Přehřívání, pomoc!!!!

Simos 2P
135M, 136M
smazany clen - FK

Přehřívání, pomoc!!!!

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím,
tak už si nevím rady. Moje felina, při pomalé jízdě po obci na 2.-3. rychlostní stupeň se strašně rychle přehřívá. Běheme cca. 5-10 minut je to na 110 C :o
Vyměnil jsem už chladící kapalinu, termostat, čidlo termostatu a už nevím co s tím.

první minutky se to rychle zahřeje na 90C chvylku ručička skáče ( vyleze tak na 92, vrátí se na 90) a pak už se jen přehřívá. Když budík ukazuje necelých 110C, spustí se ventilátor, ale motor nijak nechladí, ručička leze dolů jen velmi, veeeeelmi neochotně a jen o kousek...

Co mám dělat?

Dík moc :(
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehřívání, pomoc!!!!

Příspěvek od Kuladmin »

1. nemenil jsi budiky? hlavne teda teplomer? 2. jestli ti spina ventilator az ve 110 tak to je pozde asi bude zanesenej nebo v haji - doporucuju vymenu.
A na tu teplotu behem tehc 5-10min je to jak mysleno jako od startu studeneho auta nebo jak? nemas ubytek vody? a jak to myslis ze se prvni minutky zahreje na 90 ??? to jako rano prijdes k autu nastartujes a za par minut 1-3 mas 90??
smazany clen - FK

Nee, budíky jsem neměnil.
Přesně tak, od startu za studena trvá zahřátí na 90 C tak 3-4 minutky a pak se teplota drží na 90C, asi tak dalších 10 minut a pak začně pomalu stoupat :(
Teď ještě zkusím vyměnit spínač na ventilátoru a pak už nevím :?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 12. zář 2009 9:13:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
smazany clen - FK

To vypadá,že se totálně podělalo čidlo teploty pro budík.Je společně v jednom pozdře s čidlem pro řídící jednotku-čidlo je dvojité.
http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... aa4585f656
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ja se obavam ze to nebude jen chyba ukazatele kdyz uz za 5-10min se spousti ventilator na chladici - ktery ma sve cidlo tak je neco v neporadku.
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

A já si myslím, že je v háji těsnění pod hlavou - už 3x jsem to u své feldy zažil
Guru22 - FK

Příspěvek od Guru22 - FK »

Dotaz: může mít vliv kvalita(stáří) chladící kapaliny(G12 + H2O) na snížení schopnosti chlazení? Po kolika km ji vyměnit.
smazany clen - FK

breta1 píše:A já si myslím, že je v háji těsnění pod hlavou - už 3x jsem to u své feldy zažil

Jo, to mi už říkal i známý. Takže ještě vyměnit tohle, snad už to bude dobré :(
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

no a já ji zase ne a ne ohřát.je fakt že zase ale když zastavím v koloně tak se krásně uchladí a drží se na 90stupních, ale zase v zimě si myslím že budu mít strašnej problém aby se to vůbec ohřálo. :(
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Guru22
Výrobce zaručuje kvalitní chladící a antikorozivní účinek u G12 po dobu 5 let, potom by se měla vyměnit. Ředit v poměru 1:1 s destilovanou vodou.
Stáří kapaliny může mít malý vliv na chlazení a to tím, že klesá její bod varu. Bod varu klesá i s hustotou, takže pokud letama dolejváš jen vodu už kapalina nemá doporučenou hustotu.

Vlada320
tak to je termostat, nedovírá ti úplně, pokud auto stojí, motor se pěkně ohřeje na 90°C, ale jak se rozjedeš, teplota klesá a už se za jízdy zpět nevrátí. Je to tak?
Termostat zcela nedovře, kapalina jde přes chladič a náporový chladič ti ji za jízdy chladí. ;) = v zimě se moc v autě neohřeješ a budeš mít větší spotřebu, motor nebude mít optimální teplotu, pojede pořád na sytič.
Vyměň termostat, je to jen korunová položka.
P.S. schovej účtenku od termostatu stává se, že třeba až napotřetí trefíš na správný kus.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

moc ti děkuju.já si to taky myslím že je to tím termostatem, už mě to napadlo, ale pořeším to nějak před zimou, protože zase na jednu stranu teď nemám problém s přehříváním v kolonách.a děje se to přesně jak píšeš. ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
smazany clen - FK

A mě bys neporadil :) ??? Bude to teda tím těsněním pod hlavou? :?
Naposledy upravil(a) Peters56 dne pon 05. říj 2009 10:03:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odstraněna přechozí citace viz bod č. 4
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tommmy100
A jenom se to hřeje nic víc? voda se neztrácí, Nejdou do expanzky bubliny? Je voda čistá? Nebo je rezavá nebo má mastný šlem?
Když se ti spustí ventilátor běží jen chvíli nebo delší dobu? Mohla by to být i vodní pumpa, že ti pomalu cirkuluje voda. Chce to vysledovat, co přesně auto dělá. Zkontroluj i dolní a horní hadici do chladiče, jestli jsou obě teplé. Ono to, že jsi vyměnil termostat nemusí znamenat, že je dobrý. ;)
breta1

