Brzdové kotouče a destičky jaký rozdíl?

Jurka - FK

Brzdové kotouče a destičky jaký rozdíl?

Příspěvek od Jurka - FK »

Ahojte.... furt mi vrtá hlavou jaký je rozdíl mezi normálníma destičkama a destičkama, které mají zkosené ty hrany? Všechny ty dražší jsou zkosené, ale nechápu to... proč? Přece menší styčná plocha musí méně brzdit ne?

Jinak ještě otázka máte někdo děrované kotouče Ferodo? Jsou dobré? Pomáhají ty díry? Já jsem totiž schopný ty brzdy dobře zahřát, tak bych potřeboval něco lepšího a ty Feroda stojí jen ticku, tak to by šlo... A jaké by jste šoupli desky na ty děrované Feroda?

Děkuji za postřehy zkušenosti info atd....
smazany clen - FK

Re: Brzdové kotouče a destičky jaký rozdíl?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mam ty vrtane kotouce od Feroda a k tomu jsem dal desky DS Performace.
A rozdil rekl bych mnohem lepsi nez serie.
Odtud je mam ja a je tam i celkem par zajimavejch veci.
Tady je odkaz: http://speedpro.cz
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 07. zář 2008 20:46:36, celkem upraveno 1 x.
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

nevím přesně jakého významu ta hrana je,ale někdo říká že to pak nepíská :idea:

třeba závodní destičky zkosení nemají..
Jurka - FK

No tak to teda nevím mám je na autě ty zkosené Feroda asi za 700Kč a nic...klidně si to píská.... Jinak mě fakt nenapadá proč to tak je...jak nad tím přemýšlím vidím jen samá negativa.....
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

No děrované kotouče od Ferodo, ty levné, jsou vlastně jen obyč ale provrtané, myslím že to má význam když potřebuješ nějakou delší cestu brzdit, brzda plyn, nějaké kopce z hor atd. Jako dobrou kombinaci pokud chceš dobře brzdit považuju bud:

1) standart ferodo kotouče a desky ferodo P
2) děrovanej kotouč ferodo a desky P
3) kombinace ATE
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Jurka - FK

No já chci hlavně ty děrované Feroda, ale nevím jaký ty desky teď mám Obyč kotouče Feroda a desky Feroda, ale ty desky ten kotouč strašně žerou, takže jiný desky potřebuju a hlavně ne ty zkosené desky ty sou naprd.... píská to stejně a podlě mě menší plocha méně brzdí a víc se hřeje zbytečně... Asi bych to viděl na obyčejné Feroda target nebo třeba Fri-tech. Ale nevim no... Co myslíš?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jak jsem tu uz psal tak ja mam od feroda jak kotouce tak desky (DS Performace)
A podle myho nazoru to brzdi dost dodre.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Jurka píše:No já chci hlavně ty děrované Feroda, ale nevím jaký ty desky teď mám Obyč kotouče Feroda a desky Feroda, ale ty desky ten kotouč strašně žerou, takže jiný desky potřebuju a hlavně ne ty zkosené desky ty sou naprd.... píská to stejně a podlě mě menší plocha méně brzdí a víc se hřeje zbytečně... Asi bych to viděl na obyčejné Feroda target nebo třeba Fri-tech. Ale nevim no... Co myslíš?
Mno, bud pořid ty feroda a nebo je pravda že desky Fritech jsou ted taky dobrý. Ale táta měl na 1.6Combi desky a kotouče Ferodo a vydrželi 4roky a cca 50 000km a brzdilo to do poslední chvíle velice dobře, ted měnil za ATE, protože kotouče se blížili k hodnotě kdy se maj měnit (11,4mm) nebo jak to je...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Jurka - FK

Takže lidičky...už sem to tady řešil víckrát, ale před chvílí už jsem objednal kotouče Brembo na feli z aukra...no ale ted další dilema jaké desky ktomu? Vím, že hodně lidí tu preferovalo fri-tech jenže prý nemají ze strany ppístu tu nálepku a jsou po stranách zkosené... Nevíte někdo o deskách, které nejsou zkosené a mají tu nálepku z druhé strany? Nemůžu nic najít... Podle mě to zkosení tam je naprd a musí to být horší... jak tu někdo psal závodní desky se zkosené nedělají.... Jediné, které nejsou zkosené sem našel zatím ty obyčejné Feroda co si o nich myslíte? Ale zase nemají tu nálepku...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jurka
ty jsi fakt nezmar, to je tvůj další topic o brzdových destičkách a pořád se ptáš na jedno a to samý :o :shock:
Kup ty fri-techy, jsou měkčí, takže ti rychlejš budou ubývat, ale brzdí dobře a jsou levný.
Jurka - FK

