Protisluneční fólie

karoserie, narazniky, skla atd.
vanplus - FK

Re: Zatmavovaci folie na Skla

Příspěvek od vanplus - FK »

Dedla píše:Na pokovení se mě právě líbí to "zrcadlo". A jsem si téměř jistý,že to funguje líp na odrážení UVKSČ- záření. :lol:
Ale v dnešní době,kdy už jsem línej a nemám na to čas a energii vyndavat skla (hlavně ty lepený),tak asi půjdu do nějaký fólie.
Ale auto s foliema mě fakt pořád připadá jak auto v antikoncepci.
Ale asi je to furt lepší,než si při jízdě připadat jako vystavovanej exot ve skleníku v botancký zahradě.
no na odrážení určitě pač folie to absorbujou ,nikoliv odrážej,ale teplo je infračervený což právě pokovení moc neumí...uv to bere folie 99% ,každá i světlá...uv má na svědomí šisování tj.blednutí interiéru,plastu atd.....
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

Nemáte někdo nějaký tipy, jak folie ze skel sundat? ;)
vanplus - FK

ahoj tak folie sundáš takto-blbě...ne tak vážně sloupni to takovim tim odlamovacím nožem,rejpni do toho v nějaký hraně,nejlépe v rohu,pak dále vše záleží jaký tam máš folie,ty levný se budou loupat "po kouskách či po vrstvách" ty kvalitní pudou normálně a někdy tam může zůstávat lepidlo,záleží na době jejich životnosti,obecně platí že čím blíže ke konci životnosti tím více lepidla...ale většina folií přežije feldy,pak zase 2 možnosti-hoblík na sklo(taková jako by žiletka),postříkat něčim jako šampon nebo jar s vodou to je tak na 20min, nebo líh,ale to je na dlouho,začne se to jako patlat a musíš to umejt celý dolu,pak další možnost je sprej od 3M kterim postříkáš rovnou tu folii a pak to jen utřeš hadrem ,ale to je dost drahý,kolem 1000kč za kus....přeji hodně štěstí ;)
medvidek1103 - FK

Příspěvek od medvidek1103 - FK »

ahojky pisi mozna pozde ale jajem si nechal lepit folie nedavno jsem z ostravy a mam to od soukromnicky za 3000 kc cele auto kromcelnoho to nemuze byt v zadnem pripade a mam atest k tomu,teda ze sve zkusenosti ti mohu poradit jen ve dvou vecech ,jestli mas prachy vyser se na folie a nech si okna pokovat je to drazsi ale o hodne ucinejsi ja penizky nemam tak jsem si dal folie cp 15 a staci to bohate na tolik ze kdyz je tma a mas neosvetlenou cast tak vubec nic nevidis ale kdyz je vse ok tak je to super a mozna bych dal i 20-25 cp jinak vim ze pokoveni skla delaji ve zline cca 8000 kc cele auto krom predniho tam nemuzes mit nic krom pasu nahore no a ted rozdil mezi pokovenim a folemi , pokoveni -do auta nejde vubec videt a viditelnost z auta je dobra i v tmavych mistec a folie nejake normalni do ata jde videt mimo z blizka muzes jake chces a furt jde videt no proste to je investice pokud planujes ze auto budes na nejakou delsi dobu tak si je pokovej a dostanes i atest ktera schaluje eu
vanplus - FK

atest dostaneš i na folie..no tak na pokovení je především dražšší to že platíš demontáž oken,takovej bauset neni nic levnýho..jinak existujou i folie který berou teplo a sou světlý takže je vidět i v noci..já mám 80% a couvam jak jinak než na zrcátka a vidim i mimo město...to záleží jak si kdo zvykne...ne jednou jsem lepil 2 90% folie na sebe a viděj z toho ty lidi...jinak to že pokovení se dá lehce poškrábat a nevydrží tak dlouho jsem už tady psal tak si každej musí vybrat...jinak kvalitní folie nejsou o moc levnější než to pokovení..nemyslim ty za 3 nebo za 3500...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 29. lis 2010 19:35:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No musím souhlasit s vanplusem. Pokovení není o moc dražší než kvalitní fólie. Tedy kvalitní fólie = většinou kolem 4500 na feldu. Kvalitní pokovení za dobrý peníz = kolem 5500, takže tam fakt moc rozdíl není. Problém je pouze v tom vyndávání oken že to někdo nechce. Na druhou stranu ti pokovením udělají klidně i přední okna na více než se smí, protože ti to žádnej orgán nedokáže.
ridic

Vše o protislunečních foliích ( lepení, výběr atd. )

Příspěvek od ridic »

Zdar, koupil jsem si v PennyMarketu za 400 Kč zatmavovací fólie na autoskla. Potřebuji radu, jak je nejlépe nalepit. Budu to lepit na krátkou Felicii.

