Blížící se zima

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
smazany clen - FK

Blížící se zima

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravíčko lidi. Mám docela trivální dotaz ,ale zajímalo by mě co dá větší skupina lidí dohromady za názory. Za chvíly je tady zima a už teď to není zrovna na mikinu a noci jsou pořádně chladný. Co všechno "ošetřit" a na co všechno dát pozor abych po sibiřský noci sedl do auta a nastartoval na první otočení?

Díky fšem :D
Jurka - FK

Re: Blížící se zima

Příspěvek od Jurka - FK »

Dat si do kufru baterku z traktoru..... :lol:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No já jí mám teďka ještě bez nějakého obalu, ale až se dostanu s autem do garáže, tak jí určitě nějak obalím. :D Hlavně si zkontroluj do kolika stupňů máš nemrzku, zda máš nemrznoucí směs v ostřikovačích a natři si gumy od dveří nějakým silikonovým olejem.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Nějaké základní info, které by měl uživatel zajistit:

stav dolití vody v baterii + všeobecná kontrola baterky
kontrola všech žárovek + mít náhradní
zimní pneu, kontrola + stav
stav chladící kapaliny
stav směsi do ostřikovačů, zimní směs
startovací kabely není špatné sebou vozit

.................................................................................
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Když už se tu řeší toto téma. Nesehnal jste někdo už pořádné startovací kabely? Protože nabídka většiny mototechen, nebo dokonce ještě hůře supermarketů je opravdu bídná a když si je rozumný člověk prohlédne, je mu hned jasné, že to nevydrží ani náhodou. Taky to pak jde na parkovištích vidět, když ty kabely kdekomu hoří. Já už skoro přemýšlel, že bych je udělal sám z napájecích kabelů pro audio, které jsou zaručeně kvalitní, jen by to chtělo pořádný kleště.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

priprava na zimu... Ja to auto zazimuju.. pred prvnim snehem pujde do garaze a ven az na jare :lol:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Zbysek píše:Když už se tu řeší toto téma. Nesehnal jste někdo už pořádné startovací kabely? Protože nabídka většiny mototechen, nebo dokonce ještě hůře supermarketů je opravdu bídná a když si je rozumný člověk prohlédne, je mu hned jasné, že to nevydrží ani náhodou. Taky to pak jde na parkovištích vidět, když ty kabely kdekomu hoří. Já už skoro přemýšlel, že bych je udělal sám z napájecích kabelů pro audio, které jsou zaručeně kvalitní, jen by to chtělo pořádný kleště.
Kabely na startování máme Made in doma ;) :D ... tatík přinesl nějaký kabely z práce, že prej s tim startovali náklaďáky :D kleště k tomu taky nějaký dotáhnul. Pak to stačilo jenom sešroubovat a spájet dohromady a je klid :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Zbysek: nejlepší jsou startovací komunistický kabely :-D ty vydržej vše :-)
a jinak nevím, kde sehnat v dnešní době něco kvalitního... To ti nepomůžu. :(
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já mám kabely ze supermarketu a nastartoval jsem s tím už asi 10 aut a třikrát moje úplně bez problémů
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

Zbysek píše:Když už se tu řeší toto téma. Nesehnal jste někdo už pořádné startovací kabely? Protože nabídka většiny mototechen, nebo dokonce ještě hůře supermarketů je opravdu bídná a když si je rozumný člověk prohlédne, je mu hned jasné, že to nevydrží ani náhodou. Taky to pak jde na parkovištích vidět, když ty kabely kdekomu hoří. Já už skoro přemýšlel, že bych je udělal sám z napájecích kabelů pro audio, které jsou zaručeně kvalitní, jen by to chtělo pořádný kleště.
Řekl bych že ty kleště by to vydržet mohly,jen kabely musíš vyměnit :)
Zbysek - FK

