Výběr autorádia - rady, návrhy atd.

dotazy a rady na vše kolem hudby
Odpovědět
smazany clen - FK

Re: Co říkáte na ALPINE

Příspěvek od smazany clen - FK »

Neposlal bys mi pls pár fotek hrozně se mi líbí a přemešlim o jeho koupi. Jak se instalovalo do vozu žádnej problém?
nojmis - FK

Re: Co říkáte na ALPINE

Příspěvek od nojmis - FK »

s instalací do auta žádný problém, vše bylo v balení. komplet, návot sice v EN je na webu výrobce kde je nákres jak montovat. ale v pohodě, rozměry jsou naprosto stejné jako rádio co jsem vyndával z feldy. alpinku mám teď ve fabii.

po pár měsících hraní jsem naprosto spokojený. fotek pár mám, pokud by jsi měl o cokoliv z detailů zájem klidně napiš. doplním nebo o tom podebatujeme

pár snímků
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =17&t=4362
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Pomůžete vybrat???

Příspěvek od Kovi »

Ahojte. Protože se věci vyvinuli jinak než jsem si představoval,jsem nucen obměnit svoje audio poněkud dříve.
Zesík jsem si vybral tento http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=16
Z radií jsem si vybral pár kandidátů,se kterými potřebuji poradit ,abych vybral toho nej. Doufám,že mi píchnete. Můj strop je 3500kč.
Předem díkes ;)

1.http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=57

2.http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=57

3.http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=82

4.http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=18

5.http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=35

Chtěl jsem zařadit SONY,ale pak jsem měl možnost si poslechnout ve svém autě a ten mě v oblasti bassů nenadchl.....
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Collin - FK

Re: Pomůžete vybrat???

Příspěvek od Collin - FK »

Z uvedených pio 3000,Alpine. jinak bych doporučil toto: http://www.jvc.cz/product.php?id=KD-G731E&catid=100035
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No pio 3000 je muj tajnej favorit,ale uvidime co sem napíšoi i ostatní. Díky za názor. Jinak to JVC je slušný ,akorát má jednu vadu...trošku dražší... :(
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Collin - FK

Jj je dražší ale jen o 300,- a je to plná palba. ;)
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

Já bych ti doporučil číslo. 4 --- clarion DB288RUSB jednak jen už proto, že ho mám v autě a hraje fakt dobře.. má taky USB, stačí tam hodit flashku a už jedeš, já tam třeba zapojuji i čtečku paměťových karet a do ní dávám svou 4 GB SD kartu a funguje vše bezbroblému, taky má 4x RCA což se taky hodí , design tohoto rádia je však poměrně jednoduchej.. osobně se mi moc nelibí, ale dělá se i v zeleném podsvícení.. takže to pasne do feldy .. a v jednoduchosti se přece skrývá síla :: :D

zesik také schvaluji, mám v kufru taky jeden carpower, konkrétně tento CARPOWER HPB-602 - živím sním sw,-- chodí bez problémů, carpower dělá levný, ale vcelku kvalitní věci- takže není co řešit :D
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No a co takhle pioneer deh-3900mp...to mam ja ted objednany... http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=78773 nejlevnejsi je za 2600...nebo jsem jeste premyslel o pio 4000 ub http://av.itek.cz/autoradia-s-mp3/88570 ... EH-4000-UB ale to ma aux zezadu tak proto tamto zvitezilo a taky diky cene
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...tady bude hlavním ukazatelem to co budeš očekávat od rádia.Ale z těch vybraných bych dal přednost již zmíněnému clarion, ale můj favorit je Alpine a to z mnoha důvodů.
Zastavil bych se u toho zesilovače...zase je potřeba znát na co bude používaný...jestli na pohon SW tak na jaký?
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Collin - FK

