kloub poloosy vnitřní - rada

Přední i zadní
kingdave - FK

kloub poloosy vnitřní - rada

Příspěvek od kingdave - FK »

zdravím.chlapi,jak se pozná,že je ten kloub špatný??
Návštěvník

Re: kloub poloosy vnitřní - rada

Příspěvek od Návštěvník »

Krupe v nem skube apod. Jestlim je na nem prachovku navic pryc a uz i delsi dobu tak bude nejspis po smrti pac vytekla i vazelina.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Vnitřní kloub je prakticky navěky, pokud není mechanicky poškozenej, špatná manžeta nebo se ti nevysypou jehly při manipulaci s poloosou.
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

Už si nepamatuju vlákno ani kdo to psal, ale prý když vezmeš za poloosu těsně u kloubu a zabereš nahoru-dolu / dopředu-dozadu, tak můžeš zjistit větší či menší vůli. Asi by měla být minimální. (Já přitom zjisil, že se mi poloosa pohybuje do strany - prdlej kroužek ve vnějšim kloubu, jež byl tímto KO)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vnitřní kloub má posun na strany přímo v popisu práce. Vůli nahoru-dolu by měl mít sotva znatelnou. I když je ale větší, tak to není na závadu. Vnitřní kloub opravdu není potřeba nějak zvlášť řešit.
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

kingdave píše:zdravím.chlapi,jak se pozná,že je ten kloub špatný??
Třeba: Vibrace řízení/přední nápravy při akceleraci...
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
kingdave - FK

Příspěvek od kingdave - FK »

to mi právě dělá,když zrychluji,tak mi to v určitých otáčkách vibruje...
dřiv to nedělalo až do té doby,než mi v autorizovaném servise vyměnili prasklou manžetu :twisted:
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

když jsem měnil manžetu vnitřního kloubu, tak jsem se dočetl v knize, že se musí kloub složit tak jak byl, tj. nepootočit o 120° nebo 240°. Kdoví, co se stane, když se někomu (a třeba i v autorizovaném servisu) rozpadne na stole.Třeba je to pak hlučnější než se zase "zajede".
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Mi se právě vnitřní kloub na jaře rozpadl - málem to celé upadlo :D (manžeta nepraskla, vazelina tam byla pořád). Špatný kloub na poloose se projevuje vibracema při akceleraci, co bych se chtěl ale zase zeptat já jestli se obvykle vychodí klouby vnitřní nebo vnější? Díky :-)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Víc odcházejí vnější klouby. Dostávají mnohem víc zabrat a mají i složitější konstrukci. Vnější kloub dostává dost zabrat, když je kolo v plném rejdu a rozjedeš se s hvízdáním pneumatik. Taková situace je vnitřnímu kloubu úplně ukradená.
Vnitřní kloub to zabalí snad jenom v případě poškození manžety. Jinak vydrží víc než zbytek auta.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Chlapi když už se tu řeší ty homokineťáky a poloosy, tak se též zeptám. Sám jsem se v domácích podmínkách setkal za život s výměnou kloubu pouze u jednoho auta, takže moc nevím, jestli řešit jen výměnu kloubů, nebo celou poloosu. Když už bych to měnil, asi bych sáhnul raději po něčem jako je originální Spidan, který by měl dost vydržet a s mým ročním nájezdem je to potřeba, i když kdo ví jak budu feldu dlouho mít. Tedy zde například kloub vnitřní od Spidanu je za nějakých 690,- a celá poloosa za 3690,-. No a to je právě to co řeším, neboť i když vezmu podobnou cenu za vnitřní kloub, tak mi zbývá na hřídel poloosy dost velká částka. Vždyť ty klouby přece dostanu celý s tím, že je pouze nasadím na kroužky na hřídel obyčejnou ne? Tak proč je ta celá poloosa tak drahá? Něco se mi totiž stále nezdá na přední nápravě a dle příznaků bych to i typoval na homouše, takže právě řeším, zda vyměnit jen klouby (raději bych asi vnitřní i vnější) a nebo teda fakt dokonce celé poloosy. Jde tedy o to jestli se samotný hřídl může taky nějak vyběhat a když tam dám nové klouby, tak si třeba stejně nepomůžu. Jaký na to máte názor a zkušenosti?

Jinak tedy k těm příznakům ještě: občas mi připadá že přední náprava zbytečně vibruje nebo někdy i klepne a při zatáčení se někdy jakoby maličko pohne volant. Ještě jsem nezkoušel od doby co jsem auto kupoval valit plný rejd abych je totálně neoddělal v případě že jsou fakt v háji, ale určitě to vyzkouším než bych to začal vážně řešit. Minulý týden jsem hodil auto na zvedák a prolézal jsem celý spodek a na kolech jsem nenašel vůbec žádnou vůli jako v čepech nebo tak, ale v těch kloubech trochu jo (jenže je to možná dobrý, protože to nemám s čím porovnat zrovna na feldě).
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Nezdá se mi ta cena. Originál vnitřní kloub stojí asi 3600Kč, Spidan 3000Kč, Čína tak 7-8 stovek. Nebo se pletu?
Špatné klouby poznáš tak, že na nízkou rychlost nejlépe dvojku na rovince šlápneš na plyn, pustíš, šlápneš, pustíš atd. pokud to s aute hází máš tam vůli způsobenou špatnými klouby, může být blbý jen jeden. Jak jsem už psal, já měl úplně odepsaný vnitřní pravý. Všechny problémy přestaly, ale vůli tam ikdyž menší pořád cítím, asi to začnu postupně vyměňovat, až ta vůle úplně nezmizí.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Ty ceny co jsem psal jsou oficiální prodejní, takže zase taks strašně drahé to není (tedy jak kde, protože někde to mají předražené). Tedy spidan vnitřní 690,- a ne 3000,- to už je skoro cena za celou poloosu.
Odpovědět