co říkáte na Sony XS-F1335 + jaké Tlumení ???

dotazy a rady na vše kolem hudby
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

co říkáte na Sony XS-F1335 + jaké Tlumení ???

Příspěvek od RAIMMI »

Chtěl jsem se zeptat na radu jestli jsou tyhle repra vhodné do dveří Felicie ??? A jestli je někdo má tak jak hrají ??? Díky
Naposledy upravil(a) RAIMMI dne čtv 28. srp 2008 18:09:50, celkem upraveno 1 x.
Collin - FK

Re: co říkáte na Sony XS-F1335

Příspěvek od Collin - FK »

Do dveří bez problému, pokud chceš něco aby ti hrálo kup je. Ideální repro na rádio. Pokud ale chceš něco na předváděčku jako že ty asi chceš tak bych vzal určitě něco jiného.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Collin píše:Do dveří bez problému, pokud chceš něco aby ti hrálo kup je. Ideální repro na rádio. Pokud ale chceš něco na předváděčku jako že ty asi chceš tak bych vzal určitě něco jiného.
Co by jsi například vzal? Já osobně si myslím, že to nemůže hrát vůbec špatně a nevím jestli repro za 2000Kč třeba zahraje o dost lépe. Komponentní určitě ano to jo.... Jinak moc tomu nerozumím zase, ale myslím si to.... Když mě někdo vyvede z omylu budu jedině rád
Collin - FK

Chceš mě teda tvrdit že si myslíš že repro za 2tis zahraje stejně jako Sony, pokud to bude koax?? Sám jsem měl několik reproduktoru a mohu potvrdit že rozdíl ve zvuku je znatelný. Ale také záleží na rádiu, na mém sony sem měl například Axton,Crunch a když sem to dal na rádio Pio zvuk se posunul. Byl více dinamický.
Jurka - FK

Pozor... já si za tím nestojím ani tě o tom nepřesvědčuju...jen jsem psal, že si to myslím a budu rád když někdo napíše svůj názor a vyvede mě z omylu
Collin - FK

Však jsem psal že si to myslíš. Muj názor teda už znáš... ;) Ber to tak že pokud chceš fakt jen něco aby ti hrálo tak ty Sonky vem. Pokud chceš kvalitní zvuk koukej po něčem jiném.
Jurka - FK

Hele zeptám se tě takhle.... Ty by jsi vzal radši Aviatory za 650Kč nebo ty Sonáče za 500Kč (ikdyž nové sou dražší jak Aviatory...moc tomu nerozumím, tak se řídím i cenou částečně). Nevím proč, ale co koukám na ty foptky tak ty Aviatory na mě působí docela fórově a plastově něco jako zboží u stánku orpoti těm ostatním...
Collin - FK

Já slyšel jak AC 500 tak AC 900 a nehrají fakt vubec zle. Sony jsem měl také, a slyšel i ted u kamaráda. Ale řekl bych že v této ceně ten rozdíl nebude až tak velký. Každopádně já se přikláním k Aviator.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Colin : Díky, samozřejmě že na předváděčku ;) , já si to myslel že na předváděčku to nebude, podívám se po něčem jiném asi... Co bys doporučil???
Collin - FK

Z uvedených co tu dal fancarhifi tak bych volil Alpine a BA. A pak ještě Helix Dark Blue 5.1.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Vidím to na ty Alpine, ty mě zaujali nejvíce... ;) Díky všem za rady a pomoc !!!
prohifi.cz - FK

Příspěvek od prohifi.cz - FK »

Mame ted v sortimentu novinku a zvukove si myslim, ze bez konkurence v dane cene:
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-130

Porovnavali jsme to s vicero ruznymi reproduktory v podobne cene a rozdil byl hodne velky, casem k nim muzes dat i ovaly a budes moc spokojen:
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-693
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-icq-694

Pokud by te zaujala rada ICQ, dnes nam dorazi i koaxialni repra Kicx ICQ 502:
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-icq-502
Zvukove jsou dle meho nazoru lepsi nez kompa od Alpine.

