cena ramena a poloosy?

Přední i zadní
smazany clen - FK

cena ramena a poloosy?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Čau nedavno jsem při driftu najel do obrubníku(už jsem se tu zmiNoval) V servisu mi řekli, že je potřeba vyměnit rameno a poloosu(bouch jsem pravý přední kolo). Kolik by co stálo? rameno, poloosa? origo, druhovýroba, práce v servise. dík
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: cena ramena a poloosy?

Příspěvek od madmaik »

:lol: se ti koukam driftik prodrazuje. obchod.autokelly.cz tam si muzes najit dily + prace servisu tak 400 za hodku no...ja sem linej to pocitat :lol:
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
smazany clen - FK

njn.. teď už nic nenadělam :)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ja koupil činskou poloosu kompletní za 1400,- a rameno komplet se vším 600,- . . . A jak už bylo psany v servisu 350,- - 400,- na hodinu . . . Vyděl bych to tak na 2-3hod prace . . . Zaleži jak je to prorezli . . . Možná mín .
smazany clen - FK

ok no me rekli že to bude stat tak 2500-3000kč i s prací tak jsem tak chtěl vědět kolik je za co.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Rameno stojí zhruba od 800 do 2000,- dle výrobce a kvality. Poloosa od 1000 do 5000,- opět dle výrobce a hlavně dle kvality. Práce tak ty 400 jak se zde píše. Záleží tedy hlavně na použitých komponentách. V servisu tam samozřejmě většinou narvou to nejlevnější a nejobyčenější, protože se na tom dá dobře vydělat a hlavně si tak chystají dalšího zákazníka.
Jardin

Příspěvek od Jardin »

|To zvládneš sám jestli tomu trochu rozumíš práce cca 1-2hod,podle toho jak to jde
smazany clen - FK

Myslíš, že bych to zvládnul jo? no nevim. nemam s tim žádný zkušenosti, ale jsem takovej typ co si rád dělá všechno sám, ale poprvý jsem chtěl nějakýho odborníka no nevim fakt to neni tak složity?

A ještě se chci zeptat kolik bych si připlatil, kdybych to dal do autorizovanýho servisu škoda?
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Výměna poloosy není žádnej problém ,ale povolovat ty zarezly šrouby co drží rameno , to je něco . Kdyby ses do toho teda pustil ,tak si kup veškery šrouby novy . ;)

A v autorizovaným servisu škoda bys dal typuju tak jednou tolik , ne-li dvakrát tolik . . .
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

no tak za práci trošku vív a samozřejmě ti tam narvou orig. díly.. stačí hledat
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... loub#p9501
cena ramena neznámá, ale bude to víc než u kellyho, viz. poloosy
smazany clen - FK

hmmm no tak to by se hooodně prodražilo... A nenašel by se tu někdo kdo to dělal a až ty díly budu mít by mi pomoh? za pár stovek. Lepší než dávat servisu přes 1000kč ;)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Ceny AutoKelly:

Druhovýroba - komplet rameno - zesílené: 696Kč / ks
DELPHI - komplet rameno - zesílené: 1771kč / ks
Škoda origo - podle ETKY - komplet - zesílené - 1655kč / ks
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Jardin

Příspěvek od Jardin »

určite to zvládneš,samozřejmě když bude auto zvedlý na zvedáku tak se k tomu líp dostaneš ale i na heveru se to dá udělat.
smazany clen - FK

A na heveru vyměnim i tu poloosu? a jaký nářadí si k tomu mám připravit? A až to udělam, je potřeba jezdit na geometrii? A tu poloosu koupim už s manžetama aprostě se všim?
Jardin

Příspěvek od Jardin »

takze ti to popisu nejprve si povol jen lehce tu stredovou matku na kole je to 30klic,dostanes tam ocko i orech hm je to dost utazeny tak pres trubku,lale jen lehce,no pak zvedni auto na hever,poradne si ho zajisti at na tebe neslitne,sundej kolo,vymontuj uplne tu stredovou matku s podlozkou,povol sroub ze spoda na rameni co drzi cep,je to 16klic uplne ho vindej,sklepni rameno,no a ted to cely jen odehnes a vysunes poloosu z naboje,pak si vlezes pod auto a pajcrem lehce-opatrne odpichnes poloosu od prevodky hm a je to,vytece trochu oleje.No a pak si sundas rameno nebo muzes pred tim nez vyndas poloosu jak chces hm,na rameni jen ubrousis nejtek a povolis srouby a rameno je dole. :lol: :lol:
Jardin

Příspěvek od Jardin »

snad jsem na nic nezapomnel ;) ;) ;)
smazany clen - FK

No tenhle popis stačí, takže potřebuju jen klíče 30 a 16, hever a klic na srouby u kola? A kolik tak vyteče toho oleje?
Jardin

Příspěvek od Jardin »

no a taky klic na povoleni toho ramene ted nevim co je to za klic ale to poznas az pod to vlezes
Jardin

Příspěvek od Jardin »

jo a toho oleje moc nevytece hm,ale ja kdybych to delal tak ho vypustim a naleju rovnou novy
smazany clen - FK

A to vyteče určitý množstvý, nebo čim dřív to tam dam zpátky to přestane týct? A to na to povolení ramene je normální klíč? ne nějakej special(třeba imbus)?
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ja musim řict že mi při to, olej nevytíkal ? Možná to bylo tím že ho tam bylo málo ,nebo tím že auto mělo zvedlej jen předek . . . A nebo taky obojí :lol:
Jardin

Příspěvek od Jardin »

No kdyz ho tam mas min a auto nakloneny tak samozrejme nic nepotece :lol: Jinak je to normalni klic ;)
smazany clen - FK

Ok hned jak seženu díly pustim se do toho. dík za rady a za vysvětlení, protože jinak bych dával za práci v servise minimálně 1000kč
Jardin

Příspěvek od Jardin »

pak pisni jak ti to slo hm
smazany clen - FK

Ok až to bude hotový tak sem napíšu.
Jardin

Příspěvek od Jardin »

ok ;)
smazany clen - FK

Tak slíbyl jsem, že napíšu až budu mít rameno a poloosu vyměněnou. Takže už to mám, auto je zas v pořádku. Nakonec jsem to nedělal sám, ale hlavně, že je to hotový;)
Jardin

Příspěvek od Jardin »

Tak apon,že to máš v cajku ;) ;)
Odpovědět