Ještě tím straš,ted mám strach to pořádně osolitPrescott píše:chlapi, ak sa vam stane ze váš kadilak ehm felicia prestane z nicoho nic ist, skuste aj skontrolovat privod benzinu a ci nemate sajrajt v cerpadle, ako ja
Nestartuje
-
kokin
Re: Total death-fucking car
-
kokin
Jako taky to nedávám.Ted je to hlučnější tak uvidíme kdyy se to zase sekne.To ostatní co jsem měnil byl rovnou olej že byl asi o 5 tis přejetý a pak jeden díl co jsem si sám sehnal tak u toho jen prácePrescott píše:
hm vyrovnal? to by som chcel vedet ze co a ako. a co si presne este menil?
Ale prý tam něco rovnal podle úhelníku
-
kokin
Mno a možná bych rovnou mohl otevřít téma návratnosti plynu.Sice jsem již zde o tom čet,ale víte jak.Myslím si že žádné auto není na plyn stavěno a vždy se v důsledku toho podělá.Nemluvím přímo o autech z linky.Třeba subaru nebo zafira na LPG dělaná přímo.Myslím si že tam se již s vyšším tepelným namáháním počítá a proto se volí i odolnější materiály,teplotně atd.Co si myslíte?Jsem názoru že ta porucha vznikla díky tomu.A určitě tomu nepřidalo i špičkové krátkodobé namáhání materiálu v důsledku špatného spalování směsi LPG jak bývá zvykem,cuká a mikrotrhlinka k trhlince dělá své.........PLYN UŽ NECHCI
-
JirkaD
Ahoj,
tak ja mám LPG teprve krátce (cca rok a půl), najeto zhruba 30 000. A zatím úplně bez problémů.
Když jsem ho nechával montovat, tak jsem raději něco málo připlatil a nechal si namontovat
LPG od BRC.. sice nevím, jestli je to tím, ale jak už jsem psal, zatím pohoda..
tak ja mám LPG teprve krátce (cca rok a půl), najeto zhruba 30 000. A zatím úplně bez problémů.
Když jsem ho nechával montovat, tak jsem raději něco málo připlatil a nechal si namontovat
LPG od BRC.. sice nevím, jestli je to tím, ale jak už jsem psal, zatím pohoda..
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tím nemůžu souhlasit . . . Mam feldu r.v.94 v které je od r.97 namontován plyn,což je přes 10 let . Auto šlape pořád krásně má najeto 250tis km . . . Vidím v LPG víc víhod než nevíhod . Motor má lepší vlastnosti než na benzím , tížší chod atd . . . rozebýralo se tu už mockrát . A nejlepší na LPG je CENA !kokin píše:Mno a možná bych rovnou mohl otevřít téma návratnosti plynu.Sice jsem již zde o tom čet,ale víte jak.Myslím si že žádné auto není na plyn stavěno a vždy se v důsledku toho podělá.Nemluvím přímo o autech z linky.Třeba subaru nebo zafira na LPG dělaná přímo.Myslím si že tam se již s vyšším tepelným namáháním počítá a proto se volí i odolnější materiály,teplotně atd.Co si myslíte?Jsem názoru že ta porucha vznikla díky tomu.A určitě tomu nepřidalo i špičkové krátkodobé namáhání materiálu v důsledku špatného spalování směsi LPG jak bývá zvykem,cuká a mikrotrhlinka k trhlince dělá své.........PLYN UŽ NECHCI
-
kimmi777
Motor sa nedá maštartovať.
Dnes sa mi vyskytol problém so štartom.Motor nechce naštartovať.Štartér točí,palivové čerpadlo ťahá /pozorované sluchom/,bolo menené aj s filtrom pri 163 000 km,dnes mám 200 000.Zapaľovacie káble a hlava rozdeľovača menené pri 172 000 km a sviečky pri 197 000 km.Od rána som auto naštartoval 4x bez problémov a poobede piaty krát po 8 hodinovej prestávke to už nešlo.Auto je na LPG,dotankoval som benzín,ktorý tankujem sporadicky,možno to može byť aj tým nejakou nečistotou.Vlastne piaty krát aby som bol presný som naštartoval ale motor okamžite zhasol ako to robia 120-tky a odvtedy nič.Minulý mesiac bolo auto u autoelektrikára a repasoval alternátor /ložiská,rotor,regulátor...../.Povedal že elektrická sústava,dobýjanie a pod. funguje bezchybne,to zagarantoval a je to ozaj odborník,potvrdené od iných zákazníkov.Mohlo bu to byť prívodom paliva?,žeby upchatý filter,ako sa dá zistiť či naozaj tečie benzín,cez filter ak ho čerpadlo tlačí?