Pokud jde o repra Sony, tak bych se jim urcite vyhnul. Za stejne penize vzdy koupis lepe. Jejich subwoofery drive nebyvaly spatne, ale obecne komponentni nebo koaxialni reproduktory, stejne tak i radia, to nestalo zvukove za moc. Treba Sony maji prijemne ovladani, dobre zpracovani i displej, ale zvukove bida.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 25. srp 2008 10:23:18, celkem upraveno 1 x.
Collin - FK

prohifi: kick jsou slušné, ale už v jiné cenové kategorii než je tu požadováno.
prohifi.cz - FK

2 Collin: RAIMMI psal, ze se mu libi repra Alpine, ktere stoji pres 1000 Kc, tak jsem tu editnul predchozi post a doplnil na eshop repra Kicx ICQ 502 za 970 Kc, coz tedy predpokladam, ze mohlo byt pro RAIMMIho zajimave.
Drive psal o reproduktorech v nizsi cene, ale pokud se mu zamlouvaly Alpine, predpokladam, ze se rozhodnul navysit financni limit :-)
Collin - FK

Jo já sem se už nekoukal na ty poslední kicky. Pokud by teda někdo chtěl navýšit limit tak mohu doporučit Kicx GFQ 5.2. Dobré kompa :o)
prohifi.cz - FK

Jj, obecne ty Kicxy nyni za svoje penize velmi dobre. Ja bych samozrejme do prednich dveri porad daval kompa, pokud ma jit o nizsi cenu, pak by sla ta nizsi rada ICQ:
Kicx ICQ 5.2 ale necham to na RAIMMIm ;)

Pro kvalitni zvuk jsou ale kompa da se rici povinnost.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...příznačný název pro repro... :lol: :lol:
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

No ty za 1700kč už jsou pro mě dost, ta cena kolem toho tisíce je přijatelnější, http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-icq-502 - jestli tedy hrajou lépe jak ty Alpine, tak není co řešit. Ale bude to také určitě chtít ty dveře něčím vyplnit, aby to všude nedrnčelo že??? Volit Dynamat Original????Nebo by stačil: http://www.prohifi.cz/tlumici-material/vibraflex-25
Collin - FK

Osobně bych také volil Kick, a tlumící materiál jsi vybral dost slušný. Možná bych mrkl ještě na Siku 630.
prohifi.cz - FK

2 RAIMMI: stacil neni to prave slovo. Tady jsem si 100%ne jist, ze Vibraflex 25 je lepsi nez Dynamat Original, tady nevaham ani chvilicku!
Objevily se i nazory zakazniku, ze ma Vibraflex lepsi schopnosti nez Dynamat Xtreme, coz jsme sami nijak netestovali, to jenom predavam dal informaci, co jsem ziskal. Ikdyz mam ji i od jednoho cloveka z dBdragu, ktery si Vibraflexem 40 vytlumil cele svoje auto, pred tim tam mel 2 vrstvy Dynamatu Xtreme a psal mi, ze je to urcite lepsi. Psal o tom i nekde na forum, klidne si dam tu praci a dohledam to. Je to sampion svoji kategorie a tlumeni je pro ne moc dulezite, takze vi co dela.

Na Vibraflex je prave nasazena hodne nizka cena, proto to mate, ale nemej strach. To tlumeni by ani za 600 Kc za folii nebylo predrazeno.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Jestli je to tak jak říkáš, cena je hodně dobrá, tak půjdu do toho, tlumení je důležitý... :)
prohifi.cz - FK

Je to opravdu tak - zkus a uvidis sam, pak muzes podat reference ostatnim ;-)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...hlavně bude důležitá reference co na to závěsy dveří.Není tam specifikace váhy na 1m2 ;)
prohifi.cz - FK

Vibraflex 25 ma plosmou hmotnost 5 kg/m2, Vibraflex 40 ma 8 kg/m2.

Tecsound, ktery se drive daval temer vsude, ma tusim jeste o kus vyssi hmotnost. Nikdy s tim zadny problem nebyl. Oproti dynamatu mozna budou dvere vazit o 1 kg vice, to opravdu zavesy dveri neovlivni... 5 kg opravdu pantum neublizi. Kdyz si uvedomim, jak se lide radi o dvere opiraji a zatizi je vahou nekolikanasobne vyssi...

