Aušus gumy

smazany clen - FK

Aušus gumy

Příspěvek od smazany clen - FK »

Chci se podělit s problémem,kterej mě už delší dobu pije krev.Mám na předku ještě od koupi auta polský zimáče Kormoran 165/70 R13.Myslel jsem ,že je teď dojezdím a pak seženu něco lepšího.Ale teď ten problém:Už od dubna jsem pozoroval,že při stažení okýnka se objevil takový pravidelně klepající zvuk,který vevnitř při zavřeným okýnku není vůbec slyšet.Koumali jsme,odkud to přichází.Bylo to od levého předního kola.Když mrzlo,tak to skoro nedělalo,ale už třeba při 5 st. nad nulou to bylo dost slyšet.Když se ostře zatáčelo do leva,tak to přestávalo,když se zatáčelo do prava,tak to zesilovalo.Snad desetkrát jsem to měl na heveru,vyklopený třmeny vyndaný destičky a pořád jsem točil nábojem,abych zjistil,jestli je to vnější kloub nebo ložisko.Dokonce jsem měnil manžetu,protože byla spuchřelá a opravdu vrzala.Nic,pořád stejný.Už jsem došel tak daleko,že na chatě jsem při neutrálu,když jelo auto krokem,šel vedle něj a řídil jsem okýnkem.Uši jsem měl všude.Ten zvuk bylo takový šuch,šuch,šuch....Ale když už auto skoro zastavovalo,tak se zdálo,že je to takový gumově vrzavý.Lidi já tam dal rezervu a ono to přestalo.Říkám si,no,hlavně už se lidi nebudou ohlížet,když pojedu.Koupím nový gumy a bude to.A teď bomba na závěr.Včera jsme se vraceli z chaty,manželka si otevřela okno a hádejte,co dělalo druhý kolo?No a tam to dělá,když se jede rovně a při zatáčení na obě strany to přestává.Proboha,co je tohle za gumy?Přitom zpuchřelý nejsou a stopu držej dobře i při 160km.Jak to může někdo vyrábět?Rád bych se dozvěděl,jestli s tím taky někdo má zkušenost.Dyť co když je tam třeba vevnitř prasklina a jedna nebo obě najednou třeba ve stodvaceti bouchnou.Z toho už vás nevyseká ani pámbu!
Zajímavý je,že jsem ji snad půl hodiny milimetr po milimetru prohlížel a nikde nic.Žádná boule,žádná prasklina nebo hřebik.Nic! :evil: :shock:
smazany clen - FK

Re: Aušus gumy

Předchozí majitel byl asi šetřílek...proto tady do zblbnutí opakuju...nešetřete na pneumatikách a kupte kvalitu, s pneumatikama není sranda...
smazany clen - FK

Tak lidi,halóóó!Ono je to všechno jinak!Když už jsem oželel peníze,které jsem potřeboval investovat jinde,vyjeli jsme se synem směrem k pneuservisu.Syn otevřel okno,já otevřel okno a s úžasem jsme zjistili dvě věci.Za prvé,že to napravo nedělá ta polská mrcha vepředu,nýbrž continentalka vzadu.Za druhé,že to vepředu nalevo ta rezerva,co jsem tam na chatě dal už dělá taky.Nechal jsem jet kluka krokem a šel jsem vedle auta.Přidržel jsem za pomalé jízdy ruku na plastové puklici a vždycky v okamžiku toho čvachtavého zvuku to bylo v puklici silně cítit.Strhnul jsem za jízdy poklici a ejhle,ono to přestalo.Strhnul jsem druhou a přestalo to taky.Prohlídnul jsem je a bylo vidět,že jsou nějak vyhřáté a jedna packa byla naprasklá.Takže seděly na discích vyoseně a to přečuhující místo,když bylo dole,kde je guma spláclá,tak to udělalo ten zvuk,za kterým se lidi otáčeli.Fajn,říkám si,koupím jen poklice,stejně jsou v háji a gumy odložím o měsíc do další výplaty.Vyrazil jsem k obchodu a koupil za čtyři stovky docela pěkný poklice.Při tý příležitosti jsem vrátil rezervu do kufru a na levý přední dal tu původní polskou drzost,co si říká pneumatika.Skočím do toho,nastartuju,rozjedu se a ono šuch-šuch-šuch.....jeden pán s kočárkem hned sledoval,co že to zajímavě klokotá a vduchu tipoval zřejmě na poloosu.Deprese,nasrání,pocit na blití a chuť už se vším seknout.
Celej zelenej jsem vylezl ven a začal prohlížet tu zmrdku kapitána Kormorána,či co to je.Všiml jsem si,že v jednom místě,kde po závažíčku,který napodzim vytáhl servisman,když to převažoval,zbyla dost výrazná taková T-drážka s dost vystouplými okraji.V návalu šílenství jsem vzal stříkačku a natáhl do ní trochu polosyntetiky,co mám v lahvičce u nářadí(vím dobře,že na gumu je to vražda a že tam patří maximálně glycerin.)Pocelém obvodu,co se stýká patka z diskem jse to maloučko nastříknul olejem a několikrát autem popojel,aby to všude zateklo.Skočil jsem do káry,rozjel se a hle,žádný pazvuk už se nekonal.I toho pána s kočárkem jsem míjel a bylo vidět,že mě poznal a divil se,že dokážu vyměnit poloosu za pět minut.Tož tak.Děkuju,jestli jste to dočetli až sem a vezměte si ponaučení z toho,co říkal Tyler o tom,že na nekvalitu se doplácí a mě už nezbývá,než se tady veřejně prohlásit za kokota dřevěného.Takže díky za trpělivost a pokud právě obědváte,přeji dobrou chuť. :) :P
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

