problém s parkovačkama
-
ThomasHK - FK
problém s parkovačkama
Uz me to stalo dost penez a nervu, tak se chci optat. Poridil sem si do prednich parkovacek diodovy zarovky. Leve svetlo je ok, jedna zarovka zde je uz asi dva mesice a bez problemu. V pravem svetle sem uz ale daval ctvrtou...porad odchazeji... je mozny, ze jde do prave parkovacky odnekud vic stavy nebo tak? Nebo muze byt chyba, ze objimka praveho svetla narozdil od leveho nejde zacvaknout a muze se za jizdy hybat a pripadne diodu znicit? Fakt uz nevim, nejsem elktrikar, takze mi odpustte blby dotazy 
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém s parkovačkama
Je to zvláštní závada, já tu diodu měním co 4 měsíce..
Podle mě to bude těma diodama, protože žárovky fungují normálně.
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Tak se hlásím taky do klubu nesvíticích parkovaček. Já je mám tak na měsíc až dva. Nejdříve začnou blikat a pak přestanou svítit úplně. Mám dojem, že pravé taky dřív, ale levé nezůstane pozadu a chcípne taky
. Už mám asi 4 sadu ledek a myslel jsem si, že to mohli být nějaký šmejdíci, tak jsem koupil dražší kde byly čtyři ledky a dva odpory, že by to mohlo vydržet déle a ono NE. Jinde v pohodě ty ledky vydrží(v osvětlení SPZ už rok). Když tam dám celo skla, tak ty vydrží. Prodávají je sice i jako modřejší, že to není úplně žluté, ale časem se ta barva vypálí a zezelená to.
Já chci taqky nějakou ledku co tam vydrží nebo radu co s tím mám provést. Smutně koukám prosím prosím
Já chci taqky nějakou ledku co tam vydrží nebo radu co s tím mám provést. Smutně koukám prosím prosím
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
ThomasHK - FK
A ja myslel, ze sem nejakej exotickej pripad
presne jak bylo receno, normalni zarovka tam vydrzi, jen ledky porad umiraj.... zadni svetla mam cely v diodach a zadnej problem..jen ty predni...poradte nekdo nejaky zarovky, ktery budou svitit bile...zluty parkovacky mi kazej barvu svetel 
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
První by to chtělo vyřešit tu záhadu, ale JAK ??
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 11. lis 2008 10:28:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jaké máte diody?
Já jsem koupil tady http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... ky-led_734 a mám je už téměř rok bez problémů.

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
ThomasHK - FK
no ja mel diody od dvou vyrobcu, oboje kolem 60,-. Na obrazku vypadaji stejne, ale jinak asi vypadat nemuzou... ja budu nekdy pristi tyden zapojovat mlhovky, tak schvalne promerim, kolik stavy tece do levyho a do pravyho svetla.... nevim kde by se tam vzalo neco navic, ale uvidime... ale je to zvlastni problem... ze praska jen v pravym svetle...mrchy 
-
SolidSnake - FK
Já měl taky tyto a jedna odešla, tak jsem si koupil ty ,jak mají 4diody v jedný (hezky svítí , ale po 3-4 měsících jsem z nich měl stroboskopy , no a to policajti nemají rádi
. Tak nevím , asi budu testovat dál
ti výrobci to určitě dělaj schválně aby to odcházelo
tak sem si udělal svoje a je po starostech
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
ThomasHK - FK
s klasickejma plochejma paticema? kolik si uctujes za par?

- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
Jestli sis dával ledky do budíku, tak to není problém si vyrobit ledky do parkovaček...a určitě to vyjde levněji než kupované. Tak to vyzkouším...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 11. lis 2008 10:30:00, celkem upraveno 1 x.
-
ThomasHK - FK
nedaval, jsem jeden z tech co se jim nejvic libi origo zeleny podsviceni klasickejma zarovkama 
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
seš divnej 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 11. lis 2008 10:30:55, celkem upraveno 1 x.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak já taky,mě se to origo líbí... 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 28. pro 2008 10:03:11, celkem upraveno 1 x.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem třetí.ThomasHK píše:nedaval, jsem jeden z tech co se jim nejvic libi origo zeleny podsviceni klasickejma zarovkama
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
taky mám origo zelená se mě líbí a to nejsem žádnej zelenej mozek