Na té krabici je pouze stručný návod:
- přistřihnout,
- sejmout ochrannou fólii,
- navlhčit,
- dát na místo a uhladit stěrkou.

Jde mi o to, abych věděl:
Z jaké strany se ty fólie lepí? Z vnitřní nebo vnější?
Mám ty skla vymontovat? U bočních o tom uvažuji, zadní vymontovávat nebudu.
Mám ta skla nejdříve něčím potřít? Jarem? Nebo nějakým jiným čistíčím prostředkem? Prý se to dělá.
Čím se navlhčuje ta ochranná fólie před lepením? To ji mám namočit do vany s vodou?
Opravdu není potřeba žádné lepidlo?
Ta přiložená umělá stěrka se mi zdá moc úzká, nevyhlazovali jste to něčím jiným?
Může se to dělat na přímém slunci?
Naposledy upravil(a) Peters56 dne čtv 09. říj 2008 10:34:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava nadpisu
smazany clen - FK

Re: Jak nalepit zatmavovací fólie?

1, lepí se z vnitřní strany tedy z interieru
2, když skla vymontuješ půjde ti to lepe přilepit a budeš to mit možná i kvalitněji přilepeno
3, do rozprašovače na květiny si udělej roztok z jaru a vody aby ti folie pěkně klouzaly
4, vlhči, vlhči, vlhči nesmi ti to nikde uschnout během lepení.
5, není potřeba žádné lepidlo
6, stěrka je úzká a taky může folii poškrávat, vzal bych si něco podobneho ale dava se to do kuchyně ej to silikonova stěrka a ještě bych si ji obalil něčim abych si to nepotřel třeba vatou nebo něčim podobnym.
7, nedělal bych to na přímém slunci
ridic

Příspěvek od ridic »

Díky moc, udělám to tedy večer, až zapadne slunce. Doufám, že tomu vyhřívání zadního skla to nebude nijak vadit, když tam nalepím z vnitřní strany skla tu fólii. Jak se vyndává sklo ze zadních bočních dveří? Myslím to posuvné, to malé pevné trojúhelníkové asi vyndávat nebudu.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

ja myslim ze vyhrivani to vadit nebude,ale kdyz na tu folii pustis to vyhrivani tak ji to vadit bude.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
smazany clen - FK

Nevim to přesně ale asi stejně jak předni. Rozdělat tapec, odšroubavat a vytahnout. Trojuhelnik jde v poho je tam přišroubovany tušim. A to vyhřivani by tomu nemělo vadit. Spiš od toho nečekej že to vydrží všechno protože je rozdil dat za folie 400 a 3500. Ale neřikam, že to bude shit. Každopadně bacha na stát a chrápat a STK.
davidek75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidek75 »

Nemusí to být roztok Jaru ale může to být i tekuté mýdlo , saponát atd . Je lepší skla vymontovat - lepší přístup ale pozor až to budeš vracet abys to nepoškrábal , mě se osvědčilo když jsem to dělal ve dvou a přiloženou stěrku hned vyhoď - škrábe . lepší je to dělat gumovou stěrkou na okna - ale stříkat - stříkat - stříkat . třeba i prostor kolem sebe - voda srazí létající prach na zem a nedostane se ti pod folii
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Na sklo stačí teoreticky i jenom voda. S jarem to ale lepší to sklo smáčí.
Na slunci určitě nedělat, protože ti hned uschne ta voda a nalepíš to s bublinama. Po nalepení se neděs, že je to třeba trochu flekaté. To je ta voda pod folií. Ona se kupodivu vstřebá.

Aby se folie nepoškrabala stěrkou, tak je dobrý jí namočit i zvenku a stěrkovat mokrou.

