Felda nebrzdi!
-
Jenik12345
Felda nebrzdi!
Dobry den panove!! Mam velky problem felda nebrzdi a to ze vubec. Vymenil jsem brzdovy valec a auto odvzdusnil. Blokovalo se leve zadni kolo vymenil jsem prasatko vycistil mechanismus. Vycistil zkontroloval i druhy buben. Predek je OK. Nikde nic netece brzdovka neubyva. Prolil jsem brzdovym systemem cca 1,5l brzdovky "bubla" leve zadni a to ze je to jak sodovka, brzdovka tece bila. Jediny kolo co brzdi je leve predni. Kdyz za jizdy pri prvnim seslapnuti brzdi jen leve predni na poslednim centaku kdyz naslapu za jizdy pedal jde ztuha a nebrzdi to vubec. Vcera jsem to uz jednou odvzdusnil pri prvnim seslapnuti brzdilo jen to jedno predni kolo jako dnes,ale kdyz jsem za jizdy naslapal tak brzdily vsechy a celkem slusne. Uz jsem z toho na mrtvici. Mate nekdo nejakou radu? Dik za pomoc. Jena
-
luke.bean - FK
Re: Felda nebrzdi!
viděl bych to stále na vzduch.. jestli jsi měl celej systém rozebranej,tak to trvá dlouho než se to odvzdušní a kolikrát to jde pěkně blbě
-
Jenik12345
Je na to odvzdusnovani nejakej "spravnej postup" nebo nejaka finta? Nebo je nejlepsi klasika slapat? Jsem naprosto bezradny.
-
pepanjede
první odvzdušni pravé zadní, potem levé přední,pak levé zadní a pravé přední .... jeden člověk napumpuje pedál a drží ho, druhý povoluje odvzdušňováky.. 
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě se postupuje od kola nejdále od nadobky s brzdovkou k nejbližšímu, takže PZ,LZ,PP,LP.
s tím už plně souhlasím.
Už jsem viděl v jednom krámě na matorky takový hadičky co mají na konci spešl věc a jde to i v jednom. Je tam něco jako pístek(ale je to kulička
)nasadí se na otevřený odvzdušňovák a při větším tlaku pustí kapalinu. Jak to vystříkne tak se zase zavře a nepustí tam vzduch. Zkusím někde najít foto.
pepanjede píše:jeden člověk napumpuje pedál a drží ho, druhý povoluje odvzdušňováky..
s tím už plně souhlasím.
Už jsem viděl v jednom krámě na matorky takový hadičky co mají na konci spešl věc a jde to i v jednom. Je tam něco jako pístek(ale je to kulička
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
komisar
- Kontaktovat uživatele:
prostě je to hadička a na konci ventilek z kola,taky jsem to viděl
ŠKODA FELICIE 1,3 50 kW combi 1996
-
Jenik12345
A myslite ze mam porad odvzdusnovat a nebo je chyba jeste nekde jinde? Nemuze byt treba spatne servo nebo tak neco? Nicmene dokoupil jsem dalsi 2l brzdovky tak uvidim. Je to hruza vam povim. 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hlavně nezapomeň dolévat brzdovku jinak se ti tam zas dostane vzduch ,nádobka furt plná !!!!!teda skoro 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
luke.bean - FK
no,postup kol teda dělám jinak - od nejvzdálenějšího kola od hlavního válce k nejbližšímu.. ( PZ - LZ - PP - LP )
-
MONTIXXL
Mam podobný problém s brzdami nevím zda je to tím že by mi snad odcházel vyrovnávač tlaku ( mám kombíka,starý typ ) vše jsem odvzdušnil, měsíc byl klid a teď to je pár dní OK a pár dní to blbne už si opravdu nevím rady co s tím poradí mi někdo co dělat ? 
-
smazany clen - FK
kdyz necemu nerozumite a nemate v tom praxi tak proc se do takovich veci srete ?! pak to na silnicich vypada tak jak to je,radost se podivat na tech. stav aut a pak si pripadne takove bastlene auto koupit.
existuji servisy ktere temto vecem rozumí ! no a ze uz slysim ne kazdej na to ma nebo oni jsou servisy moc drahe !reseni ? -> no tak jsi si nemel kupovat novejsi auto ale nejakou stodvacitku kde ti nahradni dily daji na vrakaci zadarmo a nebude te to nic stat a tudis do toho nemusis investovat.
existuji servisy ktere temto vecem rozumí ! no a ze uz slysim ne kazdej na to ma nebo oni jsou servisy moc drahe !reseni ? -> no tak jsi si nemel kupovat novejsi auto ale nejakou stodvacitku kde ti nahradni dily daji na vrakaci zadarmo a nebude te to nic stat a tudis do toho nemusis investovat.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
FeldaOffRoad: Tady nezbývá než souhlasit .Brzdy by měl dělat opravdu jen ten co tomu rozumí prakticky a ne jen teoreticky.
Vono pak někde šlápnout do prázdna není nic pěknýho.Nejde jen o život řidiče ale i těch co jsou okolo.
Vono pak někde šlápnout do prázdna není nic pěknýho.Nejde jen o život řidiče ale i těch co jsou okolo.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
FeldaOffRoad:
No promiň! Ale bazarové Felicie taky patří mezi vozy, které se kupují aby se nemuselo jezdit do drahého servisu. Tak to mám já.
Al ten tvůj přístup se mi nelíbí. Když něčemu nerozumím tak to nedělám? To je špatně, to by se lidstvo nikdy nic nenaučilo. A já taky ne.
Snad správný postup je, že se poptám, přečtu si něco, a pak se učím danou opravou sám. A příště už vím co a jak .-)
Ano! V případě, že se vlastní oprava nepovede, tak jedu ke kamarádovi co to umí. Ale ne do servisu proboha! Předražené součástky a 600 kč za hodinu práce, servis fuj
No promiň! Ale bazarové Felicie taky patří mezi vozy, které se kupují aby se nemuselo jezdit do drahého servisu. Tak to mám já.
Al ten tvůj přístup se mi nelíbí. Když něčemu nerozumím tak to nedělám? To je špatně, to by se lidstvo nikdy nic nenaučilo. A já taky ne.
Snad správný postup je, že se poptám, přečtu si něco, a pak se učím danou opravou sám. A příště už vím co a jak .-)
Ano! V případě, že se vlastní oprava nepovede, tak jedu ke kamarádovi co to umí. Ale ne do servisu proboha! Předražené součástky a 600 kč za hodinu práce, servis fuj