SPDS

karoserie, narazniky, skla atd.
ThomasHK - FK

SPDS

Příspěvek od ThomasHK - FK »

zdravim, daji se tyhle svetla sehnat u nas v ČR? Ja je nikde nemuzu najit, diky.
http://shop.wesem.com/en/4/6613/Halogen ... _Felicia_2
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: SPDS

Příspěvek od madmaik »

podle cisla dilu mi to naslo ve vyhledavaci tohle http://www.vapol.cz/cz/produkt/mlhovka- ... ata-sd-98/
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
ThomasHK - FK

jo mlhovka jo, ale pro denni sviceni...je to ta druha polozka...taky mrknu podle cisla
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

tady asi: http://www.autocentrumwirth.cz/index.htm - uprostřed webu je barevně napsáno autopotahy skladem a hned pod tím...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
ThomasHK - FK

tyjo tyhle by byly dobry :) ted jeste jestli se da sehnat zvlast ten plast, ve kterym ta mlhovka je nasroubovana, v tom narazniku nikdy nebyly, tak nevim, jestli bych ji tam bez toho takhle dal.
ThomasHK - FK

Dejwis píše:tady asi: http://www.autocentrumwirth.cz/index.htm - uprostřed webu je barevně napsáno autopotahy skladem a hned pod tím...
tak na tech strankach jsou mi ochotny je objednat primo od wesemu, primo pro felicii...i s dobirkou vyjdou na 892,-. Asi je objednam
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já mám ty obyč, jsou za polovinu. Pasujou přesně na díru, někdo je vlepí, já je připevnil k nárazníku velikou sponou, podobnoé té, co drží hadici od airboxu. Takže světla jdou po povolení spony vyndat a jde vyndat i mřížka nárazníku.
Obrázek
ThomasHK - FK

tyjo, takze doporucujes klidne i ty obyc? Jdou teda pridelat bez problemu? Abych na tom neco nezmrvil :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já to tak mám už dva měsíce a v pohodě. Světla se ani nehnou. nahoře do nárazníku jsem proříznul dvě drážky pro tu sponu a do těch drážek ji navlékl, dole jí drží, jakoby ta packa. Jo a nahoře je mezi světlem a plastem nárazníku kousek gumy, použil jsem starý silentblok z držáku koncového tlumiče, odříznul jsem takové to véčko, co se navléká na držák na autě a zajišťuje tou segrovkou.
Obrázek
ThomasHK - FK

no koukam ze by to slo pridelat docasne i montaznima paskama :D ok, tak diky za rady, aspon usetrim ;) ted uz jen sehnat naraznik na new face v cerny barve :) vim kde se da sehnat novej za 1000,- ale bral bych i jezdenej
kolemjdouci

Příspěvek od kolemjdouci »

Nevíte kde se dají koupit nejlevněší SPDS a kolik můžou stát? Nemusí to mít ani homologaci, protože ty homologované jsou drahé jako prase. Nevyrábí něco podobného poláci? :D
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

kolemjdouci píše:Nevíte kde se dají koupit nejlevněší SPDS a kolik můžou stát? Nemusí to mít ani homologaci, protože ty homologované jsou drahé jako prase. Nevyrábí něco podobného poláci? :D
no a co je ten Wesem?????? :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Přesně tak, jak píše majkl, wessem je to nejlevnější na trhu, má atest a přesně padnou do nárazníku nová tvář. ;)
host

Příspěvek od host »

Čau nemáte někdo tyto světla?
http://www.autosvetla-kzn.cz/eshop/auto ... i-sviceni/
Někde na netu jsem našel foto a opravdu ty světla mají na skle nápis RL.
majkl - FK

host píše:Čau nemáte někdo tyto světla?
http://www.autosvetla-kzn.cz/eshop/auto ... i-sviceni/
Někde na netu jsem našel foto a opravdu ty světla mají na skle nápis RL.
Můžeš to prosím najít? Foto s RL bych chtěl vidět. Za tuhle cenu asi těžko. Ani nepíšou co je použito za zdroj světla.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Vypadají nějak podezřele levně, zajímalo by mě co je to zač...
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
majkl - FK

i na těch fotkách to vypadá bez žárovek :lol: :lol: :lol:
host

Příspěvek od host »

majkl píše:i na těch fotkách to vypadá bez žárovek :lol: :lol: :lol:
Nevím co jsi tím chtěl říct, ale žárovky k tomu nejsou a stejně jako u těch wessemu.
Tady je odkaz na ty fotky:
http://uloz.to/744687/436601346.rar
omlouvám se, že to dávám takto, pokud se někomu chce tak sem může dát ty fotky i pro ostatní já to sem nemůžu vložit. díky ;)
majkl - FK