Je to takovy strasak, ktery se obcas pouziva, ale znas nejakeho cloveka, co menil panty na dverich kvuli vaze tlumeni? Uz jsem o tom cetl mockrat, prodali jsme toho uz hodne moc, ale s takovym clovekem jsem se jeste nesetkal. Pokud tady na foru je nekdo s Felicii, kdo s tim mel problem, at se prihlasi a nahlasi to :D Panty jsou jiz z vyroby samozrejme nejak dimenzovane, a rozhodne je tam jako u vsech ostatnich komponent velka rezerva.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...řeknu ti to tak...já bych si tímto dveře netlumil...16kg navíc v autě, které má v lepším případě 50kW se mi nezdá jako dobrý nápad.Natož tlumit dveře na reproduktory za tisíc korun...ale to je na rozhodnutí majitele...
prohifi.cz - FK

No, pocitas asi jinak nez ja - kvalitnejsi vytlumeni je Vibraflex 40 na vnejsi plech + Vibraflex 25 na vnitrni plech, od obojiho bohate postaci 1 m2, takze je to 8+5 = 13 kg

Postacuji ale bez problemu 4 desky Vibraflexu 25, coz je 5+5 = 10 kg

Poprosim te tedy o doporuceni stejne kvalitniho nebo lepsiho tlumiciho materialu za stejnou nebo lepsi cenu, ovsem s nizsi hmotnosti. Tazatel se zde ptal na tlumeni dveri, ja mu nejake doporucil, tak respektuji jeho pozadavek.
Ale klidne nabidni neco levnejsiho, lehciho, stejne kvalitniho. Napada me Dynamat Xtreme a Sika Damp, ale cena tam bude o dost vyse. Treba znas jeste neco jineho...

A ze by ve Felicii s 50 kW poznal o 10 kg vyssi hmotnost? Tam si myslim, ze problem nebude.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Teď jste mě hoši trochu rozhodili... :) Je fakt že repro je celkem levnější, počítám že Dynamat Xtréme je zbytečný, ale vytlumit to musím, nechci aby když to zesílím se ze dveří, slyšitelné hlavně zvenku, ozývalo drnčení a skřípání... Ještě dotaz: nalepit to do dutiny dveří nebo pod tapec jak to vidívám na tuning srazech, četl jsem v Car-Hifi že se to lepí čtvereček za magnet, a zbytek na plech pod tapecama, jaký je váš názor ???
prohifi.cz - FK

Na vnitrni plech (pod tapecakem) bych to tlumeni dal jistojiste, abys zamezil akustickemu zkratu. Obcas se dava ctverec pouze za ten magnet jak pises, ale mne to prijde nedostatecne - ten plech i tak muze rezonovat. Udava se, ze se zbavis rezonanci, kdyz polepis cca 80% plochy.

Navic jakmile to polepis, urcite ti to ztisi auto prave potlacenim vibraci.

Obcas se dava tlumeni jenom na ten vnitrni plech pod tapecaky, ale to jsou auta se silnejsimi plechy, kde to tolik neni potreba, byt tebou, tak bych ale polepil i vnejsi plech, jinak se toho zvoniveho zvuku nezbavis.
Haja - FK

Příspěvek od Haja - FK »

Tak já jsem tlumil svoje přední dveře na octavii Vibraflexem 25 a můžu jen doporučit, plechy to krásně zpevnilo a navíc se s tímto tlumením krásně dělá, hezky se to přilepí do všech míst a ohybů. Navíc doufám že nebudu muset nikdy to tlumení sundávat protože fakt to drží přilepený jako pr*se. Tlumil jsem vnější i vnitřní plech. Můžu jen doporučit ...koupeno u prohifi, tímto velice děkuji;)
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Dík, za rady tak se asi také dám na ten Vibraflex 25... :)
Collin - FK