Skúste poradiť,ďakujem.
Skúste poradiť,ďakujem.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor sa nedá maštartovať.
Tak to zda ti beno tece staci odpojit prislusnou hadicku u motoru tu privodni (druha je okruh zpet) - ale nemyslim si ze by to bylo todle kdyz to mas meneny - nekteri jezdi s origo filtrama celej zivot a taky to jede(jina otazka je jak). A starter teda toci ale neblafne to jo? Pak by to mohlo byt cidlo otacek motoru. Kabely ke svickam vicko rozdelovace + ramenko rozdelovace a nakonec civka vic tam toho skoro ani neni.
-
kimmi777
Dnes som trochu prekontroloval aspoň základné veci,ktoré zvládnem aj ja a motor bez problémov nabehol "ALE" a prečo ale.Najprv som skontroloval všetky poistky aj čo sú k LPG zariadeniu,OK,tak som sa vrhol na sviečky.No a tu som sa zhrozil.Ako som predtým písal že majú sviečky 3000 km tak majú presne 1700 podľa mojich záznamov a boli celé začmudené.Ešte sa mi to nikdy nestalo,vždy boli v pohode bledo vypálené aj keď jazdím na LPG.Silne boli cítiť benzínom a závity boli vlhké.Zdalo sa mi keď som ich vyťahoval ako keby boli slabo dotiahnuté,predtým som mal vždy dotihnuté pevnejšie.Nahodil som staré sviečky a motor nabehol bez problémov,núdzovo ich možem používať ale už mi na nich začal trhať na LPG mali 25 000 km.Na tých začmudených mám zmenšený odtrh na 0,55mm to kvoi LPG.Pokúsim sa ich očistiť jemným brúsnym papierom a nahodiť spať.V podstate nejde tak ani o sviečky ale o príčinu prečo boli také začmudené.Mimochodom som dolieval olej a mám naliate do troch štrtín mierky,ale to by nemal byť problém.Žeby to mohlo byť slabším dotiahnutím?Ak viete ako očistiť sviečky tak poraďťe.
Mám aj fotky len ich tu neviem umiestniť.
Mám aj fotky len ich tu neviem umiestniť.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Svickym normal dratakem a pak aspon jemnim smirkem ty stredy. Nebo pokud mas existoval na to jeste z dob motorek snad takovej pilnicek spolu s merkami.
-
Jack18
nejde nastartovat
Zdravim chci poprosit o pomoc.mam felicii v plynu a nedari se mi zivou moci ji nastartovat.vyskousel jsem snad uz uplne vse co me napadlo.zkontroloval jsem palivovy cerpadlo,filtry,svicky,rozdelovac,pojistky jak v plynu tak normalni a porad nemuzu na nic prijit.ani roztahnout se neda,potvora ani neskytne.benzin a plyn do ni jde,jiskru hazi jak dabel ale porad ne a ne chytnout.prosim poradte.diky moc
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: nejde nastartovat
A to je zniceho nic nebo tomu neco predchazelo? mel jsi neco rozebrane? Co snimac polohy klikovky na prevododvce? a imobilizer mas ? ale na ten to aspon skytne resp naskoci a chcipne. Pak uz me napadaji co treba tlaky na valcich neodeslo ti nekde neco motor se normal otaci?
-
smazany clen - FK
odesla z niceho nic,prijel jsem z prace,za hodku se vratil a najednou tocim tocim a auto ani neskytne.tahal jsem ho i na lane motor se toci normalne benzin a plyn do nej jde,vsechno funguje tak jak ma ale ne a ne chytnout.imobilizer to nejspis neni,kdyz mi posledne vypadl z klicku cip tak alespon skytla ale ted ani to.napada me uz tedy jedine ten snimac ale moc tomu neverim.