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
ThomasHK - FK
ja sem s tou zelenou spokojenej
stropni svetylko a radio taky svitej zelene a prijdou jeste zeleny neonky do prostoru nohou...ani ne proto ze sem nejakej tuner, ale proto ze casto jezdim v noci a porad mi tam neco pada a ja tam lezu po tme jak trotl 
-
Jofinko - FK
aj mne sa parkovacky zblbli.mal som tam origo.vsetko bolo v pohode.Dal som tam super svietive led diody a fakt ze svietili super.Chvilku som na nic jazdil a rupla mi prava parkovacka.najprv zablikala a po 2min. uz ani neblikla.Chcel by som bile lebo mam biele osramy NB.Doporucte.Len aby dlho vydrzali.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Já mám tady tyto už rok a v pohodě. http://www.tuningautodoplnky.cz/?detail ... 2v-5w_5761 Jsou to rozptylky, takže osvětlí celou parabolu. A takhle svítí:
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Dělaly jste někdo ty své didoy? jestli jo tak posím o nějaké FOTO
přemišlim jestli mam jit koupit hotovku nebo vyrobit....
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
Já vyzkoušel další dvě sady ledek a zase praskly v pravém světle, tak už na to seru a vrátil jsem se k žárovkám za 5kč/kus.....za ledky jsem vyhodil asi 500kč 
zkoušel jsem ledky rozptylové, jednobodové a ještě ty čtyř-ledkové
zkoušel jsem ledky rozptylové, jednobodové a ještě ty čtyř-ledkové
Možná těm ledkám nedělá dobře teplo od H4-rek. 
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Mám to přesně, jako Zdenda. Už druhým rokem a naprosto bez problémů.
Ovšem mám SPDS, takže světla používám jen večer.
Ovšem mám SPDS, takže světla používám jen večer.
7 let jsem jezdil místo parkovaček nějaký 14V ledky,nevadí jim přepólování (+-) a používají někde u osvětlení výtahů a makají dodnes.
V létě jsem nahodil tyhle čtyřledkový,který svítí víc a je u nich snadná instalace. Už je jedna kaput...
Tak mám takovou filozofii,že to možná kurvěj teplem ty H4-ky který jsem nedávno začal více používat - převážně toho dnes najedu víc za tmy. (protože jako "denní světla" ve dne používám mlhovky)
V létě jsem nahodil tyhle čtyřledkový,který svítí víc a je u nich snadná instalace. Už je jedna kaput...
Tak mám takovou filozofii,že to možná kurvěj teplem ty H4-ky který jsem nedávno začal více používat - převážně toho dnes najedu víc za tmy. (protože jako "denní světla" ve dne používám mlhovky)
Naposledy upravil(a) Dedla dne pon 05. led 2009 22:14:34, celkem upraveno 1 x.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
ledky mam zhruba tri mesice a prava obcas problikava.. zkousel jsem kontakt na ni a vse v poradku.. asi zahada 
-
Hazi - FK
Žádná záhada to není, jen LED diody jsou nachýlné na teplo a to uznejme je poměrně velké od velde sousedící žárovky H4 (a to ještě někteří máme 100/90W
) . No a proč odchází třeba jen jedna strana? Protože v každém světle je jiná teplota, díky umístění motoru - jedno světlo se chladí více, druhé méně, proto ledky odchází nerovnoměrně.
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
Muj nazor je ze motor nemuze ovlibnit teplotu svetla. v lete mozna.. ale ted v zime tezko..., navic mezi svetlem a motorem je docela mezera, pri jizde je teplo od motoru spis odhanenou do zadni casti, a ted v zime asi ani nehrozi prohrati svetla pri stani na miste.. a pripadne takovej velkej rozdil teplot aby to ledka nevydrzela tam taky asi neni..
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No jak hodne jsou ledky nachylne na teplo to nevim ale u klasicky H4 je sakra teplo sklenena banka ma pres 200 stupnu.
-
Hazi - FK
Tak neber v potaz jen samotnou teplotu motoru, ale i vzduch, který se dostává do motorového prostoru a protože se dostává na kadé straně jinak, je už to světlo i jinak ochlazováno. Pokud máš multimetr z externim čidlem, schválně si zkus změřit po nějaké jízdě teplotu v jednotlivých světlech.Mildacaso píše:Muj nazor je ze motor nemuze ovlibnit teplotu svetla. v lete mozna.. ale ted v zime tezko..., navic mezi svetlem a motorem je docela mezera, pri jizde je teplo od motoru spis odhanenou do zadni casti, a ted v zime asi ani nehrozi prohrati svetla pri stani na miste.. a pripadne takovej velkej rozdil teplot aby to ledka nevydrzela tam taky asi neni..
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Ledky jsou na teplotu docela dost choulostivé,ale zároveň vetšina výrobců tehle náhrad do světel je šponuje proudově aby co nejvíc svítily a tak se ty ledky hřejou sami o sobě a když se k tomu přidá ještě teplo H4-ky tak jdou do kopru opravdu rychle. Podle mne je ideální proud těch ledek 20 mA schválně někdo změřte odběr za chodu motoru.
-
Tim.Oconnor
- Kontaktovat uživatele:
No můžu vám říct,že jsem si podsvicoval LEDkama palubovku a po určitý době začla některá z nich blikat a odešla.....je to způsobený napěťovejma špičkama,který diody na alternátoru bohužel nezachytí......jsou to špičky U v řádech ms až us ...zkuste změřit průběh palubního napětí osciloskopem........průběh je kostrbatej jako prase.....LEDky nesnáší,když nejsou napájeny konstatním (nestabilizovaným) napětím ........jediný řešení je použít před napájením ledky stabilizátor...... např. LM7812 plus náležitej odpor k LEDce,aby se dala napájet napětím 12V....pokud má LEDka integrovanej odpor pak stačí jen stabilizátor....rozhodně doporučuju ke stabilizátoru paralelně zapojit kondíky tak 100nF jak ke vstupu,tak k výstupu.......jsou zde jako filtrace oněch napěťovejch špiček.......... ZE ZKUŠENOSTI ....toto řešení pomáhá....!