Životnost motoru
-
kimmi777
Životnost motoru
Ahojte felďáci,chcem sa spýtať akú má životnosť motor,mám 1.3 BMM r.v.1996 najazdených 188 000 km,momentálne používam olej Mogul 15W-40.Dvakrát boli menené rozvody a guferá pod ventilmi (papkalo olej).Olej mením každých 15 000 km a od 110 000 km jazdím na LPG.Iné zásahy do motora neboli.
A ešte ako to je s prevodovkou a spojkou,všetko pôvodné,prevodovka ide OK a spojka zaberá dosť navrchu.Ďík za názory.
A ešte ako to je s prevodovkou a spojkou,všetko pôvodné,prevodovka ide OK a spojka zaberá dosť navrchu.Ďík za názory.
-
Návštěvník
Re: Životnosť motora.
Tu spojku by to chtelo sestelovat a pokud uz nepojde tak new lamelu. A ten olej je jakej mineral ci polosyntetika? pokud mineral mel by se spis menit po 10tis a pokud polo tak pak ok. Olej v prevodovce pokud nebyl nikdy meneni tak by bylo nacase uz mel byt davno. A jinak pokud motor maka a jede tak neni co resit jel jsem ve felde co mela 300tis a taky na plyn a jela tak neni co resit.
-
kimmi777
Olej je minerál 15W 40,viem že by sa malo po 10 000 km ale keďžejazdím na LPG tak mi bolo odporučené že sa môže predľžiť interval na 15 000 km,pretože sa oil toľko neznehodnocuje,vraj LPG šetrí oil.Prevodový olej bol menený asi pri 120 000km.Motor ide ,len by bolo asi treba vymeniť gufero na kľuke,pretože mám zafŕkanú ľavú stranu ako je alternátor a remeň.Ako sa šteluje spojka?,môžeš napísať postup?,ak to zvládnem tak si to zoštelujem ak nie tak uvidím či to nechám tak alebo to dám kamošovi automechanikovi robiť.Ako som napísal zaberá ale dosť vysoko.
-
smazany clen - FK
tu si prečítaj, ako LPG "šetrí" olej: http://www.mjauto.cz/newdocs/oleje.htm#LPG (klikni na LPG)
-
Návštěvník
N oto k tomu oleji + LPG je pekny ...mineral vubec ... no proste presne naopak a to potesi. Jinak stelovani spojky je na lanku - konec nad prevodovkou je tam maticka a pokud ti zabira az nahore tak bys mel povolit - doufam ze se nepletu. To skus a uvidis sam je brnkacka ale pokud lanko bude volne a porad to bude brat nahore tak to chce uz lamelu + spol novou.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Jezdím už na LPG 11 let a s oleji jsem neměl nikdy problémy,dávej tam to na co je to zvyklý a jelikož spalováním nevznikají sírany, tak by ten olej měl skutečně vydržet víc .Samozřejmě se na mě teď sesype hafo odpůrců LPG.Ale to mně nepřekvapí.
-
Honza9007 - FK
tím lankem šteluješ jen samotnou polohu pedálu, ne záběr spojky. Už je to tu mockrát psané....Návštěvník píše:N oto k tomu oleji + LPG je pekny ...mineral vubec ... no proste presne naopak a to potesi. Jinak stelovani spojky je na lanku - konec nad prevodovkou je tam maticka a pokud ti zabira az nahore tak bys mel povolit - doufam ze se nepletu. To skus a uvidis sam je brnkacka ale pokud lanko bude volne a porad to bude brat nahore tak to chce uz lamelu + spol novou.
-
vikisek
K tomu oleji: Taky jsem feldy na LPG přešl na polosyntetiku jedna vymněna dobrý akorát je motor proti minerálu hlučnější. A jeden automechanik, který se věnuje přestavbám na LPG a vubec motorům mě polo rozmloval-zvláště u feldy. Prý má felda v motoru větší vule a husčí minerál lepši vule vymezí než polo, která je řidčí-tomu se docela nechá věřit. Dnes bych ti asi radil dávat do motoru na co byl zvyklí a kvůli LPG bych trochu zkrátil interval výmněny a myslím, že by to mělo být v poho.Mě totiž při druhé výměně začal motor zlobit a dokonce se mě přidřel ventil (jak mě tvrdil mechanik),protože mě vypadlo vahadlo ventilu z tyčky a vypadlo mě to ještě celkem 5x a motor stejně nějak zlobí-chcípá.
-
Tholis - FK
Kolik vydrží Km motor BMM ?
Beru čistě kolik tak vydrží najet kilometrů nastrojenej motor a hlava..Počítám samozřejmně s tím že se o něj někdo pravidelně stará...
-
Návštěvník
Re: Kolik vydrží Km motor BMM ?
To mas zas blbou otazku cece ale napriklad jel jsem s fackem ve strikacce co melo asi tak 320tis km takze vydrzej celkem dost ale jina otazka je kolik to pak zere - vseho mozneho a jak to jede.
Pokud to udržuješ, a nějak to auto nejebeš, tak 300 000km není problém pro tyhle motory a celkově pro vozy Felicia...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Hopity - FK
v bývalý práci jsme měli 1,3 bmm a měla najeto víc jak půl milionu. A měl jsem favo a na něm jsem měl přes 300 tis. Motor jsem pak prodal a jezdí ještě teď
-
Abdul - FK
Favo u nás v rachote sme rozoberali, keď mal 311000 km.Keby ho neboli učili jazdiť bez oleja, tak vydrží viac.A to bolo referentské vozidlo, koľko ľudí ho rasovalo a učilo sa jazdiť, nikto nespočíta.Tieto motory vydržia veľa.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Měli jsme služební Favo. Koupili jsme ho už jako ojetinu s určitě stočeným tachometrem. Když jsme ho plně pojízdné prodávali, bylo na tacháči 300 a fous.
Nikdo ho nešetřil a i po téhle porci kilometrů jezdilo pořád parádně. Po D1 jelo 140 kopec nekopec. Motor běhal hladce a určitě ještě dost kilometrů najel.
Nikdo ho nešetřil a i po téhle porci kilometrů jezdilo pořád parádně. Po D1 jelo 140 kopec nekopec. Motor běhal hladce a určitě ještě dost kilometrů najel.
-
Tholis - FK
Já jen že jsem se rohodl felču ještě pár let nechal (budu do ní dost vrážet) tak jestli to má smysl...Myslím že víc jak 400k jí nedám...To se do té doby rozloží na prach
Díky za odpověď mě právě zajímalo kolik tak může vydržet..
-
mr.Freak - FK
minimálně 300t km vydrzi kdyz se budes o ni starat
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Motor při normální péči přežije zbytek auta.
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Kamoš jezdil v autoškole ve Feldě a ta měla 680 000 km a měla i servis. knižku tak tam to bylo doložene
a zas špatně nevypadala. a Já jezdil s Fabii a ta měla 380 000 a uplně super svezení.
-
mr.Freak - FK
a to si představ jak to auto dostává v autoškole "do těla"...když se o něj běžnej smrtelník stará jak o oko v hlavě tak ho to auto přežije
nebo dřív uhnije než prestane jezdit 
-
PvvS - FK
Moje se uspesne blizi 300 000 a na kombika absolutni pohoda.
-
kimmi
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Když na to příjde, tak ten motor je prakticky nezničitelný - protože všechno na něm lze vyměnit / opravit 
Vyjímkou je prasklý blok samozřejmě...
Vyjímkou je prasklý blok samozřejmě...