No ony i ty kleště většinou bývají dost bédné. Jedině snad z profi kabelů. Tam stojí kleště asi 500,- No asi to tak nakonec stejně dopadne že si je udělám. Na startování běžných pleček stačí i ty obyčejný, protože to má stejně prd jaký proudy, ale na silnější baterky je to pak horší. A hlavně když pak připojíte nějaký hovado auto, který si cucá skoro všechno. Každopádně už jsem ty obyčejný několikrát začil shořelý, nebo krásně rozžhavený, takže ty fakt ne. Něco zbastlím. Starý komunistický mi tatík nechce dát (se mu nedivím, to je fakt ještě kvalita). Ale prej má pro mě nějaký kabely na svářečky, tak už jen ty kleště.
Nonamed - FK

mno jo, kostřící kleště od svářečky... to by taky šlo, ani mě to nenapadlo :)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

chtěl bych se zeptat, co byste mi doporučili na zimu do ostřikovačů...něco osvědčené a dobrého v poměru cena/výkon
Zbysek - FK

Já leju do ostřikovačů jak v létě tak v zimě sheron kapaliny. Je to levný v supermarketech a čistí to, odmrazuje v zimě, takže co víc chtít.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zbysek píše:Já leju do ostřikovačů jak v létě tak v zimě sheron kapaliny. Je to levný v supermarketech a čistí to, odmrazuje v zimě, takže co víc chtít.
no já tam měl od Sheronu takovy to zluty baleni 2l v takovy pruhledny folii jako doplnovaci baleni, pak maji jeste 5l ale to je v kanystru...takze tuhle smes tam muzu nechat i na zimu? jo a jinak mam v chladici origoš Fridex růžový barvy, takže ten tam taky můžu nechat, že?
Alf

Příspěvek od Alf »

Většinou stačí kleště ze supermarketových kabelů. Kabel se dá koupit v obchodech ( velkoobchodech ) s elektrointalačním materiálem . CYA 16 bohatě stačí
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Zbysek - FK

Žlutá směs do ostřikovačů je pouze na letní provoz. V zimě by zamrzla. Tedy na zimu si kup modrou potom až bude mrznout už a normálně začni lít tu. Do té doby už stejně asi tu žlutou vystříkáš. Já ji kupuju právě v těch 5 litrových lanystrech, protože se jí přece jen spotřebuje dost.
Nonamed - FK

a jak je to s tím omotáním hadičky ostřikovačů okolo trubky ke chladiči? máte to někdo? není možný aby prasklo sklo tím teplotním šokem ?
radeksisin

Příspěvek od radeksisin »

Zbysek píše:No ony i ty kleště většinou bývají dost bédné. Jedině snad z profi kabelů. Tam stojí kleště asi 500,- No asi to tak nakonec stejně dopadne že si je udělám. Na startování běžných pleček stačí i ty obyčejný, protože to má stejně prd jaký proudy, ale na silnější baterky je to pak horší. A hlavně když pak připojíte nějaký hovado auto, který si cucá skoro všechno. Každopádně už jsem ty obyčejný několikrát začil shořelý, nebo krásně rozžhavený, takže ty fakt ne. Něco zbastlím. Starý komunistický mi tatík nechce dát (se mu nedivím, to je fakt ještě kvalita). Ale prej má pro mě nějaký kabely na svářečky, tak už jen ty kleště.
Tak já sice kable mám z autoburzy,ale rozdíl ze supermarketu asi nebude žádný,nicméně jsem několik aut už s nima nastartoval a žádný problém.Co bych ti ale doporučil jestli chceš opravdu kvalitní kable a aby ti nezhořeli je,sehnat si kostřící kabel ke svářečce,zavzpomínej jestli nějakého neznáš,protože jsou dost drahé a k tomu 4 kusy kostřících kleští a pak to dát dohromady.Raději je udělat delší,protože se normální kable dělají snad jenom 1,5 m,max 2 m,ale to je úzký profil a když bude plné parkoviště a nepůjde najet co nejblíže k druhé baterce---třeba Felda vs. Škoda 120,která má baterku za sedadlama,tak máš prostě smůlu,budou krátké.Běžný průměr kostřících kablů je něco kolem 15 až 20 mm,teda takové používáme my,ale s tím bys mohl nahodit i nějaký tahač pokuď by ti neutekla baterka z kapoty. :lol:
Cahoun22 - FK

Příspěvek od Cahoun22 - FK »

Josh123456 píše:Zbysek: nejlepší jsou startovací komunistický kabely :-D ty vydržej vše :-)
a jinak nevím, kde sehnat v dnešní době něco kvalitního... To ti nepomůžu. :(
Souhlas, mam je taky nej kvalita :-)
Odpovědět