Spotřeba a gumy!!!
-
smazany clen - FK
Spotřeba a gumy!!!
Dobrý den,prosím Vás chci se zeptat, kamarádka si koupila auto Felicii a ten co ji to prosával říkal, že je to top auto, jenže hned jak přijela na registrační STK, hned ji vyhodili, že prý s pneu o rozměrech 195/65/R15 jezdit nemůže, jela s tím na dovču a žralo ji to asi okolo 8,5 litrů, jináč prý je guferem protíká olej a je volný rozvodový řetěz. Cchi se zeptat, zda-li ty gumy mají vliv na akcelaraci v kopci a spotřeby, či to gufero s rozvodovým řemenem. Jo a auti je 50kW rok 99 a najeto 68 000,- po pravdě....Díky...Alexa
-
smazany clen - FK
Re: Spotřeba a gumy!!!
Tak pokud nema gumy zapsány v techničaku tak si ani neuprdne při STK. Bohužel rozměry pneu mění jízdní vlastnosti tj. čím větší tim menší akcelerace, vetší spotřeba atd atd, alespon držení stopy v zatáčce je s 15 lepši.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
tak na feldě smí být max 175/60/R14,( další rozměry jsou zapsány v TP ) takže je logické, že ji z STK vyhodily.
Spotřebu s těmahle velkýma gumama bude mít rovněž vyšší, jelikož mají větší valivý odpor. Sice bude mít trošku kratší brzdnou dráhu a v zatáčce bude auto lépe sedět, ale to asi kamarádka nevyužije.
A ty najeté kilometry asi rovněž nebudou sedět, jinak by nebyl vytahanej rozvodovej řetěz a neteklo gufero
tak na feldě smí být max 175/60/R14,( další rozměry jsou zapsány v TP ) takže je logické, že ji z STK vyhodily.
Spotřebu s těmahle velkýma gumama bude mít rovněž vyšší, jelikož mají větší valivý odpor. Sice bude mít trošku kratší brzdnou dráhu a v zatáčce bude auto lépe sedět, ale to asi kamarádka nevyužije.
A ty najeté kilometry asi rovněž nebudou sedět, jinak by nebyl vytahanej rozvodovej řetěz a neteklo gufero
-
smazany clen - FK
No kilometry můžou sedět, páč se rozvoďák mění po 60tis. Takže se na to vyprdl. No ty gumy bych dal menší, protože s tímhle jsem jezdil na Vectře B. Dal bych tam na normální ježdění max ty 14. Jasný že větší obvod a šířka má vliv na spotřebu.
-
Collin - FK
Ta felda musí být hodně nakoplá, 15" kola a pneu s profilem 65.
-
spiderwc40 - FK
mam gumy 185/60/R14 a u technicky jsem prosel jenom se slitovanim a s uplatkem. To bylo prvni co se mu nelibilo a porad mi to predhazoval a spotreba je o neco vetsi nez na zimnich R13 ale neni to tak hrozny.Taky mam kolem 8litru spotrebu presneji pres 2koruny na kilometr
-
smazany clen - FK
Jj, jednou jsem prodával kola s pryžema 175 / 70 / 14. Kámoš si je vzal na Felinu a když nechal na jedné straně origo 13 a na druhé měl tohle tak to bylo hezky nakloněný.Collin píše:Ta felda musí být hodně nakoplá, 15" kola a pneu s profilem 65.
-
Bolthorn - FK
no to jo... 65 je už opravdu docela dost...Collin píše:Ta felda musí být hodně nakoplá, 15" kola a pneu s profilem 65.
-
vanplus - FK
tak já je měl asi týden než jsem sehnal rozměr co sem chtěl a při plnym rejdu mi to drhlo o prahy..originál prahy...možná že to bylo dokonce 195/70 r15 už si nepamatuju ale byly z oktávky...
-
Zbynda - FK
koukam tady dělaj lidi z feldy offroada
.To jsou strašný balóny co tu čtu.
-
vanplus - FK
jo to tak vypadalo,taky sem hned sháněl nízkoprofilZbynda píše:koukam tady dělaj lidi z feldy offroada![]()
![]()
.To jsou strašný balóny co tu čtu.