Diody alternátoru a regulátor
-
vlastik
Diody alternátoru a regulátor
Čaute měnil jsem před třemi měsíci na alternátoru regulátor a vše fungovalo až do dneška, kdy mi opět svítí kontrolka dobíjení. Mohly by jste mi poradit jestli jde zjistit, když mám vymontovaný regulátor jestli je dobrý (jestli jde nějak proměřit )??? A ještě když mám rozdělaný alternátor jak jdou proměřit diody na diodovém usměrňovacím můstku jestli jsou O.K. ??? Moc Vás prosím o rady.
Re: Diody alternátoru a regulátor
Dá se proměřit, ale potřebuješ nejlépe regulovatelný zdroj. Na ten drátek co leze z regulátoru připojíš + 12V a na tělo regulátoru ( u jedné díry na šroub je očko ) připojíš mínus. Na uhlíky připojíš malou dvanáctivoltovou žárovku (2W ). Podud máš dostatečně silný zdroj tak žárovka musí svítit, potom budeš přidávat napětí a když dosáhneš asi 14V tak by měla zhasnout. ( akorát pozor na to,jestli máš dost silný zdroj,aby utáhnul žárovku ) .
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
A co uhlíky jak vypadají, ať začneme od toho jednoduchého? Dost často se stane, že jsou projeté kroužky na rotoru. Po namontování nového regulátoru to chvíli vypadá že to funguje, ale za krátký čas se poškodí uhlíky na novém regulátoru a vše je ve starých kolejích.
Jestli jsou uhlíky z boku ojeté dokulata, tak je to skoro jisté.
-
smazany clen - FK
Omlouvám se za zpožděnou odpověď byl jsem dočasně bez internetu. Dával jsem před časem nový relé s uhlíky, ale opět po čase mi začalo svítit dobíjení cca 5 měsíců. tak jsem rozdělal alternátor a jeden ze sběracích kroužků je úplně prodřený na izolaci
. Tak jsem zatím přepájel nové uhlíky jen jsem chtěl odtestovat jestli jsou O.K. diody a taky jestli je regulátor O.K než to namontuji nazpět.
Atnarfus píše:A co uhlíky jak vypadají, ať začneme od toho jednoduchého? Dost často se stane, že jsou projeté kroužky na rotoru. Po namontování nového regulátoru to chvíli vypadá že to funguje, ale za krátký čas se poškodí uhlíky na novém regulátoru a vše je ve starých kolejích.
-
smazany clen - FK
Zdar chlapi vidím že máte podobné problémy jako já, mě se před 14 dny po.j.ebal alternátor tak že přebíjel, na baterii jsem naměřil 20V, ale v poho baterie to přežila a já dojel aspoň domů 75Km, v servise kousek od mého domu mě ho vymenil kus za kus, dneska jedu a zase naopak mi přestal dobíjet, dobré co??? 14dní a je repasovaný zase v háji, mimochodem výměna mě stála 900,-
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ty repasy jsou dycky sázka do loterie.Jednou už byly ty alternátory nějakým způsobem v háji a záleží na opraváři jakým způsobem to opraví a kolik toho ještě vydrží.Ale na druhou stranu je mi jasný že novej altík je celkem balík.
-
smazany clen - FK
Nový no právě to je celkem pálka, víš jak jsem psal že mám servis kousek od domu tak je to asi 30m, já k němu chodím zkrz to že dává aspoň nějakou záruku a na altík dává půl roku, když jsem ho nesl od něj tak podle pohledu bylo jasné že byly měněné uhlíky ale regulátor ne! ani diody, vše bylo jen otřené do čista hadrem no měl jsem z toho špatný dojem ale říkal jsem si co už dyť to mám kousek a mám půl roku. Sám jsem ten původní chtěl doma zpravit ale když jsem vyděl jak je vydřený sběrač na rotoru tak jsem od toho upustil.