[quote="host"]
Nevím co jsi tím chtěl říct, ale žárovky k tomu nejsou a stejně jako u těch wessemu.
Fakt,jo? No tak to je mazec. :roll: A co tam tedy patří za žárovku? Co najdu doma, nebo je něco předepsáno?
A to xx-RL-xxxx mě přijde spíš jako číslo té "homologace" než označení RL.
host

Příspěvek od host »

Už jsem zjistil kde jsem stáhl ty fotky.
http://www.aukro.cz/item436601346_svetl ... _sada.html
Jinak je tam patice BA 15 to znamená, že tam pasují žárovky P 21W, R 5W, R 10W.
No je tam sice napsané 00-RL
1003 bez pomlčky za RL ,ale myslím si, že to není podstatné.
No já nevím, ale stejně tam vidím ten nápis RL! Je to někde nějak upraveno jak to na tom světle má být napsané??? Upravuje to nějaká vyhláška nebo zákon?
Policajti nebo na technické se zajmají o to RL a to E- a to tam je! Neprodávám to, jen jsem zde uvedl další alternativu za celkem slušné peníze, třeba je to smejd a za rok se to vyhřeje od žárovky nebo to třeba taky vydrží. To už si každý musí rozmyslet sám.
Jinak pokud máš fotky jak ta homologace má být na tom skle napsaná tak se rád podívám a poučím. Já jsem to hledal a nikde jsem to nenašel.
Hledal jsem někde fotku těch wessemu jak mají napsanou tu homologaci a nikde jsem to nenašel.
Jarda55 - FK

Příspěvek od Jarda55 - FK »

Ahoj já mám taky stejný,jako 103457,mám je už taky délé než měsíc,jen jsem udělal hlinikové držaky a přidělal je tak jako byly mlhovky fugují uplně paradně.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

host píše:Už jsem zjistil kde jsem stáhl ty fotky.
http://www.aukro.cz/item436601346_svetl ... _sada.html
Jinak je tam patice BA 15 to znamená, že tam pasují žárovky P 21W, R 5W, R 10W.
No je tam sice napsané 00-RL
1003 bez pomlčky za RL ,ale myslím si, že to není podstatné.
No já nevím, ale stejně tam vidím ten nápis RL! Je to někde nějak upraveno jak to na tom světle má být napsané??? Upravuje to nějaká vyhláška nebo zákon?
Policajti nebo na technické se zajmají o to RL a to E- a to tam je! Neprodávám to, jen jsem zde uvedl další alternativu za celkem slušné peníze, třeba je to smejd a za rok se to vyhřeje od žárovky nebo to třeba taky vydrží. To už si každý musí rozmyslet sám.
Jinak pokud máš fotky jak ta homologace má být na tom skle napsaná tak se rád podívám a poučím. Já jsem to hledal a nikde jsem to nenašel.
Hledal jsem někde fotku těch wessemu jak mají napsanou tu homologaci a nikde jsem to nenašel.
Jak chcete tenhle patvar napasovat do nárazníku, aby to nevypadalo jako tuzing? :shock:
Letadlo - FK

Příspěvek od Letadlo - FK »

Udělal už tady někdo zástavbu led světel pro denní svícení do nárazníku před face-liftem? Podělte se o zkušenosti než se do toho pustím...
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

...nebo jiných světel (wessem apod.) ? Jde mi také o před-face-lift. nárazník... Díky
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

