zvuk jako dálková karosa
-
vanplus - FK
zvuk jako dálková karosa
tak moje trable s převodovkou začali před 2 lety tím že mi najednou přestalo jít řadit,tak jsem měl podezření na obvyklou závadu tj.prošlápnutý ložisko spojky,po zakoupení nové spojkové sady a vyndání převodovky-překvápko v podobě zánovní spojky...tak jsem nechal převodovku zgenerálkovat a vrátil do auta,pak jsem jednou v životě a naposled dal auto do servisu...pak jsem jel na mimon a cestou zpátky na okraji prahy ten samej problém,na 3 sem dojel domu a opět převodovka ven a ejhle bez oleje!!! jaksi ho tam zapoměli v servisu dát tak jsem jí tam odvez at to daj dohromady,ujištovali mě že to stačí zgenerálkovat znovu a je to...od tý doby když jedu na 5 tak to hvízdá jak starej autobus takže usuzuji že vyměnili jen ložiska a kolečka ponechali a vůle je ten problém...stará rada zní nasypat do převodovky dubový piliny ....tak se chci zeptat jestli s tim máte zkušenosti někdo???
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: zvuk jako dálková karosa
Sypání čehokoli do převodovky to určitě nevyřeší. Jenom ti to přestane řadit.
-
Zbysek - FK
Tahle stará rada opravdu fungovala, ale spíše na hulvátských převodovkách. Tady bych to opravd nezkoušel. Jinak tedy pískání převodovky na 1,9d v nižších otáčkách a rychlostech tak pod 80 km/h na pětku je standardní záležitost.
-
vanplus - FK
ano máš pravdu třeba u 120 to fungovalo skvěle ale u feldy se bojim.no mně to nikdy před tím nepískalo takže jsem myslel že se vyjela vůle na zubech ale dík za infoZbysek píše:Tahle stará rada opravdu fungovala, ale spíše na hulvátských převodovkách. Tady bych to opravd nezkoušel. Jinak tedy pískání převodovky na 1,9d v nižších otáčkách a rychlostech tak pod 80 km/h na pětku je standardní záležitost.
-
Zbysek - FK
To pískání zpsůobuje velice rychlé chvění na hřídeli, které pak vydává pískot. Je to opravdu běžná záležitost, ovšem mělo by se to projevovat pouze v těch nižších otáčkách, nebo rychlostech na pětku, případně, když by jsi to dusil na pětku do nějakýho kopce a zátěží by to nestihalo. Právě pak se chvěje hřídel, protože je na ní dost napětí.. Kdyby se chvěla pořádně a nebezpečně (to by muselo nějak odejít komplet uložení), tak by to nebyl pískot, ale slušný rány a konec.
-
vanplus - FK
dělá to pouze na 5 a jen v záberu a čím rychleji jedu tím vyšší frekvence a to i ve vetší rychlosti i na max...
-
Zbysek - FK
Tak to by dělat nemělo. Chvěje se to tam tedy více než je zdrávo.
-
smazany clen - FK
ten zvuk poznam.robi to aj mne.je to ako vysavac ale ako bolo pisane,robi mi to len na 5 st a to ked idem asi 63 km/h po rovine.
-
Bolthorn - FK
Mě to u 1.6 taky pískalo na 5ce, ale docela fest.. No a závada byla v tom, že byl uvolněný stromeček... Nic závažného...
-
Josh123456 - FK
Tenhle problém je dosti častý to je fakt a přikláněl bych se k tomu, že to dělá chvění na hřídeli, jak o tom mluvil Zbysek jelikož jsem měl ten samý problém a pak to došlo do té fáze, že jsem tam už nemohl dát vůbec pětku, protože to byl bzíkot jako pr***, tak jsem rozhodil převodovku a ejhle-bylo uvolněné pětkové kolo (matice i ségrovka) a trochu bylo i vymačklé na drážkách kupodivu jen hřídele a né moc kola-dal jsem to na spešl lepidlo pořádně utáhnul, nechal uschnout zajistil a je klídek, takže podle mého, kdyby si to chtěl dělat, tak by stačilo vypustit olej z přev., odklonit přev. a sundat víko pětky a kouknout, jestli je dobře utáhlé to kolo. Když by to nepomohlo, tak je tam jiný problém a to už by si se pak nevyhnul rozebrání komplet.
-
vanplus - FK
no vzhledem k tomu že mi to opravoval ten samej člověk kterej tam zapoměl dát olej tak určitě bude povolený
...juknu na to
-
Josh123456 - FK
tím, co jsem řekl jsem ti nechtěl říct to, že to bude na 100% ono, ale spíš jen to, že to může být ono, takže mě pak neukamenuj, kdyby to nebylo ono
OT: no to je teda věta:-D se mi zase jednou povedla
OT: no to je teda věta:-D se mi zase jednou povedla