Za chladnějšího počasí cuká
-
nemik - FK
Za chladnějšího počasí cuká
Už dlouhou dobu pozoruji na mé feldě divné chování při určitém počasí. Když je mokro, vlhko venku, např. je po dešti nebo prší tak po nastartování studeného motoru jde motor nepravidelně, při volnoběhu jsou slabé otáčky, po přidání plynu malinko pokašlává motor jako by chtěl chcípnout. Při jízdě po přidání plynu se zacuká a pak až rozjede. Opakuji, že jsem tady tohle vždy zpozoroval jen když venku pršelo a bylo chladněji a vlhko. (v zimě nevím jestli to dělalo, už si nepamatuji). Toto chování zmizí až se motor zahřeje na provozní teplotu, pak jde motor opět normálně. Měl někdo podobný problém? Na co bych se měl zaměřit? děkuji za rady.
Re: Za chladnějšího počasí cuká
A jakmile zastavíš po nějaké cestě, a nastartuješ znovu třeba do hodky tak otáčky v pohodě?
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Radon - FK
Tak toto mi to dělá taky, když je motor studenej a já pak nastartuji tak mám hoodně nízký otáčky, auto cuká a nejde za plynem, když se chci vždy rozjet tak se mi to div nezadusí a chce to fakt hodně plynu.. zrovna před chvílí jsem přijel, venku máme 12 stupnů nastartoval jsem a rachot rozvodů mě málem vyhodil z auta
ale když se to trochu zahřeje, tak je to OK .. netěším se na zimu.. ješte jsem zjistil že mi to špatně topí
ale já má feldu rád, jsem vytrénovanej z horších strojů
-
nemik - FK
Ano jak se auto dostane do provozní teploty tak je vše v poho. Nezkoušel jsem variantu zahřát auto a nechat vychládnout. Pořád se bavím o chladnějším počasí, protože když neprší nebo není chladno tak je vše v pořádku.Dejwis píše:A jakmile zastavíš po nějaké cestě, a nastartuješ znovu třeba do hodky tak otáčky v pohodě?
nemik píše: Ano jak se auto dostane do provozní teploty tak je vše v poho. Nezkoušel jsem variantu zahřát auto a nechat vychládnout. Pořád se bavím o chladnějším počasí, protože když neprší nebo není chladno tak je vše v pořádku.
No za 1) nej by bylo to hodit na VAG - třeba to najde nějakou chybu (můžu zajistit, pokud jseš z Prahy) - pak můžeš zkusit očistit čidlo teploty, kouknout na palec rozdělovače (50kč) a očistit svíčky abys měl jistotu. Pak dál....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
nemik - FK
Na vagu jsem to právě měl. Tam to nic neukazovalo. Palec kompletně s kabely a svíčkama mám nový. Měnil jsem i čidlo termostatu a také jsem měnil čidlo co je u svodů jak je vstřikovací ventil v těch místech, přesně nevím jak se to jmenuje(u něj mi hlásil právě ten vag chybu tak jsem ho měnil) tož to je zajímavé...ted co je pěkně, svítí slunko, tak zase bez problémů No jsem zvědavý co to auto bude dělat v ziměDejwis píše:
No za 1) nej by bylo to hodit na VAG - třeba to najde nějakou chybu (můžu zajistit, pokud jseš z Prahy) - pak můžeš zkusit očistit čidlo teploty, kouknout na palec rozdělovače (50kč) a očistit svíčky abys měl jistotu. Pak dál....
-
nemik - FK
No jako teď když je suché počasí, tak nic. Jestli je to tím že je teplo...opravdu nevím. Jak se zase ochladí a bude pršet tak zase začne cukat...mrcha jednaDejwis píše:Tak co, něco se změnilo?
-
smazany clen - FK
Jestli to cuká když prší,tak je to zapalovací cívka,někde bude prasklá a tou trhlinou se tam dostává vlhko a dělá svody.nemik píše: No jako teď když je suché počasí, tak nic. Jestli je to tím že je teplo...opravdu nevím. Jak se zase ochladí a bude pršet tak zase začne cukat...mrcha jedna
-
nemik - FK
Týjo díky za tip, mrknu se na tu cívku.JoS píše: Jestli to cuká když prší,tak je to zapalovací cívka,někde bude prasklá a tou trhlinou se tam dostává vlhko a dělá svody.