U starýho nárazníku je to problematický, jelikož krytka mlhovky, do které by se daly zabudovat nějaká světla kopíruje radius nárazníku, není kolmá k ose vozu ( směru jízdy ) tudíž světla potom nesvítí před auto, ale vedle auta. :( Proto jsem raději volil jednoduchou variantu a to, že jsem na starou tvář dal nárazník z nové tváře. ;) , který má mřížky kolmo k ose vozidla.
Letadlo - FK

chci zůstat při starém nárazníku, jedná se o to, že led diodové světla nevytváří kužel světla, ale svítí spíše obrysově a tudíž není třeba aby bylo kolmo na směr jízdy. Teď spíše je otázkou jaký druh zvolit, jestli 28led a tím pádem překopat celý prostor bývalých mlhovek plus otvor chlazení brzd, nebo něco menšího a šikovně je vmodelovat místo původních mlhovek. Hlavně to musí vypadat jako originál. 6ádná pěst na oko...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tam jde o to, že homologovaná led světla stojí balík a nehomologovaná nemá cenu montovat :(
Letadlo - FK

homologovaná 28 led 1800kč
Alf

Příspěvek od Alf »

Letadlo píše:chci zůstat při starém nárazníku, jedná se o to, že led diodové světla nevytváří kužel světla, ale svítí spíše obrysově a tudíž není třeba aby bylo kolmo na směr jízdy. Teď spíše je otázkou jaký druh zvolit, jestli 28led a tím pádem překopat celý prostor bývalých mlhovek plus otvor chlazení brzd, nebo něco menšího a šikovně je vmodelovat místo původních mlhovek. Hlavně to musí vypadat jako originál. 6ádná pěst na oko...

Raději je vždy nasměruj přímo dopředu - budeš lépe viděn .
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
host

Příspěvek od host »

[/quote]
Jak chcete tenhle patvar napasovat do nárazníku, aby to nevypadalo jako tuzing? :shock:[/quote]
Jako máš pravdu pokud máš novou masku tak ty SPDS od wessemu jsou nejlepší volba a není co řešit, ale pokud máš starý nárazník a chceš si ho nechat, protože se ti ten novější nárazník na staré masce nelíbí tak máš problém tam dát i ty SPDS od wessemu. Jinak já SPDS neberu jako tuning. Beru to spíše jako praktickou věc! Pokud si to dobře rozvrhneš tak se dá všechno udělat celkem k světu.Ty by jsi o tom mohl něco vědět, protože si snažíš upravit feldu tak, aby se ti líbila. Jinak chápu, že každý si hájí to svoje!!!
Nikdy jsem tu nepsal, že ty SPDS co jsem tu dával odkaz jsou lepší než ty od Wessemu!!!! To si zase někteří jen domysleli. Ptal jsem se jen jeslti je někdo nemá a nemůže napsat jaké jsou.
majkl - FK

Letadlo píše:homologovaná 28 led 1800kč
pls odkaz, to vypadá zajímavě
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak já nevím jestli mám jít do těchto světel http://www.obautodily.cz/s_fel_svetla_p ... ada-403046 už se rozhoduju delší dobu a jediný co mi v tom brání je koupit že nikde jsem se nedozvěděl jestli určitě všechny tyhles světla od Wesemu maj homologace.a když už někde u těch najdu homologaci tak maj třeba tu E20 ale bez RL takže envím jestli to jde používat.je tu někdo kdo tyto světla má a ví že prostě na těch sklech ty homologace jsou?abych nemusel vozit pořád sebou v autě krabici od těch světel aby mi to kdyžtak policajti věřili.jinak tyhle světla co sjem posílal maj taky tu homologaci E20 a dokonce E13 ale co to znamená.a já se ani nevyznám v těch homologacích která co označuje a která an co je.já myslel že pro všechny světla pro denní svícení je ejdnotná ta E11 a RL.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

nidko je odtud nemá?mě napadlo že maj ty samí v globusu tak se tam asi zajedu podívat a vyndám je z krabice a prohlídnu si je.pokud tam bude to RL a E13 na skle tak je objednám.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já je mám, ale nešely mi zabudovat s tím rámečkem, tak jsem je zabudoval bez něho. Mám je odsud: http://www.prexim-megapex.cz/default.asp?p=2&q=135&e=1
Mají tam, jak s rámečkem, tak bez něj.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jasný v pohodě když to nepůjde s rámečkem tak se nic neděje ale mě jde spíš o to že na žádným obrázku an netu nejde vidět jestli an těchto světlech na jejich sklech jsou nějaký ty homologace atd.. kdyby mě kontrolovali policajti tak ať tam něco viděj.jsou an těch sklech nebo ne?díky moc
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Je tam homologace, jak Ečko, tak RL. Již mi nškolikrát kontrolovali a buzerovali, že svítím mlhovkama, když si světla zkontrolovali, tak jen zasalutovali a jel jsem dál.
Musíš je mít ovšem správně zapojený, čili nic jiného na autě nesmí svítit, kromě kontrolky SPDS, ale není povinná, nemusí být.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

jj díky moc dneska sjem byl v obchodě kde je maj.sice ne v globusu ale jinde a měli přímo ty pro feldu.je na sklech homologace E13 a RL takže jsem je vzal. :) už se těším až budou na autě
pet16