-
smazany clen - FK
pres sportovni filtr co v ni mam urcite solidni ranec jo 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak tomu snimaci polohy klikovky ver kdyz to ani neskytne tak prave proto ze je ko a nevi kdy to ma zapalit.
-
smazany clen - FK
Už jsem i zažil,že v palci prasknul odpor a pak to probíjelo a neházelo jiskru.
-
smazany clen - FK
obcasne nechce startovat - uz zase..
Hojte, nedavno sem mel problem, psal sem to tu , auto nechtelo nastartovat... ani na lpg ani na benzin, vypadalo to na cidlo otacek na prevodovce ale nebylo to ono ... nebyl to ani rozdelovac, ani kabely... nakonec to spravil restart RJ odpojenim na 20minut, vcera sem zas neodjel ze stejnyho duvodu zas to nestartovalo... nepomohlo vycisteni ani vymena vyka rozdelovace ani zapalovacich kabelu, a kdyz sem chtel zistit jestli to neni cidlo, zapojil sem notes s vagem, zkusil nastartovat a chytlo to a uz to zas jezdi dobre... jeste pred vagem sem resetoval rj jako minule nepomohlo... fakt uz nevim kde muze bejt problem :/
jenom tak mimo, jak se oddelava konektor z RJ , abych ho pripadne ocistil oskrabal, jestli tam neni nejakej blbej kontakt od nejakyho cidla...
cidla teploty ukazujou spravne to mam ve vagu overeny...
vstrikovani to neni, protoze na plyn to taky nejde.. problem je nekde v zapalovani, nebo rizeni zapalovani...
kdyz jedu na LPG tak tam občas skoci ve vagu chyba mirny skrat lambda sondy, ale jen pri jizde na lpg, kdyz zavadu smazu a jedu na BA tak je to v pohode... nejspis to s tim nesouvisi ale radsi to pisu .. jinak i na lpg je koeficient lambda ve vag videt a normalne se v poradku meni takze tezko rict... svicky nemaj najeto skoro nic... to je tak vsecko co me napada... zpravidla pred nemoznosti startovat auto cestou obcas chcipne, ale chytne hned, zneklidni volnobeh, trošku sebou trhá... dojedu kam mam a zpravidla uz nenastartuju, nebo nastartuju ale po dalsi jizde uz ne...
fakt uz celkem nevim :/
jenom tak mimo, jak se oddelava konektor z RJ , abych ho pripadne ocistil oskrabal, jestli tam neni nejakej blbej kontakt od nejakyho cidla...
cidla teploty ukazujou spravne to mam ve vagu overeny...
vstrikovani to neni, protoze na plyn to taky nejde.. problem je nekde v zapalovani, nebo rizeni zapalovani...
kdyz jedu na LPG tak tam občas skoci ve vagu chyba mirny skrat lambda sondy, ale jen pri jizde na lpg, kdyz zavadu smazu a jedu na BA tak je to v pohode... nejspis to s tim nesouvisi ale radsi to pisu .. jinak i na lpg je koeficient lambda ve vag videt a normalne se v poradku meni takze tezko rict... svicky nemaj najeto skoro nic... to je tak vsecko co me napada... zpravidla pred nemoznosti startovat auto cestou obcas chcipne, ale chytne hned, zneklidni volnobeh, trošku sebou trhá... dojedu kam mam a zpravidla uz nenastartuju, nebo nastartuju ale po dalsi jizde uz ne...
fakt uz celkem nevim :/
-
piskot - FK
Re: obcasne nechce startovat - uz zase..
V tu chvíli kdy to nejede hází jiskru a stříká benzín? Nemáš polámané kabely ke vstřikovací jednotce? Také jsem to řešil. Motor měl trhavý chod.