Taky se chystám přes zimu nalepit folie na zadní dveře a na ta okénka ve sloupku (kombík). Jenom nevím jak s typovým listem. Když si to nechám udělat, tak mi daji vyplněný doklad o homologaci... Když si folie koupím, tak nevím jestli k tomu něco dostanu.
Suchy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suchy »

Ahoj mám fólie na okně a dělal my je kámoš s tiskárny.Já sám bych se do toho nepouštěl,protože sebemenší bublina je vidět.
Nejdřív jsem vyndal komplet okna a pořádně umyl.
Potom jsem to zhruba nastříhal.
A následně HODNĚ namočit.(zevnitř i zvenku).jinak si to poškrábeš.
Potom jsme to dali do pece na sušení(70 stupňů).
Poté namontovali zpět.(do těsnění jsem si pomáhal indulonou).
Zadní okno mám ze dvou dílu(ve vyhřívání je rozpůlený nikdo si toho nevšimne).Můžeš použít horkovzdušnou pistolí,ale pozor na přehřátí skla
at ti nepraskne.
Folie mně stála 1000kč nacelé auto a stěrka 250kč a kámošovi flašku.
Taky jsem přemýšlel o takovích foliich co máš ty a,ale každej mě odrazoval,že nejsou kvalitní,tak jsem radši připlatil.
Mám je na autě přes 2roky a spokojenost veliká.
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

pokud tam dáš ty z penny tak počítej že po jednom létě budou o polovinu světlejší. slunce je vypálí. znám to a pak je dostat dolů je zážitek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Měl jsem je z Lídlu, byly i s atestem TUV, ale byly hrozně tmavý, jak se sešeřilo, tak přes ně nebylo vůbec vidět ven. V penny mají ty samé.Na autě byly rok a v pohodě lepení, byly i kvalitní, žádný škrábance ani nezesvětlaly ap. A když jsem je sundaval dolů, tak se musí hrozně pomalu, když trhneš rychle, tak ti v ruce zůstane čirá folie a na skle tmavý lepidlo :P a to se pak škrábe želetkou, ale jdou z toho křeče do prstů. ;)
Michal71717 - FK

Příspěvek od Michal71717 - FK »

1: když ti zůstane jen to lepidlo sundáš v pohodě líhem(osobní zkušenost)
a za 2: Doma bych to nedělal, neuděláš to tak aby tam nebyla ani jediná bublinka a když tam je tak je to humus
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Doma se to dá udělat stejně kvalitně jako v nějaké tuzingové garáži.
Navíc ten komediant co to tu lepí mne pobavil s cenou 4000Kč. Za auto jako je Felda má jednotnou cenu a nezajímá ho, že chci jenom dvoje zadní dveře a ty okénka ve sloupku. Prostě to pálí za sumu jako bych chtěl polepit celé auto.
vanplus - FK

Rammsteinek píše:Nevim to přesně ale asi stejně jak předni. Rozdělat tapec, odšroubavat a vytahnout. Trojuhelnik jde v poho je tam přišroubovany tušim. A to vyhřivani by tomu nemělo vadit. Spiš od toho nečekej že to vydrží všechno protože je rozdil dat za folie 400 a 3500. Ale neřikam, že to bude shit. Každopadně bacha na stát a chrápat a STK.
ahoj tak to rozhodne shit je protože to nemá s foliema nic společnýho kromě vzhledu...neni to navíc stálobarevné..stěrku si obal papírovzm ubrouskem do kuchyně jinak tam budeš mít obrovský rejpance protože tyto "folie" nemají zádnou ochranu proti poškrábání...jsem jen zvedavej jak uděláš zadní okno z jednoho kusu, když tyto levné folie se nedají tepelně tvarovat....z více kusů bych se do toho nepouštěl pač si přerušíš vyhřejvání a taky časem se ten spoj rozjede a je to vidět.....
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

pěkný prdlajs.měl jsem na bavoráku folie za 300kč a po dvou letech byly pořád vpohodě a zdní okno jsem měl taky lepený ze dvou kusů.když není člověk s prominutím kokot tak to vyhřejvání nepřerušíš jen musíš mít trpělivost ;) a jinak lepil jsem je doma ve vaně a jediný kde jsem udělal pár bublinek bylo zadní okno ale bylo jich jen pár a na to že jsem je lepil poprvé to bylo dobrý.
jinak jediný co je fakt že postrádaj asi tu ochranu proti poškrábání.měl jsem elektrický okna a otevíral jsem je skoro pořád a od toho se nepoškrábali ale jednou jsem vezl svýho psa a ten šmejd je zvyklej že když auto stojí a někdo stojí u auta venku tak on začne škrábat na okno a to jsem myslel že ho zabiju.pár škrábanců tam bylo ale z venku vidět nebyly tak mě to nějak netrápilo když jsem za 300kč mohl mít nový :lol:
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
vanplus - FK