Příspěvek od pet16 »

S tím zapojením bych tak docela nesouhlasil. SPDS mají u nás sice krátkou, zato papírově bohatou historii. 1 schválené zapojení bylo: denní svítilny, přední a zadní obrysovky, osvětlení RZ. Ve 2hém vypadly přední obrysové. 3 už jsou podle EHK, jen denní svítilny. Aby toho zmatku nebylo mnoho máme tu už 4tou změnu. Denní svítilny jako přední obrysovky. Tahle vychytávka je třeba u Audi. LEDky na max. jsou denní světla, zapnete tlumený, LEDky pohasnou a jsou z nich obrysovky. Jelikož datum montáže se nikde neuvádí, takže správná zapojení jsou teoreticky 4. Samo, že bych byl blbej zapojovat podle 1,2. SPDS se montujou pro jejich nižší spotřebu, jinak význam nemaj. Takže jedině zapojení 3,4. Nejvíc závad tedy není zapojení, ale v jejich funkci. Denní svítilny se musí automaticky zapnout, když je zařízení, které startuje a/nebo zastavuje motor, v poloze, která umožňuje běh motoru a musí automaticky zhasnout, jakmile se rozsvítí světlomety.
DeFuckTo - FK

Příspěvek od DeFuckTo - FK »

Je to supr, takhle místo mlhovek(a asi bych to možná i chtěl), ale to na vás neblikaj kvanta řidičů, že svítíte "mlhovkama"?
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já je ještě nestihl dát na auto a te´d je zima jak pes.a i kdyby blikali tak je mi to šumák ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

DeFuckTo píše:Je to supr, takhle místo mlhovek(a asi bych to možná i chtěl), ale to na vás neblikaj kvanta řidičů, že svítíte "mlhovkama"?
šoféři si už zvykli a neblikaj, ony ty světla totiž nesvítí dopředu jakoby kuželem, takže neoslňujou, jako mlhovky, kdo tomu trochu rozumí, tak ihned pozná že to jsou SPDS a ne mlhovky
Venda002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venda002 »

A kdyby to byly mlhovky tak ti svítí i parkovačky. Nevím teď zda dokonce nemusí svítit i potkávačky aby sis mohl rožnout mlhovky.Kdyžtak mě opravte pokud se mílím
Profil na hlavní stránce: Zde
Můj mazlík: Zde
Fotky: Zde
DeFuckTo - FK

Příspěvek od DeFuckTo - FK »

To bych u spds celkem předpokládal, že oslňovat nebudou, ale znáte lidi,.. některýmu je uplně jedno co má kdo kde rozsvícený a jinej už jen z principu, že vám svítí dam dole něco v nárazníku, tak vás probliká.. pak někde ve tmě to problikání neni zrovna příjemný.. Sice dnes oslňuje neskutečná spousta aut, ale když je to stálý, tak se s tim člověk vyrovná, ale když vám někdo zasvítí dálkáčema nečekaně, to je teprv libůstka.. :)

co já vím, tak s mlhovkami MUSÍ svítit pouze obrysovky, s tlumenými MOHOU svítit a s dálkovýma NESMÍ svítit.. Ale jen co já vím, jak je to v zákonech, to fakt nevim ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Je blbost, aby na tebe někdo poblikával ve tmě kvůli jízdě na SPDS, jelikož se nesmí za snížení viditelnosti na SPDS jet. Dokonce za snížené viditelnosti nesmíš jet ani na AS1 či origo tovární denní svícení, vždy musíš manuálně zapnout světla.
Co se týče mlhovek, tak svítí s obrysovkama, potkávačkama i dálkovejma, s dálkovejma nesmí svítit je zadní mlhové světla.
A jenom drobnost, u soudruhů z NDR ti musí zhasnout zadní mlhové světlo i po připojení přívěsu, smí svítit jen na přívěsu, na autě nikoliv.
Odpovědět