-
smazany clen - FK
dik za obrazek
to sem nevykoumal jak se dala takze vyzkousim vycistim, jinak to dela jak na benzin tak na lpg, takze vstrikovani to nebude, lpg mam podtlak,
spis to vidim na ulamany nebo spatny kontakty od senzoru otacek motoru nebo tak.. proto to vycistim a zkusim zas vag az to bude zlobit, minule pomoh reset RJ, ted vcera pomohlo pripojeni pc na vag a chytlo to fakt uz nevim, od ty doby sem startoval tak 10x ruzne zkusme, projel, a zadnej problem.. no uvidime, fakt zahada...
jestli hazi jiskru myslim prave ze ne, proto to nechyta pac palivo tam jde... ale nemel sem nikoho po ruce , abych startoval a koukal jestli hazi jiskru :/ budu muset zkusit to mas pravdu, takze vyzkousim
spis to vidim na ulamany nebo spatny kontakty od senzoru otacek motoru nebo tak.. proto to vycistim a zkusim zas vag az to bude zlobit, minule pomoh reset RJ, ted vcera pomohlo pripojeni pc na vag a chytlo to fakt uz nevim, od ty doby sem startoval tak 10x ruzne zkusme, projel, a zadnej problem.. no uvidime, fakt zahada...
jestli hazi jiskru myslim prave ze ne, proto to nechyta pac palivo tam jde... ale nemel sem nikoho po ruce , abych startoval a koukal jestli hazi jiskru :/ budu muset zkusit to mas pravdu, takze vyzkousim
-
smazany clen - FK
Může to dělat zapalovací cívka nebo i prasklý odpor v palci,ale ten se dá krásně změřit měřákem.Cívka koneckonců taky.Hodnoty u cívky:primár(1-15)0,5-1,5 Ω a sekundár(4-15)3-4kΩ.Ty svorky 1a15 jsou takový ty dva štefty s maticema.Najdeš je tak,že odděláš konektor a potom vydloubneš takové plastové krycí víčko hned za konektorem.Tím měříš přímo cívku a ne výkonový tranzistor.Pin jedna je nalevo a pin patnáct je napravo.Odpor palce je asi 1kΩ.
-
smazany clen - FK
tak tohlec promerim, dik za radu, kdyz zistim cim to bylo tak pisnu, uvidim za hodku az pudu z prace jestli odjedu nebo bude zas protestovat
-
smazany clen - FK
vcera mi to nedoslo, ale palec prece nema odpor? nebo kde ? mam palec kterej je plast a na nem akorat kus mosaznyho plechu... kterej je v kuse bez preruseni tedy zadnej odpor na nem neni...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se nepletu odpor je zalitej zeshora na druhe strane nez je kontakt pres ktery preskakuje jiskra. U fackovyho to bylo videt nebyl zality.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
jack pokud mas jednobod zkontrolovat kable palec,u mpi zkusit pujcit jiny zapalovaci modul,a kazdopadne pujcit snimac otacek,nic jinyho to nebude,
jen tak ze srandy zkontroluj ukostreni motoru,patice elektriky atd
jen tak ze srandy zkontroluj ukostreni motoru,patice elektriky atd
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
hele tohle sem resil na facku bmm to samy bylo to cidlem tyden jezdilo,pak z niceho nic nejelo a pak zas jelo a furt do kola ,a zrovna kdyz sme na to chteli prijit tak auto jelo 20km bezproblemu az jednoiu chciplo vymenil sem cidlo otacek a luxus jedi do ted,a druha varianta byla mesic na to ze jak bylo vlhko tak to nejelo,proste mu natchcalo na indukcni civku,a ikdyz na svicce jiskra byla nejelo to,vysusily se kable a palec a jelo se,,takze zkontroluj ukostreni inducky(pokud mas bmm,
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
smazany clen - FK
cidlem to nebude, zkousel sem menit nepomohlo, ale to ukostreni zapalovaciho modulu, a nebo voda ci neco podobnyho uvnitr vyzkousim, souvislos s destem sem nepozoroval ale spatnej kontakt bejt muze no uvidime ted ma mrcha zas obdobi kdy funguje jak ma 
-
smazany clen - FK
mno tak a zavada je odstranena,po neuspesne vymene snimace klikove hridele a opet neuspesnemu nastartovani sem se ji nakonec dal do servisu na diagnostiku.tam jsme po chvilce zjistili ze pocitac nekomunikuje takze jsme rozpojili konektory,opet zapojily a najednou felda chytla
docela sranda
jinak diky vsem za rady 
-
piskot - FK
Zkoušel jsi poklepat releovou desku když to nejde? Třeba tam bude zakopanej pes. Co ta jiskra?