V tomto jen pokračuju...ten už je starej... To víš při mé jízdě je to potřeba řešit.... mě ty brzdy moc nevydrží kroutí se atd. a měnit to každej rok mě taky nebaví, takže proto hledám optimální řešení. Jinak taky ted si nechám vyndat ty omezovače na zadek na léto, tak sem zvědavej, jestli to pomůže, jak tu všici říkáte...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Měnit každej rok tě nebaví? Vždyť je to brnkačka, já brzdy rozebírám po každé zimě a kontroluju styčný plochy destiček a pístky + vzadu pakny.
A co se týče těch omezovačů, tak si je nemůžeš nechat vyndat, protože máš combíka :P a ten je nemá. Combik má zátěžák.
Jurka - FK

Tak to je divný, protože zátěžák nemám, ale mám tam ty omezovače....
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

k čemu je dobrý vyndat ty válečky? vždyt na ručku je to auto zabržděný dobře...
Jurka - FK

Tady nejde o ručku tady jde o válečky (regulátory tlaku) na HBV, které omezují tlak do zadních brzd, aby se neblokovali. Když tam sou tak ten zadek vlastně skoro nebrzdí a je to dobré tak leda na ručku. Když se vyndají ty regulátory tak tam frčí plný tla dozadu a brzdí to asi víc, jak tu členové tvrdí co si to udělali. Ono ta bubnová ikdyž se vyndají ty regulátory bude dycky brzdit o dost méně než ta kotoučová brzda, ale aspon to pomůže tomu předku víc, protože na felině to předek prostě nezvládá moc...

Jinak já mám zadek docela seřízenej a dneska sem si po jízdě jen tak šáhnul na buben a ruku sem na tom neudržel, takže ono to asi brzdí (podotýkám že pakny se bubnů nedotýkají při jízdě) tak těď zvažuji jestli to vyndat ty regulátory, protože nechchi vidět jak teplý by to bylo potom...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

dík za vysvětlení už to chápu...no opět je to něco za něco...může to bejt dobře fungující věc ale třeba s kotoučema by to lepší
Jurka - FK

Mám doma teĎ desky Ferodo Premier jeté asi rok a půl a tak se zamýšlím nad těma styčnejma plochama s držákem třmenu proč každý doporučuje a každý to dělá, že obrousí pilníkem ty hrany a tu barvu z toho... Já to dělal taky dycky, protože to každej doporučoval, ale přece když se to obrousí, tak to tam právě začne reznout ne? a hrozí potom to zasekávání atd... když se koukám na ty jeté desky doma, tak ta barva tam pěkně drží a je pěkně hlaďoučká, takže dle mého názoru je lepši to nebrousit a nechat jen tak ne? Teda ještě bych máznul nějakou vazelínkou odolnou ty styčný plochy... Co myslíte a jak to děláte vy a proč?
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Styčné plochy desky a třmene brousit?To ti poradil kdo?Já dycky myslel že se srážejí hrany desek v místě kde se dotýkají kotouče.Kup si měděnou pastu a při montáži venkovní(ty nebrzdící) plochy mázni.Budeš mít po pískání.Pokud bys chtěl nasypat do brzd víc peněz,tak kotouče vrtané ferodo a desky DS Performance.Pokud si ale myslíš že to bude brzdit stejně málo,tak jezdi pomalejc.Myslím že i serie brzdí na auto které má 50kw a je poměrně lehké docela obstojně.A nebo ti málo posiluje posilovač.A pokud se ti kotouče kroutěj tak máš nějaký problém a nebo si fakt ho**do.Další možnost je(někdo to tu popisoval)kotuče do zadu a dopředu brzdy tuším z mondea nebo z čeho.
Jurka - FK

Já myslel ale ty hrany jak to po nich jezdí v tom držáku třmenu a ne stranu, kde tlačí píst na destičku
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Tak ty brousím když tam ty desky nejdou.Některé bývají trochu větší.A hlavně všechno pořádně očistit.Tam když to mázneš taky se nic nestane.Důležitá je ta měděná pasta.Vazelina vyhoří.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

svoje už jsem ti po SZ každopádně i pro ostatní děrované kotouče a desky ferodo podstatné zlepšení oproti zánovní sérii, hlavně při dlouhém brzdění hlavně dlouhá jízda z kopce kde jsou serpentiny...
pepa123

Příspěvek od pepa123 »

