plánuju výměnu kulových čepů a silentbloků ramen a zvažuju, že bych pořídil rovnou už komplet nová ramena. Jde mi o to, zda-li pořídit originál nebo nějakou druhovýrobu? Zas nerad bych koupil nějakej šmejd, který bude sotva pasovat natož fungovat
Přední ramena
-
leo487 - FK
Přední ramena
Zdravím,
plánuju výměnu kulových čepů a silentbloků ramen a zvažuju, že bych pořídil rovnou už komplet nová ramena. Jde mi o to, zda-li pořídit originál nebo nějakou druhovýrobu? Zas nerad bych koupil nějakej šmejd, který bude sotva pasovat natož fungovat
Předem díky za rady!
-
vanplus - FK
Re: Přední ramena
ahoj no tak především záleží kde jezdíš,jestli jen po srazech nebo mimo město tak stačí "china" jinak origo,já třeba ramena nechám opískovat pak práškovej lak,vyvařim do plnýho profilu ,a mám klid...taky spíš je to o silentblocích...
-
leo487 - FK
ok, vesměs jsem byl už rozhodlej pro originál a těď jsem se ujistil.
Ještě mě zajímá jedna věc, zadní uložení těch ramen (silentblok s objímkou) mám uchycený dvěma šrouby a nýtem. Předpokládám, že bych nýty měl zachovat i po výměně ramen. Otázka zní, jestli stačí to snýtovat klasicky nýtem a kleštěmi nebo jak to řešíte vy? Řekl bych, že ty nýty až tak podstatný tam tolik nejsou (slouží jen vystředění, pokud se nemýlím)..
Ještě mě zajímá jedna věc, zadní uložení těch ramen (silentblok s objímkou) mám uchycený dvěma šrouby a nýtem. Předpokládám, že bych nýty měl zachovat i po výměně ramen. Otázka zní, jestli stačí to snýtovat klasicky nýtem a kleštěmi nebo jak to řešíte vy? Řekl bych, že ty nýty až tak podstatný tam tolik nejsou (slouží jen vystředění, pokud se nemýlím)..
leo487 píše:ok, vesměs jsem byl už rozhodlej pro originál a těď jsem se ujistil.
Většina servisáku a i v chytrých knihách píšou že není třeba místo nítu dávat šroub či něco jiného, nemusíš to tedy řešit...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
goodFela - FK
Klucí, je stejný pravý a levý rameno? Jako že se daj prohodit?
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím tak jsou úplně stejný, jen zadní silentbloky na nich jsou jiný
Jen bych doplnil, že silentblok jako takový je stejný, liší se "motýlek" v kterém je nalisován. Jinak jsou identická
-
martan01
Mam sundane vsechny silenbloky ale nevim jak nalisovat silenblok s motylkem.
v jakem ho dat uhlu a jak jsi pomoci pri lisovani. nema nekdo skusenost ?
v jakem ho dat uhlu a jak jsi pomoci pri lisovani. nema nekdo skusenost ?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
v sekci literatura si stáhni příručku , nebo knížku jak na to , tam to všechno je
-
jANmAR
Pri montazi noveho ramena jsem si vsiml ze velky silenblok s motylkem na roubovani jse mi v tom motilku lehonce protaci.
Nejak jsem tomu nevjenoval pozornost a to je muj kamen urazu. Ted jsem s autem ujem cca 4 tis a rameno skripe.
Jsem si jist ze to je tim. Druje ramenu bylo pevne a to je OK.
Mam sanci na vraceni penez/tedy spise o nove rameno ? Nebo to nemam ani skouset a rovnou koupit novej silenblok a ted prelisovat??
Nema nekdo takovou skusenost ?
Jedna se o rameno Meile.
Nejak jsem tomu nevjenoval pozornost a to je muj kamen urazu. Ted jsem s autem ujem cca 4 tis a rameno skripe.
Jsem si jist ze to je tim. Druje ramenu bylo pevne a to je OK.
Mam sanci na vraceni penez/tedy spise o nove rameno ? Nebo to nemam ani skouset a rovnou koupit novej silenblok a ted prelisovat??
Nema nekdo takovou skusenost ?
Jedna se o rameno Meile.