Jj vibraflex výbornej. Já sním nedělal, ale četl jsem jen a jen dobré věci. A to i od lidí co to použili.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...tak myslím, že řešení se tady přímo nabízí a divím se, že jako prodejce autohifi nabízíš nekvalitní materiály pro tyto účely.Vymýšlíte neustále nějaké noname materiály i přesto, že na trhu jsou nebo je materiál přímo pro tento účel určený.
S vysokou cenou Dynamatu může operovat jen...Dynamat Extreme XT3 o rozměrech 81,2x45,7cm stojí 580,-.Je to jako bych se měl rozhodovat mezi koupí Sencoru a Alpine...zvolím to druhé a toto je přesně případ tlumících materiálů.
Vrátím se k měrné hmotnosti.Uvádíš 8kg/1m2 oproti Dynamat 2,2kg/1m2.
Teď použiji citát...
Mnoho autohifi fanoušků a instalátorů jim dává přednost, protože tvrdí, že mají při nižší ceně srovnatelné vlastnosti s Dynamatem Xtreme. To v žádném případě není pravdou. Běžně dostupné materiály na tuzemském trhu, založené na butylkaučukové bázi s krycí hliníkovou fólií, mají při srovnatelné tloušťce akustický ztrátový činitel nejméně čtyřikrát menší, než má Dynamat Xtreme. To jsou hodnoty, publikované nejen výrobcem Dynamatu, ale i konkurenčními výrobci (pokud tito výrobci nebo prodejci parametry svých výrobků zveřejňují).
...vice k tomuto tématu nemám...ať si závěr udělá každý sám...
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Zajímavé... ta váha velký rozdíl...
prohifi.cz - FK

2 fancarhifi: Vibraflex je noname pro tebe, ale podivej se do zahranici a poznas, ze ses jaksi uplne mimo. Pouziva se to tam ve stejne mire jako Dynamat, takze kdyz si trosku rozsiris obzory, zjistis, ze noname to rozhodne neni.

Dale by me zajimalo, jak jsi dospel k nazoru, ze je tento material nekvalitni? Z tech mnoha prispevku, kde jej vsichni chvali, nebo je spise problem v tom, ze ty jej neumis zakaznikovi dodat, ovsem Dynamat umis, tak jej preferujes? Vazne trvam na vysvetleni, co te vede k tvrzeni, ze je Vibraflex nekvalitni.

Pouzivat prirovnani Sencor a Alpine je opet mimo. Cim toto tvrzeni muzes podlozit? A mel jsi jiz Vibraflex v ruce? Delal jsi s nim?

Merne hmotnosti, to je opet demagogie a vytrzeni z kontextu. Zkus prosim priste cist pozorneji. Merna hmotnost Vibraflexu 25, ktery ma tloustku 2,5 mm, je 5 kg/m2. Merna hmotnost Dynamatu, ktery ma tloustku 1,7mm, je 2,2 kg/m2. Uvazim-li, ze pro vytlumeni prednich dveri, jsou potreba 2m2, coz trosku prehanim, tak mi vaha Vibraflexu vychazi na 10 kg, vaha Dynamatu Xtreme na 4,4 kg. Znamena to tedy, ze tato Felicia bude o 5,6 kg tezsi. Vazne je to takovy problem?
Myslis, ze kdyz do Skody Felicie hodim do kufru tasku s notebookem s ekvivalentni hmotnosti, ze pocitim, ze to auto jede hur?
Tvuj argument o hmotnosti bych bral pokud bychom resili odhlucneni a vytlumeni celeho vozu, v pripade tlumeni prednich dveri ne.

Cenu opet nesrovnavas spravne. Cena Vibraflexu je dana za rozmer 50x100 cm, takze prepocet mi dava cenu 790 Kc / 1 m2 u Vibraflexu 25, u Dynamatu Xtreme (uvazime-li tebou udavanou cenu 580 Kc za 81,2x45,7 cm) mi vychazi 1563 Kc / 1 m2. To je o 97,85% vyssi cena, tedy temer dvojnasobek.
V tomto tematu o par prispevku vyse pises: "Natož tlumit dveře na reproduktory za tisíc korun...". A najednou doporucujes vytlumit dvere Dynamatem za 580x4 = 2320 Kc? Prijde mi to jako nekonzistence nazoru.

Tvou citaci znam, je uvedena na titulni strane http://www.dynamat.cz/ a prilis nevim jakou ma souvislost s Vibraflexem. Tohle si precti prosim znovu "založené na butylkaučukové bázi s krycí hliníkovou fólií". Vibraflex neni zalozen na butylkaucukove bazi, je to uplne jine chemicke slozeni. Na strankach Dynamatu je narazka na Sika Damp 630 a jsou porovnavany hodnoty udavane primo vyrobci.