-
smazany clen - FK
tak uz je vyreseno, byla to zapalovaci civka .. je tam nejaka cinska, a s origo to jezdi o poznani lip a startuje pokazdy, tak este par dni budu testovat ale vypada to na tohlec, tak snad bude vyreseno
ta stara nekdy chodi nekdy ne, co mi rek clovek co mi ji pucoval tak ty levnejsi druhovyroby tohle delaj casto.. tak se zda ze je po problemu, este pisnu az to bude o den dva pozdejc 
EDIT: stale v pohode, tak to vypada nadejne (28.4.)
EDIT: stale v pohode, tak to vypada nadejne (28.4.)
-
Pawka
to sámé mam ted ja,cukalo to,tak sem vse vysusil a dobry 2 mesice,ted to zas cukalo a uz to vubec nejede,nehazi to jiskru.
-
JayKey - FK
Re: NENASTARTUJI MOTOR
Ahoj Filetáři
mám asi stejný problém co se tu řešil tak se mi nechce zakládat nové téma. S tím rozdílem že to mám na lpg takže jezdím ale moc dlouho se mi to na ten plyn startovat nechce. Vyměnil jsem cívku a cvičně i čerpadlo abych přišel na to že čerpadlem to není
, takže si myslím taky relé. Jenže nevím které to je a jak ho proměřit když mám doma sotva kombinačky
nebo čím by to mohlo ještě být?
-
Hanz - FK
pokud tam jde benzin a hazi jiskru mělo by to chytit. problem s nenaskočením muže dělat: cívka, kabely, rozdělovač, palec, snímač otáček třeba i ŘJ

-
JayKey - FK
blbě jsem to napsal
ono to sice čerpadlem jako takovým není, zkoušel jsem ho na přímo zapojit a točilo se, takže mi k němu nejde elektrika. 
-
Marty_pv - FK
Jestli čerpadlo není slyšet po otočení klíčkem do polohy I tak zkontroluj relé čerpadla (když otevřeš pojistkovku tak je to druhé zleva v horní řadě) a taky kostru u levého zadního světla
-
JayKey - FK
NENASTARTUJI MOTOR
Kostra vypadá že je v poho, kdyby nebyla tak by nefungovalo ještě něco? Třeba právě to světlo? Ale koukal jsem se a je zapojená a drží pevně
. Jak překontroluju to relé jestli fachčí? Ono to má nějak cvakat nebo co.
-
Hanz - FK
po otočení klíčkem by mělo asi po 2-3 sekundách čerpadlo vypnout a relé cvaknout
-
JayKey - FK
Re: Nestartuje
Nějaký relé tam cvaká ale hned jak otočím klíčkem, když ho vypnu (klíček) tak cvakne taky, plovák funguje ukazuje kolik je v nádrži ale čerpadlo není slyšet. Ještě mě napadlo, asi mi odešel alarm, nešel vypnout dálkou a když jsem auto odemknul klíčkem tak to řvalo jak kdyby ho někdo kradl
až to přestalo a ani nebliká kontrolka tak jestli to není něco jako imobilizer že nejde čerpadlo, na plyn jezdím normálně, možná to je blbost ale tak mě to napadlo
. Zítra pro jistotu koupím baterku do dálkače a uvidím.
-
JayKey - FK
Re: Nestartuje
čerpadlo je v poho, zkoušel jsem ho napojit přímo drátkama a točilo se a když spojim drátky co by měli to čerpadlo napájet tak to nedělá nic takže do něj nejde elektrika, když jsem se v tom vrtal a na tohle přišel tak se manželka koukla na net a přišla s tím že by to mohlo být relé, o elektrice mám asi takoví představy jako Hurvínek o válce a nevím jak ho odskoušet, jestli to vůbec jde bez nějakýho měřáku.