tuším že ten zesík bude na sw od MA který má 150-200w. Ted si nevzpomínám.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...když to bude SW v tomto výkonovém rozmezí tak jako zesilovač by to mohl být třeba...
http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=88
...a přidal bych k tomu rádiu...to je totiž nejdůležitějším článkem celé sestavy...
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Jestli ti můžu poradit, tak subwoofery jsou výborný od magnáta, celkově když se podíváš do časáku Car-hifi, tak uvidíš testy, a co se týče ceny a kvality tak magnát je třída, sám mám magnáty a jsem s nimi velice spokojenej, a na srazech úspěchy, jasný že to není jen reprem ale 50% to dá.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Collin píše:tuším že ten zesík bude na sw od MA který má 150-200w. Ted si nevzpomínám.
Pamět máš skvělou ;) Je to MA 150/500 W.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

fancarhifi píše:...tady bude hlavním ukazatelem to co budeš očekávat od rádia.Ale z těch vybraných bych dal přednost již zmíněnému clarion, ale můj favorit je Alpine a to z mnoha důvodů.
Zastavil bych se u toho zesilovače...zase je potřeba znát na co bude používaný...jestli na pohon SW tak na jaký?
Děkuji všem za rady a názory. ;)
Od rádia očekávám hlavně kvalitní přednes hudby v komprimovaném formátu a to buď z CD či Flashdisku....O tuner mi nejde,témeř neposlouchám.
Co se týče zvuku,očekávám kvalitní a nezkreslený přednes vyšších pásem ,ale také důrazné basy. Předchozí rádio mělo basy více než dobré,zato vyšší pásmo mu dělalo velké problémy...vokály a hlasy celkově byly jakoby zastřené a z dálky....
Myslel jsem že za to může repro,ale při zkoušce Již zmíněného SONY bylo vyšší pásmo podáno skvěle,tak jak si to představuji,ale basy....jedna velká katastrofa!
K tomu zesíku,beru tento,páč v horizontu dvou až tří měsíců chci kupovat silnější SW tak abych pak zas nemusel kupovat i jiný zesík. Pokud je to blbost tak mě klidně opravte. Díkes. ;)
Collin - FK

A jaký plánuješ novej sw?
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Značku konkrétně vybranou nemám,ale co vím jistě ,že to bude uzavřenka. Tlakařiny jsme už přežranej ;) .
Chci čistý,jasný,ale důrazný basy...!
Věděl bys o něčem?
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=65
...toto nepotřebuje další komentář...
Collin - FK

Tak podle vynaložených peněz za zesík by sw neměl stát více jak 5tis ne? Myslím i včetně bedny.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...podmínka ceny tady není určujícím faktorem quality...dej RF do uzavřenky a můžeš se kochat jeho basy ;)potřebuje pouze 35,4L
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Collin píše:Tak podle vynaložených peněz za zesík by sw neměl stát více jak 5tis ne? Myslím i včetně bedny.
Asi tak nějak. O Rockfordech jsem slyšel,že hrají dobře. ALe zase schánět k němu bednu ,tak aby to hrálo a nebyl to hnus. Radši bych už něco hotovýho. Co třeba JBL??? Ty by nemuseli bejt špatný ne?
Collin - FK

kovi: Určitě se budeš hned dívat na 150w rms, ale tady zavři oči. Hrát to budeš až až, že jo fancar!? ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Ne tak o to mi nejde. Vím že i SW s malým RMS dokážou hrát skvěle. Ale jde mi o to jestli se trefím do rozměru,resp. objemu bedny.
Collin - FK

Tak u toho RF jak už psal fancarhifi je potřeba pouze 35L. Což je malá bedýnka.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

To sem přehlédl. ;) Zauvažuju nad tím...
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...v případě koupě RF ti box vyrobím...no problem... ;)jako tento...
Collin - FK

fancarhifi to už někomu dával do auta, nevím jestli tento ale také s menším rms. Se zesíkem tuším od Magnatu a borec natlačil 130dB. Takže RF a uzavřenka dobrá volba. :)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Dobře zlomili ste mě! :D :D ALe jeslikož teď nemám prachy tak hned do toho nejdu a zadlužovat s nechci.Něco málo mám,ale raši došetřím. 5íkám,do těch tří měsíců bych an to měl mít. Jinak tu bednu bych potřeboval vzadu skosenou aby sedla na zadní sedačku a nebylo tam zbytečně hluchý místo. Takže do tří měsíců se ti Fancare ozvu ,doufám,že nabídka bude platit. Rádio zatím nevím,každý radí více méně něco jiného,ikdyž to JVC od Collina je nabušený...až moc,asi bych všechny fce nevyužil. No uvidm,nechám téma otevřený......
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

samozřejmě...jakmile to bude aktuální tak dej vědět...toho JVC se neobávej...ale promysli si co je pro tebe u rádia důležitý.Vždy ale uvažuj trošku do předu...aby ti pak něco nechybělo...pozdější prodej je ztrátový...
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