Co ja sem slysel na derovane kotouce ferodo tak velke nadseni z nich nebylo a to kvuli tomu, ze jak se zahrejou a vlitne se s nima za deste treba do kaluze tak ten kotouc mezi tema dirkama popraska - osobne bych se na nejaky takovyhle vymyslenosti vybod a dal klasicky seriovy kotouce a desky - vyrobce (skodofka) by mel vedet co dela a na to nase jezdeni do prace a z prace to naprosto staci.
Jurka - FK

No mě se ty děrovaný líbí, ale je to pálka... s tím praskáním to asi tak horký nebude....ale nakonec sem se rozhodl, že nechám kotouče Bremba na autě a jen na ně koupím ty kvalitní nové desky Ferodo premier...mám s nima dobrý zkušenosti... Hlavně brzdí furt dobře a ne jako ty Roadhouse co sem tam dal ted, který jak se zahřejou víc, tak přestávají brzdit!!! A to se mi s Ferodama deskama nikdy nestalo....
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

pepa123 píše:Co ja sem slysel na derovane kotouce ferodo tak velke nadseni z nich nebylo a to kvuli tomu, ze jak se zahrejou a vlitne se s nima za deste treba do kaluze tak ten kotouc mezi tema dirkama popraska - osobne bych se na nejaky takovyhle vymyslenosti vybod a dal klasicky seriovy kotouce a desky - vyrobce (skodofka) by mel vedet co dela a na to nase jezdeni do prace a z prace to naprosto staci.

mám je rok jezdím i v kalužích a nic mě nepopraskalo... :!:
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

tak nevím.Ale tady píšeš že nebrzdí http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 82#p173929 a mám takový pocit že jsme se už o brzdách dohadovali.A není to tak dávno.A tehdá jsi působil jako těžký profesionál. :twisted:
Jurka - FK

To je komplikovanější.... Já měl desky a kotouče Ferodo... pak sem kvůli křivejm kotoučům měnil za Brembo a desky Roadhouse. Ještě před výměnou těsně sem to nechal odvzdušnit čímž se to hafo zlepšilo ty Feroda (asi mi to přibrˇždovalo i předtím a zničil sem brzdovku) No a jak sem vyměnil ty Bremba a desky RH tak první dojmy byli, že to brzdí jak sviňa a to sem psal po najetí cca.50km a to brzdilo fakt hafo dobře. Jenže to byl takovej efekt asi způsobenej tím, že novej kotouč Brembo má takový drážky podelný asi aby si deska líp a rychleji sedla...ted už se to ošůrovalo a hodnotím jinak... Ty desky sou špatný... strašně špiní kola stačí chvilku brzdit a smrdí a přestanou brzdit.... už ani není šance zablokovat kolo potom a to se s Ferodamapremier nikdy nestalo a jakože sem jezdil ostře. No takže závěr je ten, že se chci vrátit K těm deskám Ferodo premier a nechám kotouč Brembo...

Jinak tenhle topic už je založenej dýl a chtěl jsem aby se diskutovalo ohledně destiček zkosené/nezkosené atd. A ten příspěvek, jak jsem se ptal na ty hrany sem dal sem, abych nezakládal zase něco jinýho.... Ten odkaz na ten další topic tam sem zase řešil že mi přibržduje kolo a výsledek je ten, že udělám generálku brzd předních komplet a přehodím ty desky ktomu...

A co se týče tohoto topicu, ta já tady neřeším výběr brzd řešil sem ty hrany destiček to až raimmi a pepa začali psát o kotoučích děrovaných. A z čeho usuzuješ, že sem působil jako těžký profesionál? Z toho topicu co jsi dal odkaz nevím , jak si to vyčetl...
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Z toho ne.Z tohoto.Tady jsme řešili pískání a přesvědčoval si mně pořád o tom jak tomu rozumíš http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =28&t=4566
Jurka - FK

Ajo tohle myslíš.... No já si stál akorát za svým názorem a stojím si za ním doteď ohledně toho pískání. Neříkám, že sem profík jen mám svůj názor. Ty desky co mám teĎ ty RH, tak ty mají tu údajně protipískací nálepku...všude kde se dotýká s třmenem je vazelína a píská to jak kráva... Ale to je jedno ať si na tohle udělá názor každý sám... A stejně nechápu, jak si jako vyvodil, že sem profík nebo co... Psal sem tam, že sem dělal brzdy komplet na třech autech a z toho jsem vyvodil závěr a prosazoval ho. Za profíka se určitě nepovažuju po udělání brzd na třech autech.
Odpovědět