3500ot/min
-
David1
3500ot/min
Zdravím všechny,před časem jsem koupil Felicii 1,6MPI.
Problém je v tom že v kopci jsem schopen trojku vytočit pouze na 3500ot/min,
více nejde.Myslím že by mohl být problém v lambda sondě,jako by špatně vyhodnotila obsah výfukových plynů a nedá více paliva.
Podotýkám že mám v autě nové LPG,a dělá to i na plyn.Takže ucpaný filtr paliva to nebude.
Prosím jestli se s tím už někdo setkal poraďte.
Problém je v tom že v kopci jsem schopen trojku vytočit pouze na 3500ot/min,
více nejde.Myslím že by mohl být problém v lambda sondě,jako by špatně vyhodnotila obsah výfukových plynů a nedá více paliva.
Podotýkám že mám v autě nové LPG,a dělá to i na plyn.Takže ucpaný filtr paliva to nebude.
Prosím jestli se s tím už někdo setkal poraďte.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: 3500ot/min
A na místě na neutrál se to dá točit až na omezovač?
Co to přesně udělá v těch 3500 otáčkách? Zvadne, nebo začne cukat...
-
Teea - FK
Pricpany Katalysator nebo zadni cast vyfuku. Vyzkousej jestli ti v nich necinka. Nekdy se zbori prepazky tak hezky ze to pak nechce tahnout ve vyzsich otackach.
M.
M.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
taky sazim na vyfuk. onehda sem resil to same, taky plynak, akotr 1,6ka a jela max 70km/h. z vyfuku skoro nic neslo... byl to totalne vevnitr rozpadly zadni dil vyfuku. ale odbornici uz mu radili ze to bude "vaha vzduchu" a podobne 
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
David1
Začne to cukat,jako by to mělo málo paliva.Stejně na plyn i na benzin.Atnarfus píše:A na místě na neutrál se to dá točit až na omezovač?
Takže porucha RJ?
-
Josh123456 - FK
a nezačíná se ti náhodou hltit motor po těch 3500ot./min., když přidáš plyn na plno, tak se nic neděje a pouze se to jen hltí?? Kolik máš taky najeto?
-
David1
Najeto mám 130000,z toho já najel 3000km.Josh123456 píše:a nezačíná se ti náhodou hltit motor po těch 3500ot./min., když přidáš plyn na plno, tak se nic neděje a pouze se to jen hltí?? Kolik máš taky najeto?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Začal bych důkladnou diagnostikou za jízdy. Bylo by hodně divný, když by to nic neukázalo.
Jinak můžeme vymýšlet od vzduchového filtru až po ten výfuk (ten se ucpává rád), a u elektriky taky kde co.
Jinak můžeme vymýšlet od vzduchového filtru až po ten výfuk (ten se ucpává rád), a u elektriky taky kde co.
-
David1
QT
Ano,takové příznaky to přesně má,jako by se to hltilo.Čím to může tedy být?Dnes nebo zítra zajedu do škodovky za kámošem na diagnostiku,uvidíme co řeknou.Josh123456 píše:a nezačíná se ti náhodou hltit motor po těch 3500ot./min., když přidáš plyn na plno, tak se nic neděje a pouze se to jen hltí?? Kolik máš taky najeto?
-
David1
Když ho prorazím,bude to mít vliv na spotřebu?A co na lambda sondu?Josh123456 píše:David1: no viděl bych to zkusit vyndat katalyzátor..
-
Josh123456 - FK
No, když ho vymlátíš, tak to na spotřebu bude mít vliv a vlastně i na funkci lambda sondy to bude mít vliv... Ale nejdřív by chtělo opravdu zjistit, jestli to je fakt tím katem...
-
David1
Ještě mě dva nezávislí kámoši ze servisu tvrdí že by to mohl dělat rozvodový řemen přeskočený o zub.Zě by to potom mělo takové příznaky že nad těch 3500 by to nechtělo jít dál.Josh123456 píše:No, když ho vymlátíš, tak to na spotřebu bude mít vliv a vlastně i na funkci lambda sondy to bude mít vliv... Ale nejdřív by chtělo opravdu zjistit, jestli to je fakt tím katem...
-
Josh123456 - FK
No, tak to musíš ověřit.. Takhle ti nepovim-musíš to nejspíš tím pádem rozebrat.
-
David1
Rozeberu to určitě,stejně ho chci vyměnit i skladkou rozvodu.Taky ložisko v napínací kladce vyměním-píská.Josh123456 píše:No, tak to musíš ověřit.. Takhle ti nepovim-musíš to nejspíš tím pádem rozebrat.
Skouknu zrovna i vodní pumpu.
-
Josh123456 - FK
Tu pumpu zkoukni určitě, protože pak bys toho mohl litovat jako já 
-
David1
Ahojte,
tak pořád stejný problém.Je to línější a línější.
ˇPemen vyměněn,kladka taky,zrovna vodní pumpa,olej,filtr,voda.
Zjistili se prasklé svody výfuku(zavařené+přebroušené -1400kč),
taky to pod nima foukalo přes to kovové těsnění-to byl ten pískavý zvuk.
Utěsnilo se to ,ale auto je pořád línější.
Už vsázím jenom na ucpaný katalyzátor,nebo zadní část výfuku.
Jak tyto věci lokalizovat?Koupit novou zadní část,namontovat a jestli to nepomůže tak vykuchat kat?
Asi tak ne?
dík
David
tak pořád stejný problém.Je to línější a línější.
ˇPemen vyměněn,kladka taky,zrovna vodní pumpa,olej,filtr,voda.
Zjistili se prasklé svody výfuku(zavařené+přebroušené -1400kč),
taky to pod nima foukalo přes to kovové těsnění-to byl ten pískavý zvuk.
Utěsnilo se to ,ale auto je pořád línější.
Už vsázím jenom na ucpaný katalyzátor,nebo zadní část výfuku.
Jak tyto věci lokalizovat?Koupit novou zadní část,namontovat a jestli to nepomůže tak vykuchat kat?
Asi tak ne?
dík
David
-
David1
Tak hlásím závada odstraněna.Byl to zadní díl výfuku,totálně rozsypané přepážky,
neprůchodný.Jede to teď jako z praku.To bude pokut za rychlost.
Díky všem
David
neprůchodný.Jede to teď jako z praku.To bude pokut za rychlost.
Díky všem
David