To máš svatou pravdu. Přesně tak to dopadlo s bývalým rádiem. Kupovalo se narychlo a z hecu...No a teď nemám nic. Sice mi to vůbec nevadí,páč sem stejně rozprodal všecko a chci to totálně předělat.ALe už chci něco co bude dobřé hrát a něco to umět. Mě se osobně líbí Pio 3000,ale zase když říkáš že to JVC je good. Tvůj typ je zase ALPINE. Nemůžu dát na design,to bych byl kretén. Ale zas enechci aby to byla nějaká pestrobarevná obluda s hromadou tlačítek.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...můj typ je určitě Alpine a to třeba iDA-300 popřípadě iDA-200, které je již líp vybavené pro rozšíření systému.Můj brácha požadoval u rádia(CDA-9884) i CD mechaniku...a na můj dotaz kde má CD...že je už nepoužívá :lol:
Operace s fleshkou jsou totiž snadnější než s médiem CD a i kapacitně je to nesrovnatelné.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No tak připojení usb je vítaná výbava,popřípadě i bluetooth rozhraní. Co je lepší ,klasický RCA nebo přímé buzení SW???
Jinak i CD mechanika není na škodu,páč když si budu chctít něco od někoho třeba na srazu pustit v autě budu v koncích pokud to on nebude mít i v mobilu nebo tak ale jen na cd. No uvidime,říká se že není kam spěchat a u audia to platí dvojnásob. Raději to budu dávat dohromady třeba rok než abych se zas ukvapil a pak byl sklamanej. Každopadně díkec za rady a skvělou nabídku,která se nedaá odmítnout. Jdu hodit polohu ležícího střelce. Měj se a dobrou. :)
nojmis - FK

Příspěvek od nojmis - FK »

já volil alpine, a to hlavně pro lepší ovládání oproti pioneerům, větší tlačítka na aplině a ovládání alespoň pro mě snažší i za jízdy. s flashkou naprosto souhlasím, cd nevozím žádná, u alpiny parádní hledání podle složky nebo i souboru za současného hraní skladby.
Dejwis

Alpine vs Pioneer vs ?

Příspěvek od Dejwis »

Čauves klucí, asi budu pořizovat nové rádio, mám sice ted na CD atd. ale chci něco novějšího a to co mám ted odkoupí táta :-) - Požadavky jsou CD/MP3, disp + tlačítka do zelené barvy, možnost přidání dálk. ovládání, aby hrálo dobře i bez použití zesíku. Nemusí/nechci podporu USB. ISO konektor normál mám. Co jsem vybíral a díval se tak má předběžně jako možné kandidáty vybráno (ceny jsou jinde menší, dal jsem odkat na tento web):

http://www.ahifi.cz/autoradia/alpine-cde-9870r.html

http://www.ahifi.cz/autoradia/pioneer-deh-2020mp.html

Cena do 3.000Kč s DPH - Dik 8-)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Re: Alpine vs Pioneer vs ?

