LED diody
-
smazany clen - FK
LED diody
Tak jsem se rozhod, že si vyrobim diodový lišty k pedálum a pod odkládací schránku u spolujezdce. Pak možná do kufru, ale teď potřebuju poradit s prvním případem.
Zde http://www.feliciaklub.cz/?id=r_ledky&cast=2 jsem si vybral to zapojení co je hned pod nadpisem "Další zapojení" jak jsou tam ty tři větve paralelně. Na schématu je 12V, ale ve výpočtu je 5V. Co teda platí?
Pak se ještě chci zeptat k tomu paralelnímu prvnímu zapojení co je tam. Napětí je tam 5V a jak to teda připojim do auta když je tam 12V?
Zde http://www.feliciaklub.cz/?id=r_ledky&cast=2 jsem si vybral to zapojení co je hned pod nadpisem "Další zapojení" jak jsou tam ty tři větve paralelně. Na schématu je 12V, ale ve výpočtu je 5V. Co teda platí?
Pak se ještě chci zeptat k tomu paralelnímu prvnímu zapojení co je tam. Napětí je tam 5V a jak to teda připojim do auta když je tam 12V?
-
IvoR - FK
Re: LED diody
Budeš muset udělat sérioparalelní kombinaci. V každé větvi několik LED v sérii (počet v závislosti na napětí v propustném směru) a odpor. Počet paralelních větví podle toho, kolik LED celkem hodláš v liště mít.
-
smazany clen - FK
chci 2 lišty a v každé 8 obyč modrých diod. Myslíš, že to bude stačit?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo,souhlas s kolegou níže.Já takhle vyráběl svítící znaky Mercedesu.Dioda byla stavěná (vysoce svítivá modrá) přesně na 4V,tzn že jsem vždycky dal dvě do série a ty pak spojil paralelně s dalším párem.Celý jsem to napájel 8V stabilizátorem,takže nebyly problémy s kolísáním napětí - klidový stav (12V)/naplno dobíjení (14V).
-
smazany clen - FK
A jaký zapojení a jaký odpory byste mi doporučili když bych chtěl 2 trubice po 8mi diodách připojený na 12V přes vypínač.
-
smazany clen - FK
Tak už mám vše vypočítaný a už se chci jen zeptat jestli mám koupit supersvítivý nebo normál LEDky. A jestli nemáte někdo zkušenost jak svítí u pedálů 9 normálních ledek, 6 normálních ledek, 9 supersvítivých a 6 supersvítivých. Jaká by byla asi nejlepší varianta.
-
Zbysek - FK
Na tyhle blbosti určitě supersvítivé (čím víc mcd, tím lépe), protož normální budou jako bludičky.
-
MagicanBlack - FK
to bude neco jako mival knight rider na plynu ne??:-) kdyz pridaval tak se rozsveceli diody
- davidek75
- Kontaktovat uživatele:
Když koupíš supersvítivé tak ty jsou dost směrové , a budou ti dělat na podlaze body . Já si to dělal a dal jsem tam 4ks rozptylných 10mm LEDek a stačí . Koukni do mého profilu na fotky nebo se můžeš přijet kouknout osobně jak to svítí - jsem taky z Kladna . V GM v Praze Karlíně prodávají výkoné rozptylky ve všech barvách . Jo a každa barva diody je na jiné napětí .
-
smazany clen - FK
No skvělý taky někdo z Kladna. No možná bych se někdy přijel kouknout. CHci ty součástky asi nakoupit v GESu. A do čeho si je umístil? jsem slyšel že je dobrá lišta na vedení drátů. Jinak takhle jak ti to svítí co sem koukal na profilu tak to je přesně tak akorát co chci.
- davidek75
- Kontaktovat uživatele:
To co mám na nohy jsem nechal jenom na tištáku který jsem přilepil - nic víc , ale elektrikářskou listu jsem použil pod auto . Ty samý diody ale je jich 15 na 80cm a svítí to dost dobře , cele jsem to zalil pryskyřicí na laminátování . S GESem nemám dobré zkušenosti , mají malý výběr a jsou drahy , mám raději GM .
-
spiderwc40 - FK
takhle to vypada kdyz tam mas 6 normalnich diod ale pokud chces fotky bliz(nejaky podrobnosti o odporech atd) tak ti to max vyfotim delal jsem to s kamosem co vazne rozumi elektrice. Mam to pridelany v normalni plastovy liste ani nemusis mit tišták na to, me to vyslo pred 2 rokama na 160kc a nikdo ti nekouka dolu pod palubku jak to vypada spis je zajima ze to sviti a to je vse, mam to pripojeny pres strpni svetlo tudiz to sviti pri otevreni dveri nebo kdyz chces ty a zadnej dalsi vypinac na to nemusel bejt!
-
smazany clen - FK
Co mas v tom stropnim svetle (normalni zarovka to asi nebude vid)
Musim rict vypada to dobre. Jo a taky jsem z Kladna (teda kousek od Kladna)
Musim rict vypada to dobre. Jo a taky jsem z Kladna (teda kousek od Kladna)
- davidek75
- Kontaktovat uživatele:
Je tam 10W sufitka a na každe strane 3x3LED mix červená - bílá LED
-
smazany clen - FK
Strombudoo: Hej tebe jsem asi viděl tak 2dny zpátky v Kladně jsem jel nejspíš za tebou od gymplu až ke kaufu. máš nálepku klubu na levý straně pod světlem, že jo?
-
spiderwc40 - FK
tak ja nevim no ale ja mam ve stropnim 5W sufitku a v kufru mam 10W sufitku
-
smazany clen - FK
vosym7 píše:Strombudoo: Hej tebe jsem asi viděl tak 2dny zpátky v Kladně jsem jel nejspíš za tebou od gymplu až ke kaufu. máš nálepku klubu na levý straně pod světlem, že jo?
jj je to mozny. Stribrna nova tvar, bily svetla a pod levym sv. cerna klubova samolepka, 15" kola, vyfuk Soieta 2x85 DTM
Zitra snad dam do profilu nejaky fotky at vis jestli jsem to opravdu ja.
- davidek75
- Kontaktovat uživatele:
Jo v původním světýlku jsem měl taky 5W ale tohle je z Octavie nebo Fabiespiderwc40 píše:tak ja nevim no ale ja mam ve stropnim 5W sufitku a v kufru mam 10W sufitku
-
smazany clen - FK
Strombudoo: Asi jo v profilu jsem si přečet, že tam máš ten zadní stěrač z octavky takovej ten co se dava na nový auta asnad ten jednoramenej. A bílí zadní světla
-
smazany clen - FK
jj zadni sterac z Oktavky II (musi bejt ze sedana)je akorat. Davaj tam i z Fobie ale ten je kratsi.vosym7 píše:Strombudoo: Asi jo v profilu jsem si přečet, že tam máš ten zadní stěrač z octavky takovej ten co se dava na nový auta asnad ten jednoramenej. A bílí zadní světla