Vlada320 píše:pěkný prdlajs.měl jsem na bavoráku folie za 300kč a po dvou letech byly pořád vpohodě a zdní okno jsem měl taky lepený ze dvou kusů.když není člověk s prominutím kokot tak to vyhřejvání nepřerušíš jen musíš mít trpělivost ;) a jinak lepil jsem je doma ve vaně a jediný kde jsem udělal pár bublinek bylo zadní okno ale bylo jich jen pár a na to že jsem je lepil poprvé to bylo dobrý.
jinak jediný co je fakt že postrádaj asi tu ochranu proti poškrábání.měl jsem elektrický okna a otevíral jsem je skoro pořád a od toho se nepoškrábali ale jednou jsem vezl svýho psa a ten šmejd je zvyklej že když auto stojí a někdo stojí u auta venku tak on začne škrábat na okno a to jsem myslel že ho zabiju.pár škrábanců tam bylo ale z venku vidět nebyly tak mě to nějak netrápilo když jsem za 300kč mohl mít nový :lol:
...2 roky to vydrží určitě možná i 4 roky ale tam je největší problém že to nemá vůbec žádný parametry..co se týká absorbce uv a infra....no každopádně pes poškrábe i značkový folie....taková ochrana to zas neni,přeci jenom je to vpodstatě plast :D
Vojtus

Příspěvek od Vojtus »

vanplus píše:ahojda tak něco k tomu tonování čelního okna...za prvý to je povolený(běžně je prodávaj)ale musí zůstat 65% nebo 70% propustnost přesně nevim a za druhý nevim proč řešíte technickou když neni v dnešní době problém to udělat jinak....a jinak já mám folii i na čelnim skle a pár mejch kámošů taky a žádnej problém s policajtama....hlavně si nemusim před radarem sklopit stínítko... :D :D :D ..a že v létě nemusim ani otvírat okýnka jakej je tam chládek nemluvě...
Tak to asi nejezdis do DE...tam by te to nechali seskrabat kartackem na zuby a byl bys rad kdybys tam nemusel nechat auto cely za pokutu...to neni jak tady:-/ bocni predni cca 20% a celni vubec.ale tady projde vsechno :evil:
ridic

Příspěvek od ridic »

Díky všem za rady.
SolidSnake - FK

Příspěvek od SolidSnake - FK »

Prosím Vás máte někdo folie o nějaké firmy nejlépe ústecko. kolik stojí a nejlíp bez vyndavání díkec
vanplus - FK

ve všech statech až na pár vyjímek je vyhláška stejná i mimo eu akorát že všude jen ne u nás to hlídaj....přez hranice samozřejmě nee s předkem
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

tak i v domácích podmínkách jde folie sundat rychle. měl jsem obyč, lepidlo zůstalo na sklech. stačilo trochu spreje na brzdy a trochu ubrousků a okno bylo krásně čistý. jinak vyzkoušel jsem oboje a můj názor je, že pokovení je lepší, líp odráží slunce atd. tady je srovnání http://www.feliciaklub.cz/?id=klub_auta&uzivatel=1500#
co sluší feldě víc. Ale je to o názoru, nemůžeme to mít přeci všichni stejní ne ;) ;)

je to přesně podle zákona, skla byly původně čirý, zadek je na max, předek těch 30%. s předním jsem nic nedělal, při výměně od kamínků jsem dostal s pruhem tak jsem to neřešil
TruckerSK - FK

Příspěvek od TruckerSK - FK »

ja som lepil priatelke folie na seat ibiza ,kupil som ich za 500 sk, babral som sa s tym asi cely den s teplovzdušnou pištolou som si ich najprv vytvaroval z exterieru a potom som ich nalepil v interieri, nedemontoval som ziadne okno a lepil som to po prvy krat, odviedol som 99,9 % pracicku a priatelka je s nimi stale velmi spokojná....
vanplus - FK

TruckerSK píše:ja som lepil priatelke folie na seat ibiza ,kupil som ich za 500 sk, babral som sa s tym asi cely den s teplovzdušnou pištolou som si ich najprv vytvaroval z exterieru a potom som ich nalepil v interieri, nedemontoval som ziadne okno a lepil som to po prvy krat, odviedol som 99,9 % pracicku a priatelka je s nimi stale velmi spokojná....
tak to musíš bejt dost šikovnej já to většinou po takovehlech lidech předělávám.... :D
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