Příspěvek od ka-spel »

Osobně bych šel do Alpine. A co http://www.nakamichi.com/flash.html nebo http://www.fujitsu-ten.co.jp/english/pr ... index.html , ale to je trochu jinde. :D
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

tak mě se hodně líbí to co dával fancarhifi do jiného příspěvku: http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=82 :shock:
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

xmorfeuz píše:tak mě se hodně líbí to co dával fancarhifi do jiného příspěvku: http://fancarhifi.cz/index.php?option=c ... &Itemid=82 :shock:
Alpine je dobrý, ale zrovna design tohoto se mě moc nelíbí. To ty verze s CD se mě líbí víc.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Collin - FK

Tak z uvedených co tu byli byych osobně volil Ida 300 dále Alpine a pak Pioneer. Tento Pincek se moc nepovedl...
Jara - FK

Příspěvek od Jara - FK »

Určitě bych ti doporučil Alpine. Teď jen si vybrat jestli s CD mechanikou nebo bez. Zvukem budou stejný. Pincek je ze základní třídy - nehraje nejhůř ale Alpine je Alpine
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Alpiny mají "ostřejší" zvuk co se mnohým nelíbí, Pioneery mají snad pro všechny posluchače dost příjemný zvuk. Tebou zvolený Pioneer je opravdu dost bídný a proti němu postavená Alpine je jasným vítězem. Pokud by jsi nechtěl na cd, pak je jasnou volbou iDA. Celkově to chce trochu popřemýšlet v jaké konfiguraci to bude hrát.
jajjcy - FK

Nové autorádio

Příspěvek od jajjcy - FK »

4571.jpg
Uvažuju o koupi nového rádia a toto je můj kandidát co na to říkáte nejsem v audio moc zkušený,vepředu mám repro sérii zatím a vzádu ovály crunch a nic dalšího neplanuju.Dík za rady a postřehy.
Jara - FK

Re: Nové autorádio

Příspěvek od Jara - FK »

v cenové relaci do třech a půl tisíc máš nepřeberný množství značek rádií. Jestli se ti líbí tenhle model od Pioneera tak si ho kup. Má i výstup na zesilovač - takže jestli počítáš s rozšířením aparatury, tak se ti bude hodit. Každej má nějakou oblíbenou značku, kterou má naposlouchanou a tak ti každej bude doporučovat to jeho. Řiď se hlavně tím, aby se ti rádio líbilo a hlavně aby se dalo za jízdy snadno ovládat. Zvuk tady v tý ceně je fakt hodně vyrovnanej
trivet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trivet »

Pioneera schvaluju, měl jsem už dva z vyšší třídy a zatím vždy hráli a fungovali na výbornou. Ještě být tebou tak časem vyměním přední repro aspoň za 13cm kompa. Pak to bude fajne.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

myslim ze dobra volba v tehle cene,myslim ze jako konkurence tomuhle radiu by mohl byt nejaky z nejlevnejsich alpinu
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Collin - FK

Jara: Psal že už nic neplánuje!
madmaik: Konkurence muže být JVC 731!

Mrkni na něj opravdu bohatá výbava a super zvuk.
jajjcy - FK

Collin:to JVC vypadá gut,ale na mě moc drahý,mám limit takdo 3500kč
Trivet:do budoucna uvažuju o výměně poněvadž ty série už nějak moc nejedou
tady mám dalšího kandidáta o kterým uvažuju
http://www.ahifi.cz/autoradia/panasonic-cq-rx300n.html
Collin - FK

Vždyt to rádio stojí 3 790,- což néní moc přes limit. Vzal bych teda raději Pio než Panasonic.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...300,- navíc není zas tak moc za komfort a zvuk...já dal 17 ;)
jajjcy - FK

To JVC 731 stojí pomalu šest litrů a to je fakt moc nebo neumím hledat.a 17 to by mě žena hnala
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 18. srp 2008 13:58:24, celkem upraveno 1 x.
Collin - FK

jaj: Neumíš hledat ;) pokud by jsi o něj měl zájem napiš SZ
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Zbysek píše:Alpiny mají "ostřejší" zvuk co se mnohým nelíbí, Pioneery mají snad pro všechny posluchače dost příjemný zvuk. Tebou zvolený Pioneer je opravdu dost bídný a proti němu postavená Alpine je jasným vítězem. Pokud by jsi nechtěl na cd, pak je jasnou volbou iDA. Celkově to chce trochu popřemýšlet v jaké konfiguraci to bude hrát.
Jojo, raději asi ten Alpine. Repro nic zvláštního, předek 13cm repro + zadek plato. žádnej sub. ani zesilovač...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Odpovědět