od Jamal » čtv 06. srp 2009 13:18:11
Dobrý den,potřeboval bych poradit,měl jsem problémy s dobíjením na mé Felicii,dávala na volnoběh okolo 12V,takže nic moc a baterie byla už hodně stará,koupil jsem novou baterii,očistil jsem veškerá ukostření a kontakty jak na autě tak na altíku,vyměnil jsem celý regulátor i s uhlíky,teď na volnoběh dává nějakých 13,6V takže pohoda,před včerem mi ale začala blikat kontrolka dobíjení tak jsem opět hledal závadu a zjistil jsem že mám potrhaný řemen stářím a semtam proklouzl,tak jsem koupil nový s tím,že už nebudou žádné problémy,jenže včera jsem jel na nákup při cestě tam(nějakých 17kilometrů) se nedělo nic až když jsem dojel na parkoviště tak jsem si všiml že mi nesvítí přístrojovka ale světla byly normálně rožnutý,nechal jsem to klapat na volnoběh a kontrolky i budíky se opět rožly,ale čím víc jsem přidal plynu,tím víc zhasínali a nad 3000ot za minutu opět problíkávala kontrolka dobíjení,při cestě zpět jsem měl puštěné rádio,přes město v pohodě,ale sotva jsem tomu za městem přišlápl tak se zvuk začal ztrácet dokud rádio nechcíplo uplně,pak chcípla i přístrojovka a při každém přeřazení bliklo dobíjení.....pak z ničeho nic auto začalo zdechat až když mi zhasl motor uplně a zůstal jsem vyset,měl jsem u sebe zrovna multimetr tak měřím baterku a na ní 6V,chvilku jsem ji nechal a do 5 minut na ní bylo okolo 11V,kontrolky svítili už intenzivně ale auto neškytlo,tak dojel kámoš s kabely,normálně jsme nastartovali a i když mi dobíjení blikalo pořád tak jsem dojel v pohodě dalších 15 kiláků domů a když jsem měřil dobíjení i s plynem a světlama tak to dávalo pořád přes 13V,ale při přidání kontrolky pořád pohasínali,ale světla svítila pořád stejně.....dokáže to někdo vysvětlit a říct co může být pokažené???děkuju za každý typ,nerad bych aby mě někde nechala znovu,udělala to poprvé