No, tak tomu řikám pech a špek.. To by člověk nevěřil kolikrát může taková kravina nadělat strostí co? No, ale hlavně, že to mělo dobrý konec :-). Já zase doma pro změnu s otcem řešim, proč nedobijí felicie a zatím se nám nedaří na to přijít.... Snad dneska.
Jinaak, že na kvalitu se doplácí, tak to je fakt. Např. barumky pneumatiky, tak u 90% znich se stalo to, že se propadl na nich kord po určitém čase, co je na výšku myslím ten kord a dělalo to kolkrát bordel a nebo se propadjí dovnitř a tak dále. TAkže je fakt, že je lepší si připlatit a mít dá se říct větší klid...
smazany clen - FK

JJ,proto ty continentalky,co chci stejně koupit beru jako nejhorší s těch kvalitních gum.Ale zase škoda,že nekradu,koupil bych ještě lepší. :D :)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

JoS píše:JJ,proto ty continentalky,co chci stejně koupit beru jako nejhorší s těch kvalitních gum.Ale zase škoda,že nekradu,koupil bych ještě lepší. :D :)
No já mám continentaly conti eco contact 3 a pohoda zatim:-)
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Ja mel novy Kormorany na Favoritu a byl sem spokojenej. Sice pri prvni jizde ze servisu jedna pneumatika praskla, ale prej se to obcas o novejch gum stava a vymenilil mi ji v pohode...a na snehu teda musim rict sedela hodne dobre...a to sem mel hodne znacek gum tak musim rict ze nova tahle guma zimni byla O.K...
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
smazany clen - FK

stef99 píše:Ja mel novy Kormorany na Favoritu a byl sem spokojenej. Sice pri prvni jizde ze servisu jedna pneumatika praskla, ale prej se to obcas o novejch gum stava a vymenilil mi ji v pohode...a na snehu teda musim rict sedela hodne dobre...a to sem mel hodne znacek gum tak musim rict ze nova tahle guma zimni byla O.K...
Hele,co se týče jízdních vlastností,tak si nemůžu stěžovat,v zimě seděla dobře.De jenom vo to,že přitahuju asi smůlu,či co a stávaj se mi věci,který vypadaj jako scifi.Prasklá guma?Tak to bych měl asi moc jednoduchý.Jedině,že by mě praskla v době,kdy už nebudu mít ani na nájem nebo jídlo.To jo,potom by se mi to mohlo stát. :lol: :P
No,teď už asi 50km žádný zvuky.Teď mě přišel z olejů TOTAL Quartz 10W40,atd.Takže snad příští měsíc ty continentálky.
Jalan-Aajav - FK

Příspěvek od Jalan-Aajav - FK »

nj... nic proti polskym bratom, ale polske vyrobky nekupujem... maximalne vyrobky, co sa daju zjest

akykolvek priemyselny vyrobok bol taky XXX*, aky som v zivote predtym nevidel...
napr. polska stolicka sa podomnou zlomila po jednom dni pouzivania (vazim 95 kg, nie som ziaden slon)

* XXX=nadavka aku este nevymysleli
smazany clen - FK

Jalan-Aajav píše:nj... nic proti polskym bratom, ale polske vyrobky nekupujem... maximalne vyrobky, co sa daju zjest
Jojo,jejich kvašený okurky,co jsem koupil v Hypernově nebyly špatný. :) :lol: :mrgreen:
smazany clen - FK

A ten jejich uzený kozí nebo ovčí sýr no mňamózní. Jinak mam vepředu taky kormorany a nestěžuju si, dobře drží stopu a na vodě taky dobrý. Jediné co mi na nich moc vadí, že na štěrku nebo na malych kaminkach hodně prokluzujou, ale jinak v poho.
smazany clen - FK

No,na tom štěrku to je kapitola sama pro sebe.Ve spojení s feldím ABS jsem tuhle při dávání přednosti z vedlejší silnice málem způsobil nehodu.A to jsem dojížděl opatrně a krokem. :|
pes

Příspěvek od pes »

Tak nevim ale kormoran mám letní i zimní a jsou to super gumy tak nevim co pro ti nim máte a ještě za tu cenu.Najíždím na nich spoustu km a měl sem třeba i barumky.Nic moc.A kdo chce závodit a machrovat a má na to peníze ať koupí michelin jinak debici má kamarád a taky slušný.
pes

Příspěvek od pes »

Jo a jezdím s nima na samotu v zimně neudržovaná komunikace na 1 auto do kopce!2x sem se nevyškrábal nahoru s barumkama který jsou draší výcekrát
Odpovědět