Příspěvek od breta1 »

Tommmy100 píše:
Jo, to mi už říkal i známý. Takže ještě vyměnit tohle, snad už to bude dobré :(
Tak jsem to dneska zažil počtvrté - těsnění úplně sežrané...
favo

Příspěvek od favo »

Těsnění pod hlavou berte TEMAC je odzkoušené a funguje.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
smazany clen - FK

Naposledy upravil(a) Peters56 dne pon 05. říj 2009 10:04:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odstraněna předchozí citace viz bod č. 4
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak já jsem dnes svůj problém s podchalezeným motorem a vůbec neochotou se ohřát :lol: vyřešil.koupil jsem dva termostaty z autokelly a oba jsem jim vrátil protože to bylo pořád stejný jen ten druhej teda udržel teplotu trochu výš ale stejně nic moc.dneska ráno jsem se nasral,zajel do škodovky a koupil jsme uplně novej termostat(dali mi od firmy Vernet protože je prej odzkoušenej a nejlepší a otevíra při 89 stupních na 1,3mpi) za 399kč a nový teplotní čidlo(modrý,dvojitý na 1,3mpi) za 300kč a teplota se krásně teď drží na devadesátce,při dlouhý jízdě spadne tak o milimetr pod 90 ale spíš se tomu nechce a když zastavím tak vyleze o nějaký 2mm nad 90 a v poloze 3mm nad 90kou se sepne větrák a schladí to krásně.k čárce 70stupňů se to nedostane ani náhodou a k 110 trochu víc ale pořád akorát.a ještě jsem si všimnul že to mnohem líp chladí a netlakujou se mi tolik hadice ;) takže já jsme spokojen. 8-)
smazany clen - FK

Já už to taky vyřešil...a závada nakonec byla v samotným budíku :o
Ručička neukazovala správnou teplotu, ale vždy asi o 10C vyšší :D

Myslel jsem že budu muset měnit celý ukazatel, ale ručička vydržela otočení, nepraskla, takže to stálo 200 :)

A jak mi tady někteří radili, dát na ventilátor spínač ze škody 120, co spíná v nějakých 87C, tak prý todle raději nedělat. Je prý dost případů, kdy potom majitelé nadávají, že má po čase motor vyšší spotřebu a menší výkon, zkrátka se podchlazuje. Ideální je prý u Felicie teplota 90-105C ;)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Já měnil chladič, termosta, expanzku a hadice. Ale voda je pořád rezavá. a navíc mezi termostatem a blokem motoru mi to teče :( v soustavě neni žadnej tlak a voda vaří.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Pokud netěsní mezi termostatem a blokem ,tak se tam nemůže utvořit tlak ,který zvyšuje bod varu a při devadesáti to začíná vařit.
vagrys

Příspěvek od vagrys »

Zdraván všechny,
mám taky problém s přehříváním. Začalo to tím, že se mi začala strácet voda. Tak jsem nechal prověřit (natlakovat) jestli někde neteče. Bylo mi řečeno že je vše v pořádku. Tak jsem jezdil dál a zjistil, že uniká chladící kapalina v expanzní nadobě přes víčko. Vyměnil jsem nadobu i vičko a dělalo to pořád. Tak jsem dal na rady a vyměnil těsnění pod hlavou a dal pro jistotu novy termostat. Čidlo spínání jsem měnil před rokem, tak je asi ok a vodní pumpu taky. Ted jede felicia super( bylo špatné to těsnění pod hlavou tak to občas mělo kolisavy volnoběh), ale zjistil jsem, že mi stále utíká kapalina přes víčko expanzní nádoby. Tak fakt už nevím čím by to mohlo být a napadá mě jen prasklá hlava nebo zaneseny chladič. Jinak ventilator funguje, 3 milimetry nad půlkou sepne a nepustí výš, ale po čase ve městě se dostane voda přes víčko te expanzky... Můžete mi někdo poradit, jestli se s tím dá něco dělat???
mikka

Příspěvek od mikka »

Do hrdla vyrovnávací nádržky patří vložka - krátká trubička s lemem, která má zabraňovat úniku chladicí kapaliny přes víčko nádrže. Máš ji tam?
vagrys

Příspěvek od vagrys »

No tak to nevím, měnil jsem nadobu a tam nic takového nebylo. Nemůžeš to víc popsat nebo vyfotit. Ja jsem nic takového na felicii neviděl a to už jsem jezdil asi ze třemi. Kdyby to bylo tím, tak by to bylo super. Když sundám uzávěr, tak tam není nic... Diky za radu
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak tady máš to foto v levo je ta vložka v pravo víčko . :) to víčko tam je docela nanápadný pořádně se podívej ,jde prstem lehce vytáhnout.
Obrázek
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Odpovědět