Výměna zadního skla

karoserie, narazniky, skla atd.
smazany clen - FK

Výměna zadního skla

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak mam opět malý dotaz ... zajímá mě jak vyměnit zadní sklo... demontáž je mi jasná (odřízne se na jedné straně guma a sklo se "vyklopi" ..) ale jak je to s montáží??? v knížce "Jak na to" jsem se dočetl jen jednu větu a to ve znění "Práce je velice náročná, proto ji raději přenechte odbornému servisu" ...to jsem se vcelku zhrozil... budu měnit 5. dveře a tak potřebuju prohodit skla... (v tihc co tam budu dávat sklo neni) .... n ašel by se někdo zkušenej kterj by mi mohl napsat nějakej návod jak na montáž? také co k tomu potřebuju...stačí pouze ta guma ? nebo se tam dává ještě nějaké lepidlo nebo neco takovýho???
Předem díky za opdověd...
AirWolf
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna zadního skla

Příspěvek od AirWolf »

No je tam jen ta guma. A pak ti stačí kus špagátu. I když já osobně to dělal zahnutým šroubovákem. Hezky jsem tam tu gumu postupně natahoval, až to tam zapadlo.
Visions in Blue
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

něco málo z dílenské příručky.. viz obr..
Obrázek
smazany clen - FK

díky:) no takže říkáte že to pro dva lidi nebude problém? dá se to v pohodě udělat doma na zahrade/v garáži s dostatečným prostorem) ??? jde mi hlavně o to aby tam pak nezatýkalo...prostě aby to bylo kvalitní...
whoof - FK

Příspěvek od whoof - FK »

no každopadně na to musí byt dva lidi ... ale není to nic těžkého ani naročného nam to trvalo cca pul hodinky, a to se nam ho tam podařilo dostat až napodruhé :) to víc naročný mi přišlo to vyřezávání skla z puvodních dveří :lol: :lol:
smazany clen - FK

whoof píše:no každopadně na to musí byt dva lidi ... ale není to nic těžkého ani naročného nam to trvalo cca pul hodinky, a to se nam ho tam podařilo dostat až napodruhé :) to víc naročný mi přišlo to vyřezávání skla z puvodních dveří :lol: :lol:
tak to jo :) no já nejspíš budu kupovat sklo nový... takže pohoda:)

Ještě mam další otázku trošku mimo předmět ale týká se taky 5. dveří tak abych zbytečně nedělal nový téma... když chci dát stříšku a křídlo z dveří starých...čím se to pak přilepí? koukal jsem že kolem dokola je nějaká hmota podobná silikonu... samotný křídlo je samozrejme přišroubovaný a pak okraje něčím přilepeny...je to jenom silikon? nebo je ot něco spešl????
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

lepidlo na spojlery
smazany clen - FK

takze poliuretan? alespon to mi nasel vyhledavac...
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

GoodDj píše:takze poliuretan? alespon to mi nasel vyhledavac...
Jo
smazany clen - FK

oki diky ;)
smazany clen - FK

Co se týče nového zadní skla... je více typů? doporučíte mi nějaký? nějaké info + cenu za kolik se dá sehnat? ..na internetu jsem koukal že jsou kolem 1500-2000 s tím že jsou i barevné? (zelená atd..) to jsou už tonované? ...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli máš okna zelená, tak si kup zelené. Asi by to vypadalo kapánek blbě mít jedno okno jiné než ostatní.

Feldu máš podle obrázku GLX, tak máš i zelená okna.
smazany clen - FK

Atnarfus píše:Jestli máš okna zelená, tak si kup zelené. Asi by to vypadalo kapánek blbě mít jedno okno jiné než ostatní.

Feldu máš podle obrázku GLX, tak máš i zelená okna.
fakt? no tak já nevim mě příjdou normální :oops: ... takže říkáš zelené jo?
smazany clen - FK

jj tak mám opravdu zelená skla... ono se to nezdá ale když jsem si stahnul boční okýnko kouknul ven normálně a pak přes něj ..je tam zelenej nádech :) dík za radu ;)
smazany clen - FK

tak to je hezký :) no já jsem nedávno přemýšlel o tom co všechno je třeba v GLX a není v LX ...atd... ale jak tak koukam..každej pes jiná ves :D :D
vseta - FK

Autoskla

Příspěvek od vseta - FK »

Prosim Vás, potřeboval bych nutně poradit jak vyměnit zadní sklo v kufru u felicie combi? Cikáni mi jej vybili ale horko těžko jsem se ho dovybil, našel jsem si sklo na autovrakovišti ale nevím jak ho mám bez porušení vyjmout nebo po případě jestli by mi někdo neporadil kde jej pořídit?? dííky moc...
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Autoskla

Příspěvek od emilio52 »

jelikož jsi to asi nikdy nedělal tak bude nejlepší si to nechat udělat od někoho kdo si s tím poradí .
Jinak tu gumu nožem seřízní a sklo vyndáš . A je lepší koupit pak novou gumu .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
vseta - FK

Prosim tě když teda se budu snažit seříznout to nový celý sklo, tak mám zevnitř nebo zvenku?? A gumu po sléze kopuím..;-)
hydrant

Příspěvek od hydrant »

tady je návod z dílenské dokumentace:
Obrázek
dělal jem to jednou, SÁM a bez problémů. Práce tak na 20 minut (pokud je očištěné sklo a kastle)
Oproti dílenské .. několik rad:
- při vyjímání okna nic nepřetahovat, vzít lámací nůž a podél skla a kastle těsnění přefiknout po obvodu na dvě půlky a vyhodit.
koupit nové !!! (cca 400,-Kč). Řezal jsem zvenku (je lepší přístup).
- při nasazování postupovat podle návodu, místo šnůry se osvědčil ohebný vodič o průřezu 1,5mm2. Vodič vytahovat zevnitř vozu. Je lepší když zvenku
někdo na okno tlačí, já se trochu naběhal. Zhruba do 3/4 okna to jde samo, pak při přetahování těsnění přes kastli pomáhat širokým šroubovákem, nebo lépe
plastovou tyčkou.
Mám to asi třičtvrtě roku, nikde nic neteče, všechno přiléhá jak má.
vseta - FK

Prosim tě, jsem se chtěl omluvit, jsem to špatně vysvětlil, mám namysli boční oknu u kufru felicie combi...??
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Potom nechat vyměnit u někoho kdo dělá autoskla, je vlepený takže se musí vyříznout a nový zase přilepit
Odpovědět