Poposil bych Te, abys nematl lidi. Tva tvrzeni jsou vareni z ciste vody, neopodstatnena a udavani polopravd rovnez neni fer vuci nam ani zakaznikovi. Priste pokud budes chtit nekoho napadat, podloz sva tvrzeni fakty, at se muzeme bavit na urovni.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...že ti to stojí za to...jak spisovatel...a jestli mi něco chceš tak na to je SZ...přečti si téma...není o tlumení :!:
Collin - FK

Tak tak ted souhlasím s Fancarem. I když na druhou stranu je to užitečné člověk se zase něco dozví. A přečte názory více lidí(nebo jen 2) ale k něčemu to je.
prohifi.cz - FK

Ja myslim, ze tohle je k tematu - RAIMMI se puvodne ptal na reproduktory, ale pak sam zacal jako prvni resit i tlumeni a aspon ma vice informaci na to, aby se rozhodnul. Ale Colline, ses tu pan, tak uz to neresim. Trosku jsem se rozepsal, ale nechtel jsem jen tak napsat, ze to neni pravda.

2 fancarhifi: stale trvam na tom, at objasnis ty veci, na ktere jsem se ptal. Kdyz uz neco napadas, ukaz, ze to mas podlozene a ze vis, co pises. I ostatni si zaslouzi vedet, zda je Vibraflex opravdu nekvalitni a odkud cerpas a nebo zda jde pouze o nepodlozena slova a vykriky do tmy v ramci konkurencniho boje.
Jurka - FK

fancarhifi píše:...že ti to stojí za to...jak spisovatel...a jestli mi něco chceš tak na to je SZ...přečti si téma...není o tlumení :!:
nezlob se, ale tohle mi připadá jako úhybnej manévr před pravdou.... Evidentně to nepsal jen tobě.... a za OT už bych to také nepokládal, protože to o čem byl topic na začátku je snad už dávno vyřešeno a Sám Raimmi to začal myslím o tom tlumení a vlastně celý topic... takže to, že o tom píšete je vlastně dobře až na název topicu
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

OT:tak oba stručně vypište druhy materiálů + cenu a další info a ať si každý vybere. popřípadě se zaptá.......
Snehulak - FK

tlumení docela řeším a teď fakt nevím co. jeden říká to druhý to, aby se v tom pes vyznal :twisted: :twisted: :twisted:
Collin - FK

Snehulák: Je to jednoduché vybírej podle financí který jsi do toho ochoten dát a podle toho jaké máš komponenty.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Re: co říkáte na Sony XS-F1335 + jaké Tlumení ???

Příspěvek od RAIMMI »

Změnil jsem název topicu, nebo spíš jen přidal, neboť je fakt že už se tu neřeší ty repra ale tlumení, také bych uvítal srovnávací tabulku, myslím že ti co si budou chtít tlumit auto jí též uvítají... ;)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...dobře...vememe to z jiného konce.Otázku tlumení v autohifi nemusím myslím zde široce rozepisovat.Reproduktor svým pohybem membrány přenáší vybrace na své okolí... ztrácí účinnost a tím tak kvalitu reprodukce.Abychom tomu zabránili je nutné jeho dokonalé upevnění, ale toto je jen část řešení.Tím zbytkem je přenášení vybrací na okolí reproduktoru.Vnější plech dveří, vlastní okolí reproduktoru a i polstrování dveří.A právě tady se dostávají na řadu ony materiály, které tomuto mají zabránit nebo zmírnit.
A právě se dostáváme k jádru problému.Budu teď ale prezentovat svůj názor tak aby to zase neznělo jinak...když si vezmeme do úvahy zdejší typ vozidla tj. Felicii, tak skoro každý z vás měl určitě dole výplň dveří a viděl jejich členitost.A z tohoto důvodu se musí zvolit materiál, kterým se dostanete na vnější část dveří.Já osobně preferuji u těchto dveří použít různé tlumící pasty a gely, které se aplikují bez problémů.Až pak na konec použít některý z lepících materiálů.Protože nevím jak by se dal nalepit materiál o síle 4mm.Musel by se rozřezat na plátky a myslím si, že by to nebylo to pravé...svůj názor na váhu jsem již zmínil.
Samozřejmě, že rozdíl je v aplikaci u vozů jako jsou např. Fabie, GolfV, Mondeo 3 řady a podobných.Tam je přístup po demontáži stahovačky bez problémů, ale to není případ Felicie.
Dalším aspektem je zvážení tlumení při výběru reproduktorů.Tady byla zmíněná cena cca 1000,- což si myslím, že u takové ceny bych opravdu zvažoval relevatnost tlumení.Je to opravdu na zvážení majitele a na jeho zručnosti si případně tlumení provést sám.V případě zadání instalace reproduktorů a potažmo tlumení někomu kdo se tím zabývá by cena materiálu a práce převážila cenu reproduktorů.Moje přirovnání Alpine vs Sencor bylo ilustrativní.Samozřejmě, že i já jsem začínal a taky jsem se nevyhnul chybám, ale právě proto zde přispívám aby se jiní těchto chyb vyvarovali.
prohifi.cz - FK