můžu se jen zeptat.chci si dát folie na feldu taky ale tentokrát je dám jen na zadní boční okna,zadní malá okénka kufru(kombi) a na zadní okno.koupúím zase folie za pár kaček ale jen mě zajímá jak je to s technickou.je pravda že na těhle oknech můžou bejt i nehomologovaný folie a je vlastně jedno na kolik procent je zatmavým kdežto třeba u předních bočních a čelního skla už musí bejt homologace a hlavně určitej stupeň zatmavení?díky moc vláďa.jen se ptám protože za pár měsíců mě čeká technická tak jestli s tím mám mít problém tak bych to nechal až po technický. :D
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Fólie musia byť homologované. :( Aj na tých miestach čo píšeš. :x
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Abdul píše:Fólie musia byť homologované. :( Aj na tých miestach čo píšeš. :x
nevím jak u vás na slovensku, ale v čechách dle vyhlášky, můžou být zadní a zadní boční zatmavený jakkoliv ;)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Zatmavené jakkoli, ale cokoli dáš na auto musí být homologované.
Jak přesně se prokazuje homologace folií netuším. Když ti to nalepí ve firmě, tak ti daji kartičku.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Písal som o homologácii a nie o zatmavnení. ;) Zatmavnené môžu byť koľko chceš.Ale homologované.Aj s certifikátom.Toto konkrétne je zo zadného okna. Aj s homolgačnou nálepkou pod fóliou.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

omlouvám se, moje chyba, špatně sem četl :oops: ale to by mě zajímalo kde mám já homologaci na těch svých červených :lol: ale snad někde na krabici byla, už to pár policajtů prohlíželo a vždycky mrkli dovnitř a odkejvali že je to v pořádku. :)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
smazany clen - FK

chlapi, a jakou máte zkušnost s fóliemi když v létě pořádně peče slunko, jde to znát, že je v autě líp? taky uvažuji o nějakých fóliích, páč my co nemnáme klimu tak zdecháme v autě vedrem :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Koukni se na web Autosalonu co vysílají na Primě. Před prázdnimama to testovali. Určitě to tam v archivu maji. Výsledek byl docela dobrý.
Alfonsa

Tonování skel

Příspěvek od Alfonsa »

http://aukro.cz/item424061830_auto_foli ... html#photo

Je to tezke tam nalepit?? A jak dlouho to vydrzi?? co vy na to? a je to fakt homolagované??
vanplus - FK

Re: Tonování skel

ahojtak tam píšou barvený polyester tak to je tak max za 3 roky průhledný,parametry tam taky radši nepíšou a hlavně se s tim nedá dělat,možná ti někdo napíše že to má na autě a že to je supr,jenže takovýhle lidi většinou ani netušej jak to má správně fungovat a jak to má hlavně vypadat....pokud ti jde jen o tmavý okna tak si to kup ale počítej že to neni stálobarevný...jinak ta homologace je totální nesmysl,pošlou ti jen nějaký štítky maximálně ale ty sou naprd ponevadž musíš mít kartičku s razítkem provozovny která má oprávnění folie instalovat tam se také píše vin nebo spz číslo vyhlášky a číslo atestu..,folie opravdu nemůže lepit každej pepík nebo franta :D a taky je zvláštní že tě nezarazila ta cena :D
vanplus - FK

ahoj tak já už to tady píšu asi po 1000.....je to znát a to sice tak že v létě třeba můžeš nechat v autě pití a je krásně studený.nemusíš za jízdy ani otvírat okna...ale je taky potřeba pochopit že ne každá folie má stejné parametry..např- propustnost viditelného světla,propustnost uv,propustnost infra,odlesk,odraz viditelného světla.stínící koeficient,přenos viditelného světla atd.celkem asi 20 parametrů...takový ty mýty že z toho neni vidět apod sou kecy,např 3M vyrábí folii která zadržuje 97% tepelného záření a je přitom zatmavená pro homologaci pro přední okna tj.70%..ovšem cena je taky 2200 m2...mimochodem 5% folie zadrží jen něco kolem 67% tepla,záleží jestli chceš levné folie alias pumpa nebo tesco-to má téměř nulové parametry i životnost max 3-4 roky pak dále je spousta firem které to delaj třeba za 3500-tam taky nemůžeš počítat z nějakou extra kvalitou....takže spousta lidí s tím má špatný zkušenosti ale to je tim že chtěj za málo peněz hodně muziky...z mojí osobní zkušenosti(dělám to už pár let) jsem to na feldu dělal ty opravdu kvalitní asi jen 2x,jinak většinou chtěj lidi ty levnější folie...
smazany clen - FK

Autofĺie je nejlepší nechat nalepit odbornou firmou. ja mohu určite doporučit firmu Trieste dělají to opravdu výborně. Tady je web: www.trieste.cz
Odpovědět