
Odpovědět