Tak ja napisu svuj nazor a kazdy at si ze vsech nazoru vybere to, cemu vice veri, co ho vice oslovilo nebo co mu prijde rozumejsi.

Ja bych videl 2 zakladni ulohy tlumeni - 1) odstraneni vibraci polepenim plechu, 2) zamezeni akustickemu zkratu - bez toho nikdy dvere nebudou basovat (neni to technicky mozne) a stredy budou zkreslene, takze tlumeni je potreba na kazde reproduktory, otazkou je pouze jake. Pokud bych si mel vybrat, jednoznacne dulezitejsi je polepeni vnitrniho plechu prave kvuli zamezeni akustickemu zkratu.

Zkouseli jsme tlumit dvere pouze pastou - braxem a vice se nam urcite libil vysledek po pouziti tlumicich platu, takze ja bych urcite pouzil tlumici folii. V narezani materialu nevidim problem - delame to tak bezne kdyz je treba - davame tlumeni s mirnym presahem. Delal to tak napriklad i Ivous - viz jeho navod zde:
http://www.car-audio.cz/index.php?optio ... 0&Itemid=2
Tento clovek se hudbou zabyva uz hodne dlouhou dobu, v aute ma mimo jine Thessis HV Venti (zesilovac cca za 180.000 Kc) nemluve o dalsich komponentach, dela porotce EMMA atd. a sam doporucuje tlumeni rezat na mensi ctverce 12x12 cm pro nejlepsi ucinek. I dalsi lide mi potvrdili, ze se jim takovy vysledek libil vice.
Kdo s Vibraflexem delal, vi, ze i lepici vrsta je vice nez moc dobra - jakmile to jednou nalepite, budete hodne nadavat pri pripadnem sundavani :-)

Nelibil se mi zde nazor, ze Vibraflex je nekvalitni - je to prvni nazor tohoto druhu, ostatni jsou velmi spokojeni, staci pouzit vyhledavace - seznam, google a hledat. A nelibilo se mi prirovnani Alpine a Sencor - to je zavadejici, vzbuzuje to dojem, ze Vibraflex je hodne nekvalitni, coz je blbost.
Beru argument, ze je Vibraflex tezsi nez 2x tak drahy Dynamat, pri tlumeni prednich dveri ale nespatruju problem. Pokud by slo o tlumeni celeho auta, uz bych to zohlednoval.
My tedy doporucujeme i nadale tlumit timto materialem:
http://www.prohifi.cz/tlumici-material/vibraflex-25

Kazdy necht si vybere jak uzna za vhodne.
Spousta lidi se mne ptala na tlumeni dveri jak na to, tak jsem neco malo sepsal, ale jeste budu delat drobne korekce. Pro predstavu jak na to by to mohlo pomoci:
http://www.prohifi.cz/rady-a-navody/tlu ... -octavia-i
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Jak Prohifi tak i Fancarhifi děkuji za rady ... ;)
Snehulak - FK

taky děkuji za info, oběma ;) 8-)
Odpovědět