Když už si stavíš pěkně komplet od Crunche, zůstal bych i u zesilovače na této značce. Jejich zesilovače nejsou vůbec špatné, ba právě naopak. Chybí tu ale dost zásadní parametry: cena do jaké jsi ochoten jít, jestli chceš přes zesilovač živit pouze sub, nebo celou sestavu (to snad spíše) a jestli chceš nutně jeden zes, nebo by ti nevadily ani dva. Je totiž většinou lepší vzít na takovou sestavu 4 kanál na repra a 2 kanál v můstku na sub, protože to vychází levněji a celkově lépe.
No a když už chceš takto pěkně dělat kompletní audio v autě, tak by se taky hodilo vědět co to bude živit, tedy jaké rádio, a jakou máš v autě elektriku (aby to nemuselo nutně běhat pouze s nastartovaným motorem. No a nakonec bych doporučil dát místo předních 5,2" repro raději 6,5", kde opravdu rozdíl ve zvuku jde dost poznat když už by to měl živit zesík. Záleží ale jestli chceš jen jednoduše přehodit repro, nebo to myslíš s hudbou vážně a přijde na řadu umístění na mdf kroužky společně s tlumením.
Tak tolik chce utratit je celkem jasné, koukni na ceny komponentu podle toho mužeš dát i zesík cca. A ptal se jaký zesík takže to vypadá že chce jeden. Pokud sw nemáš ještě koupený koukni se na www.fancarhifi.cz Tam najdeš set od Crunch jak už jsem psal...
Děkuji za fundované odpovědi.
Rádio bude Alpine za cca 4k v obchodech. Je to bazárek od kámoše. Přesný typ můžu napsat až se dostanu k manuálu.
Myslíte že bude lepší vzít to kombo a všechny repro nechat na rádiu ?
Nebo snad 4 kanál a honit přední (jsou již zabudovány takže odpadá možnost záměny za 16cm) a sub ?
Chtělo by to aby jsi to slyšel jak se ti to bude líbít víc. Ale za tuto cenu bych vzal ten set od Crunch a repro bych nechal na rádiu. Na druhou stranu ty kompa na zesíku by byli víc než slušné!
Ty kompa vepředu byl taky důvod proč chci doplnit audio stejným výrobcem.
Když jsem to namontoval výměnou za ty sériový a zapnul tak jsem nevěřil svým uším. Perfektní výšky a trochu i duní a to ještě není hotový tlumení.
Se SW co dodá pořádnou basovou složku to bude pro moje uši dokonalý
Dost lidí mě radí ať ten předek a SW dám na 4kanál a zadek ať je na rádiu. Jezdím v sestavě dva + pes vzadu a ten má dobrej sluch takže bude mít repro jen na rádiu.
Btw. neznáte někdo obchod (Brno a okolí) kde se dá repro i poslechnout ? Někde kde tomu rozumí.
Já bych věděl ale nemají tam tuším Crunch, takže to je ti na nic bohužel. Pokud by jsi koupil sw a ktomu nějaký zesík od Crunch tak to vyjde na nějakých cca 7-8tis. Takže pokud jsi ochotný připlatit aby jsi měl kompa na zesíku tak bych do toho šel.
Nabídka pěkná. Už mam ty přední zabudovaný v autě ale ty zadní vypadají dobře a i cena neurazí Škoda ze na tom e-shopu nemáš víc 4ch zesíků od Crunch na výběr.
Ještě malá technická. Výkon rms udávaný u repro , někde jsem četl že platí poučka že zesilovač má dávat 1/2 výkonu rms co umí repro.
Jestli je to pravda tak mám hledat zesík o zhruba 4*50-80 W rms ?
Tak mě včera došel krasný zesík od Fancara a jak tak večer pročítám manuál tak jsem narazil na takovou drobnost.
Rádio má psáno 3x RCA výstup. Znamená to 2x přední 2x zadní a 2x (stereo??) sub ?
Pokud ano ,jak se tedy zapojí klasicky mono sub na kanaly 3+4 v můstku ? Spojím to normálně Y kabelem s tim RCA na radiu ?
Nebo si to vykládam špatně a výstup je jen jeden na ten sub? (radio je Alpine iDA-X200)